|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori o svemu po malo
15.9.2009 18:33:19   
irenaSA
Pozdrav svim dragim trudnicama, duplicama mamicama i bebicama!

Još ništa nisam osjetila user posted image user posted image   a i kako bi kada je danas na poslu bio užasan dan...
Kod zubara je sve prošlo dobro: jedan veći kvar - uz liječenje / i čika zubo se pita kako jer sam na posljednjem pregledu bila u junu ???user posted image , standardno čišćenje kamenca / mama sada ima ljepši, holivudski osmjeh user posted image , i nadopuna jedne plombice koja se samo malo okrunila sa strane...uf sve je dobro prošlo i naravno osmica za vađenje koje odgađam dvije godine / kaže čika zubo tijesno mi je u vilici zubima pa nije škodljivo da sve osmice izvadimouser posted image
E drage moje, pitala sam i za tabletice protiv karijesa - samo da znate ni slučajno - moj čika zubo kaže da je flour koji je u tim tabletama otrov u suštini štetna materija koja škodi bebi a sve mi je pojasnila i njegova supruga koje je - moš te mislit moje sreće specijalista ginekologije i akušerstva!  user posted image
Nadam se da ste i vi sve dobro?

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 976
15.9.2009 18:39:43   
irenaSA
E zaboravih .... Suzana što se tiče tih kolica, suprug i ja smo zinteresirani jako no ne bismo ništa ranije kupovali - znaš onaj naš narodni , balkanski duh - e nemoj ništa dok ne bude sve sigurno ali bismo rado bookirali neka od ta dva tipa kolica za kupnju pa se možemo dogovoriti, mislim da si i ti iz Sarajeva pa ćemo lako!¨
Vidjela sam da su jako skupa - mislim u radnjama! 

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 977
16.9.2009 13:08:01   
Azure
Drage moje duplice, bas ste mi nedostajale. Nesto sam jutros bila jako neraspolozena, valjda nervoza pred pregled danasnji. Nakon par dana sto sam dobro osjetila bebice, opet ih ne osjetim pa se brinem. Malo mi se rasppolozenje popravilo kad sam otisla na ovaj post "vas blam" i nasmijala se dobro.

Moja Suzi jos bih ja dojila izgleda ovo moje malo luce da nisam ostala trudna pa smo morali na odvikavanje. Sve se tjesim ako sam imala mlijeka za jednu bebu haman 3 godine, valjda cu imati i za dvije bar po godinu. Inace drugo ime mi je "Milkos".

Sinoc me muz probudio koliko se smijao. Pitam ga kroz san jel to opet hrcem. Kaze on kroz smijeh da znas kako, nova melodija i u mozak mi udara.

Joj evo moram se ispisati dosla mi komsinica stara jedna. cujemo se duplice cmokic

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 978
16.9.2009 21:17:10   
mirnac
samo da vas sve pozdravim i zazelim sve naj za predstojeci praznik.
m.

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 979
16.9.2009 21:21:10   
Azure
E moje duplice evo i mene user posted image user posted image user posted image user posted image bila sam na kontroli i sve je OK!!!!
Bebice su teske oko 350 grama i 100 % djecak i djevojcica. Ona je vrckasta i stalno se pomjera. Stavila je rukicu u usta i uslikali smo je. Maleni je mirnica i svaki put izgleda kao da se lijepi za nju i grli je ili ljubi user posted image . sto se tice mog grlica maternice za sada je sve ok. Kontrola pocetkom oktobra. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image SRETNA SAM JAKO I MORALA SAM OVO PODIJELITI SA VAMA.

cmokic svima

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 980
16.9.2009 21:53:21   
malena131
Azure, i ja sam radosna jako i jos radosnija kada sam procitala da je i kod tebe na kontroli sve super, cetitam user posted image user posted image user posted image . Moji su decki porasli (kaze dr da za drugo nije siguran jos uvijek al da je decko najvjerovatnije i ja sam sretna, mada moj muz kaze da je to sigurno njegova curica user posted image ), mjere odgovaraju sedmici u kojoj smo, svi organi super. Sto se tice mog grlica sve ok, bebe su visoko smjestene. Kontrola 7 oktobra aBd. Ljubim vas sve puno...

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 981
16.9.2009 22:16:35   
Suzana
Cure, drago mi je da ste dobro vi ali i vase bebice i da je na kontrolama bilo sve super! user posted image
Nemam puno vremena, pa odoh malo i po drugim temama.
Ugodan ostatak veceri vam zelim.

Irena, sto se tice kolica, no frx, cujemo se! user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu malena131)
Neposredna veza do poruke: 982
18.9.2009 10:45:14   
irenaSA
Dobro jutro vam drage moje...
Azure toliko sam se obradovala zbog tebe i toliko mi je drago user posted image ...
I dalje željno očekujem da osjetim svoje user posted image user posted image   i dalje sam user posted image ...
Na pregled idemo tek 24.09.

...i jedva čekam da ih vidim...user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 983
19.9.2009 10:12:58   
Nicky
Cao cure..........

Sto se tice toga, kad bebe prvi put osjetite, zanima me kako to izgleda..................Ja sam citala nesto o "leptiricima" i mislim da ih ja osjecam,nesto me vec par dana kao da skaklja iznutra i uvijek na istom mjestu, pa me zanima, dali ste i vi imale taj osjecaj i dali je to to user posted image

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 984
19.9.2009 11:20:31   
malena131
Jutro zene drage, kako ste mi danas? Slusaju li bebice, javljaju li se? Ja sam nesto prehladjena, nos mi zacepljen, grlo me boli pa sam odma fuj. A i nesto me stomak boli ok pupka, nemam pojma sta je vise kao koza da me boli pa mi i to nervozu stvar. Juce sam malo duze radila nego obicno pa me to malo izmorilo. Danas cu da napravim neki kolacic za Bajram i do frizera da se malo sredim, a ostalo lezanje.
Nemoj irena da se brines sto bebice ne lupkalu, sve je individualno, bitno je da se ti dobro osjecas i odma su i bebice dobro, pocece one lupkati sigurno za par dana.
Nicky to sto osjecas mogu da budu bebice i ja sam prvo tako pocela osjecati, kao da menesto skakolja, pa kao da treperi sad ih vec puno jace osjecam.
Ljubim vas sve puno...

(odgovor članu Nicky)
Neposredna veza do poruke: 985
19.9.2009 13:43:03   
Azure
Dobro jutro trbice moje. Evo mene tek danas da se javim. Prvo zelim vam ugodan dan i da vas bebice sto vise cuskaju. malena131 radujem se zbog tebe. I meni je kontrola pocetkom oktobra. A da ti kazem da je i mene neki dan boljelo oko pupka i kao da mi se koza rasteze. Sigurno je to to, pa nemoj da se plasis. Huha za bebace.user posted image user posted image user posted image
suzi cao i tebi. cmoci svoje pilice za mene.
Irena hvala ti sto se radujes samnom. Znam tacno kako se osjecas al nemoj brinuti. kad pocnu da se vrte nece prestati. Moj sincic koji inace je miran sinoc se nesto budio oko 10 i lupkao svi smo ga osjetili. A mala se negdje oko 3 razbudila i pravila dernek. Jos malo pa neces morati puno osluskivati. Osjecaces ih stalno. Kaze meni moja dr. kad sam joj rekla da ih cesto ne osjetim pa se brinem. A ona mi je rekla da se ne brinem, jer kad bocnu bice mi veselo pravo. tako spremi se i ti na derneke.
Nicki, da to bi moglo biti to. ja sam ponekad osjetila blage dodire, kao leptirice ponekad kao baloncice ili kao da mi ribice plivaju po tibici. Ma muz mi se smijao kakva sam poredjenja imala. jesi li probala staviti ruku na odredjeno mjesto gdje osjetis leptirice. Lezi opusti se i stavi ruku. Ako neko vrijeme pocnes osjecati otprilike na istom mjestu slicne dodire to ti je to. Hajde idi osluskuj pa nam javi.user posted image user posted image user posted image user posted image
e malena zaboravih ti reci da sam i ja smrcava. Od male mi preslo. Ali nista strasnio. Nedaj da ti nista pokvari dan. joj znate onu pjesmu STO JE DANAS LIJEP I SUNCAN DAN, I BAS SE DOBRO OSJECAM!!!!!!
Grlim vas i ljubim i poskakiljite trbuscice za mene.

(odgovor članu malena131)
Neposredna veza do poruke: 986
21.9.2009 10:31:23   
irenaSA
Dobro jutro!

Svim trudnicama i njihovim user posted image  kao i porodicama koje slave Bajram Šerif Mubarek Olsun.
Nadam se da ste sve dobro.
Čitala sam o vašim leptirićima a ja ih još uvijek čekam.
Do četvrtka je još malo!user posted image

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 987
21.9.2009 11:10:21   
Azure
Dobro jutro, jedva sam cekala da vidim ima li vas i kako ste mi pregurale jucerasnji dan. Ja sam se umorila od gostiju, a nisam nista radila. hehehe sto familije, sto prijatelja, djece. Najbolje sam se  na kraju dana opustila sa svojom kumom i mumovom zenom. Ismijala sam se toliko da sam mislila da cu se poroditi. Ma prolupala nacisto. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Cak sam i zaplesala sa svojim stomakom, heheheh da ste samo to vidjele. E bas sam ih nasmijala. Jos sam u toku dana glumila fotomodel. Ja sam tokom prve trudnoce stalno slikala tibicu, tako da sada vidim kako je rasla. Pisala sam u dnevnik o svakom pregledu, svakom cuskanju u stomaku, ali ovaj put nisam, jer se plasim, nedaj boze nezeljenih stvari, bilo bi mi tesko sve to kasnije gledati i citati. Ali jucer je moja rodica koja se pomalo bavi fotografijom odlucila da joj poziram. Tibica iz svakog ugla. Kazem sinoc kumi osjecala sam se ko Demi Mur (kako li se ono pis).
Kako ste mi se vi proveli za Bajram i oni kojima je to praznika a i oni koji su slavili sa prijateljima. Ljubim vas sve i poskakiljite djecicu za mene. cmoooooook

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 988
21.9.2009 11:11:46   
Azure
Pardon, mislim tibice.

irena i mi cekamo s tobom cetvrtak!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 989
21.9.2009 11:14:26   
mina23
Azura vidim i ti si uradila serklaz, dali te  je poslije njega ista bolilo?

Sunce mamino stiglo 23.01. 2010 nas mali Saim, Volimo ga puuuuno!

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 990
21.9.2009 11:15:57   
mina23
Mene nekad zigne dole u rodnici, i bojim se ici na wc nekako se bojim da ce sta ispasti? Kako je tebi to sve proslo?

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 991
21.9.2009 11:16:32   
Azure
Ne mila nije me boljelo, jeste kad sam tek izasla iz sale, malkice, ali vise je to bio neugodan osjecaj. Trajalo je tako dok nisu izvadili gazu i poslije me nije nista vise boljelo, kao da nisam nista radila. Jel te to jos boli??????? Pa ti si to radila prije 5-6 dana cini mi se???

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 992
21.9.2009 11:20:05   
Azure
Ovako, prvi dan sam se i ja plasila da to ne popuca i plasila sam se icu u WC ali, poslije prvog mokrenja sam vidjela da je sve ok. Krvarila sam samo prvih par sati jedva nesto malo.  Ponekad, vrlo rijetko kao da me malkice zignulo dole, ali ja to nisam povezivala sa serklazom. Reci mi jel te puno boli??? Nemoj nista dizati i miruj. Vjeruj mi bice sve dobro. Jedino ako zaista budes osjecala bolove ili krvarila idi dr. A ako ne mozes psihicki da se smiris, ja bih ti savjetovala da odes na kontrolu. Ja sam na kontrolu otisla nakon 3 sedmice. 

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 993
21.9.2009 11:26:00   
mina23
Meni je kontrola tek 01 oktobra, ali bojim se da nepukne konac ili tako nesto, ma ja sam ti puna straha.
Bojim se svega, imam i prije serklaza sam imala bolna ledja pa se i za to bojim da nije sta opasno  jer me bole nenormalno

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 994
21.9.2009 11:28:46   
Azure
evo za ledja sam ti upravo napisala na ovoj temi razgovori u iscekivanju djeteta, jer vidim da si se zalila na bolove. Kod mene je to svakodnevnica jos od prvog poroda. Molim te nemoj da se sekiras. Serklaz, koliko sam ja informisana, ne moze da pukne izuzev ako dobijes jake kontrakcije pa krene beba. Nemoj molim te nista tesko dizati. Znam bar zena koje su radile serklaz a prenijele su trudnocu po nekoliko dana.

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 995
24.9.2009 9:12:14   
Nicky
Jutro cureee
Vi nekako sve idete kod doktora, a ja nikako da docekam svoj pregled, zadnji put mi rekao da dodjem tek za 7-8 sedmica, a to ce bitipolovinom desetog mjeseca, pa nikako da dodje..........Dali je i vas u Sarajevu tako dugo ostavio bez pregleda i dali je to normalno :) I da ne zaboravim vas pitati, dali vi pijete kakve vitamine? Ja pijem samo folacin i nista mi drugo nije rekao, jesam doduse na pocetku pila neke tablete za ocuvanje ploda, ali od vitamina nista........sve mi zene govore da trebam piti onaj neki prenatal, ali ja se ne usudim na vlastitu odgovornost
....
Dali vi nesto pijete, na svoju ruku ili vam je doktor nesto propisao?

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 996
24.9.2009 13:39:17   
Azure
Nicki ja licno i tokom prve trudnoce na preglede sam isla jednom mjesecno. Kasnije sto je trudnoca bila visocija isla sam cesce. Sada sam na cuvanju trudnoce i jos uvijek idem jednom mjesecno a znalo se desiti i po 2 puta. U prva tri mjeseca sam pila folacin, pa onda prenatal (u obje trudnoce isto). e kasnije sam pila neke lijekove koji su meni poteni radi rizicne trudnoce.

(odgovor članu Nicky)
Neposredna veza do poruke: 997
25.9.2009 13:15:43   
mirnac
i ja sam tokom cijele trudnoce isla jednom mjesecno na preglede, s tim da nisam mogla docekati da vidim svoje cure na ekranu pa sam uvijek isla koji dan ranijeuser posted image
pila sam samo sto mi je dr propisao: ispocetka dabroston, folnu, a kasnije samo prenatal, Mg, i apaurin po potrei(ali sam maksimalno izbjegavala).
Zelim vam all the best!!!
m.

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 998
25.9.2009 14:11:05   
Azure
Uh drage moje trudnice, kako sam ja danas lose. Nekako sam teska. Jutros mije malo krenula krv na nos. Pritisak mi se povecao, a osjecam se kao da imam 200 kila. Tibica mi je nekako bila tvrda strasno, ali nakon sto sam popila magnezij i apaurin omeksala je. Bebice se vrte hvala bogu. Evo cijelo jutro lezim i nisam nizasta. user posted image user posted image user posted image user posted image Nadam se da cu se bolje osjecati. Danas moj muz i ja slavimo 4. godinu braka i vjerujem da necu moci otici ni do obliznjeg kafica na kafu, a da ne govorim negdje da proslavimo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako ste mi vi danas, nema vas nesto na ovoj temi, a ja vas stalno traim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 999
25.9.2009 14:29:10   
malena131
E drage moje zenice, evo da se i ja malo javim...Od praznika mi je sve neka frka nemam vremena da smirom sjednem za komp. Kako ste mi vi? Kako bebice slusaju?
Azure i ja sam vala nesto lose ovi dana, teska sam uzasno, umorim se brzo, nista mi se ne radi, slabo i jedem jer su mi bebe pritisnule zeludac ma nervozna uzasno samo mi se place i svadjam se sa narodom oko sebe user posted image user posted image user posted image ...Mozda je do vremena a mozda i do mene. Stomak mi je kako kad. Ujutro je dobro al zato predveca ne mogu da disem, koza se zategne boli me, ne mogu da se namjestim ni da sjedim ni da lezim, uzas a koliko jos imam do kraja trudnoce...
CESTITAM TI GODISNJICU BRAKA, da ti bude srena iako ne odes nigdje zato ces aBd sljedece godine sa svojim muzem i djecicom da proslavljas...
Nicky ja sam na pocetka trudnoce bila jako cesto doktoru skoro svake druge sedmice jer sam imala malo problema, pa je onda pocela mjesecna kontrola i evo sljedecu imam za 3 sedmice, nikad nisam cekala duze od 4 sedmice i ne znam i bili mogla, pozelim jako da vidim svoje mrvice. A na mocetku sam pila dabroston, folik plus i vitamin E do 3 mjeseca, sad prenatal, magnezi i gynipral.
Ljubim vas puno, pomazite svoje tibice... 

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *