Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
tri srca to ti je od Utrogestana,ja sam od njega padala u neki polusan,uopste nisam mogla normalno fonkcionisat par sati nakon uzimanja.A strpi se jos malo....tvoji simptomi trudnoce tek dolaze abg.
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.
Drage moje hvalaaaaaaaaaaaaaaaa!Tako me prijatno iznenadite,kad me se sjetite,jer ja se malo rjedje javljam .Evo na danasnji dan prosle sedmice sam radila embriotransfer,ali to je bilo u jutro,pa ne znam da li se broji taj dan jer su bebe cijei prosli utorak bile u meni.Ako se broji-onda je ovo osmi dan ,a ako ne-onda je sedmi .Ali evo ide hvala dragom Bogu polahko.Sto se mene tice,ja sam dobro,izlezavam se,setam po kuci ko kakva luda i samo molim dragog Boga da nam svima ispuni zelju da postanemo majke. Jedino sto sam primijetila na sebi je to da su mi grudi bez grudnjaka-savrsene-kao silikonske,jest da bole- al su zatooooooooo...
dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan 1. IVF Mb -0 2. IVF Mb -0
tri srca da se ako Bog da sve uhvate, bi bilo lijepo
3 maja srca
izdrzi jos heftu tu smo...odbrojavamo i mi sa tobom...
ako slucajno radila test prije javi hehe
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.
tri srca sve naj bolje i molim se za tebe i tvoju aBd.i kod mene je bio prvi znak na grudima,inace imam male ali su tada i danas dan kao silikonske,zato misli pozitivno,pussa
JOJ CURKE MOJE HVALAAAAAAAAA VAM OD SRCA NA TAKO LIJEPIM KOMENTARIMA I ZELJAMA .BOG MI JE SVJEDOK,DA SE UPOREDO KOLIKO ZA SEBE MOLIM I ZA VAS I OSTVARENJE I VASIH ZELJA. MI SMO SVE VELIKI BORCI-ZASLUZILE SMO OSJETITI MAJCINSTVO .
drage moje forumasice,vec duze vremena citam vase postove,i odlucila sam da se i ja prijavim.ja i mm smo 15god.u braku.3god.smo se cuvali posto smo se uzeli 1994god.tesko vrijeme.poslije je doslo do problema,nema sta nismo pokusali nista mm ima los spermogram(azospermija)isli smo od ljekara do ljekara itd i svi su nam uzimali pare.da skratim prvu vjestacku smo radili 2003 i nista,cekali smo da prode 3mj.pa drugu2004 opet nista,zadnju smo radili 2007 tu smo bili 100posto sigurni da je uspjelo jer mi je kasnila.uradili smo betu i oprt nista.vise nemam snage da to prolazim nisam odustala od al sam prepustila sve u bozije ruke.i molim dragog boga da nas obraduje i podari nam svima jednu lijepu .sretno svim trudilicama i neka nam je dragi bog na pomoci
Anonimna puno pozdrava i dobro dosla na forum, mm i ja imamo isto problem kao i vi, i mi smo svsta radili ali nista, citaj moje postove ako te zanima, ali ja sam sad odlucila da uzmem jednu terapiju koja je na biljnoj bazi i ljudi garantuju da pomaze, ali nieko meni ne moze garantovati dok se ja ne uvjerim sama, ali eto sve vrijedi pokusati pa cu i ovo, mm i ja smo 6 godina u braku i borimo se protiv toga, ako budes zelila vise informacija, pisi mi i javit cu ti se, ako neko bude zelio da proba sa ovim biljnim tabletama neka mi javi i sve cu vam obajsniti kako i sta ide...Puno srece svima
drage moje imala sam mali problem oko prijave ja sam ona sto je 15god u braku.a ja sam vjestacku radila u njemackoj u jednoj super klinici u wisbadenu ljudi su strava.a odlucili smo nemogu vise podnjet taj pritisak previse mi je
drage moje imala sam mali problem oko prijave ja sam ona sto je 15god u braku.a ja sam vjestacku radila u njemackoj u jednoj super klinici u wisbadenu ljudi su strava.a odlucili smo nemogu vise podnjet taj pritisak previse mi je
Jeste radili mikrotese postupak? Znam da ti je teško, azospermija zadaje posebne probleme. Šaljem ti mnogo poljubaca, da ti daju malo snage, da nađeš unutrašnji mir, na bilo koji način.
hvala ti MMK aradili su nam taj sto ti kazes,slaba sam sa ti pojmovima nemogu se snac.a sad uzimamo terapiju od nekog travara iz mostara Saric i vitamine od GNLD Internacional i nalaz sepopravio imamo i mrtvi i malo pokretljivi .a ja imam36 a mm 39
Nadam se dobro došla na forum, mnogo mi je žao što niste uspjreli u vantjelesnim postupcima, ali nemoj još da odustaješ, želim vam da se želja ispuni što prije!
hvala ti MMK aradili su nam taj sto ti kazes,slaba sam sa ti pojmovima nemogu se snac.a sad uzimamo terapiju od nekog travara iz mostara Saric i vitamine od GNLD Internacional i nalaz sepopravio imamo i mrtvi i malo pokretljivi .a ja imam36 a mm 39
Draga naam se73, ja sam 72 godište, takođe nemam djece. Već se trudimo 4 i po godine. Ne mogu zamisliti tvoju agoniju. Htjela sam ti preporučiti tribestan (imaš na rodi), on je umnogome pomogao muškarcima koji nemaju niti jedan spermić. Kakve si trave uzela od Šarića, koji sastav, molim te napiši mi.
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
muz je dobio tri kese,a ja dvije i dobili smo flasicu sa uljem da se svaku noc masiramo po ledima.sastav neznam ima svega i svacega od nevena pa do komadica nekog drveca
Nadam se zao mi je sto ste proslo kroz sve to, i iskreno sa nadam da cete se ipak jednog dana obradovati . Citirala sam to za godine jer znam par koji je nedavno dobio curicu, radili su vantjelesnu, njoj je 40 a njemu mislim 45 . tako da ako ikako mozes skupi jos malo snage za dalju borbu
Nadam se 73 , dobro dosla na forum i vs enajbolje i da akoBogda uspijete kao i mi svi, i ja sam pocela uzimati GNLD proizvode pa cu vidjeti sta ce biti, s tim da mm pije i BIOASTIN koji kako kazu pomaze, pa se nadam da ce i nama pomoci, i samo da javim danas je mm isao da potvrdi dijagnozu Azoospermije, radio je spermogram na Klinici Kosevo kod Radmile i naravno, zena je rekla da uopce nema Azoospermiju kako su na do sada govorili 6 godina, vec da ih ima samo su patoloske gradje, ali se to da sve lijeciti naravno sa lijekovima i ovim svim tabletama koje cemo zajedno piti...Eh da znate kako mi je danas bilo, plakala sam cijelim putem do kuce, jer kad sad skontam sta su mi doktori sve govorili i radili, dodje mi da ih ubijem, ali...uvijek ima ali...nadam se da cemo akoBogda uspjeti i dozivjeti da budemo akoBogda majke
Kospice ne znam sta bih ti rekla jer Radmila ima svakojakih prenosa i jedan put ti prica jedno a drugi put nesto sasvim drugo...Mi imamo puno bolju dijagnozu i rekla nam je da nikada necu moci zatrudniti bez ICSI (jer su nam spermici sprzeni sto naravno nije mogla vidjeti posto nema adekvatnu opremu). Ne bih da te crnjacim ili bilo koju drugu zenicu samo zelim da vam kazem da se morate educirati maksimalno i doci skoro do znanja ljekara inace se niko nece udostojiti da vas tretira kao sto zasluzujete. Ako imate preko 30 god. i borite se sa Azospermiom ne gubite dzaba dragocjeno vrijeme samo na travkice i vitamine, nadjite neku dobru kliniku kao sto su one u Mariboru, Ljubljani i Pragu koje imaju doktrore Androloge (muski ginekolozi ). Uradite ICSI a u medjuvremenu koristite vitamine jer ako nesto poboljsaju dobro i jeste povecace vam sansu a ako ne postignu nista barem niste izgubili dragocjeno vrijeme. Negdje sam procitala i ja se drzim toga: Ako vitamini ne poprave stanje spermiograma za godinu dana vjerovatno ga nikada nece ni popraviti jer jednostavno postoje testisi koji su lijeni isto kao sto kod zena postoje lijeni jajnici . Mi smo za godinu dana uspjeli jako malo popraviti dijagnozu i to sa Oligoasthenozoospermie na Oligospermiu uz pomoc svih vitamina koje vasi muzevi vec piju. Nadam se dobro dosla Zelim nam svima punooooo srece jer nam je i vise nego potrebna...