Vedica
|
prijenos posta IZVORNA PORUKA: regi ok,evo i mene. imam 26 godine,mm 32. vec sestu godinu smo u braku. 2006. godine smo saznali za njegovu dijagnozu azoospermija,oni upuceniji znat ce koliko teska ova dijagnoza je. oni koji ne znaju:niti jednog spermija u ejakulatu. odmah,vec 2007.god,smo bili na klasicnoj biopsiji u Mariboru. nazalost,nalaz koji smo dobili nakon mjesec dana,bio vrlo porazavajuci. naime,nisu nadeni spermiji,u jednom kanalicu spermatogonije i spermatocite,ali se nisu mogli iskoristiti za ICSI. ono sto je dodatno frustrirajuce je cinjenica da je ama bas svaki nalaz sasvim ok kod mog muza,pa cak i ti famozni hormoni. nakon takvog nalaza biopsije,nism nista radili do nedavno,sad smo u fazi prepiske emailom sa Pragom,jer tamo rade Micro teses,a ,koliko sam uspjela saznati, vrlo dobre rezultate imaju. stanje u nasoj drzavi po tom pitanju znate,nemamo gdje ,niti je iko spreman azoospermijom da se zamara. Micro tese ne rade ni u Mariboru,pa smo morali ici korak dalje. mene raduje cinjenica da konacno krecemo raditi nesto,makar to znacilo mnogo ,mnogo odricanja,borbe i iscekivanja,jer do sad smo bili bas pred zidom. nadam se da me primate u vase drustvo,mnoga iskustva dobro dodu,pa i meni,makar nikad nisam bila u postupku,ali se iskreno nadam da cemo ,nakon konsultacija u pragu,dobiti termin za postupak. pozdrav, regi