|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
19.10.2009 20:45:45   
R&T@
Pozz.
Nas dvije noćas same, i bebara zaspala. ona danju spava tri puta po pola sata, ali zato noću mašallah, jedno buđenje radi hranjenja.
Škorpija i mnn, vama ce drugo, aBd, biti mirno kao bubica. Ja "tvrdim" da je Riana bila prva ne bih ja više rađala. Onda sam imala divnu mirnicu, nisam znala šta je plač i umoran. Ali, voli ih mama obje, puuuuno. user posted image
Ex Yu, pusti Rambauser posted image  neka jede, jedino pokušaj noću da mu odmah ne nudiš hranu. Možda te iznenadi i zaspi. Ili mu ponudi vodu.
 Sahara, čestitke za puzanje tvojoj "ovčici"user posted image . Dok moja tersa, tvoja, hvala bogu, usavršila tehniku.

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5401
19.10.2009 21:29:09   
iv@ncica
Samo  da pozdravim mamice!!!!
I kod  nas  je  nespavanje  bolna  tema...ima  dana  kad  po  danu   zaspe 3 x   bez  vriske  i  problema  po 30-40 minuta nekad se  zalomi  i  sat..nekad  ne  smiješ  šušnuti  kad  je  nervozan odmah oči ko  fildžani,  a  nekad  možeš  šerpama  mlatiti  oko  njega..većinom mi je po  danu  u  dnevnom..ljetos  vruće  pa  mi  ga  žao  u  sobu  nositi ..i  taman  sad  ga naučila  da  po  danu  ponekad  sam  zaspe  u  sobi  u krevetiću dođe  ova  hladnoća  pa opet  u  ležaljku  u dnevnu..jojj..a   noći  kako koja...nekad  cvili  kroza san  pa  se budi  svako  malo..a  rijetkost  je kao  sinoć  samo  dva  puta....ali zato  se  mama  navikla  buditi  pa  se  budila  kad  bebač  nije..ali  eto voli  kašikom  da ruča  HB  bar  nešto, jer  ovih  mi  dana   nešto  slabije jede  siku  valjda ga  zubići  muče..sreća  bar nešto  kašilkom  pojede  pa  znam da nije  bez  hrane  cijeli dan..i  sad  sjedi  pa je  lakše  s  njim..prednosti  odrastanja..stvarno  bebice  brzo rastu,  već su grčevi i  problemi s  dojenjem,  nosanjem   iza  nas ,  ali uvijek  ima  nešto  drugo  što slijedi  :))))
POZDrav novim  mamama!!!user posted image
Sretni zubići  i rođendani  kome  nisam čestitala!user posted image user posted image
Apotekarko  šta  bi na pregledu??
tajra-kog datuma  si  rodila..da  namnisu  zajedno rođendani :)))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 5402
19.10.2009 21:35:37   
R&T@
Stariji smo čitav jedan dan!
Ali po ponašanju smo isti POTPUNO.
Pravi "ovnovi"!Ters, pa ters!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 5403
19.10.2009 21:40:44   
škorpija
joooj meni bio termin 20. 4. al ja rekla dr. ma nema šanse da mi sin bude ovan, ja ću se pretrpiti do 22. da naguram na bika pa makar crklauser posted image . i bi takouser posted image

inače imala sam nekoliko momaka ovnova i s njima su mi iskustvauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 5404
19.10.2009 21:41:05   
iv@ncica
hahahah  jašta..haj  slavit ćemo  zajedno ..superr... ja trebala  rodit  za  mužev  ili svekrov rođendan 30.3.  ili 1.4. ali  mali  našao  svoj  rođendan..sve  ovnovi oko  mene  ..terc  upravu si user posted image user posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 5405
19.10.2009 21:42:14   
iv@ncica
vidi kako je  meni  ovnovi me  okupirali..ali i  ja  sam lav user posted image ..šta me brige  :))))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 5406
19.10.2009 21:49:30   
R&T@
Ja, draga, nisam znala kakvi su, inače mi se muž ne bi cijelo ljeto primakao.
Čekala bih ja opet novembar, pa da rađam "djevice"user posted image user posted image user posted image
Ja sam vam, da prostite, "koza" ili kulturnije: jarac.
Samo mi slabi rogovi, pa sve bude po njenom.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5407
19.10.2009 22:08:42   
Anoniman
Joj vidim ja opet imam lektiru da nadoknadimuser posted image user posted image ....ne mogu danas...sutra iscitavam...a sada vam saljem svimauser posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 5408
19.10.2009 22:22:31   
R&T@
Ova tema ce na kraju biti "rat i mir".
Pričljive generacije, bože dragi.
Ova 300-ta stranica se opasno približava!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5409
19.10.2009 23:18:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tajra

Ova tema ce na kraju biti "rat i mir".
Pričljive generacije, bože dragi.
Ova 300-ta stranica se opasno približava!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , slazem se
Nego da nastavimuser posted image , ma veceras je moja vatrena zaspala iza pola 10, ma ima energije na izvoz, a ja mislila da sam ja energicnauser posted image , inace danas smo dobile Mei Tai nosiljku i jedva cekamo da furamo na grudvanjeuser posted image

Ugodne snove i bez puno budjenja malih guzauser posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 5410
19.10.2009 23:21:57   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

ja sam po čitav dan prijavljena na RR i FB i onako u prolazu kad uspijem bacim oko da sam u toku, al nkead ljudi mi šalju poruke misel da sam tu, a ja u štenji s bebijem, ne gasim komp ni kad pođem vanuser posted image

Kod mene je identična situacija....stalno si govorim da ću ga početi gasiti, ali eto nikako da to uradim...valjda profesionalna deformacija user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5411
20.10.2009 9:20:57   
Anoniman
CESTITAM SVE ZUBOVEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...vidim jako punouser posted image je postalo  ZECOVuser posted image user posted image user posted image user posted image

A Ajna nam piciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...mora pokazati Andreju kako to fercerauser posted image ovaj zabije glavu u pod kao nojuser posted image user posted image

Mnn pa nisi mi stavila vecu sliku...cim stavis ja je stavljam...ako si je stavila negdje reci mi molim te gdje i ljubi mi Acuuser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 5412
20.10.2009 9:31:07   
Anoniman
Dobro jutro.
Dok pročitah šta ste ispisale, prođe sat vremena user posted image user posted image
Moj mišo doji dok mama piše user posted image a inače je, i dalje, po danu aktivan užas, ne mogu od njega ništa, stalno ronda pa se nosamo i nosamo. Po danu spava slabo, par pokušaja od po 20, 30 min. a poslijepodne spava i po 2h ali samo ako sam i ja sa njim, pa uz siku toliko odspava ali eto i ja uspijem tako odmoriti i odspavati. Sve sam više ubjeđena da će teta vrlo brzo odustati (kad je nađemo user posted image ). Noć nam je, hB, dobra, zaspe oko 21h i prvo budjenje je oko 6, 6 i 30. Od voća smo dosta toga probali, po par kašika i sve mu se sviđa user posted image , ma nisam ni sumnjala user posted image

IZVORNA PORUKA: tajra

Škorpija i mnn, vama ce drugo, aBd, biti mirno kao bubica.

Eh ovako sam i ja mislila user posted image . Kćerka bila nemirna kao i user posted image sad, s toga žene ne dajte se "prevariti" user posted image user posted image Šalim se, naravno.

Veliki ljubac za generaciju, mahanje za puzačicu Ajnu user posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 5413
20.10.2009 9:54:12   
ivanak
pingpong čestitam na zubiću.
Moj spava: najkasnije u 8 i pol sati mora ići spavati pa do 3 ili 4, samo pojede i nastavi spavati pa onda oko 6 ili 7 se budi, pojede i nastavi još satak spavati. Onda budan dva sata i onda ponovno spavanje pa budan sat pa spavanje..... Nekad se probudi i do dva puta po noći, u zadnje vrijeme i to radi, ali ništa strašno - samo popapa i to je to. Mama je sretna što je tako.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5414
20.10.2009 10:03:50   
noaa
Dobro jutro generacijo,ja nocas kasno legla danas imamo goste pa imala posla a jutros cura u 6 bila spremna na igru..da je bila malo veca dobila bi po guziuser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5415
20.10.2009 10:35:38   
Srculence
Evo da se i imi javimo.Čestitamo sve zubiće!!!Ajni čestitamo puzanje:-).
Mi evo još malo pa idemo na kontrolu,čekam da mm dođe.Nadam se da je upala prošla.Javit ću kasnije šta je dr.rekao.
Pusa za sve!!!

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 5416
20.10.2009 10:35:43   
MineLaa
caooo bebaneeee i mamiceee.....pravo smo zavoljeli kasice od kruskee i jabukeee.......uhhh blizi nam se 17.11. polAko, vakcinaaa, to mi je nesto najmrze sto moramo uraditi...kako ste vi svi???ja sam malo nenaspavana a bebi veselaaa......Daris SE smije i samo kad ga pogledam, pojavi se smjesak.....hehehhe :)   user posted image

13.06.2009. Daris mamina srecaaa

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 5417
20.10.2009 10:37:38   
MineLaa
aa zaboravih cestitat za zubicee, mi nemamo josh ni jedan ali nadamo se uskoro jer vec stalno mu je ruka u ustima, bali punooo i samo da mu je moju ruku "jesti"  ..... to su ti predznaci jel da????? i cestitamo i puzanjeeee... user posted image

13.06.2009. Daris mamina srecaaa

(odgovor članu MineLaa)
Neposredna veza do poruke: 5418
20.10.2009 10:46:20   
Pretty mamma
Pozdrav drage moje,
Laura se budila 3 puta, ali smo produžile do 10 jutros. Ja ne znam kako se vaše bebare bude ujutro, ona se raspriča i ciči, nema šanse drugačije.
I ona sve gura u usta, ali nadam se da će zubići što kasnije.
Gledala sam onaj dvd o dojenju, plakala sam kao kišna godina.
Vrijeme je bljak...baš nije ni za što.
Ajnica piči po kući, onda svaki dan moraš usisavati user posted image
Već zamišljam Benju kako sve papa, mora da uživa user posted image
Pozdrav svima ostalima, da koga ne preskočim.

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu MineLaa)
Neposredna veza do poruke: 5419
20.10.2009 10:49:52   
Anoniman
jutro kako ste mi spavali.
Mi smo dobro naspavani.
Joj,zene moje jednom sam vec pisala al opet ponavljam kako,da ja Anela odviknem da jede kad spavauser posted image nemate pojma kako se mucim,stim jednom mi pedijatrica rekla da mu dam svaka 3sata pa koliko pojede,pojede dok se neodvikne al on jednostavno nece i gotovo.
Probala sam pa sta sam put flasu bacila
Jutros jeo oko pola 6.dala mu u 9nece ma nema sanse.
Dam oko pola 10opet nece,,oce da spava vidim i kad je zaspo oko 10sati ja napravila flasu on je onda pojeo
I tako uvijke kad god ga trebam hranit,nece dok nezaspi tako naviko
Nije bitno i sto prodje 4sata nece da jede neko,djete tvrdoglavouser posted image
Jel imao tko ovako,problema oko jela???
pussa

(odgovor članu Pretty mamma)
  Neposredna veza do poruke: 5420
20.10.2009 10:57:41   
nannah
Pozdrav, ja sam imala slicnu situaciju; doduse on bi zaspao cim bi krenula s hranom, a prije toga nikako... sve nesto po pet minuta, a onda dodjem s dudom i on bi spavao, ili povuce malo pa spava; pa tako 15-ak minuta pa opet..hranjenje je trajalo sat, sat i pol... I onda sam mu povecala obroke; ne znam da li se ti izdajas pa mozda moj recept nece funkcionirati; al povecala sam mu sa 120 ml na 160 - iako je to tek za djecu od 3 mjeseca nadalje, i tako je prvi obrok pojeo kroz san a onda je zaspao debelo, i ja ga pustila - odspavao covjek 4 i pol sata u komadu; i probudio se sav vesel i onda smo jeli normalno; krenuo on nesto kao kunja, al nije zaspao, i od tada normalno; spava nesto dulje i jede nesto vise i cini se da mu je to ok. (u biti ne pojede on 160 ml - vrti se oko 130 - 140 cini mi se; al ja se prije drzala propisa i dijete u biti bilo gladno!)...

-------
Lolo, 27.08.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5421
20.10.2009 10:58:21   
Nunichi
Jutrica bebe i mame...
Saljemo puno pusica malim zekicima i malim puzavcima... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A da pitam mame cije su bebe rodjene u martu. Kad ste bile na zadnjoj vakcini i kad vam je naredna?
Mi smo bile sa 6 mjeseci i rekli su nam da dodjemo iza prvog rodjendana. A meni nesto ko da je koja preskocena user posted image user posted image mada teta u DZ kaze, primila je sve redovno, naredna je sa godinu dana. user posted image A mama nesto zbunjena, prava plavusa. user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Nunichi -- 20.10.2009 11:00:24 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5422
20.10.2009 10:58:28   
Mya_81 RR
Joj, Felix mila, mogu misliti koliko se mučiš...patnja je to velika...ali ne znam kako da ti pomognem....samo se nadam da ćeš naći neko riješenje, da će neka ženica pomoći sa savjetom jer znam da se već neko vrijeme s tim mučite...stvarno nemam pojma šta bih ja napravila da sam na tvom mjestu user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5423
20.10.2009 11:00:50   
bebacha
pa nunichi jel imas u knjizici prikacen ovaj kalendar vakcinacije.ev ja sad gledam u Ajlinom,sa 6 mjeseci pa sa 13

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 5424
20.10.2009 11:02:58   
Anoniman
ej moja Mya nemas pojma kako se mucim,moram cekat da zaspi ili ga uninat da bi jeo .......
dokle ce neznam stvarno,,napravim ja 150ml i sve pojede al kad zaspi....

Neposredna veza do poruke: 5425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *