|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram?
1.1.2010 16:57:24   
prva
Joj nisam rekla da zivim u Sarajevu :)

IZVORNA PORUKA: prva

Muz ima jako los spermiogram, ustanovljena upala prostate, hronicna, pitam se gdje kupiti piskavicu i kako je najbolje da je konzumira, te koliko cesto.

Zahvaljujem user posted image

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 226
1.1.2010 21:15:01   
ena0002
Prva i mm ima hronicnu upalu prostate user posted image . A ta piskavica je li dobra za prostatu? Pretpostavljam da je ima kupiti u biljnim apotekama.

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 227
1.1.2010 22:48:45   
prva
A kakvo je njegovo iskustvo s upalom, moze li se lijeciti? MM je dobio terapiju ciprol 20dana + sumamed 3 dana, pa sada cekamo da prestane djelovati, onda kontrola. Inace, jedna prijateljica mi je savjetovala da svo kostunjavo voce u jednakom omjeru sameljem, propolis, polen i med pomijesam i da to uzima 3x dnevno. Za piskavicu sam uglavnom saznala preko foruma, moram pogledati u Favedi, tamo najvise nabavljam cajeve, ok je cijena i organski su. Tu sam uzela i caj oboljenja prostate. vrijedi pokusati.

Gledala sam u Makroviti, nemaju. piskavicu user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 228
2.1.2010 10:58:02   
ena0002
Prva odgovorila sam ti na temi urolog. A te sjemenke sa medom su OK, mozete pokusati i sa tim. MM je jeo polen i med i svasta nesta pio a sad pije samo Bioastin pa cemo u februaru vidjeti ima li poboljsanja.
a koja je dijagnoza kod tm?

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 229
2.1.2010 12:12:06   
prva
Hronicni prostatitis. No, cini se da ima i na lijevom testisu prosirenu neku venu, sto bi se mzoda nekada moralo raditi. Nakon Sumameda, koliko treba cekati da se uradi novi spermiogram?Mislim, nakon sto popije posljednju tabletu, kada je sigurno da vise nece biti uticaja lijeka?

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 230
2.1.2010 12:30:39   
ena0002
Obicno nakon 10-ak dana moze ponoviti nalaz, ako mislis na spermiogram. A gdje je radio spermiogram?

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 231
2.1.2010 12:33:07   
prva
IZVORNA PORUKA: ena0002

Obicno nakon 10-ak dana moze ponoviti nalaz, ako mislis na spermiogram. A gdje je radio spermiogram?

Radio je u Luzanima, cisto radi sebe. Sad smo htjeli na klinici radi kontrole, ali gdja. Radmila je na godisnjem do 25. januara user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 232
2.1.2010 12:38:27   
ena0002
Pa nista sacekajte da se vrati sa godisnjeg i mi cemo morati cekati, ljudi su se vecinom zalili na Luzane da nisu dobri user posted image , e sad ne znam. Ja jedino jos znam da se moze uraditi kod Mehmedbasica i Rade.

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 233
2.1.2010 12:46:57   
prva
IZVORNA PORUKA: ena0002

Pa nista sacekajte da se vrati sa godisnjeg i mi cemo morati cekati, ljudi su se vecinom zalili na Luzane da nisu dobri user posted image , e sad ne znam. Ja jedino jos znam da se moze uraditi kod Mehmedbasica i Rade.

KOja je cijena kod Mehmedbasica? Ma mislim da necemo propasti zbog 15 dana aBd. Meni su dobri, jer su pokazali uzasno los nalaz, sto je i urolog ustanovio user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 234
2.1.2010 12:49:26   
ena0002
http://www.ringeraja.ba/forum/%C4%8Cekaonica_u_Januaru/m_485996/tm.htm
Hej ovo ti je link za cekaonicu, tu mi trudilice diskutujemo user posted image  pa nam se pridruzi.
A nisam sigurna, znace to Leva, mislim da je 50 KM

(odgovor članu prva)
Neposredna veza do poruke: 235
2.1.2010 22:13:13   
vjestica
prva pauza između 2 spermiograma treba biti 3 mjeseca, jer toliko traje spermogeneza
a što sre tiče spermiograma na Ilidži, to je nepouzdana laboratorija katastrofa, svakome je spermiogram puno lošiji
mm je dole bio katastrofa spermiogram, leukociti, pa je radio sve moguće pretrage, spermokulturu, briseve, urinokulturu, uzv i pregled, i sve ok, na kraju mu urolog rekao idi kod Rade i tamo ok spermiogram
radije se strpi dok se vrati Rada s godišnjeg, a ovaj nalaz baci

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 236
3.1.2010 12:45:36   
ena0002
IZVORNA PORUKA: vjestica

prva pauza između 2 spermiograma treba biti 3 mjeseca, jer toliko traje spermogeneza

To je mislim slucaj kad se piju neki preparati za poboljsanje (kao sto su proxeed, padutin, bioastin i sl.) ali ako se lijeci upla i piju antibiotici urolog zahtjeva da se na kontrolu donese novi nalaz, i to obicno bude nakon mj dana, tj. nakon terapije antibioticima jos + nekih 10-ak dana treba da prodje pa da se uradi spermiogram, da rezultat ne bi bio lazan

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 237
3.1.2010 21:44:27   
aidicaa
Moj muz treba da radi spermogram akb sledece nedelje...pa me zanima da li mozemo da imamo odnos pre davanja sperme? Mislim nekoliko dana pre spermograma? Ili je bolje da sacekamo pa posle spermograma?

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 238
4.1.2010 0:05:21   
sabas
minimalno 4 dana se ne smije imati odnos

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 239
4.1.2010 0:06:02   
aidicaa
Hvala Sabas user posted image .

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 240
4.1.2010 15:24:54   
telohranitelj1
jedno pitanje suprug mi je trudna i cuo sam da ukoliko se poklope iste krvne grupe  da ona mora primiti neku zastitnu inekciju u kojem razdoblju trudnoce ona mora tu inek,da primi i imali to kakve opasnosti po dijete. hvala

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 241
4.1.2010 19:01:57   
Leva
Za ovo da problem moze biti ako su oba roditelja sa istom krvnom grupom prvi put cujem. Problem moze nastati koliko je meni poznato jedino ako su vam Rh faktori razliciti. Mozda ce neka zena koja je u struci znati nesto vise i ja sam zaintrigirana.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu telohranitelj1)
Neposredna veza do poruke: 242
4.1.2010 19:06:32   
vjestica
problem može biti samo ako je žena rh negativna, a muž rh pozitivan, ali ima o tome tema na pdf-u trudnoća
ovo da problem mogu biti iste krvne grupe je apsolutno netačno, to su bapske priče

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 243
4.1.2010 22:33:29   
mila132
nema veze ako ste oboje ista krvna grupa,kao sto su moji roditelji ista kr.grupa i i imaju 3 dece i nikakvih problema.zato je moja o rh- ,a m.m A+ ,i ja sam morala posle porodjaja da primam regan injekciju jer je beba nasledila m.m rh+,a da je bila moja o- ja ne bih nista primila.zato se nemojte opterecivati sa tim jer to nema nikakve veze.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 244
6.1.2010 18:54:25   
POZITIVACs
pozdrav svima,

ja sam nov ovdje user posted image imam 30 a zena 23 i vec 2 god pokusavamo dobiti bebu.

Sad se lijecimo u klinici IVF u Zagrebu

radio sam spermiogram tamo i ovo su mi rezultati:

volumen ejakulata 3.4ml
viskoznost normalna
broj spermija 57 x 10na6/ml
broj spermija u ejakulatu 194 x 10na 6
pokretljivost pokretni 23x10na 6/ml
nepokretni 34 x 10na 6/ ml
kinetika 3
morfologija 9%
leukociti -
dijagnoza: ASTHENOTERATOZOOSPERMIA

i napisano mi je kontrola???

imamo zakazano 19tog janura al interesuje me da li jaka gripa i krajnici koji su me držali 10tak dana utiču na spermiogram ako sam bio bolestan 20tak  dana ili mjesec prije spermiograma.

All The Best,
POZITIVAC user posted image

(odgovor članu mila132)
Neposredna veza do poruke: 245
6.1.2010 18:57:50   
mina minka
ja mislim da prehlada i upala utice na spemogram a mozes da svakako ponoviti pa vidjeti ima li promjene. meni ovo i nije tako lose

(odgovor članu POZITIVACs)
Neposredna veza do poruke: 246
6.1.2010 19:36:16   
POZITIVACs
hvala na odgovoru

činjenica je da sam radio i kod Mehmedbašića nekoliko mjeseci prije i da sam bio kako kaze test za sve vrste oplodnje user posted image

zbog toga mi nije bio jasan ovaj user posted image

ali vidim da i različiti su rezultati u različitim klinikama user posted image

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 247
6.1.2010 19:42:31   
Leva
Meni ovo Asthenoteratozoospermia uopce ne stoji user posted image Sta vise totalno sam zbunjena, elem nejse biolozi su biolozi...
Imas solidan nalaz po meni a upala krajnika i te kako moze utjecati na spermiogram. Moja preporuka ti je da saniras sve moguce upale, napravis pauzu od nekih mjesec dana i ponovis spermiogram.
Da li su ti dali objasnjenje zasto Astheno kada imas 50 i nesto miliona i kada su ti progresevno pokretni odlicni. Ovo terato mi je jasno to znaci da su malo blesavi i da plivaju u pravcu u kom ne bi trebali.

< Poruku je uredio Leva -- 6.1.2010 19:43:51 >

.-..-.
?/

Neposredna veza do poruke: 248
6.1.2010 19:55:30   
POZITIVACs
prvo hvala na tako brzom odgovoru user posted image

pa i mene je to začudilo i nasekiralo pravo a dr mi ništa puno nije rekao samo nalaz ne valja i treba na kontrolu ponovo user posted image

inače to je IVF klinika u Zagrebu a mi smo iz Bosne naravno.

Drugo da li to znači da nalaz kod dr.Mehmedbašića ne valja jer kod njega je bilo sve 5

ili je ta gripa i krajnici utjecali ali ne mogu shavtiti da mi dr. nije rekao ni pitao za to user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 249
6.1.2010 20:10:25   
Leva
Ne znam da li ti je poznato da su rezultati spermiograma kod Mehmedbasica i na GAKu isti? Vjeruj da sam prije nego sto sam vidjela dijagnozu sama sebi promumlala: Ja dobrog spermiograma, ovakvu Normospermiu nisam vidjela vec mjesecima.
Ne znam da li si sanirao gripu i upalu krajnika. Ako jesi napravi pauzu poslije antibiotika barem 20 dana i ponovi spermiogram. Nabavi vitamine E, C, Selen, Zink jer svi oni pomazu poboljsanju i ocuvanju spermica a definitivno ti nece naskoditi. Ja sam u Skenderiji u radnji sportskih suplimenata nabavila odlicnu kombinaciju svega toga zove se Men's Arginmax i mislim da je boca za 90 dana kostala 22 KM. Jedna moja prijateljica je uz pomoc ovih tableta uspjela muzu srediti to Terato. Nemoj zaboraviti da spermogeneza traje skoro tri mjeseca i da se prije toga ne mogu ocekivati neki vau efekti. Sretno i obavezno nam javi kako je prosla kontrola i kakav je novi spermiogram.

.-..-.
?/

Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *