|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
19.9.2009 13:21:10   
Anoniman
e moj se Anel budi svaku noc po 3,4sata na hranjenje tacan je ko satuser posted image rijetkost kad prodje 3sata za hranjenje.
Al je ponekad tako spor,kad jede umalo nezaspim cekajuci a on uziva briga njega nigdje mu,se nezuri i hem malo spava.user posted image dusa moja

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 3676
19.9.2009 13:24:10   
marinčii
a šta će duše male neznaju oni da i mi imamo potrebeuser posted image user posted image al neka proće i to brzo pa ćemo se uspit i mi odmorit i naspavat...mada život više nikad neće biti isti sad sam uvik pod nekim stresom jeli jede dovoljno ,da ga šta ne boli, što kiše što kašlje ,što štuca ma ludnica nikako ono s guštom da sjedneš i odmoriš se i psihički i fizički

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3677
19.9.2009 13:28:40   
Anoniman
ja jedva cekam da ofrkne ono,pravo tam kad bude imao 6,7mjeseci tad su najzanimljiviji maleni,da se igram snjim...
Poceo je uznavati stvari zgleda,pomalo isputi glas al nije jos to to,pa mi osmjeh razvuce tad bi ga pojela od dragostiuser posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 3678
19.9.2009 13:29:06   
iv@ncica
blago vama moj se budi 100 puta..i doji  jako kratko..šta ću  ali sam primjetila da  on  siku ispumpa za 5 minuta..a  čim  se  ne  žali  poslije  valjda je dobro..a  dajem mu obje  strah me  da  mi  ne  smanji  mlijeko  zbog njegove  brzine..ponoći samo polakše  i malko duže  doji..ubi  me  njegovo hranjenje ,  sve ga živo zanima... dva  gutljaja  pa priča, pa  dva  pa  se  okrene..pa  čupka,  mlatara ,  grebe. maza...ma  ja neznam kako išta  pojede...:)))  al je fino  napredan..imate slikice  na  starnicama prije 

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3679
19.9.2009 13:35:44   
Ex Yu
moj s ebudi dva puta da jede oko 2-3 i oko 5-6 ujutro pa opet spava jer je jos uvijek mrak on cim vidi mrak spava user posted image

felix nebi trebao tako sporo jesti jel mu mala rupica na dudi? povecaj je oni stave malu da poludis ja sam svoje probusila ...samo se djete pati vuce vuce do iznemoglosti a NUK ima i one jedinice i dvojke haman bez rupe skrozzzzzz malene one se moraju povecati

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3680
19.9.2009 13:36:06   
marinčii
iv@nčice i moj matej je brz baš i što kažeš mltara rukicama  a vidim ima naviku kad doji da se uhvati za kosu i onda se čupka neznam kako da ga odviknem od toga ..davala sam mu pelenu u ruku ali je pusti i opet se za kosicu hvata...
na kojoj su stranici slikice

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3681
19.9.2009 13:58:39   
Ella_H
Ja sam izgleda pravo sretna slabo ima grcice
a i zna odspavat u komadu i po 6 sati neureko se hehe
al djaba ja opet ko rascupana kokos hehe..
Suna ja sam ih obadvojicu sebi rodila briga me
a najvaznije sto su od babe dobili su plavozelene okice
i Harun je imao crnu kosicu pa malo ko poplavio al nema veze
kad bude momak nek se farba hehe...Felix probaj malo tu cuclu
probusit i ja sam vjeruj mi djete vuklo po sat vremena bas se umori
i ja testiram na sebi i vidim da ni ja nemam snage izvuc iz cucle
i probusim malo...Evo i ja ustala i odma gladna :(
Jos i kao dobila jucer sve mi nesto cudno sva sam napeta...
Moram vas pitati izvinite ali prvo kao crvena krv, pa onda crna
pa sinoc apsolutno nista sve cisto...Do duse imala sam i tu infekciju
maternice pa mozda ko zna al vise se svega bojim pa da pitam neku
od vas...Puuusica svim curicama i momcima od nas..

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3682
19.9.2009 14:57:00   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: marinčii

iv@nčice i moj matej je brz baš i što kažeš mltara rukicama  a vidim ima naviku kad doji da se uhvati za kosu i onda se čupka neznam kako da ga odviknem od toga ..davala sam mu pelenu u ruku ali je pusti i opet se za kosicu hvata...
na kojoj su stranici slikice

i  mi smo  imali  tu  fazu čupkanja,  proći  ćeuser posted image ,  al  dođe  nova  hahahahha...pa  hvata  i  čupa  sve...slike s am  stavila  nekoliko  strana  prije  na   ovoj  temi... ej  109 str.

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3683
19.9.2009 16:07:35   
Mya_81 RR
Kad smo kod čupkanja - Minja kad plače od neke histerije sva se počupa (ono malokose što ima i uči) i sva se izgreba....tako da ona uglavnom nosi rukavice...user posted image

A trzanje - to je posebna tema user posted image ...samo mlatara...ali eto neko ovdje reče da to znači da im je dobra motorika pa onda neka samo mlataraju duše naše...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3684
19.9.2009 16:11:32   
suna
IZVORNA PORUKA: marinčii

suna a takve smo mi žene i di nema problema mi ih nađemouser posted image user posted image al nek si ti to provjerila pa da smo mi sigurne....i moj doji skroz kratko nekad ni 10 minuta najduže je to ujutro pa valjda preko noći ogladne rijeđe ruča pa mora malo dužeuser posted image ..kako je tvoj bebač danas?sluša li?evo moj taman zaspo mada znam da neće dugo..preko dana spava po nekoliko puta sve po 15 minuta ili pola sata

ej,pa djeca skoro identica po navikamauser posted image user posted image .mi sad dosli s polja,malac u kolicima spavao cijelo vrijeme...a u kuci isto tako u kratkim intervalima,ali hb.neka oni nama spavaju po noci,pa ne mogu ni oni stalno, zao mi ihuser posted image user posted image ...
ljuljate li vi svoje bebe pred spavanje?ja svog nekada stavim na noge ali vidim muci se nikada zaspati pa probala samo da ga spustim i  zaspe sam uz cucu,i s necim preko lica,mada se malo namuci,ispadne cuca....moj bebac spava potrbuske,tako najvise voliuser posted image ..pa ne znam nikog da ljulja bebe koje spavaju potrbuskeuser posted image ....cmoooooka

"Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju djecu, nego to da voli njihovu majku."

više volim što nemam sve a imam VAS,nego da imam sve a nemam VAS

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3685
19.9.2009 16:14:16   
suna
mya hoce li tvoja bebaca lezati  u kolicima kada izadjete vani?

"Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju djecu, nego to da voli njihovu majku."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3686
19.9.2009 16:16:42   
suna
IZVORNA PORUKA: felix

ja jedva cekam da ofrkne ono,pravo tam kad bude imao 6,7mjeseci tad su najzanimljiviji maleni,da se igram snjim...
Poceo je uznavati stvari zgleda,pomalo isputi glas al nije jos to to,pa mi osmjeh razvuce tad bi ga pojela od dragostiuser posted image

felix,kako sada anel napreduje,citala sam tvoje postove pa znam da je rodjen ranije pa jos i sitan???

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3687
19.9.2009 16:34:01   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: suna

mya hoce li tvoja bebaca lezati  u kolicima kada izadjete vani?

Hoće, hoće ... uglavnom brzo zaspe i onda je mirna...mada više voli da su kolica u pokretu, ali ne žalim se jer je stvarno u kolicima relativno mirna...evo sve kucam u stol da se ne urekne user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu suna)
Neposredna veza do poruke: 3688
19.9.2009 21:04:46   
Ex Yu
moj je u kolicima miran, danas smo isli u kupovinu poklona skoro 2 h hodali po prodavnici i sve je bio u kolicima al da moze da vidi nekad zaspe nekad ne al je miran

suna - ja svog ljuljam po danu, prije zaspe kad je na stomaku, ali ja stavim jastuk iza ledza i legnem onako malo više pa astavim na sebe jorgan il nesto  i njega stavim potrbuske sebi na njedra a rukama ga uhvatim za guzu i tako ga ljuljam, to nam je ostalo kad je ono par puta imao grceve to nam je pomagalo pa je zavolio tako se ljuljati, tolko cvrsto zaspe da ga poslije mozes kurlatat kako hoces i prebacit gdje hoces a navece ga poslije flasice izgubim, presvucem ugasim svjetlo i spustim u krevetac na ledza jedno 100 puta mu dodam cucu al zaspe sam prica prica i gotovo ...

< Poruku je uredio Ex Yu -- 19.9.2009 21:05:29 >

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3689
19.9.2009 21:40:36   
kaktuscic
Evo i mene malo... Naletim ponekad, nesto malo uhavatim, vidim da su bebice sve masala, i taman krenem nesto napisati i onda se Mak krene "koprcati" i ja se dizem... Nikad nemam vremena, a zelim dijeliti dane s vama... Mak mi je na rukama skoro po cio danuser posted image  Uglavnom i odspava po pola sata, sat, nekad i duze u toku dana, ili u vise navrata, nocu fino spava, u komadu po 4, 5, 6 sati, sve zavisi, budi se da doji onako u snu i tako do 7h spava. Dodu mu po 1000 puta ubacim i luda sam od nje, doslo mi je da za one dvije rupice svezem gumu i da mu je stavim ko naocaleuser posted image  
Mak je pravo veseo i samo razgleda, posebno voli sarenu tapetu na zidu u dnevnoj, da sam znala stan bih njima oblijepilauser posted image , smije se uveliko, i nesto pricauser posted image  ispusta zvukove, a mi poludimo na svaki nejgov cik! A mene svaki misic boli, danas me bole misici na guziuser posted image  a ruke i ledja vise i ne spominjem, to je sve vec utrnulo...

Placu li vase bebe kad ih presvalacite? Mak se u pocetku smije, dize nogice i ja teman krenem pricati mu i radovati se sto bar tako lezi sam, a on onda u plac, i onda ja palim fen, on usuti, smrkne se i slusauser posted image   Uglavnom u kuci rade fen i kuhinjska napa, ti ga zvukovi pravo smiruju i najlakse zaspi uz njih, a ni nama vise nije problem tako spavati.

Kolica ne voli ni sklopljenauser posted image odma u plac, cim ga spustimo, pa valjda ce poslije htjeti, za sad je u slingu i opet na mojim ledjimauser posted image  

Ali cudno je to kako nama mamama nista nije tesko, samo kad se sjetim kako sam voljela spavati do 11h i kako sam bila srecna sto sam cijleu trudnocu prespavala, a opet mi sad sna ne fali, odpavam 15 min s njim preko dana pa ko fol namirim ono sto u toku noci nisam spavala...

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 3690
19.9.2009 21:43:15   
Apotekarka
Kako su mame i bebare...ja sam se bas premorila oko Antonia,cistila zamrzivac,po kuci pospremala popeglala ves i bas sam premorena...vidim pricate o spavanju bebe moj je danas dva put odspavao po pola sata od tog je bilo jedno u setnji kolicima a drugo jer se bas premorio igrajuci se s nama vristao,smijao se,postaje sve zanimljiviji jos da odspava u danu jednom bar sat u komadu da mama kad je sama sta uradi,pa ustao jutros u 9 i evo jos malo je budan,  boji se da ga sta ne promasi ali ne smijem se ni zaliti jer po noci uglavnom spava sinoc u 22:30 zaspao jutros mu u 8 dala dudu i produzio do 9 i 20...Svima koji slave Bajram zelim sve najbolje...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 3691
19.9.2009 21:44:14   
Anoniman
user posted image za tebe i ta Maka ( kod nas je bila dilema ili Andrej ili Mak...na kraju smo izabrali Andrej al' mi je Mak isto predobro ime

(odgovor članu kaktuscic)
  Neposredna veza do poruke: 3692
19.9.2009 21:47:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

user posted image za tebe i ta Maka ( kod nas je bila dilema ili Andrej ili Mak...na kraju smo izabrali Andrej al' mi je Mak isto predobro ime

hehehe, to je i nase ime bilo za potencijalnog djecakauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3693
19.9.2009 21:48:29   
Anoniman
Apotekarka, hvala na bajramskim cestitkamauser posted image

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 3694
19.9.2009 22:09:44   
kaktuscic
IZVORNA PORUKA: sahara

Hvala, hvala, hvala!!! Tako mi je drago cuti da se jos nekome ime svidja, mi smo presretni sto se nas mis zove MAK, ali samo mi, niko oko nas nije odusevljen, svi se samo cude i neki ga zovu Mehemdalija, Dizdar... ali nas to ni najmanje ne tangirauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3695
19.9.2009 22:11:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

user posted image user posted image user posted image user posted image ...vidis...ja fino kazem da su Ajna i Andrej sudjeni jedno za drugouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3696
19.9.2009 22:12:35   
kaktuscic
Moram vam jos ovo reci, bili smo na kontroli kod endokrinologa. Kako taj stridor (kojeg Mak ima) povezuju s nedostatkom D vitamina pa su mu povecali na 5 kapi na kasicicu (prije je uzimao 4 isto na kasicicu) i rekli da dodjemo za 3 sedmice na kontrolu jer mu je kalcij malo povecan, granicne vrijednosti su 2,14 – 2,53 mmol/L, a kod njega je 2,63 (isti nalaz je bio i prije 3 sedmice) i 4 pedijatra i neonatolog su nam rekli da je to za njegov uzrast sasvim normalno. Eh sad dr. ga drugi put pregleda i trazi rahitis, i vec drugi put na nalazu pise da nema znakova rahitisa, a mi smo na 1000 mjesta procitali da u prvom stadiju rahitisa dominiraju simptomi manjka kalcijauser posted image  Pitam se sta ona zna? Jos nam rekla da dodjemo za 6 sedmica na kontrolu... stvarno ne mogu da vjerujem...

Neposredna veza do poruke: 3697
19.9.2009 22:14:42   
Anoniman
pa potrazite i drugo misljenje

Neposredna veza do poruke: 3698
19.9.2009 22:15:28   
Anoniman
Pa naravno, btw gdje je laf, ona pajki, napokonuser posted image ,salim se, danas je jos i spavala za promjenu, a nadam se da ce i noc biti mirnauser posted image ,pusssaa za vas dvojeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3699
19.9.2009 22:18:05   
kaktuscic
Pa vec smo bili kod neonatologa i pedijatra svi su nam rekli da je to sve normalno i da vise ne maltretiramo dijete.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  146 147 [148] 149 150   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *