kaktuscic
|
Evo i mene malo... Naletim ponekad, nesto malo uhavatim, vidim da su bebice sve masala, i taman krenem nesto napisati i onda se Mak krene "koprcati" i ja se dizem... Nikad nemam vremena, a zelim dijeliti dane s vama... Mak mi je na rukama skoro po cio dan Uglavnom i odspava po pola sata, sat, nekad i duze u toku dana, ili u vise navrata, nocu fino spava, u komadu po 4, 5, 6 sati, sve zavisi, budi se da doji onako u snu i tako do 7h spava. Dodu mu po 1000 puta ubacim i luda sam od nje, doslo mi je da za one dvije rupice svezem gumu i da mu je stavim ko naocale Mak je pravo veseo i samo razgleda, posebno voli sarenu tapetu na zidu u dnevnoj, da sam znala stan bih njima oblijepila , smije se uveliko, i nesto prica ispusta zvukove, a mi poludimo na svaki nejgov cik! A mene svaki misic boli, danas me bole misici na guzi a ruke i ledja vise i ne spominjem, to je sve vec utrnulo... Placu li vase bebe kad ih presvalacite? Mak se u pocetku smije, dize nogice i ja teman krenem pricati mu i radovati se sto bar tako lezi sam, a on onda u plac, i onda ja palim fen, on usuti, smrkne se i slusa Uglavnom u kuci rade fen i kuhinjska napa, ti ga zvukovi pravo smiruju i najlakse zaspi uz njih, a ni nama vise nije problem tako spavati. Kolica ne voli ni sklopljena odma u plac, cim ga spustimo, pa valjda ce poslije htjeti, za sad je u slingu i opet na mojim ledjima Ali cudno je to kako nama mamama nista nije tesko, samo kad se sjetim kako sam voljela spavati do 11h i kako sam bila srecna sto sam cijleu trudnocu prespavala, a opet mi sad sna ne fali, odpavam 15 min s njim preko dana pa ko fol namirim ono sto u toku noci nisam spavala...
|