|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
15.12.2009 21:24:12   
aicha
user posted image joj fatimice legenda si

ja bih samo mozda voljela malo do Medine...da dolje koji mjesec svog zivota provedem(ne za stalno)...Vidjecu kad mm trebao master upisati ako mogne kako dolje...cisto radi ibadeta a ostalo..iskusila, i Boga mi gorka je ta tudjina dzaba im sve

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 351
15.12.2009 21:29:11   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: fatimica09

IZVORNA PORUKA: mamaajna

tamo je bolje ovde je ljepse

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam rodjena u Sarajevu i cijeli svoj zivot sam tu! Dosta bliske rodbine imam sirom svijeta, od Kanade, Njemacke, Norveske, SAD....Niko me nije tjerao da odem ili ostanem, kao ni njih....ljudi imaju svoj izbor (valjda se po tom razlikujemo od majmuna)!
Jedni su otisli prije rata, neki u ratu, a oni najhrabriji po mom misljenju...poslije rata! Ja sam imala priliku ali ne i petlju! Ali ne kajem se! Zadovoljna sam i lijepo mi je, ne zavidim im, a zelim im svu srecu ovog svijeta, mada vjerovatno, imaju mnogo vise od mene u materijalnom smislu! Ja cesto u sali znam reci, dzaba...nemate carsiju!
Sto se komentara i hvalisanja tice, ma toga ima i ovdje, u BiH...i to jako puno, sve je postalo nadmetanje i prestiz, zavist i ljubomora!
I za kraj moram jos jednom reci mada sam to vec negdje pisala, neka se niko ne uvrijedi ali samo je jedan grad ljepsi od Sarajeva......RajvoSa, bezbeli user posted image !

jeste mi neko pametannn user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 352
15.12.2009 21:32:22   
Ilhana RR
Nisam citala sve ove zadnje postove ali slazem se sa danom, koje imo prije rata u jugi imat ce i sada u dijaspori.

Moji roditelji su uvijek ucili nas da netreba da ceznemo za necim, da se trudimo da bih postigli nase zelje i snove kao sto i radimo. ALI SVE POSTENO I SAMO POSTENO!!!

Mnogi su skinuli opanke, dosli vamo i ko su sta su oni su... takvi mi je preko glave, to su ti koji "kvare" pogled na dijasporu jer vecinom su to oni koji se hvale sta imaju i koliko imaju i tako to...

Imam tacno koliko mi treba, nekad mi zna zafaliti al stas boze moje to je sasvim normalno jer mi jos i uvijek sticemo nesto u nasem zajednickom zivotu. Nit imam previse nit premalo, jednostavno dovoljno... hvala dragom Allahu za sve....

Najljepsi je na svijetuuuuuuuuuuu moj rodni kraaaaaaaaaaaaaaj.... vraticu se domu svome u svooooooooooooj zavicaaaaaaaaaaaj!!!!! Ako Bog da InshAllah!!!

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 353
15.12.2009 21:36:30   
fatimica09
Ma ja se divim ljudima koji mogu i koji su se odlucili, ipak je to hrabrost, a kako im je to oni najbolje znaju! Meni je nekad sladja moja kafica na ,,slatkom" i kad nemam vise od cenera u dzepu, jer se nasmijem nasim mahalskim glupostima i od ljudi koje ne znam, jednostavno volim svoj grad, volim miris ove carsije...e na stranu sad sto nam sistem ima milion nedostataka, svako se odluci za ono sto mu je lakse i sto mu vise odgovara, ali na kraju mislim da svi ceznemo da se vratimo ,,korijenima" pa makar ,,pod stare dane" i to podrzavam, ne treba se stiditi sebe!

Na kraju krajeva, ma gdje god bili mi cemo UVIJEK biti Bosanci i Hercegovci! I poznamo se po cehri!user posted image

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 354
15.12.2009 21:38:18   
reallove
Mene je danas uhvatila nostalgija ali ono pravouser posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 355
15.12.2009 21:40:03   
fatimica09
Evo Ilhana i ja smo pisale izgleda u isto vrijeme, ali vidite.....ona tamo, ja ovdje.....kraj nasih postova je isti!

Ilhana ja se potpuno slazem sa tobom!user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 356
15.12.2009 21:46:20   
aicha
IZVORNA PORUKA: fatimica09

Ma ja se divim ljudima koji mogu i koji su se odlucili, ipak je to hrabrost, a kako im je to oni najbolje znaju! Meni je nekad sladja moja kafica na ,,slatkom" i kad nemam vise od cenera u dzepu, jer se nasmijem nasim mahalskim glupostima i od ljudi koje ne znam, jednostavno volim svoj grad, volim miris ove carsije...e na stranu sad sto nam sistem ima milion nedostataka, svako se odluci za ono sto mu je lakse i sto mu vise odgovara, ali na kraju mislim da svi ceznemo da se vratimo ,,korijenima" pa makar ,,pod stare dane" i to podrzavam, ne treba se stiditi sebe!

Na kraju krajeva, ma gdje god bili mi cemo UVIJEK biti Bosanci i Hercegovci! I poznamo se po cehri!user posted image

i danas dan moja naj drugarica cuva nasu sliku sa kafice i punog stola sa nevjerovatnih 3KM u dzepu iz studentskih dana hahahhauser posted image ...moracu joj reci da mi sibne sliku da vam postavim...to samo ima u BiH

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

Neposredna veza do poruke: 357
15.12.2009 22:06:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Azure

Ja se ne uklapam u sve ovo. Zivim u Bosni cijeli svoj zivot. Nadam se da cu i ostati ovdje. Sve koje ste otisle imale ste dobre razloge zasto jeste. Nije vam lako u to sam sigurna. Nekome je laksi zivot tamo, neko se i dalje bori za koru hljeba. Poslije rata sam jako puno putovala Evropom i susretala se sa nasim ljudima iz BiH. Svi odreda su zeljeli da se u BiH poboljsa zivot pa da se mogu vratiti. Bilo je i nekih ljudi koji su rekli da se ne bi vratili nikad vise. Sve je to stvar od osobe do osobe. Svi jednako jedva cekate ljetne praznike da dodjete u Bosnu i osjetite bar malo onog starog duha, kojeg nazalost nema jos puno ovdje. I onda vam se desi prolem u gradskom prijevozu sa revizorima, u opcinama sa salterskim sluzbenicima, zdravastvu itd. Pocnete psovati i kazete j... Bosnu necu se nikad vratiti, a onda opet iznova slijedece godine jedva cekate da dodjete u posjetu. Zivot je takav, na lijepo se covjek brzo navikne, pa i na ruzno ako omora, (to nam je rat pokazao). Vecina mojih prijatelja su otisla vani. Vecina govore kako ce se nakad vratiti, kad im djeca porastu, pa skola itd. sve to sto ste i same navele. Ali tesko im se vratiti. Neki ne mogu jer im djeca ne zele. Odgojeni su u drugim drzavama gdje su navikli i ne poznaju roditeljsku drzavu. Njihova je ona u kojoj sada zive. Neki kazu vratice se kad im djeca stanu na noge, a onda kazu, pa od cega cu zivjeti. Nemam penziju, ko ce mene stara zaposliti... i tako to ide. Neko se zaista vrati, vecina ne. Bila sam i u Italiji, Njemackoj, Norveskoj, Poljskoj, Madjarskoj, Belgiji, Turskoj, vrlo malo u Holandiji, u Jordanu. Ne znam za mene je BiH BiH. Takav sam tip. Ne bih mogla zivjeti u bilo kojem gradu van Sarajeva, ali to su opet neke moje musice.

hehehe mada Italija mi se najvise svidjela. Kad bih morala, najradije bih Tamo. user posted image user posted image user posted image user posted image
Nadam se da se ne ljutite sto upadoh na vasu teme, nidje veze, ja u Bosni... ali eto ne odolih da se javim.

Pozdrav svima vama i nedajte se!!!!

Realno zboris Azure, ja sam rodjena u Sarajevu, zivjela sam dole do 93, sad sam u Dk, super mi je i nikada se necu vratiti....Snasla sam se dobro imam taman koliko i treba ni previse ni premalo...Pokrijem se sa onoliko koliko imam... ali uvijek kazem svaka cast onima koji se vrate dole nakon toliko godina, ja sam u Sarajevu bila 2006 2 mjeseca i zgadilo mi se, od tad me dole nema...Ne vidim se u Bosni, a razloga je milion, ali divim se onim ljudima koji se posteno bore za zivot i jedva prezivljavaju...Stvarno im skidam kapu s glave...Penzije male, plate male sve skupo ....

(odgovor članu Azure)
  Neposredna veza do poruke: 358
15.12.2009 22:12:13   
leli§
belaj belaj i samo belaj user posted image user posted image user posted image

dana3 jala na arapskom znaci "hajde"...osim ako to nije neka njihova druga "jala" rijecuser posted image

ne vidim razlog zasto bih se nekome pravdala zasto sam ja tu gdje sam... bilo da sam u BiH ili vani... mogu objasniti ali da se pravdam ili da nekoga ubjedjujem u nesto-gluposti. valjda svi mi imamo razloge zasto smo tu gdje jesmo. ja uvijek kazem neka ide svako tamo gdje ce mu biti bolje, hvala Bogu. i ponavljam niko ne moze pricati niti se ugledati u neciji tudji zivot jer niko ne zna kroz sta su ti ljudi prosli da bi stekli to sto imaju ili bili tu gdje jesu

nigdje ne cvjetaju majske ruze, i nigdje nije idealno...socijala bez socijale... uopste me ne zanima, ja volim iskrene postene ljude, sa kojima se mogu nasmijati. ljude koji ne zive po motu "lezi hljebe da te jedem", koji u sebe ulazu koji stvaraju i postizu koliko mogu.

< Poruku je uredio leli§ -- 15.12.2009 22:14:57 >

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 359
15.12.2009 22:24:20   
Tidzi
Ja sam vec napisala na ovu temu par puta da se ne mislim vratiti nikada. Nista, ama bas nista lijepo me ne veze za Bosnu. Od djetinjstva provedenog u ratu pa do danasnjeg dana. Znam, jednog dana, kada mi umru roditelji, znam, da Bosnu necu posjecivati ovako cesto kao sada. Jedini razlog zbog koje je i posjecujem su roditelji. Jedina nostalgija koja me veze za Bosnu, su oni. Tesko mi padaju Bajrami, rodjendani...
Moja dijeca su rodjena ovdje, ovdje ce ici u skolu, ovdje ce se zaposliti, ovdje ce provesti svoj zivot. Da li cu se vratiti kada oni odu svojim putem, iako cu tada imati neku penziju...sigurno necu. Zasto? Pa zato sto necu da budem zeljna svoje dijece i da brojim mjesece kad ce doci. Necu da patim za unucadima, necu da se moja dijeca pate ko ce da im cuva dijecu kao ja sada... Imam milion razloga... Ne hvalim se i ne dizem se za nesto sto nemam. Imam onoliko koliko je potrebno za jedan normalan zivot, nekad malo vise, nekad malo manje, al uglavnom zivi i radi se posteno.
Hocu reci to, da ja sto se necu vratiti dole, nedaje za pravo da je nekoga u Bosni vredjam, ponizavam, dizem se i hvalim...Isto tako, danas, sutra mojoj dijeci to necu dozvoliti. Mislim da sve sto se dogadja sa nama i sto proizilazi iz nas su krivi ili zasluzni roditelji, tako ce biti i sa nasom dijecom. Sve je to stvar odgoja. Neko spomenu da se i dole ljudi dizu, hvale...Istina! Ima pojedinih i u Bosni koje ne mozes ni pozdraviti.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 360
15.12.2009 22:30:58   
leli§
ja Tidzi vala ni za sta ne smijem reci NE... slazem se sa tobom da su mi najveca a haman i jedina nostalgija ,poji roditelji i sestra... a hocu li se ikad vratiti sve dok mi je dobro tu gdje sam necu...eh ako jednog dana mi u Bosni bude ljepse nego negdje drugdje mozdai hocu... ne smijem reci da necu...a za djecu... na to necu ni da racunam-otkud ja znam gdje ce sudbina moje malene odvesti...mozda ce mi biti miljama daleko a mozda na spratu ispod user posted image user posted image user posted image sto se mene tice neka idu djeca tamo gdje im je bolje. kad je njima dobro znam bice i meni, dusa ce mi biti smirom

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 361
16.12.2009 8:51:52   
Nedi
Najviše me nerviraju ljudi(dijasporci) koji nemaju ništa a kad dođu u Bosnu...imaju što im srce poželi. Prije 5 god sam bila u Njemačkoj i tako odemo na kafu kod nekih "naših", i naprave oni nama kafu, i ja pitam :"Mogu li dobiti malo mlijeka?", NEMA, pitam ja svog rođaka, pa pobogu kako nemaju mlijeka, dvoje male djece u kući?Kako kuća može biti bez mlijeka? A tek taj rentani stan, moj ovdje je lukzuzan naspram njihovog. ALI imaju audija 6(ne znam bas koji je bio hit te godine, valjda je6) i tamo ga ne voze-nemaju para, ali dolaze sa njim u  Bosnuuser posted image i svima govore kako oni tamo extra žive. Imaju kameru, mobitele, satove. Igram se ja sa tako sa njihovom djevojčicom po kući, trčkaramo i mala otvori frižider (stvarno mi nije bila namjera viriti samo sam htjela zatvoriti) PRAZAN!!! Nema 2-3 stvari unutra. E vala hebo to i takav život.

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 362
16.12.2009 10:06:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nedi

Najviše me nerviraju ljudi(dijasporci) koji nemaju ništa a kad dođu u Bosnu...imaju što im srce poželi. Prije 5 god sam bila u Njemačkoj i tako odemo na kafu kod nekih "naših", i naprave oni nama kafu, i ja pitam :"Mogu li dobiti malo mlijeka?", NEMA, pitam ja svog rođaka, pa pobogu kako nemaju mlijeka, dvoje male djece u kući?Kako kuća može biti bez mlijeka? A tek taj rentani stan, moj ovdje je lukzuzan naspram njihovog. ALI imaju audija 6(ne znam bas koji je bio hit te godine, valjda je6) i tamo ga ne voze-nemaju para, ali dolaze sa njim u  Bosnuuser posted image i svima govore kako oni tamo extra žive. Imaju kameru, mobitele, satove. Igram se ja sa tako sa njihovom djevojčicom po kući, trčkaramo i mala otvori frižider (stvarno mi nije bila namjera viriti samo sam htjela zatvoriti) PRAZAN!!! Nema 2-3 stvari unutra. E vala hebo to i takav život.

Znam dosta takvih i ovdje u DK, jedu pitu svaki dan, gledaju maksimalno da ustede na sebi i svojoj djeci, samo da bi mogli placati ratu za taj jebeni auto, da bi se ku....ili po Bosni kako se ima!!!Ovdje samo polovno li neko jeftino auto mozes uzeti sa keshom, jer porezi su nam do neba visoki na auta, tako da je sve u kreditu...Znam ih dosta koji sebi ni kasike nisu kupili u prodavnici vec kupuju po tim second hand shopovima....Takve nikad ne mozes vidjeti da su izasli u grad na kafu ili sladoled, u restoran na veceru ili npr u kino....Iste te vidim i kad sam u Bosni, ebo ti sve milionere svijeta kako se oni ponasaju dole....Zalosno, ali svakom svacije

(odgovor članu Nedi)
  Neposredna veza do poruke: 363
16.12.2009 10:45:46   
Misica84
Sto se tice njemacke, ima ih i ovde takvi. Kada im udjes u kucu mislis oni se sele, stan prazan! Samo se jedu pite, nigdje se neide, mora ocima nevide, samo se gleda kako ce se po bosni sepuriti kako moj babo kaze.
Sto se tice mene i moje porodice (s moje strane), svi radimo na papire, dobro zivimo, bez punog razbacivanja, ali se nekad moze neki malo veci lukzus priustiti ala markirane suncanice itd. Auta su nam svima prilicno nova i negledamo marke, svako kupuje sta mu odgovara i sta moze izdrzavati, da nestoji auto cjelu godinu na parkingu (od Bosne do Bosne). Dali to bio Mercedes, BMW, Opel ili Honda. Kredita nemamo, jednom godisnje idemo u Bosnu i jednom negdje drugo na more. Da me nesvatiti pogresno, necu ja sada kao jabuka da se falim, ali hocu sa ovim primjerom samo da dokazem, da nismo svi isti i kao sto je Ilhana vec rekla, ti hebeni sozijalci su ti, koji nama kvare ugled,da na kraju svi misle da citava dijaspora se hrani samo pitama. Nije to tako, ali brate mili mi se slomismo raditi. MM radi 200 sati mjesecno. Vikendom se malo provedemo i to je to. Ali smo zato ponosni na sve sto imamo, jer smo sami stekli i nije nam to drzava dala kao vecini drugim.
A isto tako ima vala i u Bosni naroda koji zna pocjeniti. Najpoznatija mi je recenica "Sto ce ti Opel, sto nisi kupio VW". Pa halo, kupuje svako sta mu se svidja, pa makar to bila fica!
Zar ne?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 364
16.12.2009 10:48:32   
Anoniman
fico je meni mrak autouser posted image

(odgovor članu Misica84)
  Neposredna veza do poruke: 365
16.12.2009 10:50:34   
Mirkica
joj zene drage ima svugdje takvog naroda i u BOsni i vani  vole da se pokazuju napolju a u kuci nigdje nista aj neznam sta je tu cudo .
Dana3 je dobro reka i opet je ponavljam kako ej ko naucio tako zivi i zivice da je nezanm gdje

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 366
16.12.2009 10:56:42   
fatimica09

IZVORNA PORUKA: Mirkica

joj zene drage ima svugdje takvog naroda i u BOsni i vani  vole da se pokazuju napolju a u kuci nigdje nista aj neznam sta je tu cudo .
Dana3 je dobro reka i opet je ponavljam kako ej ko naucio tako zivi i zivice da je nezanm gdje

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ma ja stvarno, ova tema bas predje u neko prepucavanje i nepotrebno pravdanje....Ma evo mm i ja smo u BiH, imamo solidna primanja, a radimo vala i po 220-240 sati mjesecno, dobro to kod nas nije placeno bas ko na zapadu, ali hajd dobro je, bar znam svakog 1. eventuano do 3. bice plata i sretna sam zbog toga.....ali on opet baksuz, svoje vrste...njemu najvazniji frizider, samo nek mu guzica ne ogladni, a ostalo i nije bitno....sve je to stvar covjeka, njegovih prioriteta.... i eto odoh jauser posted image inace cu ako ostanem duze, predati za vizu pa sta bude user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 367
16.12.2009 11:03:10   
Hocu bebu
IZVORNA PORUKA: Misica84

Sto se tice njemacke, ima ih i ovde takvi. Kada im udjes u kucu mislis oni se sele, stan prazan! Samo se jedu pite, nigdje se neide, mora ocima nevide, samo se gleda kako ce se po bosni sepuriti kako moj babo kaze.
Sto se tice mene i moje porodice (s moje strane), svi radimo na papire, dobro zivimo, bez punog razbacivanja, ali se nekad moze neki malo veci lukzus priustiti ala markirane suncanice itd. Auta su nam svima prilicno nova i negledamo marke, svako kupuje sta mu odgovara i sta moze izdrzavati, da nestoji auto cjelu godinu na parkingu (od Bosne do Bosne). Dali to bio Mercedes, BMW, Opel ili Honda. Kredita nemamo, jednom godisnje idemo u Bosnu i jednom negdje drugo na more. Da me nesvatiti pogresno, necu ja sada kao jabuka da se falim, ali hocu sa ovim primjerom samo da dokazem, da nismo svi isti i kao sto je Ilhana vec rekla, ti hebeni sozijalci su ti, koji nama kvare ugled,da na kraju svi misle da citava dijaspora se hrani samo pitama. Nije to tako, ali brate mili mi se slomismo raditi. MM radi 200 sati mjesecno. Vikendom se malo provedemo i to je to. Ali smo zato ponosni na sve sto imamo, jer smo sami stekli i nije nam to drzava dala kao vecini drugim.
A isto tako ima vala i u Bosni naroda koji zna pocjeniti. Najpoznatija mi je recenica "Sto ce ti Opel, sto nisi kupio VW". Pa halo, kupuje svako sta mu se svidja, pa makar to bila fica!
Zar ne?

Slazem se potpuno s tobom.
Nije bitno kako ko zivi, svak zivi najbolje kako umije. Ali je zaista jadno i mizerno to pokusati isticati. Iskreno, kako god postoje predrasude za svasta nesto u zivotu, tako postoje predrasude i za ljude koji su vani.
Meni evo licno smeta sto se, ako se nema sta reci, kaze: ma sve mu je babo to stekao!
A od takvih ''babinih sinova'' bjezala sam glavom bez obzira
Bez obzira na to, mom muzu nije potrebno da se ikome dokazuje, da sve sta je stekao , stekao je sam svojim rukama, i da , kad se odlucio da zeni, odredio da kupi kucu i sam da se brine o tome, da mu zena ima gdje doc, sta jesti, da ima gdje raditi...
Cesto zbog upravo takvih, koji dole po Bosni, furaju nove majice, tenisice, auta, ljudi govore da su svi u ''Dijaspori '' isti, da dole dodju , a gore nemaju sta da jedu i ciste WC
pa ako ja zivim normalnim zivotom, radim, i trudim se, ali isto tako znam sta je kafa, kino, disko, ceif
Za mene je pravi covjek onaj koji stoji cvrsto na zemlji, bio on u Njemackoj, Bosni, bilo gdje
Onaj koji druge ljude ne gleda kroz njihov novcanik nego kroz njihov karakter
Sasvim mi je neukusno raspravljati tko sta ime i koliko, svi mi zivimo onako kako najbolje umijemo ,
ne samo sa financijske strane, nego i one ljepse, dusi blize...
pa tako ja svoju bosansku kafu volim vise nego ikakav ceif ovdje, jer je to nesto moje, bosansko, nasu muziku, nase opustene kafe i ruckove kad odemo dole...
Uzimam od zivota ono sto je pozitivno i lijepo, tako i od zemlje

Ako krenem s bilo kojeg aspekta, ne bi mogla biti osoba ''puna sebe''
niti radi mog karaktera, niti radi moga odgoja, a najvise radi svoje vjere koja me uci da je skromnost najljepsa vrlina...

Ti si zelja iza koje druge zelje nema

(odgovor članu Misica84)
Neposredna veza do poruke: 368
16.12.2009 11:04:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Misica84

Zar ne?

Problem u Bosni tjl ljudi koji gledaju na nas u dijaspori poceo je jos prije 30 godina dok su mnogi isli po Njemackoj sljakati....Takvi su dole dolazili sa novim autima a nasi kontali pih jebo te vidi ga obogatio se, najzalosnije je sto su ti sljakali i dan i noc, da bi zaradili sebi koru hljeba....Mercedes....
Trenutno ne radim, ali kad radim radim 37 sati sedmicno, taman mi, imam vremena i za sebe i za svoju porodicu i prijatelje...Ne patim od kompleksa za odjecom D&G, CHANEL itd, a tako ni za nekim skupim autima, pokrijem se sa onoliko koliko imam...Ne pozelenim ni kad vidim da mj komso ima najnovijeg audija u kreditu, jer znam da ga u ovoj drzavi nece isplatiti ni za 10 godina, iskreno boli me dupe....Mogu i ja danas istog takvog da uzmem na kredit, ali bih se morala odreci mnogih drugih stvari ...Krivo mi je npr, kad dodjem u Bosnu svi te gledaju ko milijardera,misle da mi ovdje seremo pare, ako kojim slucajem ne kupis dole nesta, ili im ne das onoliko za koliko im dupe zine, kazu ti "sta si se stisno cicijo jedna lako je vama lezite na parama"
Ti margarinci kako ij je neko nazvao ponasaju se dole kao pusteni sa lanca..

(odgovor članu Misica84)
  Neposredna veza do poruke: 369
16.12.2009 11:11:50   
reallove
A zasto da kvarimo ovu temu...zar nije bolje da pisemo o tome kako nam je tu gdje smo,kako smo se snasle,sta nam se svidja itd.a ne o tome ko ima koje auto,ko sta oblaci,ko se samo hvali,takvih ljudi ima i bit ce ih uvijek ne vrijedi raspravljati o tome...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 370
16.12.2009 11:16:52   
Hocu bebu
IZVORNA PORUKA: reallove

A zasto da kvarimo ovu temu...zar nije bolje da pisemo o tome kako nam je tu gdje smo,kako smo se snasle,sta nam se svidja itd.a ne o tome ko ima koje auto,ko sta oblaci,ko se samo hvali,takvih ljudi ima i bit ce ih uvijek ne vrijedi raspravljati o tome...

U pravu si Reallove
ja hvala Bogu nakon godinu i po, mogu reci da sam se puno bolje prilagodila, i da mi je na pocetku bilo jako tesko
Sad vec radim , polozila sam vozacki i govorim puno bolje
Nekako prihvatis taj svoj zivot takav , iako je ogromna promjena
Naravno, nostalgija za mojima ne jenjava, ali uvijek ima telefon da se cujemo
Jos mi samo fali beba da mi bude super :-)
Ovdje mi se svidja jer je sve po rasporedu i u miru, a ne svidja mi se hladnoca ovih ljudi user posted image

Ti si zelja iza koje druge zelje nema

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 371
16.12.2009 11:32:28   
reallove
Hocu bebu ti si se super snasla,svaka cast,kolilko dugo si vec tamo..

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Hocu bebu)
Neposredna veza do poruke: 372
16.12.2009 11:36:53   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: reallove

Hocu bebu ti si se super snasla,svaka cast,kolilko dugo si vec tamo..

reallove ti haman zaljubljena user posted image user posted image user posted image pise u postu godina i po , jest vala Hocu Bebu dobro si se snasla za tako kratko vrijeme. Ja neznam sta radis ali jel radis Ausbildung ili bas posao posto je ovdje teze dobiti neki posao ako nemas Ausbildung za to ili Studie

< Poruku je uredio Mirkica -- 16.12.2009 11:42:45 >

BA 13.12.2008

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 373
16.12.2009 11:36:57   
milomoje
uu mora da si i ti na dalekom sjeveru hocu bebu hehhe.. bice i beba aBd
Meni je naporno vise polemisati o tome kako ljudi zive van, moja boljka je sto nemam nikog "svog" osim muza ovdje, a ostalo ma...zivim kako bih zivjela bilo gdje da sam..prilagodjava se covjek svemu,kako na lose sto nam je rat dokazao, tako i na dobro..
Sve zavisi koje prioritete covjek bira jedan za drugim u zivotu...
Ja sam dosla prije 4 godine, dosla zbog ljubavi :) tako da me to drzi ovdje, a po pitanju drugog ne bih se ja micala iz svog Sarajeva, a uvijek cu biti u nekom raskoraku, stvarati svoj zivot sa dragim gdje god da sam, tamo gdje je nase, a vracati se tamo gdje je sve samo moje..

< Poruku je uredio milomoje -- 16.12.2009 11:44:22 >

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu Hocu bebu)
Neposredna veza do poruke: 374
16.12.2009 11:41:56   
Mirkica
ja mog muza volim puno kosto moja   user posted image SVEKRVAuser posted image kaze haman niko ne voli covjeka kao ti :) jedino pozitivno sto kaze,  ne stavrno elhamdulilah bas smo kao par sretni i i zadovoljni i gdje god on tu sam i ja, pa u Siriji u Siriji aman stacu tako mi je :)

BA 13.12.2008

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Trudnica na moru
vila_7

Da li ste isle na more dok ste bile trudne i u kojem stadiju trudnoce?

DA, išla sam (75%)

NE, jer sam morala mirovati (14%)

NE, jer mislim da trudnica ne treba putovati i ici na more (11%)

Broj svih glasova: 141

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *