|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  194 195 [196] 197 198   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
12.10.2009 15:07:34   
Mya_81 RR
Apotekarka, drago mo je da su ti nalazi OK, i nadam se da će i sutra biti sve super user posted image user posted image user posted image

Kad se bebice počinju okretati sa stomaka na leđa...znam da je sve to individualno, ali ono otprilike period...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 4876
12.10.2009 15:08:44   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: shejla

CITAT
iv@ncica:
Mi  smo večeras  popapali  Hippovu  kašicu za laku noć oko 7 pa dojili  u 8 i nešto..pa  se  sad  nadam  da  će  duže spavati..iako mi žao  da  ne  doji, oo nakon  kašice  je  pojeo jednu siku  i druge malo..normalno da  mu je previše..ali  nisam  znala kako  da  mu poredam taj obrok,  a  žao mi da  mi i i sike  ne  pojede...joj..e kad  bi napokon bolje  spavao  znali  bi mi rasporediti obroke uh  jeli ko od vas probao  ovo pred  spavanje ???

I mi smo probali tu kasicu za laku noc (po pola tegle joj dam, a ona bi mozda i jos, koliko Andrej pojede???). Ja joj isto dam oko 7/pola 8, i onda oko pola 9 sika (na kojoj i zaspi) user posted image
Ne znam vala sta bih ti rekla je li duze spavala ili nije user posted image user posted image user posted image
Zadnjih mjesec dana skroz je poremetila spavanje, pa vise nemam pojma je li do hapice ili... Prije je spavala od 9 do pola 6, a zadnjih mjesec dana od 9, pa nekad do 2, nekad 3...4...5....(jednom se i u pola 12 probudila) i onda svako dva sata... Ko kad se tek rodila user posted image  
Sa hapicom je zadnje dvije noci do pola 4 spavala.

pa tako  smo kao i  ti  radili po  pola  teglice..ali  sinoć  je  toliko  bio  gladan  da  je  pojeo  cijelu..ipak  je  on  veliki  jaki  dečko,  a  i  bili  smo  u  gostima..a  i  ja  kontam  šta  se  bojim  djetetu dati...pa  smo  negdje  iza   8   išli  pajkit i  dokit  siku..ali pojeo je  jednu siku  i  druge  malo  i  zaspao  na  njoj...a  on  se  meni budi  uvijek  u  isto  vrijeme  ko  navijen..ma  da  pojede  vola user posted image džaba  namuser posted image user posted image user posted image ,  ja  se  ponadala  da sinoć,   koliko je  pojeo  da  će  produžiti  malo...zaspao u  8 i 30, a  u 11 i 30 točno  svaku  večer   kmečiuser posted image ..i onda  kako kad budi  se  svako  2  nekad  3 sata..ma  ko  beba..mi  neispavani  totalno..kad  se  budi  nakon  3  sata ja  dobra,  ali  ni  to  nije  često..i  ustajanje  je  točno  u 15 do 7 ..pa  ne  znam  kako  ove  bebe  znaju u  sat...sve  tempirano   i  ni  minut  gore -dolje Uhhhhuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio iv@ncica -- 12.10.2009 15:09:31 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 4877
12.10.2009 15:29:56   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Kad se bebice počinju okretati sa stomaka na leđa...znam da je sve to individualno, ali ono otprilike period...

hej imas ovdje na forumu kalendar razvoja bebe po sedmicama..ukucaj podatke svoje bebe pa ce ti izbaciti mjesec prije i poslije...tu sam negdje procitala da se sa stomaka na ledja okrecu oko 4 ili 5 mjeseca..moj je to jednom slucajno uradio sa dva mjeseca (dakle, sa stomaka na ledja), a sa ledja na stomak se okrece vec uveliko bez problema i to i lijevo i desno (prvo je desno savladao pa onda ubrzo i u lijevo)...to ovako izgkleda-ja ga pocalim na ledja on nogice malo skupi prema stomacicu - citaj:hvala zamah i onda se okrene, malo se podpomogne nogicom i glavom naravno tj. licem ili ti ga njushkicom hihihi,.,,,,i tako sad stalno po citav dan, ne mogu ga samog ni na sekundu ostaviti, odmah uhvati zalet i okret...i onda razgleda ko turista po stanu i tako gleda tv  i ousta zvukove gugutanja,cike, vriske kako kad....user posted image
hej a aj imam pitanje: kada se bebe pocnu smijati ono zarazno, ne da vriste bezveze i imaju necujni kez vec ono ko na smjesnim videima sta im god pokazes ili kazes oni hihihihi heheheheeh hihihihihi hehehehe ali bas pravo...ja mislim da je to sa 5 ili 6 mjeseci ali me zanima u praksi kod vasih beba....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4878
12.10.2009 15:45:49   
Mya_81 RR
Ja sam u taj kalendar unijela 4 sedmice ranije, tj. manje jer je ranije rođena, a iz razloga jer mi ništa ne odgovara po tim kalendarima...pa da bezveze ne dižem frku što Minja ne radi ovo ili ono...ali kod nas zaista još nema naznaka da bi se mogla okrenuti....kad je stavim na stomak sve nešto kao da krene pa stane user posted image

A, što se tiče smijanja ne znam ni to...mi smo sinoć dok smo se kupali imali baš navalu smijanja, upravo tog pravog smijanja bez vrištanja, a kad će krenuti  to raditi svakodnevno nemam pojma....

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 4879
12.10.2009 15:52:27   
pocahontas
eto vidis kod svake bebe drugacije...moj poprilicno prati te "tablice" mada se ne zamaram puno s tim...vazno je da ja vidim po njemu da je normalno dijete a sedmicu prije ili kasnije napravice on sve te radnje aBd...
mislim da bi prvo trebalo da pravi sa ledja na stomak pokrete..probaj je staviti na ledja pa joj igracku sa strane stavi da dohvati...malo joj pomozi u pocetku tj. poguraj je...ja sam njega ko jufku motala plelenom ili dekicom...pelena ti tu dodje ko jufka a on kao sir ili meso hihihi....malo mu pomazes u pocetku i onda on to sam obavi..probaj i ti s njom tako ....

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 4880
12.10.2009 15:55:06   
marinčii
pozdrav generaciji!hvala svima na čestitkama..
mi smo jutros bili na vakcini joj toliko je plako da sam ga jedva smirila,vo nešto je baš nervozan ali eto nema temperature pa mi je odma lakše...imamo 5kg i 900grmam..kaže pedijatrica daje to ok i da samo nastavim dojit..ali se meni to čini nekako malouser posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 4881
12.10.2009 15:55:53   
Mya_81 RR
Hoću, koliko mi bude dopustila, jer su kod nas još uvijek rijetki trenuci kad bi ona ležala i igrala se...još uvijek nam je nosanje na prvom mjestu user posted image ...

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 4882
12.10.2009 15:57:26   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: marinčii

mi smo jutros bili na vakcini joj toliko je plako da sam ga jedva smirila,vo nešto je baš nervozan ali eto nema temperature pa mi je odma lakše...imamo 5kg i 900grmam..kaže pedijatrica daje to ok i da samo nastavim dojit..ali se meni to čini nekako malouser posted image  

Mila, ne znam s koliko je rođen, ali vjeruj mi da nije malo user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4883
12.10.2009 15:59:50   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: pocahontas

hej a aj imam pitanje: kada se bebe pocnu smijati ono zarazno, ne da vriste bezveze i imaju necujni kez vec ono ko na smjesnim videima sta im god pokazes ili kazes oni hihihihi heheheheeh hihihihihi hehehehe ali bas pravo...ja mislim da je to sa 5 ili 6 mjeseci ali me zanima u praksi kod vasih beba....

Zarica je pocela prije 5 mjeseci, prvi put kada smo joj ljubili vratic. user posted image user posted image Da samo cujes taj smijeh, ali onda se nas dvoje pocnemo smijati ko ludi, pa ona stane i gleda u cudu u nas. user posted image
Ona sad nesto mijenja glasic, nije vise piskutava kao prije. user posted image
A smije se naglas na sve i svasta, najvise na tasun,tasun,tanana, bila mama kukumka, ljubljenje u vratic i ona standardna golicanja i stipkanja. user posted image
A najvise na nasu Milu (koker spanijel), to je radost nevidjena. user posted image

< Poruku je uredio Nunichi -- 12.10.2009 16:00:24 >

Neposredna veza do poruke: 4884
12.10.2009 16:02:44   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Sonja

drage moje imam problem i kome drugo da se obratim nego vamauser posted image
adin se stalno sam okrece na stomak(stonaravno nije problem)
problem je sto se i navece sam okrece u snu i to stalno i onda se budi a ne zna se sam vratiti
user posted image user posted image user posted image user posted image
vec dvije noci nisam nikako spavala i stvarno ne znam sta da radim
molim vas posavjetujte me sta da radim

ljubim vas

To mila vrlo kratko traje...zacas oni nauce da se sami vrate.
Izdrzi koji dancic...ljubimo vas

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 4885
12.10.2009 16:05:34   
pocahontas

Mila, ne znam s koliko je rođen, ali vjeruj mi da nije malo user posted image

oj cuj malo...moj ima 6500gr a rodjen sa 3150gr...

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 4886
12.10.2009 16:06:05   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Nunichi

Zarica je pocela prije 5 mjeseci, prvi put kada smo joj ljubili vratic. user posted image user posted image Da samo cujes taj smijeh, ali onda se nas dvoje pocnemo smijati ko ludi, pa ona stane i gleda u cudu u nas. user posted image
A smije se naglas na sve i svasta, najvise na tasun,tasun,tanana, bila mama kukumka, ljubljenje u vratic i ona standardna golicanja i stipkanja. user posted image
A najvise na nasu Milu (koker spanijel), to je radost nevidjena. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mogu misliti kako je medena user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 4887
12.10.2009 16:06:17   
marinčii
mya_81 rodio se sa 3 i 400grama..ma nekako jedva čekam da i ostalu hranu počne jesti ovako me uvik strah da mu je malo i da je gladan...kad ti planiraš počet s dohranom?ja mislila mu čaj dati al opet odustala sve me strah mu dati

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 4888
12.10.2009 16:06:48   
iv@ncica
Andrej  se  počeona glas  smijati peije  4-tog  mjeseca  isto tako i okretati..negdje  s  3 i po..na sve  strane...user posted image user posted image user posted image smješan je pravo..mapametan na mamu..svašta  zna i  brzo  uči..hehehhe..ma uostalom HB kao  i  sve  bebe-..samo neke prije  neke  poslije..ne  treba  se  previše povoditi za tablicama svaka  je  beba posebna  i radi  sve ono što  treba  kad  je ona  spremna..
Marinči-Mi dojimo i  jedemo malo kašica..i  imamo 7 i 800 a 6 mjeseci  i  nešto, tako da  nije  ti mala kilaža  kod  bebe  ne  brini user posted image user posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 4889
12.10.2009 16:07:30   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Nunichi

ma i on se smije ali nekako kao sa prigusivacem, kroz nos...nije ono kikotanje kako sam cula davno recimo kod rodice Asje..ona je pocela sa odprilike 6 mjeseci ako se ne varam tako da se smije....zarazno bukvalno...eh da mi je klip neki naci da vam docaram....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 4890
12.10.2009 16:08:41   
Mya_81 RR

mya_81 rodio se sa 3 i 400grama..ma nekako jedva čekam da i ostalu hranu počne jesti ovako me uvik strah da mu je malo i da je gladan...kad ti planiraš počet s dohranom?ja mislila mu čaj dati al opet odustala sve me strah mu dati

Kažu da do 6 mjeseca treba udvostručiti porođajnu težinu, a tvoj je skoro udvostručio i to dobrano prije tako da mila svakako nije malo user posted image ...nemoj brinuti, već nam ljubi slatkog dječaka punooooo user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4891
12.10.2009 16:10:28   
Mya_81 RR
Jooooj, kod nas pljusak vani...vrijeme baš za spavanje user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 4892
12.10.2009 16:12:31   
Nunichi
Ma ja mislim da bi Rafael svaki dan mogao da vas iznenadi. user posted image
Ovo kod Zare je pravi smijeh, kao mi kad se smijemo...i kad pocne, ma ja bih je pojela i stvarno je zarazan. user posted image
I da, smije se naglas kada se igramo skrivaca, ono malo joj jedno od nas pobjegne iz vidokruga, pa se pojavi sa "bu" "djeee" ili necim slicnim. user posted image user posted image
Uglavnom zabava traje 24h... user posted image

Neposredna veza do poruke: 4893
12.10.2009 16:14:46   
Nunichi

Jooooj, kod nas pljusak vani...vrijeme baš za spavanje user posted image user posted image user posted image

I kod nas pljusti, ja probala zaspati i nisam mogla, ne znam sta mi je.
Pa evo pijem kaficu. Sta Minja radi?

Neposredna veza do poruke: 4894
12.10.2009 16:26:43   
škorpija
joooj mene sad zvali s posla, ko fol da dođem da vide bebu, al ja znam šta je. Sad će bebiju 6 mjeseci pa da me probaju vrbovati da se vratim ranije na posao iako sam im rekla da ostajem godinu i tačka. znam svoje i neću popustiti po cijenu otkaza, ali pokvarili su mi dan, tako sam nervozna sve me u stomaku uvrće ne mogu ništa da radimuser posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 4895
12.10.2009 16:39:48   
Anoniman
škorpija, ma ne daj se nagovoriti ako ne budes bas morala, a mozda i nije to u pitanju, mozda ga hoce darivatiuser posted image
I ovdje je kisa, ali 'meni se ne spava,ne budi blesava', a sto se tice smijanja, Ajna se smije isto na golicanja, na dizanje u vis, na okretanje okolo - ono kao ringispil, ma medeni su kako god, sad je bila tako slatka, zaspala je u nekom polusjedecem polozaju i to gledajuci TV, kao odrasli, prenijela sam je u krevetic i nije se ni probudilauser posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 4896
12.10.2009 16:48:08   
ivanak
Ej drage mame, mene zanima kad su vašim bebicama počeli rasti zubići?
Evo moj će za par dana 4 mjeseca, ali on sa pelenom ili sa čučom trlja gornju vilicu.
Bali za poluditi. Meni se čini da je to malo rano za zube?!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4897
12.10.2009 16:48:43   
škorpija
ahaaa, jest da ih ne znam, pa da povjerujem da žele da vide men i bebija user posted image

moj bebi se smije kada se sakrijem pa se opet pojavim, ma znate one gluposti :baaaaaa, valja se od smijehauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4898
12.10.2009 16:51:48   
martajay
IZVORNA PORUKA: ivanak

Ej drage mame, mene zanima kad su vašim bebicama počeli rasti zubići?
Evo moj će za par dana 4 mjeseca, ali on sa pelenom ili sa čučom trlja gornju vilicu.
Bali za poluditi. Meni se čini da je to malo rano za zube?!

moj tako bali i trlja desne cime stigne, od drugog mjeseca, a od zubica ni traga user posted image

7.4.2009.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 4899
12.10.2009 16:56:32   
ivanak
A nemam pojma šta je to onda pa da koliko to treba da probije meso???

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 4900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  194 195 [196] 197 198   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  194 195 [196] 197 198   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

sex
bebamama

da li vremenom u vasem braku sexa sve manje i zasto

molim odg (97%)

molim odg (3%)

Broj svih glasova: 218

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *