Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: prvi menzes poslije poroda 17.10.2009 23:43:10
MELLI
IZVORNA PORUKA: mishel
Evo da se i ja pridruzim. Porodila sam se prije 4 jeseca ali jos uvjek nisam dobila. Pitanje jedno za sve mame, da li je moguce zatrudniti iako nije bilo prve menstruacije? Velika se polemika vodi oko toga pa me bas interesuju vasa iskustva.
Jest zato što nikad ne znaš kad će se desiti ovulacija,
RE: prvi menzes poslije poroda 18.10.2009 10:32:12
aamra
IZVORNA PORUKA: MELLI
IZVORNA PORUKA: mishel
Evo da se i ja pridruzim. Porodila sam se prije 4 jeseca ali jos uvjek nisam dobila. Pitanje jedno za sve mame, da li je moguce zatrudniti iako nije bilo prve menstruacije? Velika se polemika vodi oko toga pa me bas interesuju vasa iskustva.
Jest zato što nikad ne znaš kad će se desiti ovulacija,
Ovulacija ce se sigurno desiti prije menstruacije, tako da tek kada dobijes znas da si i imala ovulaciju i da je postojala mogucnost da zatrudnis. Zato zene cuvajte se
RE: prvi menzes poslije poroda 28.10.2009 14:15:20
dinnaa
nakon porođajnog krvarenja dobila sam prvu menstruaciju,zatim dr.mjesec došla je dr meca tačno u bocu ,ali već treća kasni gotov18 dana. bebicu dojim . nevjerujem da sam jer se čuvamo ali sve je moguće.da li ima neko sa sličnom situacijom kao ja?
porodila sam se prije 44dana krvarenje mi je stalo oko 30 dana medzutim juce sam opet pocela pomalo krvariti(i danas je tako)jeli to menstruacija,dojim djete
RE: prvi menzes poslije poroda 17.11.2009 15:12:59
marinčii
evo da prijavim da je i meni došla..4 mjeseca i 7 dana nakon poroda..i boli me isto kao i prije tako da nema istine u onim pričama da posle poroda više ne boli
RE: prvi menzes poslije poroda 17.11.2009 15:40:06
Niobe
Kod mene je prije trudnoce bol bila nepodnosljiva, tako da su mi kontrakcije bile skoro poznat pojam. nakon poroda, pri prvoj menstruaciji, nisam osjetila nista. nadam se da ce tako i ostati
RE: prvi menzes poslije poroda 17.11.2009 19:23:16
noaa
ja sam dobila dva mjeseca nakon poroda,boli me vise nego prije,tako da je sve od zene do zene.samo sto mi je sad ciklus od 26 do 33 dana a prije bio 28 dana.
kod mene danas nesto malo krvavog iscjedka, pa nisam ni sigurna da je menstruacija, vidim da uglavnom svi pisu da je obilno. inace, dojim, prosla su skoro 2 mjeseca od poroda, nista me ne boli, ali sam bila pomalo depresivna zadnjih dana i bubuljice se pojavile kao u PMS-u.eto, vidjecu kako ce se ovo nastaviti
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
evo 4 mj i 13 dana nakon poroda dobjem i ja danas obilna i bolna kao i prije ,.. mrzim je organski fujjj gdje se peticija potpisuje meni je inace u dan i sat redovna pa cemo vidjeti to bi htjela i da se nastavi nebi imala nista protiv da neboli ,bila bi cak onda i sretna kad je dobijem ovako mrzim i sebe i cjeli svjet naravno osim moje curice ...a muza najvise nekako mrzim on je kriv za sve u ovih nekolko dana
vama koje niste dobile kucajte od drva,glave bilo sta i budite zadovoljne ....
RE: prvi menzes poslije poroda 13.12.2009 14:03:29
lirio
prošlo je već 55 dana od poroda a ja još nisam dobila ...krvarila sam prilično dugo, malo više od 40 dana al sve sa nekim prekidima...ne dojim...kontam sutra ginekologu jer se zabrinuh čitajući vaše objave...
Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...
1. menzes sam dobila odmah 2 mjeseca nakon poroda mada dojim a sad mi 2. kasni vec 10 dana, pa ne znam jel to normalno? nemam nikakve znakove da bih mogla dobiti ili da sam nedajboze trudna (ne bih nikako voljela ovako brzo odmah drugo dijete)
1. menzes sam dobila odmah 2 mjeseca nakon poroda mada dojim a sad mi 2. kasni vec 10 dana, pa ne znam jel to normalno? nemam nikakve znakove da bih mogla dobiti ili da sam nedajboze trudna (ne bih nikako voljela ovako brzo odmah drugo dijete)
I meni se isto desilo da mi je druga menstruacija kasnila 10 dana.Ja to tumacim tako da mi se vjerovatno ciklus produzio i umjesto 25 dana sada mi ciklus traje 35 dana.Vjerovatno ce se to sve vratiti na svoje poslje dojenja.