leona81
|
ima stvarno uzas porodilja i prljavih boze sacuvaj, bacaju uloske krvave pored kante za smece, a nama sa sekcijom ako je sta ispadalo svaka se spustala sama i dizala...neke stalno zovu sestre a ja sam je samo jednom zovnula za dojenje i dozivjela boze sacuvaj ponasanje...da napomenem sve ostalo je bilo ok, i sto se tice presvlacenja bebe i mazanja, i mijenjanja posteljine, super stvarno...u intenzivnoj su najbolje definitivno a i dole ima nekih bas finih koje vole svoj posao...da napomenem ja nikome nisam dala ni dinara, pogotovo ne doktoru, a on me i pregledao par dana poslije izlaska i previo ranu a vecina to ne radi nego samo ti kazu tad i tad se smijes kupati i to je to...mm je odnio nakon poroda njemu pice, reda radi, meni je donio da dam sestrama slatkise i sokove i to sam dala na samom kraju kad sam vidjela koje su zasluzile to, i dao je sestri koja je iznijela bebu nesto na kafu... najsmjesnije od svega je sto svi placamo bruku para od svojih plata i penzija zdravstveno a nemamo nikakvo porodiliste, bez lifta i sam hodas nakon teskih operacija, nema sapuna u porodilistu...onda frku napravili zbog svinjske gripe i daju ti jednu masku za 5 dana a znamo svi da vrijedi jednokratno...ma koma ziva, a plus kad smo sisli s intenzivne i smjeli jesti keks i caj pitamo sto nema secera u caju jer smo oslabile uzasno od svega pa makar to, kazu nema secera, pa mogli su nam reci da i to ponesemo pored onih stvari sa spiska...i jos kad izadjemo iz bolnice jednu injekciju treba kupiti i primiti kod kuce, sto je totalno nelogicno jer su je oni trebali obezbijediti i dati a na otpusnici pise saglasna s tim da je primi kod kuce, ko da me ko pitao? i plus 2 kutije antibiotika...za sta onda placamo zdravstveno, za ovakvo ponasanje, ove uslove, cekanje u redovima???za jedno veliko nista, jos bi trebale biti zahvalne sto nas je neko porodio ili operisao...