Suzana
|
Curke, Samo da vas za danas pozdravim. Ja sam pol bebica saznala oko 16. sedmice. Odmah je Dr rekla mislim da su dva dječaka, za jednog sam sigurna, ali za drugu bebu nisam pa ćemo sačekati. Na sljedećem pregledu je potvrdila da su oba dečkići. Počela sam ih osjećati oko... hm.. možda 17. sedmice (sve možete pročitati na stranicama ispred, pisale smo detaljno svaki dan, a ja se svakako kanim to sve kopirati i ostaviti sebi za uspomenu...). Što se tiče porodiljskog, ja sam imala samo 6 mjeseci, radim u privatnoj firmi i sve žene imaju 6 mjeseci plaćenog porodiljskog odsustva. Nije bilo drugačije ni za mene, bez obzira što sam rodila dvije bebice. Ali to je sada već istorija. irenaSA, drago mi je da si se i ti aktivirala. Drugi put ću možda opet više pisati o dogodovštinama sa moja dva dečka medenečka. Mirna... ja sad ne znam da li sam pisala kako se moji uspavljuju - jesam u nekom od prethodnih postova. Edi legne, uzme dudu, zagrlimo se i to je to. Mak pjeva, okreće se 100 000 puta, namješta se, ali u posljednje vrijeme mi manje pjeva. To mi nedostaje, jer je pjesmica bila u folu riječi koje zna, ali sa melodijom: mama, tata, deda, nana, brrr (auto), piii (voda), Eda (Edi), va va (cuko kaže av av) itd, itd. Pisala sam da mu je Eda (Edi) sad glavni. I neku noć ja legla, oni već spavaju uveliko, kad ja čujem on se okreće u snu, kad odjednom reče Eda. Sanjao brata valjda. Ja se ismijala, preslaaaaaatkoooo. Edi od prošle sedmice jasno, kao veliki kaže Mak. Bebama nije lako izgovoriti ovo, tako da sam ponosna na njega. A Makić je isto bio smiješan nekad prije par mjeseci, ujutro se probudio rano i još snen, ja ga kao malo ljuljam da nastavi, a on meni PI i va va (voda i cuko). A ima zubiće preslatke, ne mogu vam opisati kako je to slatko. Mak kada se probudi odmah skače na noge, a Edi voli da kunja, pa se onda nas dvoje zagrlimo i kunjamo. baby draga, žao mi je što niste obavili operaciju pa da si mirna, ali kao što Azure reče, ko zna zašto je to dobro, Biće sve to OK, ne dajte se i ljubi dječake. Odoh ja, pa se čujemo. I nema na čemu za podršku, pa tu smo da vas utješimo!!! Pomazite stomake.