Anonimna1
|
Evo da pocnem, imam jedan problem, moj muz zeli da ja nebudem puno vezana za svoje roditelje...moju familiju...tj. on smatra da oni puno uticu na mene. Moj muz i ja smo se vjencali prije sedam godina, on je potom dosao samnom u inostranstvo, prije je zivio sa svojim roditeljima i bratom u bosni. Brat mu je se ozenio prije njega, i u kuci sa mojim svekrom i svekrvom, ali oni su odvojeni sredili su sebi sprat, a mi kada dodemo budemo sa svekrom i svekrvom. Imam i pet godina mladu sestru, koja je suprotnost mene, voli izlaske, imala je momka sa kojim ima curicu od 3 godine, ali su se nakraju rastali, a mala je kod nje, tj.naj vise je moja mama pazi, a to mom muzu smeta, jer sestra mi bukvalno mamu iskoristava, sada je nasla drugog momka i hoce da se seli 200 km od nas, moji roditelji i mi smo u istom gradu, ali smo mi malo van grada, jedno 10km. Mom muzu jednostavno moja sestra ide na zivece, zato sto je takva kakva je...a moji roditelji ocekuju da ja svoju sestru podrzavam i da joj pomazem, sto moj muz ne vidi tako, jer kaze ona je sama sebi sve to napravila, ja sam medu dvije vatre, roditelji vuku sebi moj muz sebi. I rekao mi je da ce joj pomoci ali samo kad je u pitanju pomoc a ne da joj mi cuvamo dijete a da ona izlazi vikendom. Sto i ja nebi, dok moja mama to radi. Moj tata je tezak covjek, on je kod moje bake bio jedini sin, i umazen je bio, moja mama ga je slusala i dan danas ga slusa, pravi onaj nas starinski brak, sve radi za mog oca, moj tata je samo svoju familiju uvelicavao i smatrao vaznom a moje mame familiju je zapostavljao i nije obilazio, a sada je se malo promjenio jer je dobio i on zeta i vidi kako je kada ga zet ne obilazi cesto, dok je kod moje svekrve i svekra drugacije, oni imaju po mom muzu savrsen brak, moj svekar postuje familiju od svekrve i obilazi je i njegov brat je gospodin on i zena mu rade imaju dobar posao dok je moja sestra za njega nula, kako moj muz kaze, jer je opet izgubila poso, i puno ovisi o mojim roditeljima, jer je eto takva kakva jest. Ali ipak sve na stranu moja je sestra, i ja je volim i moji su to roditelji i njih volim, oni su mi puno pomogli u startu kad smo ja i muz poceli zivjeti i gledaju da nam pomognu, tako i mojoj sestri pomazu, posto je eto takve sudbine i sto je sama sa dijetom ostala, kazem samo nedo bog nikome. Ona jest poput mog oca, sve da bude po njenom, ima jak karakter, dok sam ja blaza poput moje mame, moj muz to zna i smatra da me moji iskorisavaju tj. da jos upravljaju mojim mozgom....Sinoc smo imali tako jaku raspravu, ja sam se toliko isplakala, moj muz zeli da se moji ne mijesaju u nas brak, zeli da imamo samo svoj zivot, da nemoramo svaki vikend ici kod mojih, ja ako mi se idem da idem to mi ne brani, ali on ce ici kada se njemu ide, meni je jako zao sto je on takav sto je tako hladan prema mojoj strani, mojim roditeljima i sestri. To me puno boli, a ja ne smatram da se oni toliko mijesaju. Izvinite na dugom postu, ali sam morala sve ovo da kazem.... Da jos dodam imam i ja sina od 4 godine, i moj muz izbjegava da ga moja mama pazi, jer je zena puno opterecena sa malom od moje sestre, i jos kada pazi njih dvoje zajedno onda bude haos u stanu, a nije da je mala stalno kod mame ali u vecini slucajeva, sestra ima svoj stan i mala je kod nje inace, a isla je i u obdaniste ali posto se sada od novembra seli odjavila je obdaniste a i ne radi vise, ima sada puno obaveza i mama joj pazi malu, ne cijeli dan ali eto dovoljno da mi muz prigovara....jednosavno vidim da nevoli moju sestru, i da mu ona smeta, tako to sve boli, neznam ali on se uvjek izvuce, mozda ja puno nju branim, ali zar treba da svoju rodenu sestru mrzim radi toga sto je takva kakva je... pa da je ciganka ona je moja sestra...
< Poruku je uredio Anonimna1 -- 20.10.2009 11:56:54 >
|