|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  148 149 [150] 151 152   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
20.9.2009 9:14:54   
marinčii
ivanak pozdrav za tebe i tvoju bebicu...moj matej se isto probudi oko 4 sata onda ga podojim i opet spava do 7 ,7ipo kako kad...nije još uvijek prespavao cijelu noć ali mislim da bi i to trebalo brzo doći..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 3726
20.9.2009 9:21:42   
ivanak
Moj isto tako, oko 4 pa oko 7h! Tri puta mi je do sada prespavao noć, možda mu se enštpo poklopilo, nemam pojma.
Htjela bi da nauči da je noć za spavanje. On ide spavati u 8 - 9h navečer pa i ja bi ogladnila do tada. Ne mogu ići u ekstremno pa ga ostavit da plače, nego mu dam da papa.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3727
20.9.2009 9:25:26   
marinčii
ja isto svom dam ,,neznam kako bi drukčije ..nije mi palo napamet da mu dm cucu da se zavara jer inače on spava bez nje,neznam jeli ima kakva metoda da ih naučimo da prespavaju noćuser posted image ..ja stvarno neznam kako bi jer nemam iskustva a i mislila sam da to samo dođ s vremenom ili? 

< Poruku je uredio marinčii -- 20.9.2009 9:26:00 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 3728
20.9.2009 9:40:37   
marinčii

Ne pretrpavajte situ djecu, no ne uskraćujte hranu ni onoj koja očito žele još. Pogledajte osnove prehrane za dijete do 1. godine života.

U trudnoći:
Neobično je važno poboljšati ishranu majke. Trudnicama i ženama koje doje potrebno je više kalorija i bjelančevina. Bjelančevine su naročito važne jer pomažu pri stvaranju majčinog mlijeka.

Dojenče:
Najbolja hrana za dojenče gotovo je uvijek majčino mlijeko. To naročito vrijedi za prve dane djetetova života kada ono sadrži antitijela koja štite dijete od infekcije. Otprilike naredna četiri mjeseca majčino mlijeko može zadovoljiti sve djetetove potrebe za hranjivim tvarima kako bi moglo normalno rasti i razvijati se.

Između 4. i 6. mjeseca života:
U razdoblju između četvrtog i šestog mjeseca majčino mlijeko i dalje je djetetova glavna hrana, premda mu se već mogu dati i neke nove vrste hrane. Postepeno u ishranu uključite kašice od povrća i voća. Činite to malo-pomalo. Ostavite djetetu dva do tri dana da se privikne na novi okus, a zatim pokušajte s nekom drugom vrstom hrane. Dakako, često će biti potrebno puno strpljenja i puno pokušaja prije nego što dijete prihvati neku novu hranu. Prilikom pripreme hrane za dijete stalno imajte na umu da sve mora biti potpuno čisto! Dobro operite sve namirnice i sav pribor koji koristite u pripremi jela!

Između 5. i 9. mjeseca života:
U dobi od petog do devetog mjeseca života kod djece se javlja potreba za više kalorija i bjelančevina nego ih dobivaju putem majčinog mlijeka. Zbog toga nastavite i dalje ustrajno dodavati nove vrste hrane. U početku bi to mogla biti dječja hrana od žitarica i povrća, a nakon toga meso i mliječni proizvodi. I dok u početku hranu treba dobro izmiksati, nakon što dijete napuni šest mjeseci dovoljno ju je nasjeckati na sitne komadiće. Toj hrani ne treba niti je preporučljivo dodavati sol ili šećer.

Nakon 9. mjeseca:
Nakon osmog mjeseca života majčino mlijeko više nije osnovna namirnica, već samo dodatak djetetovoj ishrani. Dijete počinje jesti što i ostali članovi obitelji. No ono što dijete jede mora biti besprijekorno čisto i mora se nasjeckati na sitne komadiće kako bi dijete lakše sažvakalo hranu. Idealna ishrana za djecu uključuje voće i povrće, naročito mahunarke, žitarice te meso i mliječne proizvode. Naročito je važno da djeca jedu namirnice bogate vitaminom A. To su, između ostalog, majčino mlijeko, tamnozeleno lisnato povrće te narančasto ili žuto voće i povrće, kao što su mango, papaja i mrkva. Djeca u dobi do tri godine trebaju jesti pet do šest puta na dan.

Da biste djetetu osigurali sve potrebne hranjive tvari i tako ga zaštitili, dajite mu što više raznovrsne hrane, i to u različitim kombinacijama. Majka bi trebala voditi računa o tome da djetetu daje kvalitetnu hranu te da ga ne prisiljava da jede kad je sito ili da mu ne uskraćuje hranu kada je očito da želi još jesti.

Net.hr

14.09.2009.

Postavi na Facebook
Objavi na Twitteru
Pošalji na Delicious
Preporuči na StumbleUpon
Komentiraj na forumu
Pošalji prijatelju
Isprintaj stranicu

< Poruku je uredio marinčii -- 20.9.2009 9:41:21 >

Matej 10.7.2009.
    Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu marinčii)
    Neposredna veza do poruke: 3729
    20.9.2009 9:44:15   
    Mya_81 RR

Marinči, Suna - trpa ruke već naveliko..nekad joj tada hoću uvaliti dudicu, ali počne plakati...slađi joj njeni prstići...i slini isto naveliko....ali sam negdje pročitala da to može biti tako i mjesecima prije prvih zubića...

Neki dan sam pročitala da prijevremeno rođenim bebama, a to smo mi, kasnije nastupaju te neke faze i da bi se uvijek trebao gledati datum kada je beba trebala biti rođena tako da kasnimo nekih mjesec dana...

A, grčevi....to sam ja rekla da su beštije...dugo mi je stajalo u potpisu dolje, ali rek'o da promijenim jer nam je zlo od grčeva i svega vezanog...

Ne ovisi to o mlijeku, jer ima par članica koje doje a imale su zaista velikih problema s tim user posted image ...mi smo sad s njima u nekoj mirnoj fazi mada su još uvijek tu, ali je manji intenzitet...joj, kad se sjetim da nas je mučilo doslovno 24 sata dnevno odmah mi je muka.....

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
    Neposredna veza do poruke: 3730
    20.9.2009 9:47:18   
    marinčii
    ma moj i nekoliko dana prije nego je napunio 2 mjeseca počeo to s rukicama ...baš mi bilo čudno da već osjeća zubiće ali eto moguće je ..mada sam čitala da bebice tada postaju svjesne svojih rukica pa ih zato trpaju u usta..ma ko će to znati..nego ja se prepala znate ono kako kažu ako bebici rano izbije zubić druga beba će brzouser posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
    Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Mya_81 RR)
    Neposredna veza do poruke: 3731
    20.9.2009 9:51:00   
    Mya_81 RR
    IZVORNA PORUKA: marinčii

ja isto svom dam ,,neznam kako bi drukčije ..nije mi palo napamet da mu dm cucu da se zavara jer inače on spava bez nje,neznam jeli ima kakva metoda da ih naučimo da prespavaju noćuser posted image ..ja stvarno neznam kako bi jer nemam iskustva a i mislila sam da to samo dođ s vremenom ili? 

Ja sam prije kad se počne meškoljiti oko 2, 3 odmah trčala praviti klopicu...u zadnje vrijeme umjesto toga sam joj stavljala dudu i ona opet zaspe...neki dan pročitam da ih treba pustiti da se sami opet uspavaju bez dude i klope....i tako sam radila zadnje tri noći...pustim je da se malo sama meškolji...i prvi jutarnji obroci su nam bili oko 6 user posted image

A kažu da beba prespava noć ako dnevno zadovolji potrebnu količinu...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
    Neposredna veza do poruke: 3732
    20.9.2009 10:44:24   
    marinčii
    znači ipak bi ih trebalo ostaviti da se sami uspavaju..on dosad i nije plako nego se samo probudi i meškolji ali ja ga svejedno dojila...neznam jeli još rano da oni prespavaju noć ili?

Matej 10.7.2009.
    Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 3733
    20.9.2009 10:48:03   
    Anoniman
    'Juto drage mame i bebice preslatke!
    I ja zelim sve najbolje za Bajram svima koji ga slave i ostalim da se dobro naruckaju u gostimauser posted image
    Moja sreca pajki, jutros nas razbudila rano, a mi kasno legli po obicaju, ali nema veze, inace to sa zubicima je ocito svima 'problem', ja sam mislila isto sa 2 mjeseca evo sad ce koliko trpa ruke, ali nije...
    ivanak, cestitamo rodjendancic sa zakasnjenjem i saljemo pokloneuser posted image user posted image user posted image
    Mi danas ne idemo nigdje, tata radi, pa cemo na 'turneju' sutra aBduser posted image

Ljubimo vas sve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

< Poruku je uredio sahara -- 20.9.2009 10:49:03 >

Neposredna veza do poruke: 3734
    20.9.2009 11:42:20   
    Mya_81 RR

znači ipak bi ih trebalo ostaviti da se sami uspavaju..on dosad i nije plako nego se samo probudi i meškolji ali ja ga svejedno dojila...neznam jeli još rano da oni prespavaju noć ili?

Da, ostavi ga...možda se sam uspava, a ako počne plakati nahrani ga...a već sam ti napisala oni ako preko dana dobiju sve onda mogu noću spavati i po 10h. Sestra i ja smo s mjesec spavale noću toliko...mama nam je baš imala sreće po tom pitanju...user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
    Neposredna veza do poruke: 3735
    20.9.2009 11:44:37   
    marinčii
    a pokušat ću ga češće dojiti po danu da se ne bi budio navečer a ako se i probudi pustit ću ga da vidim oće li sam zaspati ili ne..

Matej 10.7.2009.
    Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 3736
    20.9.2009 11:47:28   
    Mya_81 RR
    E, tako sam i ja...rek'o da vidim kako će reagirati i zasad je ok...ali kod njih se stalno nešto mijenja pa smo nakon nekoliko jutara i buđenja u 6 jutros opet ustali u 4...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
    Neposredna veza do poruke: 3737
    20.9.2009 12:22:49   
    marinčii
    ma da još su oni maleni pa se sve to mijenja ali tamo kad mu bude 4 mjeseca onda već mora počet učiti  da treba prespavat noć...

Matej 10.7.2009.
    Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 3738
    20.9.2009 12:29:07   
    iv@ncica
    a  drage  moje  vi  se  žalite  što  vam  se  bebač  jednom  budi..kad  meni  noć  prođe  sa  3 buđenja  ja  odmorna  ....a  5 nam  je  mejseci..noćas se  budili  100 puta,  još  od  3 do 5 nije  htio  ni  zaspati  i  dva  puta  dojio u   ta dva   sata..pa  nema  više  šta  da  izvuče  iz  nje, i  po  danu  doji svaka  dva  sata  skoro,  nekad  malko  duže, ko  beba  prava i  još  sam  mu  malo ranije  nedavno uvela  i  kašice  malo..ali  džaba  on  se  budi  kako  god!!!! sve  je  to  do  bebe!!!  mouj  je  poganuser posted image user posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 3739
    20.9.2009 12:30:12   
    iv@ncica
    marinči vidim  da  si  iz  Mo.  Kod  koga  vodiš  bebača na  preglede!!!

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu iv@ncica)
    Neposredna veza do poruke: 3740
    20.9.2009 12:32:44   
    marinčii
    iv@nčice ja t zasad nisam vodila bebača nijednom privatno samo one redovne kontrole i to doktor koji potrefi...baš sam se pitala kojem  bi doktoru mogla otići privatno ako mi baš bude zatrebalo,jeli ti imaš kojeg dobrog? 

Matej 10.7.2009.
    Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu iv@ncica)
    Neposredna veza do poruke: 3741
    20.9.2009 12:33:43   
    martajay
    hahahaha, kakvo prespavljivanje noci kod tako malih beba!!!
    i moja beba danju sisa po 1000 puta, a nocu se budi 1-2, i ja sam
    prezadovoljna!

7.4.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
    Neposredna veza do poruke: 3742
    20.9.2009 13:39:54   
    iv@ncica

iv@nčice ja t zasad nisam vodila bebača nijednom privatno samo one redovne kontrole i to doktor koji potrefi...baš sam se pitala kojem  bi doktoru mogla otići privatno ako mi baš bude zatrebalo,jeli ti imaš kojeg dobrog? 

ma i ja  vodimm samo na redovne, a tražim Dr.Šandrk  nešto  mi ona najbolja i sve  fino objasni..i išla kod dr.Rončevića  za srce pa trebamo sad  opet na kontrolu kad mu  bude 6 mjeseci. A svi pričaju  o  tom Dr. Milanovu, a ja  skeptik u vezi njega. Ništa  ti pametno nemam,  baš  te zato i pitam, ali ti mogu  nabaviti  njegov  br. svi  ga  hvale pa  kad  bude  stani pani i ja ću ićiuser posted image
    i  zahvali  bogu  da ti se  malo  budi..no  sad  bi  ti mogao  biti  onaj  famozni skok u 3-ćem  mjesecu kad  ja umal  nisam poludila i  od  tada  mi  i  doji  često  i  noću i danju..dok  se prije  toga  se  rijeđe  budio  po  noći! Ma ja mislila  da  što bude  veći i jači  znat će  se  najesti i odspavati..a  ono  vraga niti da valja  jede  niti  spava..sve  goriuser posted image user posted image user posted image user posted image
    Pogan na  mamu-a  liči na  tatu!!!user posted image user posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu marinčii)
    Neposredna veza do poruke: 3743
    20.9.2009 13:44:03   
    Apotekarka
    Evo i mene isla mami odnijela cvijece na grob a Antonio zaspao u autu spava vec sat hvala Bogu jer se bio bas uznerovozio...Vidim tema je opet spavanje moj Antonio vec 15 ak dana prespava noc...i to po 9-10 sati...prije se budio svako 2 h oko 3 u noci pa onda oko 4,pa 5,pola 6,pa oko 7 i rto sad oko 8 pola 9...mada po danu rijetko zaspe jede mi na svaka 3-3,5 h po 190 ml 4 put toliko pojede a zadnji obrok od 130-160 ml i to je to valjda se zasiti tokom dana pa toliko spava ali zato kad ustane u7jutro jedva doceka flasicu...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
    Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu marinčii)
    Neposredna veza do poruke: 3744
    20.9.2009 13:45:40   
    Apotekarka
    a vidite i meni bi trebao savjet za pedijatra kad dođem u Mostar jer necemo tamo ja i Antonio biti prijavljeni povremeno cemo dolaziti i ovamo ali ako mi nedo Bog zatreba doktor moram privatno otici...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
    Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Apotekarka)
    Neposredna veza do poruke: 3745
    20.9.2009 13:46:20   
    marinčii
    i ja sam čula za tog milanova jedni ga hvale a opet drugima se baš ne sviđa..neznam šta bi ti rekla...ma neznam zasad je dobar pa ćemo viditi kako će ići dalje nadam se da se neće mijenjati puno ...moj i sliči na tatu i dobar je na tatuuser posted image user posted image user posted image  

Matej 10.7.2009.
    Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu iv@ncica)
    Neposredna veza do poruke: 3746
    20.9.2009 13:48:15   
    marinčii
    apotekarka pozdrav za tebe i tvog antonia..znači i 10-om dolazite u mostar?di ćete stanovati jeli već imate stan ili?

Matej 10.7.2009.
    Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu marinčii)
    Neposredna veza do poruke: 3747
    20.9.2009 14:05:54   
    iv@ncica
    kad  nabavim  broj objavit ću  ga za  nedaj  bože,  pa valja  imati  hehehheh sviđo  nam  se  ili  ne  izbora baš i  nema!!! 

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu marinčii)
    Neposredna veza do poruke: 3748
    20.9.2009 14:09:31   
    nikita
    drage moje saznat cu vam ja i gdje je ordinacija i koji je broj...moja prijateljica kod njega vodi svog malog...

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
    EI 16.11.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
    Neposredna veza do poruke: 3749
    20.9.2009 14:49:18   
    Ella_H
    Bajram Serif Mubarek Olsun svima koji slave
    sve najbolje vam zelim od srcauser posted image user posted image user posted image

Maloprije sam se opicila smijati slucajno procitala Dr.Spandrc hehe
    kad vidim da nije tctcttc jesam luckasta...
    Ammar spava ljuljuska se pomalo i tako cestita vam i on Bajram
    ja sam prehladjenja i mm nikakav al nema veze vazno da ima
    janjetine hehe

pusa svima cuvajte nam bebice...

user posted image

(odgovor članu nikita)
    Neposredna veza do poruke: 3750
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  148 149 [150] 151 152   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  148 149 [150] 151 152   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
    пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *