|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori o svemu po malo
10.9.2009 13:27:53   
Suzana
Curke,

Samo da vas za danas pozdravim.
Ja sam pol bebica saznala oko 16. sedmice.
Odmah je Dr rekla mislim da su dva dječaka, za jednog sam sigurna, ali za drugu bebu nisam pa ćemo sačekati.
Na sljedećem pregledu je potvrdila da su oba dečkići.
Počela sam ih osjećati oko... hm.. možda 17. sedmice (sve možete pročitati na stranicama ispred, pisale smo detaljno svaki dan, a ja se svakako kanim to sve kopirati i ostaviti sebi za uspomenu...).
Što se tiče porodiljskog, ja sam imala samo 6 mjeseci, radim u privatnoj firmi i sve žene imaju 6 mjeseci plaćenog porodiljskog odsustva. Nije bilo drugačije ni za mene, bez obzira što sam rodila dvije bebice. Ali to je sada već istorija.
irenaSA, drago mi je da si se i ti aktivirala.
Drugi put ću možda opet više pisati o dogodovštinama sa moja dva dečka medenečka.
Mirna... ja sad ne znam da li sam pisala kako se moji uspavljuju - jesam u nekom od prethodnih postova. Edi legne, uzme dudu, zagrlimo se i to je to. Mak pjeva, okreće se 100 000 puta, namješta se, ali u posljednje vrijeme mi manje pjeva. user posted image To mi nedostaje, jer je pjesmica bila u folu riječi koje zna, ali sa melodijom: mama, tata, deda, nana, brrr (auto), piii (voda), Eda (Edi), va va (cuko kaže av av) itd, itd.
Pisala sam da mu je Eda (Edi) sad glavni. I neku noć ja legla, oni već spavaju uveliko, kad ja čujem on se okreće u snu, kad odjednom reče Eda. Sanjao brata valjda. user posted image Ja se ismijala, preslaaaaaatkoooo.
Edi od prošle sedmice jasno, kao veliki kaže Mak. Bebama nije lako izgovoriti ovo, tako da sam ponosna na njega. user posted image
A Makić je isto bio smiješan nekad prije par mjeseci, ujutro se probudio rano i još snen, ja ga kao malo ljuljam da nastavi, a on meni PI i va va (voda i cuko). A ima zubiće preslatke, ne mogu vam opisati kako je to slatko.
Mak kada se probudi odmah skače na noge, a Edi voli da kunja, pa se onda nas dvoje zagrlimo i kunjamo. user posted image

baby draga, žao mi je što niste obavili operaciju pa da si mirna, ali kao što Azure reče, ko zna zašto je to dobro, Biće sve to OK, ne dajte se i ljubi dječake.

Odoh ja, pa se čujemo.

I nema na čemu za podršku, pa tu smo da vas utješimo!!!

Pomazite stomake.

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 951
10.9.2009 17:46:24   
malena131
Drage moje duplice mame i trudnice vi se danas raspisale a ja tek sad sjela malo vidim sta ima novo.
Ja dansa malo na poso, malo na kaficu, malo sa svekrvom zimnicu pripremala (pravo sam danas bila od koristi, vrijedna snahauser posted image ). Moja djecica lupkaju i tad sam najsretnija kad se jave. Malo me stomak ponekad stegne ali puno manje nego prosli dana tako da sam i raspolozenija.
baby zao mi je sto nisi to uspijela rijesiti, al polako rijesice se sve dobro aBd, nek su djecica dobro to je najbitnij. Znam uvijek nesto fali u zivou covjek nikad nije miran, al tako je svima. Ja kad mi je sve ok kazem trebala bi staviti kamencic u cipelu da me zulja, bolje on nego nesto drugo.
zure tako mi je drago sto se tvoja bebica javila tako da je lijepo osjetite, vidjeces one za dan pocnu vise da se vrte. Ja ih sad osjecam i kad nesto radim, a sinoc ko da su i oni igrali utakmicu dok sam gledala BiH-Turskauser posted image . Znam da si jako sretna i da ti je to popravilo raspolozenje, jer meni cim se moja djecica jave ja na sve zaboravim. Navijam user posted image user posted image  da i vecers i svako sljedece vece dobro te isutajuuser posted image .
Irena jesi li  se narucila za 4D UZ, gdje kontas ici?
Mama2009 i ja mislim da se na bolovanj odbija 20% od plate i ne prima se topli obrok, da je tako u drzavnim firmama.
Suzana kad ti pises o svojim djecacima ja sve zamisljam svoje kakvi ce biti i kako ce se druziti...Svaki put mi suze krenu od srece kad citam o tvojim djecacim...Pisi nam kad budes imala vremena...
Ljubim vas zenice...i vasu djecicu i i onu u pupamauser posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 952
11.9.2009 13:13:20   
Azure
Dobar dan trudnjacice moja, kako ste mi danas??? Drmaju li koju hormoni??? Da to rijesimo. user posted image Ja sam danas ok, mada me malo krsta bole i tibica pomalo. Djecica se sada vec vrte i cesto ih osjetim pa sam jaaaako sretna. Sinoc smo vodili nasu Azricu na gimnastiku. Nas ponos mali. Najmladja je i prava palcica prema ostalim curicama. Trener je bila malo skepticna jer joj je tri godine, ali nakon treninga je pohvalila i rekla da smo bili u pravu da ima potencijala i da se jako iznenadila kako tako mala curica rezonuje. Kaze da je vec sada bolaj od nekih curica od 5 ili 6 godina.
A nas dvoje smo rasli i rasli puno ponosa. A Macica, ma sva je bila sretna, radila je vjezbice. i cijelih sat vremena je bila okupirana s tim sta rade tete. Paznja joj popustila tek zadnjih 15 minuta. hehe Umorila se i sinoc kaze mama ja necu vise na gimnastiku. Pitam je zasto, jel ti se ne svidja. Kaze ma svidja mi se, ali tamo sam se umorila hehehehe Jutros je rekla da hoce opet ici. Eto da vam se malo pohvalim. Nadam se da ne zamjerate. Sigurna sam da ste sve poput mene jako ponosnei da me razumijete.

mama2009. jesi li bila na 4D. Sta su ti rekli, gdje si isla i koliko si platila. Bas me interesuje sta su ti ladile bebice u tibici kad si ih gledala. Javni molim te

Hej suzi ma i ja vala zamisljams voje bebace kad cujem kako ti pricas o svojim djecacima. Vec zamisljam ludnicu u kuci. Ma jedva cekam. Jucer smo Azrica i ja gledali njene slike kad je bila mala. Ponekad mi bude zao sto je tako brzo porasla. Ali svaka njena godinica zivota, ma kakvi godinica svaki dan donosi nesto novo, lijepo i drugacije.

Maca mi je otisla malo vani s mamom, a ja user posted image kod dajdjinice na jednu kafu. Sreca pa je u istom neboderu pa samo liftom sidjem.

Grlim vas sve i ljubim i sto bi rekla moja drugarica poskakiljajte malo svoje bebice u stomaku za mene.

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu malena131)
Neposredna veza do poruke: 953
11.9.2009 14:04:12   
mirnac
haj
draga Suzana, isto kod mene, Leilu nema sanse da 'uljuljam' da nastavi spavati, odmah bi negdje da ide, da skace. a Ema dok se razbudi i rastegne jos se ja mogu naspavati. Evo da se i ja pohvalim, Emica mi je juce propuzala, parket joj je omiljeniji od tepiha, a svako malo sjedne da se odmori.
Sad nam je vrijeme rucka pa idem
puno vas pozdravljam sve
m.

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 954
11.9.2009 15:53:10   
Azure
Cestitam maloj Emici. Sad ce ti biti ludnica. user posted image user posted image cmokni je

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 955
11.9.2009 16:33:30   
malena131
E moje trudnice i mamice kako sete mi? Ja evo odmaram nesto sam uzasno spavala nocas, probudila se u 3 i do 6 nisam mogla zaspati a u 7 sat zvonio da ustanem user posted image ...Pokusavala sad da zaspim al ne ide, tako da sam fuj... Vec sam postala teska, umorim se dok se obucem, kakva li cu biti za 2 mjesecauser posted image  
Draga Azure vidis kako sada djecica lupkaju, znam da si sretna cim ih osjetis, i ja cim nisam raspolozena lezim i slusam kako me lupkaju i bude mi bolje. Jos ti imas svoju princezicu buducu gimnasticarku da ti jos uljepsa dan....
user posted image user posted image  za tvoju Emicu Mirnac sada ces ti da ih ganjas, duse drage...
Ljubim vas zene moje i vasu djecicu i tibice...

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 956
12.9.2009 15:44:35   
Nicky
Evo i ja nadje neke svjezije stranice mama duplica..:)Nisam  nikad bila na forumima pa naznam kako to sve ide, pa mi nemojte zamjeriti.........:)Ja sam u 15 sedmici trudnoce i nosim dvojke, a ujedno mi je i prva trudnoca, pa sam onako bas radoznala i sve me zanima i voljela bih razmijeniti i pojedina iskustva sa ostalim buducim majkama i onima koje to vec jesu......:)

Neposredna veza do poruke: 957
12.9.2009 16:30:07   
malena131
Dobro dosla Nicky, cestitam ti na trudnoci i da lijepo izneses do kraja i da se druzis sa nama... Pitaj sve sto te zanim ovdje se javljaju i mame i duple trudnice pa pomazemo jedne drugima oko svi stvari koje nas interesuju..
Odakle si, draga? Ko ti vodi trudnocu? Kako tece tvoja trudnoca, imas li kavi problem?

(odgovor članu Nicky)
Neposredna veza do poruke: 958
12.9.2009 20:19:38   
mirnac
haj Nicky dobro nam doslauser posted image
joj kad se sjetim kako je lijepo bilo biti trudan, pa ti ljudi ustaju u troli, na poslu ti zavide sto ces na porodiljsko, kad dodju gosti suprug iznosi mezu i kolace( barem onih 10 dana pred porod). Sad  meni dernek non stop, jedva docekala nedjelju, a dragi mi ode na pecanje ujutruuser posted image
puno pozzzzz
m.

Leila i Ema 25.10.2008.

Neposredna veza do poruke: 959
12.9.2009 21:04:56   
Azure
Dobro namdosla Nicy user posted image user posted image user posted image Cestitamo na trudnoci i na duplicima. hehe prve pa dvojke. Svaka cast. Sada ces fino sa nama dijeliti i svoje strahove i sve ljepote trudnoce.

o malena zao mi je sto si jucer bila tako lose. Ja sam se tako neki dan osjecala. Nisam se mogla pomaknuti. user posted image A danas sam super, ali mi presla prehlada od moje djevojcice pa kisem i nos mi curi. A svaki put kad kihnem da prostis pisnem u gace. user posted image Maloprije nam bila kuma pa smo se i sa njom ismijali. Tibica mi je porasla i osjetim da su se bebice nekako povukle vise prema gore. Sada mi vise pritisce dijafragmu i osjetim da mi je, kad se sagnem, teze iznad nego ispod stomaka. I jos osjetim kako mi se koza rasteze. Cak kao da me malo to i boli. ali nista strasno. user posted image user posted image Inace DANAS SAM OK!!! A nadam se da ste i sve ostale moje user posted image
cmokic

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 960
13.9.2009 10:45:06   
malena131
Mrzim kad napisem post i izbrise mi seuser posted image ....
Kako ste mi jutros user posted image  i mame? Kako slusaju bebice? Kako vi podnosite ovo vrijeme? Ne znam sta mi se desava al ja skroz lose spavam zadnja 3 dana. Zaspim u 10h i probudim se u 3 i onda ne mogu zaspati do 6 ili  7 sati, poslije malo zaspim al sam uzasana. Osjecam se tako icrpljeno.
Azure i ja imam osjecaj da su se bebe povukle gore i da mi se dijafragma odigla, sad cim malo vise pojedem ne mogu da disem. A sto se tice saginjanj, uh kako mi onda smeta i sve se pitam kako ce biti kad budem jos veca... Velika pusa za sve user posted image , mame i user posted image ...Cujemo se!!!!

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 961
13.9.2009 10:47:12   
irenaSA
Pozdrav,
evo od noćas se žalim ...user posted image  sa zuba mi otpalo malo plombice i malo zuba pa jedva čekam ponedjeljak da odem stomtologu a sve me opet strah da bebacima neće šta biti ako čika zubo bude nešto bušio!!!

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

Neposredna veza do poruke: 962
13.9.2009 10:54:40   
malena131
Irena nemoj se nista bojati popravljanja zuba, to je svakako preporucljivo u trudnoci. Vise steti ako je zub pokvaren i boli nego popravljanje. Samo naglasi da si trudna zbog anestezij. Ja sam popravljala zub  u trudnoci bez anestezije nije bio veliki kvar, a mislim da ti dr moze dati anesteziju, vidi sa njim...

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 963
13.9.2009 11:00:57   
irenaSA
Hvala na podršci...a znam sigurno da će popravljati jer je otvoren zub već dva dana. Ja inače popravljam zube bez anestezije a čula sam da neke trudnice piju i flour tablete protiv karijesa u trudnoći...

Neposredna veza do poruke: 964
13.9.2009 11:08:12   
malena131
Ja nista ne pijem, zubi su sad za sad ok, nadam se da ce tako i ostati. Imam malo pigmenta od obojeni skova i kafe to bi mozda trebala skinuti, al se moram nakanitiuser posted image

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 965
13.9.2009 15:51:51   
Nicky
Hajjjj , ja sam iz Velike Kladus,malena, i hvala Bogu za sada nemam neki ozbiljnijih problema, osim naravno onih trudnickih :) Prosle sedmice su me popustile mucnine, ali ocito ne zauvijek, jer mi je danas malo muka, ali izgleda je to vecinom iza mene, imala sam mucnine po cijeli dan ali nisam povracala. Ujedno sam bila i strasno umorna, tako da sam ta prva tri mjeseca prelezala i prespavala, ali sad mi se snaga malo vratila :) Sada mi je problem zgaravica i glavobolje, tako da izgleda ima uvijek nesto...........Stomak mi je vec lijepo porastao, pa sam se pocela mazati neko vrijeme sa maslinovim uljem, ali me zanima imate li vi kakav prijedlog za nesto bolje, jer imam osjecaj da cu bas biti velika zena i nebih voljela da strasno ispucamuser posted image . Ima li neka od vas zgaravicu, ili savjet kako se je rijesiti ?
Posto nisam u toku, zanima me od kud vi mamice dolazite ? I koliko ste trudne, da mogu se orijentisati u svojoj trudnoci?

Neposredna veza do poruke: 966
13.9.2009 16:37:01   
irenaSA
Samo naprijed, bit će tu još mnogo trudničkih radosti - no nedaj se. Velika žena je premalo za mamu blizanaca user posted image

(odgovor članu Nicky)
Neposredna veza do poruke: 967
13.9.2009 16:49:59   
irenaSA
Možeš se mazati kremom Pregnacare ili HIPPovim uljem mama sanft- ja sam oboje probala i super je! Žgaravica možeš probati liječiti sa krekerima ili čajem od komorača - imaš bebi verziju a ako je baš pretjerana pitaj gi da uzmeš gastal.
Ja sam svoje glavobolje riješila mokrim peškirom, opuštanjem u kadi i kamilicom zaslađenom medom - probaj nije loše.
A ono što slijedi jesu zubi, nervoze...itd No sve je vrijedno samo jednog pogled na ta dva mala divna stvorenja!

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 968
13.9.2009 16:52:28   
irenaSA
I još draga Niki dobrodošla!user posted image ...ti i tvojauser posted image
Na to sam skroz zaboravila....user posted image
Ja sam u 16 sedmici trudnoće i iz Sarajeva sam.

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 969
13.9.2009 17:21:13   
malena131
Nicky, hB sto ti trudnoca ide svojim tokom to je super. Ti problemi koje si nabrojala su standardni trudnicki. I ja sam imala mucninu po cijeli dan ali nisam povracala i to mi je sreca jer sam se uvijek bojala povratiti. Takodje sam bila jako umorna prva 3 mjeseca, nisam bila nesto posebno ni raspolozena a poslije toga je dosao period kad sam se osjecala super kao da nisam trudna. Sad sam vec poteska, pa se brzo umorim.
Zgaravicu mozes pokusati rijesiti bademima illi jesti svjezu mrkvu, pomaze. Glavobolje pokusaj rijesiti kao sto ti je i irena rekla mokrim peskirom, opustanjem u kadi i kamilicom. Ja se mazem HIPPovim uljem i MENTA melem za strije, super je oboje ja to kombinujem kao i NIVEA mlikeko za tijelo.
Ja sutra ulazim u 20tu sedmicu, pregurala sam polauser posted image
I ja sam vec velika, za razliku od prije osjecam se ko tenkuser posted image ....Jos jednom dobro nam dosla... Pitaj sve sto te inetesuje i pisi o svojoj trudnoci...

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 970
13.9.2009 21:24:24   
ElmaB
Drage moje duplice, lijep pozdrav!

Irena, nemoj se brinuti. Ja sam u četvrtom mjesecu prve trudnoce i u šestom ove druge, blizanacke, morala vaditi zub i primila sam anesteziju bez adrenalina koja se smije davati trudnicama. Sto se tice popravljanja tu nece biti nikakvih problema, a ako bude ti trebao lijeciti zub, samo upitaj koji ce ti lijek staviti i napomeni mu da si trudna. Nemas razloga za brigu!

Lije pozdrav svima!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 971
14.9.2009 9:47:49   
irenaSA
Dobro jutro vama drage mame user posted image  i vašim bebcima malim za koje se nadam  da su se naspavali!
Nekako sam iz dana u dan sve nervoznija... nismo dugo bili na pregledu a ja jadna živim samo za dan kada ću ih čuti i vidjeti i biti sigurna da su dobro... čekao 24.09. a taj nam je datum joššš dalekooouser posted image .
Nisam još uvijek niti jednu bebu osjetila.... pa me je pomalo strah jer sam već ušla u 17 sedmicu trudnoće....
Pa još i zubiii... Elma nadam se da ću i ja danas dobro proći kod čika zube....
Ama čula sam da imaju neke tablete flourgal mislim da se tako zovu protiv karijesa u trudnoći... e baš ću se danas kod čika zube raspitati...user posted image !
Želim vam drage moje ugodan dan!
A sad odoh raditi!user posted image
Ponedjeljak je bufff........

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 972
14.9.2009 11:41:38   
Azure
Dobar dan i od mene user posted image user posted image Jutros smo moja Azrica i ja ustale u pola 10 i valjale se po krevetu. Vas nam se nije ustajalo. Ali nekako sam umorna. Glava i ramena me strasni bole. Osjetim pritisak u donjem dijelu stomaka, ali generalno dobro sam. Ma drage moja ja imam ozbiljan problem. HRKANJE. Zaista ne znam vise sta da radim. Sem sto moj muz ne moze spavati i vrlo cesto se nocu budi i smije se mom hrkanju, jer, kaze hrcem kao dvoje ljudi u isto vrijeme, i mene to smori. Isla sam na jednu stranicu medicine i tamo pise da, izmedju ostalog, ljudi koji piju sedative hrcu, a ja pijem apaurin 3 puta dnevno. Ali da ne bude zabune ja sam pocela hrkati poslije prve trudnoce, jer sam dojila curicu skoro tri godine i prestala sam kad sam saznala da sam trudna, tako da sam se uvijek nocu budila i dojila je. Ovo mi je uzasan problem. I ako neko ima savjet kako to zaustaviti molim vas pomozite. Cula sam za hrkostop i rekla sam muzu da ga ide kupiti.

Inace irena ne brini se za zubara. Ja sam tokom prve trudnoce bila u zabludi, jer me svaki zubar uputio u Vrazovu kod zubara za trudnice. Tamo su mi rekli ako me ne boli da nista ne radim i da se strpim dok se porodim, pa da onda popravljam. (To je zbog anestezije). Tako sam i ucinila. Nazalost izgubila zub. Kad sam se porodila kazu ne mozes zubaru jer dojis itd. Na kraju sam otisla privatnom dr. i on me naruzio. Kaze sve se moze i mora rijesiti jos i dok si trudna. otidji ifno i porazgovaraj s nekim dobrim zubarom i sve ces srediti.

malena cestitam na nojoj sedmici, ja prekosutra ulazim u 20 i idem na kontrolujedva cekam da vidim svoje bebice i da vidim sta je sa mojom grlicem maternice. Pomalo sam i nervozna zbog toa ali sta cu.

Nadam se da ste sve dobro i zdravo jutros. Ja sam nazalost i prehladjena i kisem i smrcem  ali ne predajem se. user posted image user posted image user posted image
Pozdrav svima

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 973
14.9.2009 15:18:03   
malena131
Kako ste mi zenice drage? Kako su vase bebice? Ja smo dobro, bolje sam spaval nocas pa sam odma raspolozenija.
Irena i meni se tako oduzi od kontrole do kontrole, nekad kontam da najdem jos jednog doktora pa da cesce gledam svoju djecicuuser posted image . Nemoj se brinuti sto nisi osjetila bebice, sve je individualno kada ces ih osjetiti, vjeruj mi da se za dan promijeni. Javi nam za te tablete protiv karijesa pa da kupim i ja. Joj ni meni se nesto ne radi, tako mi je mrsko, a bojim se da ce mi jos gore biti ako odem na bolovanje i budem kuci po cijeli dan.
Azure ja ti nista ne znam o hrkanju i nesto protiv toga, meni ni muz ne hrce hB tako da sad za sad nemamo problema, al ko zna mozda i mi prohrcemouser posted image .  Eto pregurale smo pola trudnoce user posted image  za nas...I ja prekosutra idem na kontrolu aBd i vec me hvata panika i nervoza, sta ce i kako biti, al trudim se misliti pozitivno.
Pozdrav svima, ljubim vas puno....

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 974
15.9.2009 16:07:07   
Suzana
Hej duplice moje, svašta ste pisale.
Ja opet kratko...
Vidim da ste sve dobro i zdravo, što mi je drago čuti.
Opet ponavljam, što više odmarajte i skupljajte snagu za period koji dolazi.
Sve što možete da ne radite, nemojte. user posted image
Dobrodošlicu želim i novim trudnicama duplicama.
Pisale ste i o strijama, mažite se, a da li će pomoći, nisam vam pametna.
Moguće da to sve zavisi od kvaliteta i elastičnosti kože - ja sam pukla ko balon, stomak sav popucao, al' bio je golem. user posted image
Sada kažem da je to uspomena na moje dečke. Opet kažem, nije pravilo, jer mislim da dupla mama ElmaB nije popucala.

Što se tiče zuba, slobodno ih popravljajte, ne znam samo za RTG slikanje šta i kako...tu bih bila oprezna. Ja nisam imala potrebe za popravkom u trudnoći, ali sam jaaaaaako patila sa krvarenjem desnih, tačnije gingivitis gravidarum od kojeg dosta trudnica pati - meni je krv šikljala kada bih prala zube...
Ako možete naći dobar pojas za trudnice, bilo bi dobro da ga zbavite, ja sam svoj dobila iz USA i spasio me je, mnoooogo mi je pomagao i lakše mi je bilo nositi stomak.
Već se osjećate teške... Bićete još teže, ali samo neka bebe lijepo napreduju. Ne zaboravite da nosite dvije bebe a ne jednu, tako da je sve duplo. user posted image
Ja sam na bolovanju bila od 5. mjeseca i posao mi uopšte nije nedostajao. user posted image
Nije mi bilo dosadno i nigdje nisam žurila.
Što se tiče hrkanja... user posted image To je karakteristično za trudne žene. Ja nisam hrkala, ali sam valjda ispuštala čudne zvukove slične hrkanju koje bi znale smetati MM. user posted image
Azure, ti si baš rekorder - dojila curicu skoro 3 godine??? Dobra si... Ovo je dobar znak da ćeš dojiti i svoje blizance, pa više neću biti jedina na ovom forumu. Bićeš mi žestoka konkurencija. Hehe, šalim se. Zbog toga mi je posebno drago.
Sve ostale trudnice savjetujem da u trudnoći posebno istraže i temu dojenja, a i pročitaju teme na podforumu BEBA/Dojenje - ako sam uspjela ja, zašto ne bi i vi!
Ne zaboravite da je majčino mlijeko nezamjenjivo.

Toliko od mene za ovaj put.

Eh da... samo da vam javim da imam 2 para duplih kolica, jedna su kupljena u USA, a druga u SA - rado ću ih prodati po povoljnoj cijeni. Vama ušteda, a i meni ušteda prostora, jer ja više ne znam kud ću sa silnim stvarima...........
Ko je zainteresovan može mi poslati PP.

Pomazite stomake, poljubite dječicu.

Kao što u mom potpisu stoji - ovo je DOUBLE BLESSING!
user posted image user posted image user posted image user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *