|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
10.12.2009 8:45:05   
bebacha
http://www.tuzla-x.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=4760:u-vakcini-protiv-svinjske-gripe-bioloko-oruje&catid=55:zanimljivosti&Itemid=127

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 501
10.12.2009 9:42:07   
tea lana
IZVORNA PORUKA: bebacha

http://www.tuzla-x.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=4760:u-vakcini-protiv-svinjske-gripe-bioloko-oruje&catid=55:zanimljivosti&Itemid=127

Uzas ja vjerujem u ovo,ovo su slicne stvari koje je iznijela ona zenska na HRT2 neku vece

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 502
10.12.2009 9:51:49   
Amrino
Koliko sam ja skontala ovaj "brzi test" uopste nije siguran pokazatelj jer evo kako pise za ono dvoje ljudi iz Zepca se kasnije (analizom u Sarajevu) uztvrdilo da nije rijec o svinjskoj gripi.
Medjutim- gotovo je kada svi medjiji obajve vijest da je dvoje ljudi umrlo od te gripe...poslije ti demantuj koliko hoces...
Ja stvarno ne znam vise sta da mislim...

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 503
10.12.2009 9:53:20   
tea lana
ma ja vjerujem da su oni ipak umrli od te gripe ali da stigne naredba da se to zataska radi manje panike.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 504
10.12.2009 9:56:53   
mamaajna
rodzak od mm se vakcinisao i njegova kompletna porodica,jadan covje zaglavio bolnice 5 dana,sarajevo u pitanju

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 505
10.12.2009 10:09:58   
Happy
ako mogu da vas malo umirim... Upravo sam se cula sa kolegicom sa posla... Kod nje su svi bolovali i ona i muz i sestogodisnji djecak i njena mama... I kaze da uopste nije strasno, gripa ko gripa...  Nemojte biti meta medija, to i jeste njihov cilj... Sjetite se samo rata i prezentiranja nekih stvar odn sta je mo c medija.... Iskreno ne pratim sta se desava, prije sam pratila, panika me hvatala ali vise ne....Niko ne zeli da kazi da su milioni izlijeceni od kojih he mozda 1 000 umrlo i to sa dr smetnjama... Nego samo navedu brojku i smrt...
Pozdrav

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 506
10.12.2009 10:13:24   
tea lana
Od 80 milijuna Nijemaca samo 5 posto populacije odlučilo je cijepiti se protiv svinjske gripe. Zbog toga na zalihi imaju milijune doza koje će ili prodati na Istok ili donirati.

Zbog iznimno slabog odaziva na cijepljenje i činjenice da je za jednu osobu dovoljna jedna doza cjepiva, a ne dvije kako se prije mislilo njemačka vlada želi prodati poveću zalihu cjepiva protiv svinjske gripe, izjavio je njihov ministar zdravstva.

Njemački ministar zdravstva Philipp Roesler poručio je da je 16 njemačkih država zatražilo da federalna vlada počne pregovore s država koje još žele kupiti cjepivo i proda nekih 2.2 milijuna doza protiv virusa A(H1N1) uzročnika svinjske gripe.

Iz ministarstva zdravstva poručili su da bi cjepivo mogli i donirati te da su primili zahtjev iz Afganistana i zemalja istočne Europe uključujući i Ukrajinu.

Naime, do konca studenog 9,6 milijuna doza isporučeno je Njemačkoj, a naručili su i 20 milijuna doza koje trebaju stići u prosincu te još 50 milijuna koje očekuju do konca ožujka.

Do sad se cijepilo tek nekih 5 posto populacije koja broji 80 milijuna osoba, što znači tek nekih 4 milijuna.

Od početka epidemije broj žrtava, širom svijeta tj. 207 zemalja koje šalju izvještaje WHO-u, narastao je na 8.768 osoba. U Njemačkoj je od svinjske gripe umrlo 86 osoba, a među njima je 85 posto već patilo od nekih drugih bolesti što znači da su bili u rizičnoj skupini.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 507
10.12.2009 10:14:49   
tea lana

user posted image Slabljenje svinjske gripe u Kanadi i SAD-u predstavlja signal da je kraj pandemije "možda na obzoru", priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).
Savjetodavni odbor WHO-a prikuplja znanstvene podatke uz pomoć kojih bi mogao procijeniti mogući kraj pandemije. Predviđa da bi to moglo biti "negdje 2010."
Od svinjske gripe je do 27. studenoga, prema podacima WHO-a, umrlo najmanje 7826 ljudi u svijetu

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 508
10.12.2009 10:20:56   
jabuka28
moja sestra ima prijeteljicu i njene sestre djete je imalo Sv. gripu proslo je dobro hvala Bogu...

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 509
10.12.2009 10:24:54   
Amrino
Evo, hipoteticki, da ja sad dobijem gripu- ne bih definitivno isla doktoru ako stanje ne bi bilo bas lose....I kako da znam koju gripu sam odbolovala?user posted image
Kako svi ti ljudi koje spominjete znaju da su imali bas tu gripu? Radjen im je "brzi test" ili su radjene detaljne analize...ili...su doktori samo zakljucili na osnovu simptoma?

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 510
10.12.2009 10:26:56   
Happy
Ma vidjeces otprilike nedo Bog... Mada kazu da ove obicne gripe  nema uopste....
ja zaista jesam za preventivu i ja sam sinoc dosla u sapirala usta slanom vodom, pazim se, ali nemojte toliko da paniciteuser posted image   Bice to sve OK aBd............

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 511
10.12.2009 10:28:29   
bebacha
ja sam vec pisala da se u srbij vise ne rade ti testovi nego se zakljuci po simpomima,osim ako nije tezi slucaj.a danas ti ljudi za svaku sitnicu idu doktoru,pogotovo ako mislile da imaju gripu.domovi zdravlja su bukvalno puni

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 512
10.12.2009 10:35:18   
jabuka28
IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Evo, hipoteticki, da ja sad dobijem gripu- ne bih definitivno isla doktoru ako stanje ne bi bilo bas lose....I kako da znam koju gripu sam odbolovala?user posted image
Kako svi ti ljudi koje spominjete znaju da su imali bas tu gripu? Radjen im je "brzi test" ili su radjene detaljne analize...ili...su doktori samo zakljucili na osnovu simptoma?

Isto pitanje sam i ja sebi postavljala..Brutalna realnost je nazalost nikog briga sta si imala i sv.gripu ako si je odbolovalauser posted image Ustvari preporuceno je da ta gripa i odboluje se kod kuce
a ako bi doslo do veliki komplikacija otezanog disanja itd onda obrati se doktoru...

< Poruku je uredio jabuka28 -- 10.12.2009 10:38:59 >

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 513
10.12.2009 10:40:31   
jupajdi
Kod nas u skoli ima slucajeva te gripe. Jedna ucenica je dobila i kod nje se malo zakomplikovalo i ona je bila u bolnici i poslije je pustena kuci. Sada normalno ide u skolu. I iz njenog razreda bilo je slijedece sedmice jos 15-ero djece koji nisu dolazili u skolu, imali teperaturu....ali nakon izvesnog vremena vratili se normalnom zivotu. Nije im radjen nikakav test osim te djevojcice koja je zaglavila u bolnici. Pretpostavljam da su svi imali tu gripu, ali je preblovali kao i svaku drugu...

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 514
10.12.2009 10:54:33   
zvecka
Evo sada citam vase postove i desavanja u bosni kad je u pitanju svinjska gripa.user posted image

Ja zivim u Holandiji,,trudnica sam i imam dijete(curicu)3 godine,,mi dvoje smo obadvije dobile po jednu vakcinu protiv te gripe,,,,i iduce sedmice imamo drugu,,nismo ni jedna cak nitemperaturu imale od te vakcine,,,,,user posted image malo sam se dvoumila dal je ici primiti ili ne i na kraju smo otisle obadvije.Blizu 2 miliona ljudi ju je primilo ovdje.

Mnogo pitanja visi u zraku vezano za taj virus,,,kako znati dal je to to,,e ovdje ne ispitivaju i ne testiraju nin a cemu nego ako pocnes da gripas nije bitno koji je virus,,,odes ljepo kod doktora i on samo kaze idi kuci ako imas temperaturu duze od 5 dana to je svinjska gripa a ako traje samo do tri dana onda je obicnauser posted image ,,,
Ovdje su mediji nafurali za tu vakcinu da se ljudima desavaju nenormalne reakcije i eto ja pitala jel bilo lu judi sa tim problemima i nije .user posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010
Moja dva pileta dosadna:)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 515
10.12.2009 10:55:41   
bebano
Tetka moje dobre prijateljice je ljekar i njoj je rekla da sada nema "obicne" gripe nego je sve ova "nova gripa". E sada neko je odboluje kao i obicnu, a kod nekoga dodje do komplikacija. Ja se opet pitam, kako to da tako mladi ljudi umiru, pa njihovi organizmi su bas jaki. Zar nije logicno da sto ti je jaci imunoloski sistem da ces je lakse prebroditi. A ne mogu da vjerujem da su bas svi spadali u rizicne grupe. Mislim da se tu puno toga ne kaze.. Ili ni nasi ljekari pojma nemaju zasto se to desava...

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 516
10.12.2009 11:06:57   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: bebacha

Samo cu jednu stvar napisati. Skvalen se dobija iz ribljeg ulja znaci prirodni sastojak vakcina.
Zasto jesti ribu koja je puna skvalena??????
Kazu riba je pravo zdrava ali ne treba pretjerivati sa njom. Razlog zasto ne pretjerivati je upravo taj skvalen koji u velikim kolicinama moze izazavati razne reakcije. Samo zamislite da u ovoj vakcini ima minimalne kolicine skvalena.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 517
10.12.2009 11:07:38   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: mamaajna

rodzak od mm se vakcinisao i njegova kompletna porodica,jadan covje zaglavio bolnice 5 dana,sarajevo u pitanju

Protiv cega se covjek vakcinisao? U Bosni jos nije stigla vakcina protiv nove gripe.

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 518
10.12.2009 11:09:48   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: Lel@

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Danas je moja najbolja prijateljica ostala bez muza..
Jutros je preminuo,navodno od svinjske gripe..

Jako sam tuzna,zao mi moje prijateljice,dusa me boli,kad pomislim kako joj je.. 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ovo je pretuzno ali mislim da ljekari igraju znacajnu ulogu u ovoko velikoj smrtnosti. Nece da testiraju do velikih komplikacija ili tek poslije smrti...uzaaaas

(odgovor članu Lel@)
Neposredna veza do poruke: 519
10.12.2009 11:16:27   
zvecka
ja sam cula da u bosni jos nije dosla  ta vakcina,,ja sam je primila,,kolko ona pomogne da se zaobide taj virus  to neznam,,,isla sam je primiti cisto da me poslije nebi pekla savjest nedaj boze da mi se djeca razbole,,,al s druge strane sam se jakooo plasila i sta ako se pojavi kakva ruzna reakcija.

I mislim da inace zdravi ljudi i jakog organizna i imuniteta mogu da je pobijede jer ovdje tu vakcinu nisu davali svim ljudima nego samo starijim osobama,djeci do 4 god,i trudnicama i naravno ljudima koji vec su bolesni od neki drugi stvari.

Poznajem u bosni na usk jednu curicu koja je slijepa i oboljela je od te gripe i pobijedila je virus hvala bogu,,a nije vakcinisana niti inace zivi u neki dobri uslovima.

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010
Moja dva pileta dosadna:)

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 520
10.12.2009 11:22:56   
Amrino
IZVORNA PORUKA: bebano

Tetka moje dobre prijateljice je ljekar i njoj je rekla da sada nema "obicne" gripe nego je sve ova "nova gripa". E sada neko je odboluje kao i obicnu, a kod nekoga dodje do komplikacija. Ja se opet pitam, kako to da tako mladi ljudi umiru, pa njihovi organizmi su bas jaki. Zar nije logicno da sto ti je jaci imunoloski sistem da ces je lakse prebroditi. A ne mogu da vjerujem da su bas svi spadali u rizicne grupe. Mislim da se tu puno toga ne kaze.. Ili ni nasi ljekari pojma nemaju zasto se to desava...

Pa ako nema "obicne" gripe zasto se ljudi i dalje vakcinisu protiv nje? user posted image Znamo da vakcine protiv ove nove nece doci prije nove godine...

Ovo sto se imuniteta tice- ja sam citala da upravo mladi ljudi sa jakim imunitetom spadaju pod rizicnu skupinu za komplikacije iz tog razloga sto kada virus ove gripe napadne pluca- imune cestice se skupe upravo na tom mjestu i boreci se protiv virusa zacepe plucne alveole i covjeku zakazu pluca.
Nisam bogzna kako objasnila ali valjda ste skontale user posted image .
Znaci djeca, stari, trudnice su rizicna grupa da dobiju gripu ali madi i zdravi ljudi sa jakim imunitetom imaju navise sanse za komplikaciju....Ma ko bi ga sad znao....Nema kakvih teorija nema...

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 521
10.12.2009 11:30:54   
HanaBana
Ovoj gripi su najpodlozniji mladi i djeca jer njihov imunitet se nije dovoljno dugo borio sa virusima i nije stvorio antigena za borbu protiv virusa. Stariji ljudi su manje podlozni ovoj gripi jer njihov organizam godinama stvara antigene. Antigeni su kljucni u prvoj odbrani od nove gripe pa onda tek imunitet. Imunitet kod ove nove gripe ne igra znacajnu uloguuser posted image

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 522
10.12.2009 11:30:58   
boogy woogy
IZVORNA PORUKA: bebano

Potpisujem.

Cetiri moja ucenika su uradili "brzi" test na Klinici i potvrdjen im je virus H1N1. Druga djeca iz tih razreda su takodjer bila bolesna sa visokim temperaturama, kasljem a kod nekih proljevom i povracanjem. Moj sin je prosle sedmice imao visoku temperaturu (preko 40) koja je iznenada skakala i nije se mogla skinuti Panadol Baby sirupom nego samo Voltaren cepicima. Imao je teskoce sa disanjem za vrijeme visoke temperature. Vodila ga doktoru koji mi nije nista rekao (cisto grlo, cista pluca, nalaz krvi dobar, bris grla dobar). Samo su slegli ramenima i pustili nas kuci.

Sad je sve hB dobro. On se oporavlja iako jos uvijek kaslje.
Sve ste majke...znate kako je u tim trenutcima kada ne znas sta ti je djetetu. Njemu raste temp. pocinje da se gubi dijete....a doktori te blijedo gledaju i samo slijezu ramenima.
I kako mozete pricati da to nije "nista strasno". Meni jest. Meni je strasno kada curica od 14 godina zaglavi u bolnici sa upalom pluca, sumnjom na sv. gripu i bubreznim problemima. Kako se niko ne pita odakle ovolike "komplikacije" kod mladih ljudi?

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 523
10.12.2009 14:48:13   
Nedi
Zanima me na koji način se utvrdi postojanje virusa svinjske gripe u organizmu? Može li se preko nalaza krvi nešto vidjeti? Svakako trebamo dječaku vaditi krv pa reko kad ga već bockamo da i to provjerimo...pu pu pu...zlu ne trebalo

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 524
10.12.2009 15:01:23   
Nedi
Niko?

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *