IvanaTz
|
Ja sam se porodila u septembru i unijela sam stvari u onom cvrstom putnom neseseru (kao manji kofercic:-)) i niko mi nije ni pregledao stvari, mogla sam unijeti svasta... Ponijela sam 2 peskira (manji i veci), gel za tusiranje (neki blagi, baby, zbog rane), kaladont, cetkicu za zube, cesalj, snalu, gumicu za kosu, dezodorans, baby vlazne maramice koje sam btw. najvise koristila za brisanje wc solje :-(((, carape, 10 malih sokica na slamcicu, uloske Ona (meni su bolje odgovarali oni bez mrezice zbog koncica na rani pa da to ne zapinje) 2 pakovanja, malo sminkice za izlazak, ogledalce, mobitel i punjac, 1 pakovanje jednokratnih gacica iz DM-a i malo pakovanje plazme (to sam kao prosvercala mada mi niko nije pregledao torbu, ali hrana se ne moze unositi, moze samo pokoja vocka, jabuka, naradza i sl.) i cini mi se da je to sve! Jednokratne gacice se mogu unijeti i koristiti, ja sam ih imala na sebi citavo vrijeme i kad je i vizita dolazila i niko mi nista nije rekao, ni doktori ni sestre. Ja sam prije pitala i rekli su mi i u domu zdravlja u skoli za trudnice a i babica na gradini na psihofozickoj pripremi da se te gacice smiju nositi. ja sam cak poslije prve vizite podijelila citavoj sobi pa mi muz kasnije donio jos 2 pakla :-))), zene nisu smjele nositi pa kad su vidjele da meni niko nista nije rekao ja im svima podijelila, i nikome nista nisu rekli. pampers treba samo ako se ostane koji dan duze, i to mozda par komada a to moze naredni dan muz donijeti. Sto se tice nesesera ili kese, bolje je ponijeti za svaki slucaj onu malo bolju, cvrscu kesu ako sluucajno ne budu dali neki neseser pa da moze prepakovat, ali sakrijte kesu pa ce vas pustiti hehe... Jastucice za grudi ne nosite dzaba jer ne nosite ni grudnjak tamo pa ih nemate u sta staviti, a odjecu za bebu i za majku donese muz pri izlasku iz bolnice. I mobitel se moze slobodno koristiti (osim naravno u radjaoni) i kad je vizita iskljucite zvono, a ostalo vrijeme slobodno pred sestrama i svima se smije koristiti! Eto, sretno svim buducim mamama!!!