|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling
25.12.2009 20:43:15   
teacher75
a kako rjesavate problem bljuckanja? jel postoji neki siper za mame? :)

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 601
25.12.2009 21:39:33   
Anoniman
Jednom mi je palo na um da bi bilo dobro napraviti na MT džepić za maramice... da su na dohvat ruke kad beba krene buljuckati.
Eto, mamina cure, ideje za tebe : )

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 602
25.12.2009 21:39:39   
teacher75
evo nas, slingamo:)
http://img200.imageshack.us/img200/7185/pc250109.jpg

< Poruku je uredio teacher75 -- 25.12.2009 21:41:32 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 603
25.12.2009 21:49:06   
teacher75
Evo jos jedna slika, pa ko se razumije u pravilno nosenje slinga, ako mozete vidjeti iz ove dvije fotke, recite da li je ok (mi smo amateri):
http://img200.imageshack.us/img200/5513/pc250111.jpg

Neposredna veza do poruke: 604
25.12.2009 22:50:47   
škorpija
Ja mogu reći samo da ste ti i Lana slatke user posted image o slinganju nemam pojmauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 605
25.12.2009 22:58:50   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: teacher75

Evo jos jedna slika, pa ko se razumije u pravilno nosenje slinga, ako mozete vidjeti iz ove dvije fotke, recite da li je ok (mi smo amateri):
http://img200.imageshack.us/img200/5513/pc250111.jpg

Ja ti pojma nemam. user posted image Nas sling stoji za ukras, 3-4 puta sam je nosila, ali mi se svaki put cinilo kao da ce mi ispasti. user posted image
Prekrasan vam je sling, a Lanica je ko med medeni!

Neposredna veza do poruke: 606
25.12.2009 23:01:16   
teacher75
hvala skorpija i nunichi, valjda cemo se nekako navici na sling, pa da pocnemo i vani hodati. i meni se cinilo beznadeznim kad sam ga 1. put ugledala, probala sam koljevka polozaj ali nije islo. sada sam uspjela ovaj polozaj, nekako ide, vidjecemo kasnije kako ce biti

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 607
25.12.2009 23:06:06   
mamina cura
Neka te mm slika - iz ove perspektive mi se ne cini da je ok?? ali ne mogu tvrditi nista jer se ne vide ni noge.

I da dodam - sling je namjenjen da nosite svoje bebe a ne za sjedenje na kafi user posted image  Nije im to tako zanimljivo i ne krecu se user posted image  A na bljuckanje se covjek sa vremenom navikneuser posted image  A skafander i sling - nemoguca misija. Za to je bolja mt nosiljka.
Sto se tice oblacenja - ako mislite nositi bebu u slingu van uvijek je obucite lakse nego za kolica. Vase tijelo grije bebu i nije ni cudo sto se znoji. Ja sam znala obuci Henu kao za kucu i staviti sling ili mt ispod jakne i onda jakna preko. Jakna bi bila konforna (nosila je kad sam bila trudna) tako da sam mogla zakopcati ziper bez problema. Ako se beba znoji a ne mozete da je osusite povecava se mogucnost da se nahladi user posted image

< Poruku je uredio mamina cura -- 25.12.2009 23:20:11 >

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 608
25.12.2009 23:14:30   
teacher75
noge sam rasirila i podigla da budu malo iznad guze koljena, tako sam cula da treba, ko zaba. i vani su noge, nisam znala ono unutra

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 609
25.12.2009 23:15:45   
Amrino
Zeno-ovaj dio ti mora biti fino rasiren na ramenu a ne smije tako da ti se urezuje u vrat kao na slici...Probaj ga staviti na rame pa ces vidjeti koliko je lakse i udobnije.

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

Neposredna veza do poruke: 610
25.12.2009 23:17:33   
teacher75
rasirila sam ga kasnije,al ne mogu puno jer onda ne mogu podici ruku

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 611
25.12.2009 23:20:03   
Amrino

Ma ne moras puno- samo gledaj da ti se ne urezuje u vrat. I da ti tezina bude na ramenu.
Zaboravih reci da ste preslatki a sling je za 10! user posted image

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

Neposredna veza do poruke: 612
25.12.2009 23:22:15   
teacher75
hvala, pa stavila sam slike da mi kazete kako treba, ja sam nova u slinganju:) sling je prelijep stvarno, evo sad cu naci sliku sa interneta jer se ne vidi citav dezen na ovim mojim slikama

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 613
25.12.2009 23:23:58   
teacher75
evo ga:
http://img683.imageshack.us/img683/9391/sling.jpg

Neposredna veza do poruke: 614
25.12.2009 23:24:56   
mamina cura

noge sam rasirila i podigla da budu malo iznad guze koljena, tako sam cula da treba, ko zaba. i vani su noge, nisam znala ono unutra

Svaki sling ima rubove koji se stimaju. Prije stavljanja slinga moras ih naci da bi ih mogla poslije povlaciti. Beba mora biti kao u vreci da bi bila sigurna a to se postize povlaceci unutrasnji i vanjski rub tkanine slinga. Polozaj prstena mora biti sto visociji i tranina se vuce prema van - onda prsten ne ide dole.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 615
25.12.2009 23:27:11   
mamina cura

Ima nekoliko nacina prisivanja prstenova za materijal slinga. Ako je previse sirok ( sto sam radila na prvom slingu) onemogucava pravilno nosenje i dizanje ruku i to ne valja. Taj dio kod prstenova ne bi smjeo biti siri od 15cm da bi lijepo legao na rame. Ako bjezi prema vratu i dole niz ruku - nije ok.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 616
25.12.2009 23:29:18   
teacher75
e ovo nisam skontala, kako da dignem prsten sto visocije? ja sam to probala ali nije islo. mada sam sve ostalo uradila kako treba- mislim na te rubove, razvrstala sam ih i zatezala, odnosno otpustala sling

Neposredna veza do poruke: 617
25.12.2009 23:30:47   
mamina cura
Kad stavis sling na sebe i ako ti uvijek prsten sklizi dole - stavi ga bukvalno na rame i stavljanjem bebe u sling on ce skliznuti na pravilan polozaj.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 618
25.12.2009 23:32:26   
Amrino
Kada hoces staviti sling...prije nego sto satvis bebu- sling nastimas tako da su ti prstenovi skoro pa na ledjima...I onda kada ga stegnes oni se taman pomjere gdje trebaju.

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

Neposredna veza do poruke: 619
25.12.2009 23:32:39   
teacher75
tesko mi je ocijeniti sirinu materijala jer je nabrano oko ringova, al mislim da je sire od 15cm, kad je nabrano onda nije, al kad bi se otpustio materijal sigurno jeste siri od 15cm.

Neposredna veza do poruke: 620
25.12.2009 23:33:33   
teacher75
e hvala puno, probacu to sutra, nadam se da cu uspjeti:)

Neposredna veza do poruke: 621
25.12.2009 23:38:03   
mamina cura
Prsten treba da bude sto visocije, odnosno odmah ispod ramena. Dio tkanine iznad prstena treba da lijeze lijepo preko ramena i nigdje drugo - To je sve zbog tvojih ledja i opterecenja.
Sto se tice bebe - mora lijepo upasti u sling - da je guza unutar slinga, noge van i da je u ispravnom polozaju. Ako se kosi nesto ne stima. Jako je bitno pravilno staviti.
Ako na kraju klizi, ili se materijal izvlaci iz prstenova - to nije uredu i takav sling nije ok. Moze se malo izvuc ali ne smije kliziti.
Evo organizujte jedan kolektivni sastanak za sve mame koje nose bebe i doci cu da vam pomognem. To mi nikada nije mrsko. Da organizujemo malu skolu za nosenje user posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

Neposredna veza do poruke: 622
25.12.2009 23:46:08   
teacher75
mamina cura, to bi bilo super, ja sam odmah za:) da vidimo hoce li se jos neko javiti narednih dana. inace, materijal je ok, ne klizi iz prstenova, mislim da ce i beba biti u ispravnijem polozaju kad ring bude visocije, probacu sutra. i meni je bilo cudno sto je malo pogrbljena, al ne znam do cega je to. fino sam je ubacila unutra, mislim da je donji dio bio ok, jer sam pazila da noge budu rasirene i da guza bude ispod, sling je bio dobro zategnut i nije mi izgledalo da moze ispasti iz njega

Neposredna veza do poruke: 623
26.12.2009 9:49:40   
Noor
Citam postove od teacher75, pa da se ne ponavljamo, iste probleme imamo, meni se cini da se nikako ne znamo namjestiti. I ja se prijavljujem za sling kaficu i kratki kurs. :) Mi smo se jednom prosetali van, N je odmah zaspala, a ja sam se sto puta oznojila. Jos kad hoce, odvezala mi se pertla i noge mi bile skroz mokre po onoj bljuzgavici, neku zenu sam morala zamoliti da mi zaveze pertlu, nisam se mogla sageti jer bi ona odmah pocela da place. Eto, kad bude kafica, nadam se da cemo nauciti. :)

Neposredna veza do poruke: 624
26.12.2009 10:57:15   
muby
teacher75 preslatke ste i ti i Lanica
A licno sam se uvjerila da je puno lakse kad sling ide preko ramena a ne prema vratu, ogromna razlika.
Rado bih se i ja prijavila za tu kaficu, pa eto recite kad i gdje, nadam se da cemo moci doci moje pile i ja :)

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu Noor)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *