|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
26.11.2009 1:03:29   
košpice
Draga Laro 84, ne znam sta da ti kazem...prosla si isto kao i ja, nemam sta dodati, jeste da se oplodnja radi po noci, mislim u kasne sate a sto, pa meni su rekli da zbog toga sto se tako odvija stimulacija i iskren, ja sto sam shvatila zato smo cekali tim iz Beograda da dodje, a oni su kasnili 3 sata, znaci trebalo je raditi u 20h a oni su kasnili...tako da ne znam, sve je to individualno, svako ima svoje iskustvo, nazalost neko dobro neko lose, ne znam, voljela bih da dragi Bog podari svima nama ono za sta se borimo, i ja se iskreno nadam u Boziju pomoc, izmedju ostalog i nadam se akoBogda da cemo svi jednom uspjeti.Sta da ti kazem, puno srece, nastavit cemo se dopisivati jer informacije su super, sto mozemo podijeliti jedna s drugom.Ako ikad budem ponovo morala raditi oplodnju, mozda bih trebala kod tog Dr.Balica u Tuzli...Znas li ista kako oni to rade, kakva je tehnika, gdje se nalazi, da li je iko imao iskustva s njim???? Ko zna gdje covjek moze uspjeti, ali moramo proci ovo sve da bi dosle do prave adrese...Cujemo se opet 

(odgovor članu lara84)
Neposredna veza do poruke: 351
27.11.2009 0:10:43   
košpice
Evo mene opet, ma ne znam ni sama sta da mislim, ja sam za njih cula preko TV-a i otisla, s tim da nisam znala za druge doktore , kao napr. za Dr.Balica, ali eto hvala vam na informacijama sada znam, pa ako mi zatreba da znam za njih.Nadam se da ce nam akoBogda svima uspjeti pa na bilo koji nacin, mi sada ne mozemo raditi nista jer moramo praviti pauzu, ai ovo sto mi je kasnilo 15 dana prirodnim putem..pa ko zna, mozda bude nesto a ako ne daj Boze ne bude, vjerovatno cemo i mi u Tuzlu akoBogda, al nekad sljedece godine, jer sad nemamo novaca za ponovni proces...Laro 84 uz tebe smo i zelimo ti akoBogda sve najbolje da uspijes, a do tada cemo se " druziti" na ovaj nacin i dijeliti dobro i lose, a nadam se vise dobroguser posted image

Da uzima pare, sve ste u pravu, to jest meni bilo jako tesko jer znala je odakle dolazimo , pa sam i sama govorila , pa jel moguce da bar nesto ne naplati, ali...nazalost sve se placa, svaki put kad se ode, pa sve ...al eto bilo pa proslo, nece vise

(odgovor članu lara84)
Neposredna veza do poruke: 352
27.11.2009 0:16:11   
tri srca
Zdravo kospice, ako si jos na forumu ne obeshrabruj se. Ja idem kod dr Balic na icsi sljedece sedmice

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 353
27.11.2009 7:25:37   
tri srca
Dobro jutro svim forumasicama. Od srca onima koje slave zelim sretan Bajram! Neka nam svima Bog uslisi nasu najvecu zelju: DA OSTANEMO user posted image I DA DOBIJEMO ZIVE, ZDRAVE  I ISPRAVNE user posted image . Veliki pozdrav

(odgovor članu tri srca)
Neposredna veza do poruke: 354
27.11.2009 11:57:28   
ja_25
Koliko kosta ICSI postupak kod dr. Balic ?

(odgovor članu tri srca)
Neposredna veza do poruke: 355
27.11.2009 22:01:56   
lara84
Tri srca i ja se pridruzujem cestitkama -sretan Bjaram svima koji slave,joj ja sam jutros plakala,nesto mi bas tesko bilo,pitala sam se koji je ovo Bajram po redu bez bebe.Al iskreno od srca nam svima zelim barem po jednu bebicu do sledeceg Bajrama,imamo dovoljno vremena do tad zar ne?

Bolje da te Bog pita zasto si to uradio,nego zasto nisi pokusao.....

(odgovor članu ja_25)
Neposredna veza do poruke: 356
27.11.2009 23:00:16   
košpice
Zdravo TRI SRCA, prije svega ti zelim da akoBogda USPIJETE i DOCEKATE  svoju akoBogda user posted image , uz tebe sam i ovako i u mislima, molit cu se za vas, drzi se i izdrzi...

Sto se tice mene , i ja sam bila pod terapijama mjesec dana i sve te silne injekcije, ali na sve sam spremna i da ih primim jos 1000000 nije me briga ako ce uspjeti, i ja sam trosila tablete i sve sto treba prije samog procesa, bilo mi je tesko jer se hormoni pobrkaju user posted image pa vrucine , pa mi pritisak u stomaku...ali sve to vrijedi...Mi smo takodje isli i u Beograd, da ti ne duzim, negdje gore na pocetku foruma sam napisala sve sta i kako, pa ako ti nije tesko procitaj da ne pisem ponovo...Drago mi je da si zadovoljna uslugama doktora i da je sve fino i normalno, jer danas je to ocigledno tesko cuti...Ja samo  znam da nisam zadovoljna nasim doktorima u Sarajevu, jer sam bila i kod Mehmedbasica i kod Godinjaka(privatno) isli smo po savjet i za njegovih 5 min vremena naplatio nam je 30 KM a otkacio nas tako, kao da smo dosli nesto bezveze da ga pitamo, to je nase iskustvo i odmah mi se zgadio jer je tako hladnokrvno rekao "vama niko u Bosni ne moze pomoci" i naravno mi u takom soku samo izadjemo jer nismo mogli da vjerujemo da nas je tako otkacio al je zato uzeo pare...A da ne spominjem kad je mm trebao dati spermu na nalaz kod neke glupe doktorice biologa koja radi na klinici, ma haos...fuj..
tako da vise ovdje ne bih nikome otisla, hvala Bogu pa postoje bar malo bolji ljudi i doktori od ovih ovdje....

Uglavnom, TRI SRCA vama puno srece i akoBogda da uspijete, a nadam se da hocete akoBogda, molim te nas obavjestavaj sta se odvija ako ti nije problem, jer svi smo u istim problemima....

SRETNO SRETNO SRETNO SRETNO SRETNOuser posted image

I ja se pridruzujem cestitkama povodom Bajrama, svima onima koji slave Bajram Serif Mubarek Olsun a hvala svima onima koji su nam vec cestitali...

(odgovor članu lara84)
Neposredna veza do poruke: 357
27.11.2009 23:05:12   
košpice
Draga laro 84 , nemoj biti tuzna, bice akoBogda user posted image kad bude vrijeme, ali nemoj da gubis nadu i vjeru u Boga, znam da ti je tesko, ali ako stalno budes mislila bice ti samo teze, i ja sam plakala i opet nekad zaplacem, pogotovo svaki put kad imam ciklus al moram biti hrabra i ne padati u depresiju jer necu nista postici, vec se smijem, gledam smijesne emisije, i nadam se i vjerujem da Bog dragi radi sve sa razlogom a isto tako ispituje nasu snagu da vidi koliko mozemo podnijeti sve ovo, a ja kazem da mozemo jer trebamo i zelimo i da nam akoBogda svima uspije i da i mi kao i sve zene i majke docekao svoje user posted image a hocemo, jer mi to mozemo jer mi to zelimo i mi to trebamo da osjetimo, zato cemo se boriti svim silama i NIKAD  necemo odustati, zato ne daj se i drzi se, bice akoBogda...Samo naprijed user posted image

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 358
27.11.2009 23:09:27   
tri srca
Hvala ti puno kospice na tako lijepim zeljama. Od srca i mm i ja tebi i tm zelimo sve najbolje. Teska je ovo i potresna tema da bi se tek tako odustalo od cilja,zato samo hrabro naprijed i trebalo bi biti uspjeha. Sto se mene tice sve sto mi se bude desavalo naravno da cu vas sve obavjestavati o tome, a nadam se da ce to biti pozitivne informacije.user posted image

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 359
27.11.2009 23:16:30   
košpice
Nema na cemu TRI SRCA, evo i ja sam na forumu al nazalost nema chata da se mozemo fino dopisivati, ali nema veze, i ovako se super dopisujemo, mm pita odakle ste, sta je problem kod vas, sta ste sve radili..???? Malo je radoznao jer je mm sa mnom u svemu a da nije njegove podrske ..ne bih izdrzala...ja jos imam utrogestan i neke jos tablete i imam injekciju Progesteron depo pa ako ti bude trebalo javi i ja cu ti dati , jer je to meni ostalo ...mislim ako ste ovdje negdje kod nas u Sarajevuuser posted image

(odgovor članu tri srca)
Neposredna veza do poruke: 360
27.11.2009 23:25:58   
tri srca
NISAM, MI SMO U OKOLINI TUZLE.NEMAM POJMA STA ME OCEKUJE DALJE VEZANO ZA LIJEKOVE,ALI OD ONIH KOJI MI TREBAJU DO OPLODNJE SVE SAM NABAVILA.

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 361
27.11.2009 23:29:03   
tri srca
Nemam pojma da li mi trebaju jos neke tablete ili injekcije, jer sve sto mi treba do oplodnje sam kupila. Mi smo u okolini Tuzle, na putu Tuzla - Orasje. Moj muz ima los spermogram, a sto se tice mene sve je uredu- tako bar doktorica kaze. Zbog mog zdravstvenog stanja ona nam daje veci procenat za oplodnju, ali opet nikad se nezna.

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 362
27.11.2009 23:30:16   
košpice
OK, pa super vi ste blizu user posted image bar ne morate putovati kao mi...samo polahko, nemoj te se sikirati i bice akoBogda dobro, nadam se i da dobijete jednu malo zdravu i zivu user posted image akoBogda, odmaraj i nemoj previse misliti ako mozes, pokusaj user posted image Cujemo se opet

(odgovor članu tri srca)
Neposredna veza do poruke: 363
27.11.2009 23:32:26   
tri srca
Koliko godina imate ti i tm? Mi imamo po 27. I ja imam veliku podrsku u svemu od strane svog muza. Inace imamo tako lijep odnos,samo nam nedostajeuser posted image pa da nam se sreca upotpuni, jer sve sto je vazno za zivot smo rijesili, samo cekamo bebolinija.

(odgovor članu tri srca)
Neposredna veza do poruke: 364
27.11.2009 23:41:05   
Sanelina73

Cao svima,
Na internetu sam citala o jednom prahu ZLATNA MAKA,pa mozete i vi naci pa procitati.Cijena je oko 50 KM.
Citajuci o Zlatnoj maki,mogla bi reci da je dobra za zatrudnjivanje i regilaciju cijelog organizma,za zene i muskarce.
Ne znam da li ijedna od vas zna za ovaj prah, jeli cula ili citala.
Ukoliko zna javite vase misljenje.
Pozdrav
P.S. Sve u svemu covjek bi sve probao da uspije.
Nadajmo se uspjesima sta god da probamo.

(odgovor članu tri srca)
Neposredna veza do poruke: 365
28.11.2009 0:06:23   
košpice
Ja imam 29 god a mm 31 god, ma i mi imamo super odnos i trudimo se da podrzavamo jedno drugo u svemu a u ovome pogotovo, jer on zna, ma ustavri svi znaju koliko ja volim djecu, jer inace sam po profesiji Uciteljica pa mi je cijeli zivot vezan za djecu, al sad ne radim nigdje, vec pomazem mm jer radimo sami za sebe, pa tako da nastojimo jedno drugo pomagati koliko mozemo i kako0 mozemo, jer sad kad je vidio kroz sta sam sve morala proci, nije mu bilo jednostavno, mislim poslije oplodnje user posted image , ali on je bio tu i hvala dragom Allahu sve je dobro zavrsilo...
Ako te jos sta zanima, samo pitajuser posted image

(odgovor članu tri srca)
Neposredna veza do poruke: 366
28.11.2009 0:13:30   
košpice
Draga Sanelina73, evo sad sam citala o tom prahu ZLATNE  MAKE i izgleda da je stvarno dobra, pa vrijedi porbati, sto da ne ako ce nam pomoci, ja cu je potraziti u Apotekama pa ako nadjem, javnem van gdje se moze kupiti user posted image

(odgovor članu Sanelina73)
Neposredna veza do poruke: 367
28.11.2009 22:44:15   
košpice
Zaboravila sam reci da mm i ja pijemo MUSKU VODU, ne znam jeste li culi za taj izvor u Kladnju, ali mi redovno idemo na izvor cim potrosimo zalihe user posted image i koliko smo mi culi, tamo ima veliki broj djece jer ljudi piju tu vodu , pa sad jel istinita ili nije, ali mislim da jeste, jer ne bi se tako zvao izvor...mi redovno idemo, znaci i usput i maksuz, jer je ipak zdrava prije svega a jel ucinkovita, to cemo saznati u medjuvremenu user posted image

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 368
28.11.2009 23:06:30   
košpice
TRI SRCA, gdje si, kako si, kako se osjecas, jesi li imalo smirenija , mozes li se opustiti...user posted image

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 369
28.11.2009 23:14:11   
tri srca
Zdravo kospice.Ja sam inace vesela i sretna osoba, kod mene nema nerviranja, ali ovo me ubi. Vjerovatno je to zbog ovolikih hormona koje trosim. Meni samo smeta sto vrijeme ovako sporo tece, a nekad kad ne treba ide kao ludo!Ali evo jako je blizu sljedeci uz, u ponedjeljak, pa u srijedu, pa stop injekcija,...PA ABDuser posted image I user posted image .Kako si ti kospice? Jesam li ja za tebe procitala da si bila kod dr Suade na vantjelesnoj ili je to bio neko drugi?Pozdrav

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 370
28.11.2009 23:48:15   
košpice
Ja evo cekam ko ozeblo Sunce, sto kazu da bar neko nesto napise, uh da sam prije zanala za forum lakse bi mi bilo...znam kako ti je jer sam i ja to sve prosla prije 3 mjeseca i tacno znam kako se osjecas, pa sam te zato pitala kako si i sve ostalo...jesam ja sam radila u Gradačcu kod Dr.Suade, oplodnju....nadam se akoBogda da cete uspjeti od srca vam zelim, ali bih ti preporocula da se ne radujes unaprijed i da nikome nista ne govoris od bliznjih ako mozes, jer ja sma to sve prosla i vjeruj mi nije bilo kako sam ocekivala ni od prijatelja ni od familije, svi smo se previse obradovali da bi na kraju bilo nistauser posted image a ja sam prosla kroz pakao od bolova a niko mi nije mogao pomoci, a sve mi je smetalo dok sam lezala i cuvala "trudnocu" i nazalost moju nista user posted image , zato ti kazem, opusti se i reci kako Bog dragi odredi tako ce i da bude, pa ko zna, mozda i uspijete a nadam se da hocete user posted image

(odgovor članu tri srca)
Neposredna veza do poruke: 371
29.11.2009 0:03:34   
tri srca
Hvala ti kospice. I sama kazem zivio forum, jer sredina u kojoj zivim je tako zatupljena starinskim konzervativnim stavovima,tako da niko nebi opravdao nesto sto se zove vantjelesna oplodnja.Zao mi je sto ti nije uspjelo, ali nemoj odustajati,pokusaj sada kod dr Balic.Samo naj naj blizi clanovi porodice znaju za ovo ostali ne. Planiras li dalje pokusavati, te uopste kakvi su ti planovi po tom pitanju?

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 372
29.11.2009 0:45:07   
košpice
TRI SRCA, ma sada ne smijemo nista raditi, ali svakako i ne mogu jer nemamo novaca za ponovni proces, a i poslije oplodnje , tj . ja sam trebala imati ciklus u oktobru al nisam imala na vrijeme vec mi je kasnilo 15 dana i uradila sam bila test i bio je pozitivanuser posted image ali je kasnije opet isto bilo, dobila  sam 15 dan i tada se opet sve zavrsilouser posted image , ne znam sta da mislim, jedan test je samo bio pozitivan a ostali su bili negaitvni i opet sam imala jake bolove i od tih jakih bolova imala sam sok od kojeg sam zaspala i nicega se ne sjecam tog dana, tj. jedva sam izdrzala jer po mojoj nekoj logici plod je vjerovatno krenuo da se oplodi al je nesto opet krenulo kako ne treba i sve je propalo user posted image , tako da i cudom se cudimo mm i ja, jer inace nismo nikad imali oavkvu situaciju ali eto sada svasta prolazimo, pa cekam sad da vidim kakv ce mi ciklus biti, madam molim Boga da ga ne dobijem, pa ne znam , ako opet bude kasnilo mozda mi oplodnja i ne bude trebala, a ako ne mogne , onda cemo skupljati pare i eto i nas u Tuzlu na oplodnju user posted image , al sad za sad ne mozemo  nista, za dalje bicemo svi u toku...Samo ti polahko i nemoj se previse sikirati i uzbidjivati pa sta god bude, a nadamo se lijepom akoBogda...user posted image

(odgovor članu tri srca)
Neposredna veza do poruke: 373
29.11.2009 19:46:41   
košpice
TRI SRCA, htjela sam te zamoliti da mi napises ako ti nije problem koliko kosta taj proces oplodnje u Tuzli, da znam za ubuduce..hvala ti user posted image

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 374
29.11.2009 21:37:11   
Sanelina73

Cao TRI SRCA,
I ja se pridruzujem pisanjem kao i košpica sa istim informacijama, zamolila bih te i ja da nam napises koliko kosta taj proces oplodnje u Tuzli, da znamo, jer sam i ja zainteresovana da idem u Tuzlu kod Dr.Balic.
Izvjestavaj nas o svemu sto se desava.
Zelim ti od srca puno srece i ako bog da da uspije iz prvog pokusaja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu košpice)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *