Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.9.2009 21:04:01
Anoniman
Uhhh i Esmica je poguzija , da joj dam jela bi dok "ne napuni gaće" Danas na meniu bilo: 7:30h voće - jabuka (kuhana na pari) i 210 ml HIPP 2 12h Grizolino sa bananom (pun tanjir... al' mogla je još ) 16h povrće sa mesom - mrkva, tikvica i piletina, i na kraju zalili "home made" sokićem od jabuke 20h 210 ml HIPP 2 i na spavanjac
Zbog vježbica na koje ide beba ima obilniji jutarnji obrok, a poslije vježbi dugo spava, pa je i podnevni obrok obilan : ) Inače, imamo pet malo manjih obroka : )
< Poruku je uredio pingpong -- 30.9.2009 21:05:23 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.9.2009 22:10:51
emma.L
Danas smo imali za doručak 2 dl mlijeka sa grizom i dvije suhe marelice, pa joj je bilo malo i nana joj ponudila još 60 ml Nestle pahuljica - doručak nam je jako važan, hehe. Onda je pojela dvije kruške sa malo mljevenog keksa. Za ručak je bio krah i udrobljen kruh. Večera- riža sa puretinom i brokolijem. Pred spavanje 150 ml Hippa za laku noć. Sutra je u planu za doručak Nestle pahuljice, užina banana i smokve, ručak pire krompir u telećoj juhi, a večera nam je uvijek neka improvizacija.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.10.2009 13:50:25
emma.L
Sinoć sam joj napravila heljdine makarončiće sa žumancetom i abc sirom i malo mlijeka- i svidjelo joj se (u zadnjih deset dana smo uveli tri nova jela ). Za danas pahuljice, banana i smokve, pa teletina, krompir, celer i proso u kašici. Večera, hmmm, još ne znamo, možda žumance i sir s kruhom ili jogurt i kruh?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.10.2009 17:31:44
dana3
Od jutros formula i malo zobenih pahuljica nakon spavanja opet mlijeko i flasa i jedna breskva sad spava pa za veceru imamo piletinu sa rizom i povrcem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.10.2009 17:22:12
dana3
Sejla-davala sam dok god ne pocne okretati glavu da ne zeli vise.Mom sinu je sad 11 mjeseci a tako sam radila pa i sada.koliko hoce toliko dobije,znao je sa 4,5 mjeseci pojesti manju bananu.danas mlijek i formula tek malo prije pojeo malo piletine sa povrcem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.10.2009 17:23:24
Anushka
sejla, u toj dobi ovaj moj je jeo citavu malu teglicu, a od 8-9 mjeseci jede i onu veliku. inace ovih dana malo zabusavamo, rastu nam gornje dvojke. Juce: keksolino tikvenjaca banana i jabuka pogaca sa pavlakom flasica
danas medolino kifla i caj od koprive (napravila sebi pa popio i on) pogaca sa pavlakom i malo dzuveca (jaako nam se svidja pogaca pa smo trpali uz nju) par zrna grozdja griz za veceru, tj vrlo rijedak griz sa malo grizolina, cim osjeti mrvice i u grizu i u puri kaze baaa i pljune
pingpong tek sad vidjeh pitanje, ja brokulu dajem ledo smrznutu pa ne odkidam nista:)))
< Poruku je uredio Anushka -- 3.10.2009 17:24:26 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.10.2009 17:25:59
Anushka
shejla, daj joj koliko hoce, a barem citavu teglicu, pa bebicama u toj dobi preporucuju obrok od 150-200ml pa se ne sikiraj. Okrenut ce kad joj bude dosta:)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.10.2009 12:34:48
dana3
pojeli jaje i zalili mlijekom rucak-cous-cous sa piletinom i sve ono sto pise na teglici sam skuhala isto i pomijesala vecera-vidjecmo ali najvjerovatnije krompir sa sirom
< Poruku je uredio dana3 -- 4.10.2009 12:39:24 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.10.2009 12:55:53
Anoniman
sika doručak-frutolino 3 kašikice samo sika malo banane sika ručak-carska mješavina (brokula, karfiol,mrkva) i teletina... ostalo ćemo dopuniti kasnije.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.10.2009 18:16:15
shejla
IZVORNA PORUKA: skvo
IZVORNA PORUKA: shejla
pitanjce i od mene
koliko dajete hapice bebi od 6 mjeseci??? (pocela je jesti prije 10 dana - jabuku, bananu, brokolu...evo od jucer mrkvu)
Ja joj dam ujutro pola HIPP male teglice i pola oko rucka, cini mi se da bi ona jos jela... da li je puno i ovo???
Mislim da joj je to malo, draga slobodno citavu teglicu! Mi smo revali i poslije citave teglice, mislila sam da ce joj prva rijec biti jooooossss!
citavu oba puta ili ??? (to bi znacilo 2 teglice za dan) jer jede 2 puta hapicu...a prije toga doji (doduse ne odmah...doji svako 2/2,5 sata, pa izmedju 2 dojenja joj dam hapicu)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.10.2009 18:21:10
Anoniman
Shejla, ma ne znam kako drugi, ali ja svojoj dajem pola teglice dnevno, pa ipak su samo dojili 6 mjeseci, dok se male pupe naviknu, to je moje misljenje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.10.2009 18:22:23
Anushka
shejla, kad vec hoce fino jesti, uvedi joj dva obroka slobodno, to bi znacilo da prijepodne das npr vocnu teglicu cijelu, pa popodne povrce teglicu ili da pravis (npr za pocetak pire krompir ili rizu sa mrkvom, pa malo mesa skuhas i umiksas vodu u to itd). mi smo poceli ranije, sa 4,5 mjeseca pomalo i ne svaki dan, ali sa 6 mjeseci smo ujutro u 7 imali mlijecnozitnu kasicu - lino ili nestle, pa oko 11 vocnu i oko 15 povrtno mesnu, a vrlo brzo smo i za veceru uveli mlijecnozitni obrok. ne sekiraj se, uzivaj dok hoce, nekad ce ti cijeli dan bojkotovati kasiku kao npr ovaj moj danas - jeo malo kifle i zeljanice ostalo dojio i flasica
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.10.2009 18:31:10
Skvo RR
Pa imas jedan vocni obrok (teglica), to joj je nakon dojenja, kao dorucak! Pa slani obrok, ja nisam slani davala u teglici, nego sam kuhala povrce, kasnije meso, pa ako dojis dojenje!
< Poruku je uredio skvo -- 4.10.2009 18:33:16 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.10.2009 18:34:54
Snjeguljica
Moja beba ima 6 mjeseci i 21 dan, a pojede ponekad i čitavu veliku teglicu hrane koju napravim ja ili kupim, ali je to uglavnom slana hrana, a slatke kašice slabije jede, onu malu teglicu pojede. I ja njoj ne branim, uglavnom kad ne može više stisne usne i neće. I uvijek poslije svakog obroka doji.
< Poruku je uredio Snjeguljica -- 4.10.2009 18:35:48 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.10.2009 20:14:42
shejla
hvala vam zene moje drage na odgovorima.
ja sam i planirala tako uskoro: ujutro voce, za rucak povrce na mesnoj vodi...Ali posto smo tek poceli pa moramo jedno po jedno, sad joj ddajem isto ujutro i popodne.
Snjeguljice, to ti je dobro sto voli slane...obicno djeca vole slatke/vocne, a ne vole slane... Lamija je probala brokolu i ne svidja joj se...cak je 2-3 puta nesto malo povratila taj dan kad je probala, pa joj nisam dalje ni davala. Sad smo na mrkvi (ali sa jabukom, pa joj se svidja:)).
Evo sada smo probali i onu hapicu za laku noc - banana i riza, ona bez glutena (mada se vec moze gluten, ali eto ja se jos cuvam toga, jer mi prijateljica muku muci sa djetetom sa celijakijom). Sad je zaspala, pa cemo vidjeti hoce li biti laka noc
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.10.2009 20:05:24
Anushka
jutros keksolino - par kasikica, pa aptamil 3/4 kruske - jeo ko veliki opet aptamil za uspavljivanje riza, besamel sos od telece supice, putera, bijelog luka, persuna, mrkve i komadici teletine hljeb i mileram zalio cajem aptamil i nestle riza kukuruz
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.10.2009 20:11:42
neki
Ja ne pamtim kad sam ovde pisala... Danas smo svasta ruckili... Jutros banana sa kasikicom plazme,pa AD,rucak supica na telecoj koljenici sa raznim povrcem,voda,pa opet naravno AD,pa smo maloprije pojeli griz sa jabukom(kao vecera) i oko 21:30h AD i spavanjac
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.10.2009 21:19:40
mirnac
IZVORNA PORUKA: Anushka
shejla, kad vec hoce fino jesti, uvedi joj dva obroka slobodno, to bi znacilo da prijepodne das npr vocnu teglicu cijelu, pa popodne povrce teglicu ili da pravis (npr za pocetak pire krompir ili rizu sa mrkvom, pa malo mesa skuhas i umiksas vodu u to itd). mi smo poceli ranije, sa 4,5 mjeseca pomalo i ne svaki dan, ali sa 6 mjeseci smo ujutro u 7 imali mlijecnozitnu kasicu - lino ili nestle, pa oko 11 vocnu i oko 15 povrtno mesnu, a vrlo brzo smo i za veceru uveli mlijecnozitni obrok......
Slazemo se Uskoro cemo preci na drugu temu- brzo ce nam rodjendan U 8 frutolino 11h tikvica, banana, zumance i keks plazma ( bakine ideje ) nisam probala u 2 sokic, u 3 na pilecoj supici svakakvog povrcaplus malo piletine u 6 riza i krompir i paradajz -jako malo u 8 bebimil i spavanje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.10.2009 15:07:30
emma.L
Jučer ujutro griz sa dvije suhe marelice, pa za užinu par smokava i malo grožđa, pa za ručak juha sa komadom celera, mrkve i koljenice + kuhana riža, pa popodne flašica. Za večeru sam joj davala ostatak juhe, ali nije bila gladna. Nakon što se vratila iz šetnje, pojela je cijelu sredinu kriške kruha sa pavlakom i čaja. Pred spavanje Hipp mlijeko sa žitaricama. Jutros, kao i uvijek, početak dana sa Aptamilom, pa voćni doručak- kuhana jabuka, marelice, svježe smokve i keks. Danas za ručak blitva, krompir i žumance. Za večeru možda jogurt i kruh, vidjet ćemo.