|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Laparaskopija
21.10.2009 10:44:50   
Mamarica
Ja sam 2000-te u dva navrata isla na laparoskopiju u zagreb sv.duh, pa ako nekoga zanima kako je tamo, nek' se javi.
Onako generalno, ja sam oba puta izasla treci dan, cetvrti dan putovala autom za Bosnu, bez ikakvih problema. Rezovi su bili super, na svakom po tupfer, nije bilo velikih zavoja. Nakon 7 dana isla sam ovdje svom ginicu na vadjenje konaca (cini mi se po jedan konac na svakom rezu). Malo su me boljela ramena i pluca, imala sam kratak dah, a to su mi rekli da je od plina koji upuhuju i "naglavacke" polozaja.
Poslije druge operacije sam vaginalno krvarila, ali to je mozda bilo od histeroskopije koju su radili u isto vrijeme.

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 451
21.10.2009 11:03:02   
riba78
Mali žao mi je user posted image user posted image user posted image
želim i brz oporavak user posted image user posted image user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 452
24.10.2009 20:34:30   
ena0002
Moze li mi neko sa sigurnoscu reci koliko vaze nalazi prije laparoskopije, i da li se dr. Godinjak strogo drzi nekog vremenskog perioda za naleze. Mislim mjesec-dva user posted image

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 453
31.10.2009 18:26:32   
Almaa
Evo i ja se spremam za laparaskopiju i zanima me ako znate svoju krvnu grupu, treba li vam nalaz Zavoda za transfuziologiju i  do koliko sati radi internista?
Svaki savjet je dobrodošaouser posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 454
31.10.2009 18:41:18   
palma
Kod mene su nalazi krvi i pluća, ekg i nalaz interniste bili stari više od mjeseca, a papa test, spermiogram, hormoni to sam radila mnogo prije, ne znam koliko je njima bilo, doktor ih samo pogledao....
Alma, ja nisam ni znala krvnu grupu i niko mi to nije ni tražio, a mislim da internista radi do tri ali nisam sigurna, znam da je najbolje doći rano ujutro, meni su tako rekli i ja sam tako i išla i bila sam odmah na redu, ako misliš na internistu na Koševu...

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 455
31.10.2009 21:46:26   
vjestica
ja ne znam svoju krvnu grupu, nit sam je radila za laparoskopiju
to mi niko nije tražio
a sad vidim da sve za laparo idu na transfuziju da rade krvnu grupu

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 456
1.11.2009 10:21:54   
brzamala
meni su trazili kao pripremu za lapa. krvnu grupu ali zato sto je nisam znala, da jesam ne bih ponavljala jer nema smisla...nije bas da se krvna grupa s vremena na vrijeme mijenjauser posted image  
Krvna grupa i rh faktor su na spisku potrebnih pregleda prije laparo. u Vojnoj bolnici, a na Kosevu mozda i ne traze.  

Samo sam krvnu grupu radila na transfuziologiji, anesteziologa i komisiju u bolnici. Sve ostale nalaze sam radila u domu zdravlja pa i internisticki a tu rade u dvije smjene s tim da se knjizice predaju do 1. h. za drugu smjenu.

< Poruku je uredio brzamala -- 1.11.2009 10:26:19 >

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 457
1.11.2009 10:27:09   
ena0002
Mislim da ni sada ne treba za laparo, pretpostavljam da oni to odrade kad te prime, jer meni Godinjak nigdje nije napisao da mi treba, ali ja sam za svaki slucaj to odradrila.
Almaa to ti se radi na transfuziologiji i to samo utorkom i odmah sutra ti bude gotovo. Ja sam gore otisla kok 08:30 i treba ti uputnica od ljekara opste prakse.
A kod interniste mozes kad pokupis nalaz sa transfuziologije da ne dolazis dva puta.
I ja sam prikupila sve nalaze jos samo da zakazem termin user posted image

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 458
1.11.2009 16:45:39   
ledy blue
Meni je moja doktorica opce prakse pregledala njegov paprir..ono sto je on napisao da uradim..i odmah mi dala uputnicu za sve..izmedju ostalog i za transfuziologiju...e sad da li treba nisam sigurna...al eto kad sam sve posla ...mogu i to...

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 459
1.11.2009 17:58:47   
Almaa
Hvala vam puno na odgovorima, ja sam našla svoju knjižicu, kad sam nekad davno bila dobrovoljni davalac krvi i u njoj piše moja krvna grupa, tako da mislim da je to sasvim dobvoljno ali ništa dok inetrnista ne vidi.

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 460
2.11.2009 7:44:36   
Anoniman
Sretno mila,biće to sve OK aBd

(odgovor članu Almaa)
  Neposredna veza do poruke: 461
3.11.2009 7:00:01   
brzamala
evo i ja sam spremna za laparoskopski driling jajnika.  user posted image user posted image user posted image user posted image

Sutra je prijem u bolnicu  a operacija u cetvrtak. Radit cu u Opcoj ( Vojnoj)  bolnici pa ako ima neko ko je tu radio, zamolila bih da podijeli detalje da znam sta me ceka.Mnogo su mi pomogla ostala iskustva ali uglavnom su sve cure radile na Kosevu.Sa izvjestajem se javim kad se vratim iz bolnice, aBd user posted image

< Poruku je uredio brzamala -- 3.11.2009 7:03:14 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 462
3.11.2009 7:17:58   
Zoe
Brzamala sretnouser posted image user posted image user posted image user posted image  i da budeš nadomak user posted image  aBduser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 463
3.11.2009 7:46:20   
baby_joy
Brzamala  sretno da sve prođe hairli aBduser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 464
3.11.2009 16:24:41   
Almaa
brzamala, sretnouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 465
3.11.2009 16:48:43   
malena27 RR
brzamala sretno i aBd da odmah poslije operacije zabebis user posted image user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 466
3.11.2009 19:31:06   
brzamala
Hvala vam drage mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 467
3.11.2009 20:18:49   
lamama
Brzamala sretno na laparoskopiji, neka sve prođe hairliuser posted image user posted image

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 468
4.11.2009 7:59:46   
baby_joy
Ena i brzamala sretno na lpsc da sve prođe hairli  user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 469
8.11.2009 18:52:48   
Almaa
Cure, znate li šta vam dadnu za čišćenje crijeva prije operacije i šta vam rade taj dan prije operacije, kad vas prime u bolnicu.

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 470
8.11.2009 18:56:31   
Dacaa
E i mene bas to zanima!I ja treba uskoro da idem na laparoskopiju.Trebala sam jos pre 1.5mesec ali mi se pojavila streptokoka u cervikalnom brisu.Sad su mi svi brisevi ok!user posted image
Kod nas taj dan kad se dodje radi se vaginalni uz.Meni su rekli da dva dana pre intervencije jedem kasasto.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 471
8.11.2009 19:58:14   
vjestica
IZVORNA PORUKA: Almaa

Cure, znate li šta vam dadnu za čišćenje crijeva prije operacije i šta vam rade taj dan prije operacije, kad vas prime u bolnicu.

vade ti krv, provjere jesi li se komplet izdepilirala, možeš jesti do12 i dobiješ tabletu i ćepić za pražnjenje crijeva
to ti je ukratko, ako te još šta zanima, pitaj

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 472
9.11.2009 14:50:44   
brzamala
Evo mene , dosla kuci poslije laparoskopije iz Vojne bolnice.  

Dobro se osjecam, imam jos malo krvarenje i bolucka ovaj rez kod pupka, ali dobro je. Nisam ocekivala da ce me zadrzati ovoliko jer sam u cetvrtak operisana ali oni to iz predostroznosti. I stvarno mi nije jasno kako na Kosevu puste odmah sutradan, jer meni su rekli da za jedan dan ni krvni sudovi ne zarastuuser posted image   

Uglavnom, ovako je bilo: Prijem u 8: 30. Po dolasku me odmah pregledali vaginalno, izmjerili pritisak, izvadili krv i rekli da ostatak dana ne jedem nista samo tecnost. Navecer oko 10. klistiranje- ubrizgali mi tecnost u anus, za 2. min. otisla u vc i to je to. Ujutro obavezno tusiranje, stavili mi kateter, obukli njihov neki mantil, sacekala red za salu i na operaciju. U sobu me vratili tacno u 12. sati ocistili me mokrim peskirom, obukli mi pidzamu i stavili me u krevet. Isti dan nakon infuzije, i nakon sto sam povratila narkozu, skinuli mi kateter i mogla sam prosetati. 

Moram reci da , nakon sto sam vidjela kako se prema pacijentu ponasaju i doktori i sestrice u Vojnoj, moja noga nikad vise na Kosevo nece krociti... Malo je reci da sam odusevljena.Svi su tako ljubazni, pristupacni, na usluzi i stvarno, je pacijent na prvom mjest. Mislila sam da kod nas ovo ne postoji, ali sam se ugodno iznenadila.user posted image
Mene su tako ohrabrivali pred operaciju, razgovarali sa mnom, pricali mi price iz svoje mladosti, mazili me po kosi....user posted image    i zaista je lijep osjecaj kad vidis saosjecanje i briznost u ocima doktora...Kad mi je nakon jedne vizite jedan doktor rekao " Super je ovo, imat ces ti djecu , ako Bog da", malo je falilo da se ne rasplacem, jer nisam navikla na toplinu, utjehu i podrsku od strane doktora. 
Posebno moram istaknuti mog doktora, doktora Masica...za njega imam najljepse rijeci..prije svega Insan pa tek onda ljekar.  

Ovo je bio onaj ljudski faktor, ali sto se tice i lijecenja , bas su strucni i daju najbolje od sebe....Iako nije bilo potrebe, jer sam se dobro osjecala, ipak su mi svako jutro i svaku noc mjerili temperatutu, pritisak, odredivali mi jelovnik...

Svima koje su mislile na mene, interesovele se za moje zdravlje, hvala od srcauser posted image user posted image user posted image  

Izvinite na duzini posta ali sam vam morala prenijeti utiskeuser posted image

< Poruku je uredio brzamala -- 9.11.2009 14:58:39 >

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 473
9.11.2009 15:07:15   
Dacaa
E bas mi je drago sto si dobro prosla.user posted image I ja uskoro idem i bas si sve lepo opisala tako da nema potrebe dalje da citam.A sto se tice ljubaznosti to je danas prava retkost!
Brz oporavak i da nam sto pre ostanesuser posted image !Od srca ti to zelimuser posted image user posted image

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 474
9.11.2009 15:18:28   
brzamala
Hvalauser posted image  
Zaboravila sam napisati da se mogu primati i posjete, radnim danom od 2-3 a vikendom od 2-4 ali u svako doba dana ili noci moze doci neko i donijeti nesto od kuce ako ti zatreba i sestre ce ti predati.

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *