Mirkica
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa sad ću vam reći kakvi su običaji kod moje svekrve i svekra: - ja i mm samo dužni prvo njima doći za Bajram; - donijeti im adekvatne poklone + kafa, ko puši cigare; - ni pošto ne ostati na ručak jer "pravimo" gužvu; - pola se muževljeve familije prišlepa uz jedan bajramluk za malenu; - oni dolaze kod nas na ručak, poželjno je više vrsta kolača, sokova, punjene paprike, sogan dolma, pita raznih, salata raznih, miješano meso, neka pomasna supa; - kad se isprazne haman svi tanjiri svekrva i svekar prokomentarišu da nije bilo loše, nauči vele i ti snaho da kuhaš po nešto; - koga kod oni spomenu da će iči kod njih poželjno je da ja pošaljem 500 grama kafe, 1 kg kocke, sok u tetrepku (ne može gazirani) i bombonjeru; - oni nama donesu jednu bombonjeru a ja po njima pošaljem 5-6; (mislim omjer nije ok) - za stolom moraju imati mjesto ko car Salasije bir vaktile, po mogućnosti da s drugi gosti otpilike njih 5 sjedne na dvosjed jer svekar sjedi na fotelji a svekrva sama na trosjedu; - daljniski od tv-a se još na vratima predaje svekrvu u amanet jer on najbolje zna koja je emisija najbolja za sve nas, pa da je pogledamo; - poželjno je nešto od hrane zapokovat da odnesu kući za kasnije; - obavezno se dernjaju dok ulaze, dok sjede i kad odlaze, tako da nikad nisam sigurna da li su sretni ili ljuti al svakako im se ne približavam preblizu; - drugi gosti su mi prepadnuti svo vrijeme i stalno hoće da idu a ja ih vraćam jer se nadam da će oni ipak spustiti ton; - ako malena slučajno zaspe dok oni sjede naruže me kako je ja na silu uspavljujem i onda je drmaju da se probudi ( I dalje se deru na mene i goste bez obzira što malena spava i što gosti već zovu nekog da im slije stravu); - dok sjede par puta kažu da je mala ista mm, da sam se ja udebljala, da sam skoro ko sveki (koja ima bez zeze 100 kg) i da bi obje zajedno trebale na dijetu; - kad krenu obično kažu MENI šta bi trebala uložiti u njihovu kuću jer će to sve jednog dana da ostane MENI; - da zaboravila sam napisati da se iščuđuju što sam umorna i onda ide jedna priča kako su to oni nekad.....; - na vratima kad krenu zajedno s gostima kako bi bili sigurni da su i oni došli proderu se na mene i mm i odu malo sam karikirala al tu je to negdje I tako svaki Bajram, sve već znam unaprijed, samo što sve manje i manje imam gostiju sa strane jer su još pod dojmom prošlog Bajrama Vesela ala si me nasmijala do suza , citajuci tvoj post sve sam scene u glavi pravila hahahhahahhahah dobri su kod tebe je nekako kao u seriji Everybody Loves Raymond :) dobri ste