salmy
|
IZVORNA PORUKA: fatimica09 Sa nasim dr. treba samo zestoko i potkovati se znanjem koliko toliko....jer valjda njima udari u glavu to DR.....a sestrice one su tek posebna prica....naravno svugdje ima izuzetaka....nazalost vrlo malo! Ja sam vec toliko puta pisala o svom slucaju, pa mi je vec i mrsko pravo...ali mogu samo reci da su moji utisci katastrofa a povjerenje u ljekare puno, puno ispod nule. Nakon porodjaja kuci, a famozni Nikulin, Puzic i Rovcanin su prognozirali da cu se poroditi tek za 2-3 dana i to u uzasnim bolovima, mene je baildisana dr. hitne pomoci uputila ka GAK....pregledao me Rovcanin, njegov pregled me bolio vise od samog poroda....trebam li posebno napomenuti da smo ih budili jedno 15-tak min. tj. zvonili dok se nije pojavio cuvar, pa za 15-tak krmeljava sestra....pa za 10-tak cika dr. Rovcanin....(muz i tehnicar iz hitne me stalno nosaju na onim nosilima, jer nema nikog drugog ) helem kad me pregledao kaze aaaaaaa cuda da nisi pukla ....pa opet....a sta bi sa bebom ...(ja rekoh meni je beba mrtva rodjena)...on me pogleda ispod oka kao kako je moguce zbog dobre posteljice a i valjda ZABORAVIO da me vec pregledo tog popodneva, ma ja pa nisam imala uocljivu kovertu....kazem ja njemu...e gospodine....bas sreca pa se porodih kuci ko zna kako bi bilo s vama...nakon budjenja.. ....sestrica nesto prcka oko instrumenata, ja onako razapeta...hladno mi...pitam je mogu li ja sada spustiti noge, kaze ona nisi ti tu da mislis....e rekoh ti garant jesi...Helem ponovo me na krevet sa tockovima, bez carsafa naravno i na odjeljenje...naravno sve porodilje sa bebama, ja ko siroce...kontam da mi se roknut....ali prate me i do wc....ja ko s poslom vadim cigare...zapalila, molim Boga da mi sestra nesto kaze pa da raspalim svu paljbu svog jada na nju...kaze ona meni...daj i meni jednu... ...haj kontam nisam jedina cvaka...te me i nasmija to njeno....Do ujutro sam ispusila tako kutiju, u WC-u se manje cuje plac beba i ravnomjerno disanje u snu mama....ja kontam....male bebice placu a moja....hajd tako do vizite ujutro....ja sam kao dobro, otpustice me....e sad nedjelja je....treba cekati 1-2 da dr. Kapetanovic popije kaficu pa ce onda napisati 3 vrste lijeka na jedan papiric....ali....tu mi je vec bio kraj zivaca....bila je jedna sestra, krupna, podebela, crvena....e njoj svaka cast, jadnica 3-4 puta je silazila i penjala se...trazila tu dr. da mi vec jednom napise terapiju pa da idem kuci....ali dr. nema pa nema....e kad sam ja vrisnula, i rekla da cu popizditi ako budem jos minutu slusala ove bebe kako placu i ako mi iste sekunde ne dodje dr. ja odoh....Mislite da je dr. dosla ili mozda se zabrinula za moje psihicko stanje...ma neee....na stepenicama smo je sreli,pa je onako usput dala mm jedan papiric na kojem je pisalo:erigometrin 2x1, bromergon 2x1 i xiklav 3x1....zahmetli strasno! I namignula pokroviteljski: cuvajte je.... eh da vam samo mogu pokazati svoju otpusnu listu...rekao bi covjek da sam tih par sati nakon porodjaja bila pod stalnom kontrolom ljekara....ali sva sreca pa sam opet prosla super kako je moglo biti....Helem....malo ih je, malo ljudi.... Uzas ali draga moja...............ma fuj sve skupa.Ali sta mozemo kad smo PREPUSTENI njima, njima djelatima .....kobilama koje nisu procitale "hipokratovu zakletvu" samo su je kao u snu IZRECITOVALE.NJima koje misle da su Bogom date da rade taj posao.Ma fuj fuj...........jutros vodila bebija na prvi vakcinu.........i opet se razocarah u nase zdravstvo.Sesrice kao da su ovce cuvale sa pacijentima ma fuj na ovu temu bih mogla napisati knjigu.
|