|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  234 235 [236] 237 238   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
23.10.2009 22:48:16   
Sonja
ma davala mu moja mama prasu nece...
moram sutra zorom u apoteku...
zao mi ga bas..

i ja Adina stavljam u hodalicu po malo...bas voli..
jest da je on malo stariji od Dawudauser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu dady)
Neposredna veza do poruke: 5876
23.10.2009 22:49:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dady
Stavljam ali je podignem skroz,tako da on faktički visi!!!user posted image A zadnji put kad smo bili kod dr ona mi je rekla da ga mogu stavljati na koljeno,tj. taj isti položaj ima u hodalici!!! Šta me briga ko šta kaže,ja sam se usrečila od kada je konzumiramo!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A nama fizijatrica rekla da nipošto Esmu ne oslanjamo na noge... a o hodalici da ni ne pomišljamo, a Esmi je već devet mjeseci...

(odgovor članu dady)
  Neposredna veza do poruke: 5877
23.10.2009 22:53:50   
Sonja
ne kontam zasto...
nama je rekla sa 4mj. da ga drzim u stojecem polozaju da se oslanja na nogice...

mozda ona ima slabe kosti ili tako nesto...user posted image

joj doktori su me stvarno poceli nervirati

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5878
23.10.2009 22:56:13   
Anoniman
Draga dady,
najsretniji je u hodalici zato sto se osjeca mobilnim i gleda vas iz skroz druge perspektive ali mu to nikako nije dobro za kicmu...nema on jos dovoljno jake misice da ga drze...cak i kada se pocnu dizati sami na noge ne preporucuju se hodalice....

(odgovor članu dady)
  Neposredna veza do poruke: 5879
23.10.2009 23:00:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Sonja
ne kontam zasto...
nama je rekla sa 4mj. da ga drzim u stojecem polozaju da se oslanja na nogice...
mozda ona ima slabe kosti ili tako nesto...user posted image
joj doktori su me stvarno poceli nervirati

Ma, kakve slabe kosti... user posted image ... rekoh već na drugoj temi... jedni doktori pričaju jedno, drugi drugo, a mi roditelji k'o između dvije vatre...

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 5880
23.10.2009 23:01:06   
R&T@
Sonja, imaš temu o Esminom razvoju!
Ja nisam nikad oslanjala stariju, a necu ni mlađu. To mi je užasno neprirodno, kako krive nožice. Treba ih pustiti da se sami dignu u taj položaj.
Pingpong, ti i tvoja curica ste puno postigle zajedno. Samo budite strpljive i na proljece cete obje, akobogda, trcati po travi.

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 5881
23.10.2009 23:02:45   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: tajra

Sonja, imaš temu o Esminom razvoju!
Ja nisam nikad oslanjala stariju, a necu ni mlađu. To mi je užasno neprirodno, kako krive nožice. Treba ih pustiti da se sami dignu u taj položaj.
Pingpong, ti i tvoja curica ste puno postigle zajedno. Samo budite strpljive i na proljece cete obje, akobogda, trcati po travi.

Jedva čekaaaaaaaaaaam.... Radujem se tome k'o malo dijete...

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 5882
23.10.2009 23:05:29   
Sonja
ma znam da ima ...citala sam

pa moras oslanjat bebu na noge...to je sasvim prirodna stvar..
kako ce inace ocvrsnut misice da drzi svoju tezinu...????

drugo je hodalica i uredu je ako neko nece da je koristi ali oslanjanje na nogice opcenito...

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 5883
23.10.2009 23:13:43   
R&T@
Posmatraj nožice svog sina.
Da li ikada miruju? Možeš li ti podići obje noge nesavijene u koljenu ili staviti obje noge u usta?
Oni se tako pripremaju za hodanje i "jačaju" mišice. Djete niko ne treba uciti da hoda, to je prirodno.

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 5884
23.10.2009 23:14:21   
škorpija
ja lično nisam za hodalice i ne namjeravam je kupiti, ali ako bi me bebi izluđivao toliko da bih naudila njemu ili sebi, ma stavila bih ga u dubak, hodalicu, bilo gdje, samo da šuti. vjerujem da ste i vi sve visile u dubku svojevremeno i ne znam imate li kakvih posljedica, kod nas u krajini u 90 posto slučajeva se i danas djeca sa 3 mjeseca i tri dan stavljaju u dubak, vjerujem da je štetno ali sigurno ne toliko koliko pedijatri s..u

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 5885
23.10.2009 23:54:14   
Anoniman
moj mali ima 9 mj. nisam nikad forsirala ni puzanje ni hodanje, puže već od nepunih 6 mj., hoda uz namještaj već od 7 mj. još malo je i prohodao a hodlice očima nije vidjeo ni u izloguuser posted image ...
Al ja ne smijem ni zamisliti ovog svog u hodi pa on bi meni kuću srušio, on ne bi hodao on bi trčao.

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 5886
24.10.2009 9:43:15   
R&T@
Dobro jutro, mame i bebe 2009!
Mi imale mirnu noć, hvala bogu.
Evo nam sunca u Sa, pa bi mogle "u hodnju"!
Pozz

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5887
24.10.2009 9:44:48   
marinčii
dobro jutro generaciji!
joj ja sam jučer izludila s matejem cili dan nije spavao..jedva tamo oko 21.30 zaspo da bi se probudio u 2 jeo i opet se probudio u 4 jeo i više nije htio spavati..ajde to bi ja i nekako prodeverala ali on stalno kmeči ..ne plače nego baš kmečiuser posted image neznam šta bi mu stvarno...vidim pričalo se o hodalicama..mi smo je već dobili na poklon i ja planiram je koristiti ali ne prije 9 mjeseca(bebijevog)mislim da ništa ne može biti loše ako se koristi umjereno

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5888
24.10.2009 9:44:56   
Mya_81 RR
Dobro jutrico...user posted image

I mi smo imali mirnu noć...ali večeras se mijenja vrijeme pa me sve strah da će nam to poremetiti ritam...

A kod nas u ZE još uvijek oblačno i kiša pomalo pada stalno...user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 5889
24.10.2009 9:46:43   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

ja lično nisam za hodalice i ne namjeravam je kupiti, ali ako bi me bebi izluđivao toliko da bih naudila njemu ili sebi, ma stavila bih ga u dubak, hodalicu, bilo gdje, samo da šuti. vjerujem da ste i vi sve visile u dubku svojevremeno i ne znam imate li kakvih posljedica, kod nas u krajini u 90 posto slučajeva se i danas djeca sa 3 mjeseca i tri dan stavljaju u dubak, vjerujem da je štetno ali sigurno ne toliko koliko pedijatri s..u

Ovo bih potpisala od riječi do riječi...user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5890
24.10.2009 9:48:48   
R&T@
I meni je to sa pomjeranjem sata palo na pamet!
Molim te, nemoj slati nama te oblake, uputi ih sjevernije.
Mi se spremile za "nabijanje kilometraže"!user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5891
24.10.2009 9:52:57   
Ex Yu
Jutro mame i bebare i mi smo od jutros bolje .. bebac je zaspo u 7 i probudio se u 11 jesti pa tek jutros u 6 masala tako da je mama spojila 6 sati u komadu spavanja poslije 5 mjeseci uhhhuser posted image user posted image

vrijeme je nikakvo a jos mi svi spavaju ja ko avet od 7 hodam neznam ni kud ...

a za hodalicu i ja sam za nece im vala nista bit svako ima svoje i zna najbolje za svoje djete ... mi cemo poslije 5 tog mjeseca ici slikati kukice ako se jezgre budu razvile pocet cemo i da sjedimo ... a sa hodalicom cemo ipak pricekati nekako mi je to rano iako ni ja nisam ona sitnicava mama ... al da vidi onako bez da dohvaca noge dady to mozda i moze jer tako visi i u kenguru kojeg sam ja koristila sa 2 mjeseca a i on je "zabranjen" hodalica stalak sjedenje hodanje pa sta da mu radim onda kaze sto nosate djecu ma bjezi ... pa sta ce da ga posadim u saksiju da raste da nemice pa da ga uberem s godinom dana il bolje kad krene u skolu ... kaze netreba djete ucit i forsirat kako mene ta recenica izludi ... pa sto ga uce pisat citat brojat boje igrat lopte ne on to sve treba da nauci sam kad bude spreman ma bjezi tako je i sa sjedenjem hodanjem il neznam ni ja cim kako ce djete samo ono moze bit zrelo il nezrelo za nesto prije il kasnije al da mu netreba nasa pomoc u odrastanju do godine dana i da se pusti da djete sve samo skonta to mi je apsurd ... jesam se na sabah raspisala al me ispizde druge teme da izvinete

Danijal 09.06.2009

Neposredna veza do poruke: 5892
24.10.2009 9:59:56   
Anoniman
Dobro juto,
mada nama i nije pocelo tako dobro. Moja cijenjena mama, koja je podigla dvoje djece, ostavila je svog unuka samog na krevetu...krenula je "samo" da napravi kafu... i naravno on je pao!
Koliko vidim sve je ok, ima malo crveno na celu i mislim da ce to ubrzo nestati....ovo cu joj nabadati na nos dok ne krene Andrej na fakultetuser posted image

Opet, sto se hodalica tice...na roditelju je naravno hoce li dijete stavljati u hodalicu ili ne....Ja bih ipak preporucila da se malo vise informisete... ipak nisu dzaba u nekim drzavama zakonom zabranjene...
To sto su u nase vrijeme bile hit ne znaci da su dobre...i ja sam svoje djetinstvo provela u hodalici...danas imam skoliozu...da li je hodalica kriva za to to ja ne znam niti doktori znaju...ali sigurno je pomogla

Ja licno na to gledam ovako....to je isto kao da nama neko da sada da podignemo tegove od 70 kg bez predhodnog vjezbanja s manjim tezinama

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 5893
24.10.2009 9:59:59   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: tajra

I meni je to sa pomjeranjem sata palo na pamet!
Molim te, nemoj slati nama te oblake, uputi ih sjevernije.
Mi se spremile za "nabijanje kilometraže"!user posted image

IŠ IŠ ružni oblaci....

Evo, otjerala sam ih user posted image .... želim vam ugodnu skitnju...user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 5894
24.10.2009 10:04:30   
Ex Yu
dadada dobro dosla u klub izgleda da cemo se i mi brzo upisati u "zvjezde padalice" jer smo poceli da dizemo svoju tesku guzaru ...

ovaj post iznad sam mozda pregrubo napisala al me stvarno iritira neko pretjerano forsiranje necega pa makar to bio i "pravilo odrastanje djeteta" kad smo rodili trebali su nam u bolnici dati uputstvo za upotrebu user posted image

Danijal 09.06.2009

Neposredna veza do poruke: 5895
24.10.2009 10:05:56   
marinčii
joj dadada žao mi je malenoga user posted image ma bit će on dobro izgleda da nijedna bebica nije prošla bez da je palauser posted image
ja koliko sam upućena više problema imaju curice s kukovima ,a što se tiče hodalica kako sam već i rekla sve u normalnim količinama neće štetiti

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 5896
24.10.2009 10:10:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ex Yu

dadada dobro dosla u klub izgleda da cemo se i mi brzo upisati u "zvjezde padalice" jer smo poceli da dizemo svoju tesku guzaru ...

ovaj post iznad sam mozda pregrubo napisala al me stvarno iritira neko pretjerano forsiranje necega pa makar to bio i "pravilo odrastanje djeteta" kad smo rodili trebali su nam u bolnici dati uputstvo za upotrebu user posted image

ma naravno da i oni (mislim na doktore i modernu medicinu) pretjeruju i da nas svakodnevna propaganda uvjerava kako bez nekih stvari nasa djeca nece biti zdrava i normalna...sto je apsurd...slazem se s tobom....istina je da ima pretjerivanja i da za par godina ce vjerovatno sve kontra biti...al' sto se hodalica tice, dijelim danasnje misljenje...jer kada skontas....nije prirodno nikako

(odgovor članu Ex Yu)
  Neposredna veza do poruke: 5897
24.10.2009 10:12:56   
Anoniman
dadada jel to prvi Andrejev pad, baš mi ga žao al navićeš se moj je 100 puta do sada pao, zna najnormalnije puzati i razlijepiti se na parketu...
Najgore što uvijek potrefi glavu...Evo svim mamama nekoliko savjeta kod udaraca jer neće vas ovo zaobići sigurna samuser posted image
Kod udaraca u glavu uvijek provjeriti
- da li zjenice reaguju na svjetlost
- ne smije povraćati i odmah zaspati
- i dobro je ako odmah zaplače jer ako ne plače onda je u stanju šoka.

Neposredna veza do poruke: 5898
24.10.2009 10:19:22   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Breskva

dadada jel to prvi Andrejev pad, baš mi ga žao al navićeš se moj je 100 puta do sada pao, zna najnormalnije puzati i razlijepiti se na parketu...
Najgore što uvijek potrefi glavu...Evo svim mamama nekoliko savjeta kod udaraca jer neće vas ovo zaobići sigurna samuser posted image
Kod udaraca u glavu uvijek provjeriti
- da li zjenice reaguju na svjetlost
- ne smije povraćati i odmah zaspati
- i dobro je ako odmah zaplače jer ako ne plače onda je u stanju šoka.

nije prvi...ljetos mi je pao na plazi, ali sa puno manje visine...sada je ljohnuo s kreveta koji je 47cm visok (izmjerila sam)

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5899
24.10.2009 10:22:14   
Pretty mamma
Dobro juro drage moje,
osim što Laura ima problema sa spavanjem, izgleda da je i mene zadesilo isto stanje. Noća se budila u 2 da papa i odmah je zaspala, ja sam bila budna do 5! i taman kad sam zaspala, ona se budila ponovo da jede....i od 8 smo opet budni...bljak!
Da se pohvalimo sa jucerasnjom grickalicom iz chicca. Tata je pravu izabrao, Laura ju ne pušta iz ruku, samo ju glođe user posted image . Miriše na vaniliju pa joj je njami user posted image .
A što se tiče hodalice (a i kengura) ja sam protiv.

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  234 235 [236] 237 238   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  234 235 [236] 237 238   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *