|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori o svemu po malo
12.11.2009 11:44:33   
Azure
Evo i mene da se javim. Nije vas bilo smrc smrc, pa odmah nija nisam nesto previse bila na sajtu. Evo da kazem da sam bila na kontroli kod svoje dr. jucer. Prezadovoljna je bebicama. Curica ima 1.183 grama, a maleni 1.151 gr. Dobro se razvijaju. Rekla nam je da deckic lici na mog muza i da je curica preslatka, ali da joj se cini da joj je jedno uho klempavo ili se tako namjestila. Fino se na snimku vidi majo kempavo uho. Kazem to je na nanu. Ma smijali smo se. Obavezno je rekla da kad se porodim obavjestim je kako stvari stoje sa bebicama i da li je cura jos  glavna i kinji ovog malog Dobricka. Vodili smo i Azricu pa je i ona vidjela brata i sestru i jako se radovala. Dogovorila se sa dr. da joj da mantil pa da sa njom od danas radi u ordinaciji i maze tetama stomacice.

Sto se tice pritiska jucer mi je bio 145. Ali moram priznati da sam ja kriva. Prvo nisam pila terapiju punu koju mi je prepisala internistica (razlog jer mi je donji inace bio nizak 55 pa sam se plasila ako budem pila punu dozu da ce mi se jos smanjiti). eto zivjela sam u zabludi, jer mi je dr. rekla da moram piti punu dozo i da one nece jos smanjiti pritisak nego ga drzati pod kontrolom. Sem toga najela sam se nekih kolaca koje sam pravila. Sve kontam nece pritisak od slatka u bolnici su nam davali evrokrem i kolace. Pa sam si uzela maha. A Azrica i ja pravile neke lagane i eto zeznula se Kasnije sam skontala da i onaj dan kad sam u bolnici zavrsila zbog pritiska isto sam dan ranije najela se tih kolaca. sad pamet u glavu. Udebljala sam se 21 kg. Sada imam 80. strsno. Kaze dr. iduci put ce me muz na kolicima gurati. hehehe Ipak se drzim dijete. Strogo bez kapi soli.  A boga mi i bez kolaca.

malena ovako stoje stvari sa injekcijama. Moja dr. kaze da moram cekati jos 4 nedjelje da bih dobila te injekcije. Dijelom i zbog pritiska. Rekla mi je da ne bi nikako bilo dobro da se sada porodim, jer bebe nisu dovoljno zrele da se sada rode. U Americi bi svakako prezivjele, ali kod nas je drugacije. Valjda tenika moja draga. Tako da sam u panici i molim  boga da izguram jos ove 4 nedjelje. l Inace se dobro osjecam. Cak i plesem sa svojom kcerkicom. Doduse samo masem stomacinom hehehe Znaci injekcije kada napunim 32 nedjelje.

suzi hvala ti mila na pohvalama. Eto vidis i ja kiksam. Ali moram se strogo paziti. Sto se tice imena. za djecaka smo znali ime jos prije tri i po godine. Ali za curu imamo nekih ideja pa cemo vidjeti. A Azrica je imala ime jos dok sam bila srednja skola. hihihi Dok je bila u tibici zvali smo je imenom. Tako da je cim se rodila i dobila otpusno pismo imala rodni list. Ma moj Muki sve zavrsava na vrijeme. Temeljit je. hehehe zar se ne vidi po blizancima. SALA MALA. Moja dr. mi ne preporucuje jastuk. Ni meni ni drugim zenama. Kaze meni da se on preporucuje zenama koje su vise puta radejale pa je tonus misica oslabio. Kaze da meni stomak jos dobro stoji i da ne zeli bebe nicim pritiskati. A ako kasnije bude potreban lako ga je nabaviti. Kako teku pripreme za nas igraonu. Jedva cekam da je otvoris pa da se druzimo. Mada slabo vodimo Azricu na mjesta gdje ima puno ljudi. Cak je ni na gimnastiku nismo vodili ove sedmice. Sve me strah da se ne razboli. Pusica za tvoje slatkise. Ali ona socna kad utisnes usnice duboko u obrascic.

irena, irena ti bas nemas mira. Draga moja svako zna svoje i fakat ti necu pametovati. Ali samo da znas, sto se tice familije, raje, kolega i ljudi koji me upoznaju, pa i doktora svi kazu da nisu vidjeli gorek i veceg zvrka od mene. Pa i na samom porodu sam bila takva. Ja i sada mogu biti zvrk. Osjecam se tako. Ali spustila sam lopticu zbog dva maceta u tibici. Kako rekoh SVEGA SAM SE NAGLEDALA I NASLUSALA. Ne zelim biti jedan od tih slucajeva. Kad sam dovde dogurala doguracu ja i dalje. A isto zelim i tebi i drugim trudnicama pogotovo koje nose dva zivota u sebi. Razmisli dobro, je li ti draze letati po gradu i biti cool trudnica s velikom tibicom ili se nedaj Boze kajati. Na pocetku trudnoce sam samo lezala, kad sam pocela pomalo hodati ja sam bukvalno milila. Svi su mislili da ne mogu i da jedva hodam. Sto nije bilo istina, jer ja nisam htjela nimalo potresati bebe u tibici. Kasnije mi kazu ih pa ti si sada super pokretna kakva si bila na pocetku. Stvar volje. MOLIM TE CUVAJ SE. E da ne zaboravim taj jastuk je u starom robotu u Hrasnom kod skole za .... djecu. Izmedju plavih i crvenih nebodera.

leona ja sam na jednom od postova procitala da je Ikea u ulazu pored Happy-a na prvom spratu. ne nam fakat na kojem broju. Evo potrazit cu ponovo post pa cu ti reci i kako se zove ta prodavnica.

leva pa gdje si ti sto nam se cesce ne javis. Kako stoje stvari sa tobom? hvala tebi sto brines za nas.

Zenice cmokic svima, tibicama mazic, a buducim mamama fite. I naravno djecici veliki poljupci.

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1276
12.11.2009 23:25:58   
leona81
ja trazim isto tu temu nigdje da je nadjem..hvala ti

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 1277
13.11.2009 14:56:54   
irenaSA
E drage moje nadam se da ste dobro i vi i bebci!
Nemerem da stignem ni da nabodem dvije riječi ali evo bliži se vikend!
Draga Suzi upravu si!
Malena samo probaj ... da se našališ sa tegobama .. ja ovdje pročitam šta tebe muči pa me sve dočeka hehehehe
Malena broj je 033 755 561 i 033 755 560
I ja bih taj jastuk reće Azure da ima u apoteci u Hrasnom pa ću vidjeti!
Ej nemoj zezati s tim kolačima...i ovdje ćemo da te uposlimo!user posted image

Leva, hvala na kissy kissy! Ima li kakve novine?

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1278
14.11.2009 8:55:09   
Leva
Ni jedna od mojih osam folikula nije se uspjela oploditi user posted image
Bila sam malo tuzna, vise nisam jer je beskorisno trositi energiju na ocajavanje. Od juce sam ponovo na terapiji i ako sve bude ok idem na drugi postupak ovaj mjesec. Davno sam se ja pomirila sa cinjenicom da moram na vantjelesnu ali sta me briga, barem postoji velika mogucnost da postanem buduca mama duplica user posted image
Cuvajte se molim vas i uzivajte u svojim pibama jer vjerovale ili ne vrijeme ce tako brzo proci i vi cete aBd imati svoje bebane u narucju user posted image
p.s. Irena tvoje bebane i ja cemo izgleda slaviti rodjendan u isto vrijeme user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1279
14.11.2009 10:22:12   
irenaSA
E drage moje nadam se da ste dobro i zdravo i da bebaći vrijedno rastu!
Ustala sam i sve me boooliii - leđa, noge...kao da sam cijelu noć kopala a ne ležala - no valjda to tako mora biti!user posted image
Ma kakvi jastuci - ništa ne pomaže - okružila sam se njima ko eskadrilom!

E vala su i mene isprepadali sa svinjskim gripom pa se više ne šalim kako se žene mogu zaštiti od ove pošasti - razvesti se od krmka  i preći na piletinu! hhehehe

Sada bebane osjetim samo s desne strane?user posted image
Valjda se oboje pomaknu?

Draga Leva navijam za  tvoje folikule!user posted image  
Želim da ti se sve želje ispune!

Drage moje ženice, valjad ćemo soon na tu kafu!user posted image

Ljubim vas i vaše user posted image user posted image

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1280
14.11.2009 10:47:42   
malena131
E drage moje kako ste mi jutros ? Kako slusaju bebaci? Ja sam e uzasno rano probudila i nisam vise spavala, sto kazes irena ko da sam kopala. Namjestiti se ne mogu ni pod razno. Kombinujem sve neke jastuke, al sto ih vise imam cini mi se sve mi je neudobnije. Okrenem se na jednu stranu i moja bebica lupka kaze smetam joj user posted image , okrenem se na drugu stranu kad druga isti kaze smetam joj user posted image , ja na ledja legnem i imam osjecaj da cu da se ugusim i tako po cijelu noc, nemozemo da se namjestimo puno nas jeuser posted image user posted image ...

Da vam ovo posaljem da ne bi nestalo....

Nasi djecaci, najvece ljubavi na svijetu stigle su 12.01.2010.

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1281
14.11.2009 10:57:35   
malena131
Azure, vidim bebice su dobro hB, to je najbolja vijest koju mozes da cujes, samo nek rastu...user posted image user posted image
Meni jos moj doktor nije vagao bebice, jel to moz UZ ili ima nesto drugouser posted image  Cuj vidjela da je curica klempava, ma nije ona je slatka mala djevojcica koja lici na mamu i sekicu.
Nemoj drga da se igras sa tim kolacima, cuvaj se molim te. Znam da je to lakse reci nego uraditi ali moras. Ja od kako si ti bila u bolnici zbog pritiska sveki dan ga provjeravam.
Pitacu i ja dr sad kad budem isla na kontrolu za te injekcije. Ma znam da moramo sto duze izgurati, a hocemo aBd. Mozda i termin prefuramo, ko zna user posted image . Ja bi trebala nekad sljedece sedmice na Kosevo da se prijavim i gore. Najvjerovatnije da ce me dr Murtezic voditi. Zna li neko nesto posebno o njemu. To mi je preporuka moje babice koja radi sa njim, pa je njoj valjda vjerovati.

Leva user posted image user posted image user posted image  za tebe da nam se ubrzo pridruzis aBd. Nemoj gubiti nadu, bices mama sigurno...

Ljubim vas zene puno i vase bebice...

(odgovor članu malena131)
Neposredna veza do poruke: 1282
14.11.2009 12:49:26   
mirnac
nemam puno vremena, samo sam preletila da vidim jeste li sve dobro i jesu li vam bebe dobro. Dr Murtezica Elma jako puno hvali, ja sam jednom isla kod njega na pregled, bio je super. Ali sam isla prirodno da se porodim tako da sam isla ko me je 'zapao'.
Ovu sedmicu sam na sluzb.put. U nedjelju iducu, 22.gog, ko ne bude prehladjen hoce li na kafu???
Nek' ste zivi i zdravi i vi svi i vase bebe.
M.

Leila i Ema 25.10.2008.

Neposredna veza do poruke: 1283
15.11.2009 13:27:23   
malena131
E zene moje drage, nema vas nesto da se javite, kako ste mi? Kako slusaju bebice?
Evo ja se vratila svojoj kuci, nesto mi neobicno, valjda se navikala kod mame, da mi neko stalno ugadjauser posted image . A joj kakva mi je kuca, moram sve cistiti a uzasno mi mrskouser posted image .
Nesto me grlo i glava od jutros boli, strah me da nije gripauser posted image  A sve se cuvam, jedem zdravo, oijem sokice cjedjene, sto neki cuda i opetuser posted image ....
Moje bebice slusaju, javljaju se uredno. Sinoc su i oni navijali i izlupali mamu postenouser posted image . Sve me nogicama dole udaraju, samo cekam kad cu da se upi....user posted image

Mirna hvala na informaciji za dr Murtezic, cula sam se sa Elmom i ona mi je sve objasnila, sad mi je puno lakse. Hjde mozda se i skontamo za kafu u nedjelju ako nas ne pohvata ova gripica, ma valjda nece.
Ljubi svoje curice...
Ljubim vas sve puno...Pomazite svoje stomacice!

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 1284
16.11.2009 15:31:35   
irenaSA
Drage moje nadam se da ste dobro i zdravo i da su user posted image user posted image također fit!

Danas smo bili na obaveznom sistematskom pregledu i saznali smo da imamo 99 kg! - / a visoki smo - ako me to izvlači  170 cm heheheuser posted image
Čovječe, kako sam se zabrinula!
Obradovana sam jedino zbog pritiska jer je on bio ok! 120/70!
Jest da su mi noge sve u kapilarima ali vene sam / naslijedno od oca / imala i prije trudnoće pa su sada malo eskalirale...kupit ću si trudničke čorape za vene user posted image ukoliko ih nađem jer nisam uspjela ni ove obične hulahopke ! Ako neko zna gdje se mogu kupiti please...

Bebice su mirne i ne miču se kao predhodnih dana pa sam se i tu malo zabrinula...
Moja Suzy izgleda da imam i više varijanti za ime negoli djece...hehehe.
Ma jok čekali smo da vidimo odprile kojeg su spola pa da onda suprug i ja revidiramo!
U svakom slučaju za favorita žensko ime imam a što se tiče muškog tu se, brate, dvoumim!
Suprug, naravno, ne dijeli moje mišljenje, uvijek čvrsto stoji iza svog heheheuser posted image

Malena i mene je ova svinjska gripa pravo isprepadala - ali profesionalno strogo - mediji su tu malo krivi - mada nam nikada nije bila bliže i to je evidentan teritorijalni strah!
A za šta su vam te injekcije? Meni to niko nije spominjao?

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1285
16.11.2009 15:41:04   
irenaSA
Malena i ako hoćeš možemo zajedno - ja sam planirala u petak na 4D - pa se javi!

Azure draga kako si mi ti? Ja sve nešto razmišljam koja li će se od vas dvije prva poroditi ? A nešto gledam sad plaho vam se približilo - kojoj ću prvo na babine hehehehe
Nešto me baš zanima za tu težinu, Azure, kada ti je to odredio bebicama jer meni nije nikad a voljela bih da znam koliko su teški? Uopće, kako je određuje? Mislim da koliko tvoja curica sluša oko trudnoće da su realne šanse da postane specijalista ginekologije i akušerstva u budućnosti - upišite je na Medicinu kada akbd stasa!

Moja Suzy ja nemogu ništa da me steže - ne sam oko vrata hehehe user posted image po pitanju tog pojasa najrađe bih i bez gaća hodala!
E moj Azure otprilike od prošle hefte ja zvanično ni nemogu više kod nekad trčarati - evo sad sa 99 kg sve sam sporija i trapavija i najviše volim sjedit, spavati, jesti i ležati!

I meni je prešlo u naviku copy/ paste da ne odleti ovo u cyber!

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1286
16.11.2009 15:47:12   
irenaSA
Malena ja se upravo pitam gdje li ću i kako li ću se poroditi!user posted image Moju mamu evo hoće neki grip - pa joj nesmijem ni otići kaže ima malu temperaturicu! A sve bih joj odnjela šta joj treba a neda mi!

Trebala bih to već sada odlučiti jer bih voljela par pregleda obaviti i kod ginekologa u porodilištu ali se dvoumim između vojne ili opće - dajte malo pomozite - u općoj imam pomoć!?

Mirnac pa kao si nam ti! Evo i ja se priključujem za nedjeljnu kafu! Pa ako ste curke raspoložene...user posted image
Hvala na lijepim željama također i ti sa svojim cujama! Malena je također za nedjelju!

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1287
16.11.2009 15:54:32   
irenaSA
Eto sam  se natipkala - a uz kafu ću da pričam! hehehehe
Ja uvijek i 10001 pitanje zajedno sa mnom!

Ljubim vas sve! Čuvajte se i redovno tipkajte!

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1288
16.11.2009 21:11:55   
mirnac
haj cure
irena, meni je stalno dr odredjivao tezinu bebica, i u 100 grama je pogodio objema. Izmjeri im obim glave, obim stomacica i duzinu butne kosti i onda nekako preracunaju to u gr, i kasnije kilograme, hahauser posted image

a govorila sam ja cuvajte se da se ne udebljate, valja nositi i sebe i bebe, evo nadji stare postove, jesam li pisala, cccc
joj, evo idem sutra na sl.put, do subote cu biti, ziva ne znam kako cu izdrzati bez svojih cela, a i muza bogamiuser posted image

u nedjelju bih rado na kaficu s vama, oko 8, Palma ili sta god hocete, javim vam se.

znam da je jos nesto bilo.... bolnica, koju izabrati. Ja sam prvo bila za vojnu maltene odlucila, i onda sam pricala sa dr, koji je prijatelj mojih roditelja, ginekolog, (nije u Sa trenutno, inace bih isla kod njega). On mi je rekao da je vojna bolnica kavez bez ptice, tj. da je problem u doktorima, ali je smjestaj divan, ali sta ce ti kad nema ptice da pjeva. I onda sam otisla dva puta na GAK na pregled i tamo se porodila, posto sam ostala samo 36 sati imam sve ok iskustva, nista od onoga sto pricaju lose o njima, ali istina bila sam samo 36 sati gore. Mislim da nisam pogrijesila, jer u vojnoj nocu nema dezurni pedijatar, sto me je pravo prepalo. A osim toga,  posto je moja Leila morala lezati na pedijatriji( koja je tad bila na Kosevu) mislim da je bilo znacajno da brzo stigne do tamo.

Zelim vam sve naj naj i da se brzo upoznamo.
m.

< Poruku je uredio mirnac -- 16.11.2009 21:13:44 >

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1289
16.11.2009 23:40:50   
Suzana
Cure moje, evo i mene kratko, i obavezama sam pa i ne stizem na RR.
Nema sta niste pitale i pisale.
I ja savjetujem da idete na GAK, siurnije je, a trudnoca i porod su rizicniji, ali bice sve OK, aBd. Ipak vi na GAK... Masu mama koje nose jednu bebu se upravo iz ovih razloga odluce za GAK, tako da vi sa dvije obavezno idete gore.
Javite za kafu zene.
Spominjete ove injekcije, mislim da je Azure mislila na ove sto se primaju za razvoj pluca beba.
Kako znate, ja sam izgurala punih 38 sedmica, tako da i nije bilo potrebe za njima, jer se pluca potpuno razvijaju u 8. mjesecu, ali su mi ih za svaki slucaj dali (ja mislim da jesu... user posted image user posted image ).
Irena, znam da ti sve smeta, ali meni je pojas bio zlata vrijedan... Ne znam kako bih bez njega nosila onaj stomak...
Pitajte zene sta god da vam je na pameti.
Ljubim vas sve i cujemo se! user posted image
Mirna, sretan put.. Uh, mogu misliti kako ti je..

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 1290
18.11.2009 12:30:46   
irenaSA
Drage moje,

na sistematskom mi našli slabo željezo - moram se javiti sa nalazom svom ginekologu - valjda nije strašno - bilo je 23 a sad - samo za koji mjesec samo 6 user posted image
A bogami, pijem sve i baš se pridržavam ishrane - i jedem sveuser posted image
I noge me ubiše - a zima mi stalno a nigdje ne mogu naći trudnički hulahop?!user posted image Ko da sve trudnice mogu ući u broj čarapa 5!

Mirnac hvala na odgovorima, morat ću tražiti da i meni kaže koliko su moje user posted image user posted image teške!

Za bolnicu sam odlučila - idem na par pregleda u vojnu i, također, idem na par pregleda na GAK!

Draga Suzy , ti si nama heroj! Dojenje i 38 sedmica! Svaka čast! To za GAK mislim i ja mada ću se konsultirati i u Općoj!

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 1291
18.11.2009 12:41:03   
irenaSA
I zaboravila sam vam reći u petak idemo na 4D!

Ljubim vas sve!

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1292
18.11.2009 16:44:01   
malena131
Evo i mene drage moje, sve mi neka frka i ne mogu da stignem da se javim. Juce sam bila na kontroli sve super hB. Bebice dobro napreduju, dr pravo zadovoljan. Za tezinu bebica sam pitala on kaze to cemo za koju sedmicu bitno je da oni dobro napreduju. I opet nedoumica djecak i curica kaze dr, mada ja vise nikome ne vjerujem dok se oni ne rode. Nek su samo zivi i zdravi. Sto se tice injekcija to je za brzi razvoj pluca kod bebica, meni je dr rekao u 33-coj sedmici da cu da primim to. Nije stetno i ako se iznese do kraja trudnoca, a pomaze ako se bebice prije rode.
Ja sam se udebljala 16kg, kaze dr nije strasno al da se malo pricuvam, pa moracu. Pritisak mi je super 110/70, a sve se bojim da mi ne skoci. E noge i ruke su mi pomalo pocele naticati al valjda to mora tako.

Irena draga moras to zeljezo popravljati, meni je jos prije mjesec dao dr ferum lek da pijem radi preventive jer djeca sad jako puno vuku. Probaj i sa prirodnim lijekovim, cimt i med umutis sebi i jedes po kasikicu i pekmez od jabuka sve je to dobro.
Ja cu sutra aBd na 4D, pa vam javim na koga mi djecica lice user posted image .

Opet sam zaboravila pitati dr za pojas, sad kontam da ga samovoljno kupim, pa ne znam vidjecu. Ma cim sebi ne napisem sta trebam da pitam pola stvari zaboravimuser posted image .
Irena imaju u robotu debele carape sa stopalima i bez, nisu trudnicke al su velike ja sebi kupila. Kad udjes u robot osma sa lijeve strane Izbor se zove prodavnica, pa vidi.

Ja sam definitivno odlucila da idem na GAKi trebala bi nekad ove sdmice, mada me nesto strah ne znam sto.

Moja suzana ja samo mislim na tebe i tvoju trudnocu i govorim sebi, kad je Suzana dosla do 38 mogu i ja, kad je Suzana doila djecicu mogu i ja i ubjedim se pravo user posted image .

Mirna zeno kako si rodila prirodno, ja ne smijem da pomislim da tako radjam, svaka ti cast.

Azure kako si nam ti, sto se ne javljas???

Toliko od mene za sad, odo malo da legnem da spavam nesto sam pospana.
Ljubim vas sve!!!!

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1293
18.11.2009 16:47:36   
emma.L
irenaSa, trudničke hulahopke sam kupovala u SamShopu. Polzela ih ima, a mislim i neki srbijanski proizvođač pravi malo deblje. Sretno!

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1294
19.11.2009 14:12:36   
malena131
Nigdje nikog nema user posted image . Zenice moje kako ste mi danas, sta rade vase bebice, lupkaju li?
Ja bila na 4d UZ, super je prvo poliklinika, pa sestre, pa dr., pa oprema, EVROPSKI. Moje bebice u napredne pravo po svim mjerama odgovaraju semici u kojoj su ili su za nijansu vec, doktor je izracunao kilazu, djecak bi mogao biti tezak 1429 gr a druga beba kojoj jos nije siguran pol 1409 gruser posted image user posted image user posted image . Kaze dr da se cuvam sad do 34te sedmice gdje bi bebice trebala imati duplu kilazu (bice to krupna djecica) i poslije toga nije problem ni ako se porodim (ne daj Boze). Pokusavao je da vidi sta je druga beba ali nije dala, ja kazem tvrdoglava na mamu, neda da se gleda kad je nama ceif. Decko ima visoko celo, na tatu.  Otkucaji srca bebica su 140, posteljica uredu, plodna vaoda fizioloska. Organi svi ok. Dobili smo i cd sa par filmica po par sekundi, al nisu dali da se bas gledaju sve su stavljali rukice na lice (duse majkine drage).
Eto svata sam nabacala, sve sto mi je palo na pamet.
Javite se i vi...Ljubim vas!!!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1295
19.11.2009 16:11:53   
Azure
Moje rr drugarice bas ste mi falile, ali nisam bila u stanju javiti se ovih dana. Prvo drago mi je da ste sve dobro, i da vam se i bebice dobro razvijaju. Vidim svasta se izdesavalo, pa i kafica dogovorila.

irena
zeno ja sa 1.60 m ne znam dal reci visoka, radije niska, a imam 80 kg. Zamisli to. Nije dobro nikako, ali sta cu i jos cu rasti ovaj mjesec najvise, a onda ce polako stati.Ne znam kako ti je zeljezo tako malo. Pijes li prenatal. Meni je zeljezo bilo visoko 39. Jedem povrce, ne pijem dodatno zeljezo sem u prenatalu. Obavezno ga maoras nadoknaditi jer sam prije nekoliko godina drugarici pomagala oko diplomskog. Izmedju ostalog sam se iznenadila kad sam procitala da djeca koja se rode anemicna nikad ne nadoknade dovoljnu kolicinu zeljeza. I kubure s tibim dugo, a primjer je i od mog rodjaka kcerkica. Zato, ne plasim te, ali pojacaj malo to zeljezo i sve ce biti ok. Sto se tice stramplica za trudnice ja sam nasla, ali tanke hulahopke u Tifaniyu u Robotu. Dobijes dva para za 13,50 KM, a u Kljucu takodjer imaju za trudnice tanke hulahopke jedne su 11,30 KM. Evo super sad smo saznali da u Sam Sopu imaju i debele a to nam treba. Pogotovo meni, ja najvise nosim suknje. I sta rece KADA SI NA BOLOVANJU????!!!!!!!!!!!!

malena divne vijesti si nam donijela. BRAVO user posted image user posted image user posted image user posted image neka nam se bebaci fino razvijaju i sve ce biti ok. I ja cu te injekcije primiti negje oko 32 sedmice. Vjeruj mi jedva cekam jer se plasim. Neki dan kad sam te zvala toliko sam se uplasila. Ma joj zeno sta da ti kazem. Nisu bili porodjajni bolovi to bih prepoznala, ali sam osjetila struganje u rodnici i jako udaranje u dnu maternice na izlaz. A bila sam sama s malom kod kuce. Joj da si me vidjela. Lezala sam na podu sa jastukom ispod guze, a Azrica me zatrpala sa milionima plisanih igracaka. Nisam se smjela pomaknuti. Prvo sam zvala suzanu da je pitam je li imala slicno iskustvo, ali se nije javljala pa rekoh tebe cu ti si mi najpribliznija sa porodom. Draga sto bi bilo dobro da se zajedno idemo poroditi. Pola dana sam lezala, sve se smirilo. Moja dr. mi je rekla da se ne brine, cim nema bolova, nije pukao vodenjak. Kaze da su sigurno bebe okrenule se obje i nogicama dole udaraju. Nestasni su pravo. Ne znam sto ti dr. nije govorio kilazu. Nama od pocetka na svakom ultrazvuku su govorili kilazu, duzinu od glave do trtice, mjerili su obim glavice i bedrene kosti. Ali eto sada znas. I sada si sretna tludnica koja se ne treba brinuti.

suzi divim ti se. I kako kaze malena bas sebe ubijedim kazem mogu i izdrzatuc, ali eto nekad malo popustim pa se prepadnem i tako. Kako su nasi moci slusaju li. Kad ce otvorenje??

mirnac svaka cast. I ja bih bila najsretnija da se poradjam prirodno, ali nazalost nema sanse. Na pocetku je vec odluceno da se ide carskim i to nisam odlucila ja vec doktori.

Sto se tice dvojbe oko Drzavne bolnice ili GAK-a. JA SAM ZA GAK!!!! MIlion puta. Tamo sam se porodila i prvi put i ostala 8 dana u bolnici. Evo u zadnjih 3 mjeseca sam bila tri puta po par dana i dovoljno vidjela. Brate mili, ljudi  su strucni, osoblje ljubazno, cisto je (zgrada jeste stara ali briga me). Uvijek imaju dezurni doktori, pedijatri. Neki dan se porodila jedna zene, jako mlada. Imala urednu trudnocu ali bez ikakve najave porod se desio u 7 mjesecu, tj. 7 i nesto dana. Porodila se u Vojnoj. Iz vojne su i nju i bebu spremili kolima hitne do Koseva. Oni u Vojnoj nemaju ni inkubator. A ponekad je i svaka sekunda bitna.

Nego da vam se pozalim. Za vikend mi se upalio zub strasno nisam oka sklopila 2 dana. Pa sam uponedjeljak isla dr. i izbusio mi je zub. Mora se hitno vaditi kaze gangrenozan i nema mu spasa, a sav otrov iz njega kola tijelom i moze doci do bebica. Tako da sam zvala Stomatologiju da se najavim da dolazim a oni su mi trazili pismeno od mog ginekologa obrazlozenje koji sam mjesec i sve ostalo o trudnoci da imaju pokrice za vadjenje zuba. Eto smijem ga vaditi kaze moja dr. ali uz anesteziju bez adrenalina. Pa zene moje budite uz mene. Mislim da cu to sutra obaviti. Sutra idem i internisti na Kosevo na kontrolu.

O da i jos nesto vezano za naknade tokom rizicne trudnoce. Evo haman pred kraj trudnoce sam  se potrudila i napokon dokazala da imam pravo na 100 postotno primanje zbog rizicne trudnoce, tako da ce mi retroaktivno uplatiti sve sto su mi uzeli. Vidite kakvi su ljudi koji arade na odgovornim mjestima. Zato morate dobro znati svoja prava, raspitivati se i biti uporni. Drage moje pa hiljadu i po maraka nije malo, a ostala bih bez njih da nisam bila uporna i napokon dosla do osobe koja je to provjerila direktno i potvrdila, i naravno preuzela odgovornost da se to nadoknadi.

Ja se raspisah pravo. Grozna sam. Nego cujem spominje se neka kafica u nedjelju u Palmi. Pa javite u koliko sati da se i ja dokotrljam.

Sve vas grlim i ljubim i mazite tibice, a ostale mame ljubite djecicu.

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

Neposredna veza do poruke: 1296
20.11.2009 10:53:12   
Suzana
Cure moje,

Ja sam u velikoj guzvi i poslovno i privatno pa rijetko navracam na RR, ali na vas sam posebno slaba, pa da se samo kratko javim!
Mi smo svi dobro hB, i moji decki medenecki, iz dana u dan sladji i sladji, kao sto ce i vasi da budu. Cesto pomislim na vas kako jos niste ni svjesne sta vas ceka, mislim na pozitivno, koliko srece i uzivanja sa dva mala posebna stvorenja.
Malena, toliko mi je drago da je sve tako lijepo i uredno, evo, i kod mene je hB sve tako bilo i jos jedna utjeha, izguraces ti aBd kao ja, mislim da si i visoka, a vidjela si da sam i ja, i to je dobro za blizanacku trudnocu, jer bebe imaju vise mjesta, mada nije pravilo. Bas mi je drago zbog tebe i tvojih bebica. Znaci jedan bebac se krije? user posted image I kod mene je slicno bilo, na samom pocetku je Dr rekla mislim da su oba djecaka, za jednog je bila 100% sigurna, a Makic je cesto sakrivao cunicu, pa bi na svakom sljedecem bilo kao najvjerovatnije su oba djecaka, ali ne mogu za drugog da tvrdim 100% ali kasnije vise nije bilo dileme. Evo sad mi pade na pamet, to je bio Mak u stomaku koji je ponekad krio cunicu, mozda zato lici na mamu svoju hehehhe. Samo neka su zivi i zdravi.
Azure moja, bas mi je zao sto nisam cula telefon, a vjerovatno si me zvala sa fiksnog pa u svojoj frci kasnije nisam ni stigla da nazovem i vidim ko je zvao, bas mi je zao sto ne cuh telefon. Ali hB da je sve dobro! To sto si napisala me upravo podsjeca na udaranje bebinih nogica u rodnicu, ja ne znam kakvi su porodjajni trudovi jer smo dogovorili CR i porod nije bio poceo, ali to sto si opisala me bas podjeca na to, ostar bol u rodnici, ali ja sam nekako osjecala da je nogica i da me je sutnuo pri dnu. Ma bebe male drage, vec je njima tijesno, a bice jos tijesnije, i neka je, samo neka rastu, pa ce se rasiriti u kreveticima.
Irena moja, ja sam ti vec napisala moje misljenje na pitanje Vojna vs GAK, a evo ti je i Azure napisala sve. Ja uopste ne bih ni isla u Vojnu, idi direktno na GAK, zasto gubiti vrijeme, sve ti je rekla Azure, oni haman nemaju ni inkubatora, ne daj Boze, nece ti ni trebati, ali... da ne duzim dalje.
Za carape su ti zene isto pisale, ja nisam kupovala trudnicke, nego sam nosila moje grilonke, s tim da su bile isjecene sa strana hehehhe. I da, i ja sam najvise vremena provela u trudnickoj teksas suknji koju mi je prijateljica uzela u H&M MAMA - ljepota, lako obuces, svasta mozes iskombinovati, moram sada sebi kupiti slicnu ali ne trudnicku. Nadam se draga da se uskoro vidimo, i pozelila sam tvoje vesele postove, pune dobrog humora i sale!
Mirnić, jesi li se vratila sa službenog, kako je sve prošlo. Juče sam ti muža vidjela u komšiluku, prepoznala sam ga sa slika! user posted image Još i tebe ženo da vidim. Ljubi mi ćele slatke!

Pošto vjerujem da nas prati naša divna forumašica Leva, ovim putem je pozdravljam i želim puno sreće!

Pomazite stomačiće!

PUSA!

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 1297
20.11.2009 15:39:09   
mirnac
Evo me jos u Grazu, sutra aBd stizem nazad, divno mi je, kao da nije sluzbeni, samo sto sam pozeljela djecu, i  muza naravno. U pravu si cure lice na njega, imaju moja stopala, bradu i usne.
Ovo mi je prvo dvoje djece, ali mislim da se prirodan porod blizanaca i jednog djeteta ne razlikuje puno, tri minute razlike, nije nista. Odlucila sam se zato da sto duze budu u stomaku (38 sedmica uspjela izgurati), i dosta doktora mi je reklo da sam super gradjenauser posted image  (salim se, i doktorice takodje, da sam gradjena za prirodan porod, ne da sam zgodna user posted image user posted image ), i posto su obje bile glavom okrenute.
Stvarno bih voljela na kafu s vama, u nedjelju ili u utorak, ako ko moze, ali mi je problem sto necu moci na internet pa ne znam kako cemo se dogovoriti, samo Suzy i Elma imaju moj broj, a one ocigledno nece na kafu s nama???
Puno pozzzz iz suncane Austrije.
Zelim vam sve najjjjj, uvijek.
m.

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 1298
22.11.2009 13:15:40   
mirnac
Sinoc sma ostala bez mobitelauser posted image
Ako cete na kafu veceras ili u utorak saljem Suzani broj mobitela mm.
m.

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 1299
22.11.2009 14:01:24   
malena131
Ne mogu da signem da se javim imam goste od petka navece, prijatelji iz Hrvatske...Bice kod mene do sutra ili prkosura, nista od mene i kafe veceras...Javicu vam se sa opsirnim postom drugi dan.
Ja sam ok, bebice lupkaju i dobro su...
Ljubim vas sve puno!!!!

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *