|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  143 144 [145] 146 147   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
18.9.2009 11:05:39   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: gvendolina

mya  tebi vjerovatno u ovoj As fale oni jastucici.Mi imamo Graco 0-13 pa mi je cak i sa tim jastucicima izgledalo da nije u dobrom polozaju.Mislim samo da ga ne bi smjela voziti sa bilo kakvim dekicama i pelenama u AS.provjeri na onoj temi o AS

Drage moje gdje vi kupujete stvarcice za bebe,ja cu izluditi.Evo hodam vec neko vrijeme i nigdje ne mogu nist anaci.Da li nije stigla toplija odjeca ja ne znam sta je HELP

Ma, vozikat ćemo se bibiju za nekoliko mjeseci pa će taman ova AS odgovarati, a dotada sam na muci da je malo priviknem da leži malo sama u njoj...ma, čim je primaknem njoj Minja vrišti....definitivno su navike koje smo prakticirali za vrijeme onih groznih grčeva, nažalost, urodile plodom user posted image

I kod nas je u ZE izbor garderobice grozan...sva sreća da imam jako puno stvari naslijeđeno, jer je za ovaj mali uzrast izbor zaista mali...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 3601
18.9.2009 11:09:18   
Mya_81 RR
Ex Yu, jooooj znam, tako smo ti i mi išli ovaj utorak i nismo je primili zbog prehladice...

Inače, sad sam zbog toga u veeeeeeeeelikoj brizi...jer nisam baš sigurna da je Minja prehlađena...ovo kihanje može još uvijek biti onaj refleks, a već 2 dana nije kašljala a mislilm da je i to bilo ono par puta jer se zagrcnula.

Ipak, hvata me neka panika jer nikako bolesna pa makar to bilo i malkice ne smije primiti ovu vakcinu...

Pa, kako da onda budem sigurna...baš me strah user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 3602
18.9.2009 11:53:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: shejla

To mi je bas cudno, jer svi (internet, casopisi, doktori...) kazu da treba pustiti nisku temperaturu da se organizam izbori, pa tek ako ne spada nakon skidanja i tusiranja, dati paracetamol.

A nama svaki put baš doktor kaže da odmah damo preventive radi i da nastavimo svakih 6h unutar 24h od prijema vakcine po pola kašike......

< Poruku je uredio enisa_sara -- 18.9.2009 11:54:30 >

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 3603
18.9.2009 11:56:05   
Anoniman
Enisa, bravo za Benjuuser posted image user posted image user posted image user posted image
Mya, pa valjda je on mogao skontati je li joj grlo upaljeno ili nesto slicno, ah i ti dr., hocu reci i moja Ajna kise svakodnevno i kaslje kad puno brblja pa se osusi grlo ili sta vecuser posted image , mislim da je i tvoja puslica ok, dont sikirliuser posted image
A sto se tice odjece, hmmmmm, i ono sto ima je preskupo a i nije neki izbor, ali eto koristim priliku svaki izlazak da nesto prosnjuham, i da napomenem da sam kupila bodije dugih rukava u FIS-u i to 5-6 KM i meni su bas super,mekani, a iskoristicu ih aBduser posted image
Ljubimo vasuser posted image

Neposredna veza do poruke: 3604
18.9.2009 12:05:01   
Ex Yu
ja nisam dugo isla u fis jednom kako sam se porodila al sad cu iza bajrama pa cu ga malo ponovit imali smo skoro sve do 4 mjseca ono do broja 68 al sad nam je skoro i to knap pa cemo morati nesto kupovati i kod nas je skroz slab izbor a za djecake pogotovo ja sam htjela narucit preko neta al mi to nekako nesigurno, nije nesigurno da nece doci, nego kad ce doci i hoce li mu moci, i onako mu nikad nista naravno neprobam kad kupujem al opet mi nekako neznam...

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3605
18.9.2009 12:09:01   
suna
user posted image
ovdje imam samo deset dana...

SONJA,HVALA TI MNOGO IZGLEDA DA SAM USPJELA

P.S.garant odstupamo od razgovora,ali smo se od jutros trudili da je postavimo,pa nismo citali..izviniteuser posted image

"Ništa značajnije ne može učiniti otac za svoju djecu, nego to da voli njihovu majku."

više volim što nemam sve a imam VAS,nego da imam sve a nemam VAS

Neposredna veza do poruke: 3606
18.9.2009 12:10:55   
Anoniman
suna, presladak je, ljubiiiiiiiiiiiim

< Poruku je uredio sahara -- 18.9.2009 12:11:05 >

(odgovor članu suna)
  Neposredna veza do poruke: 3607
18.9.2009 12:27:35   
shejla
Enisa cula sam i ja da nekome dr. kazu da daje preventivno, pa zato se i cudim... Ja nisam davala, i evo ove 2 zadnje vakcine, od kojih bi se mogla dobiti temp. nisam davala nista i hvala Bogu, nije bilo nikakve reakcije :):):) Mamin gigant je to user posted image

Gvendolina  sto se tice odjece ima u Zari na Pofalicima super stvari i svaki dan dolazi roba (mislim da sam ovo napisala na jedno 5 tema na forumu koje se doticu odjece hahaha)

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3608
18.9.2009 13:16:59   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: pocahontas

i ja isto mislim da nidje veze to s prepucavanjem...eto i ivancica se slozila...samo se savjetujemo..ja svima zelim samo najbolje..fakat...najiskrenije..ali mozda kada se tipka nesto sto hoce da se kaze vjerovatno mozda grublje zvuci..zato nastojim ove glupaste smajlije da koristim da me ko ne bi pogresno shvatio...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image ma u potpunosti  se  slažem,  sve valjda izgleda  malo  grublje  kad  se  piše..heheheh.
ma  kava ne  bi škodila....ja  sam  inače  a  i  moj bebač  društvenjaci i  veseljaci..vojimo se  družiti  i puno pričati  kao  što vidite iz postova  heheheh.....user posted image user posted image user posted image

i mi smo AS naslijedili i  ista je kao tvoja  samo  drugačiji dezen MYA 81,  I moj bebač je od rođenja u njoj,  u vožnji i ispočetka  je jedino u njoj htio spavati,dok nisam dobila onu ležaljku nosaljku pa mi i  sad   spava  po danu u njoj (ono  malo jada ako se  zove spavanje).
I mi smo jučer  bili jako nervozni i  nismo spavali  ni noć ni  dan, vidim da nas se  dosta žali. Ja mislim  da je vrijeme krivo jer moj Andrej uvijek reagira  na vrijeme tako....
Jedna novost  mooooram  se pohvaliti  barem  danas, učim  ga da po  danu zaspe  sam u sobi u krevetiću (inače  je jedino htio u ležaljci u dnevnoj,  on ne  zaspe uz siku-rijetko), ali već  nekoliko dana ga  odnesem kad  vidim  da  mu je vrijeme i onse vrti, kenjka, jučer  je grozno plakao  ali kratko pa zaspao  isto kratko, ali  evo upravo  sad  ja sam na  forumo i  njega stavila u kervetić  i vidimne čujem ga ja tamo..a onn  spavaaaaa . M a nije bitno što je  kratko..samo da ga bar  jednom  dnevno ne ninam, sad taman  mogu  sastavit  ručak..Bravo za  danas  a  bože podrži za ubuduće!!!! Jesam ponosna  i još  guguće  i zove  ta ta tauser posted image user posted image user posted image
Pozdrav  majoj  raji  09user posted image user posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 3609
18.9.2009 13:21:37   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Ex Yu, jooooj znam, tako smo ti i mi išli ovaj utorak i nismo je primili zbog prehladice...

Inače, sad sam zbog toga u veeeeeeeeelikoj brizi...jer nisam baš sigurna da je Minja prehlađena...ovo kihanje može još uvijek biti onaj refleks, a već 2 dana nije kašljala a mislilm da je i to bilo ono par puta jer se zagrcnula.

Ipak, hvata me neka panika jer nikako bolesna pa makar to bilo i malkice ne smije primiti ovu vakcinu...

Pa, kako da onda budem sigurna...baš me strah user posted image

hej i moj bebač  redovno se  zakašljava  i  svaki  dan  kiše  nekoliko puta...ali meni pedijatar rekao  da je to normalno  jer  beba  ne zna  izbaciti iz grla pluća i  nosa  sve  što  joj  smeta, i zapne  kao odrasli..tako da su nam  svakiput dali  vakcinu..ni meni nije bilo  svejedno..a  za paracetamol  su nam isto rekli da  pustimo da  se  beba  izbori  s  virusom koji su  joj dali, jer tako  ona  stiče  imunitet,tek ako pređe 38  onda  da  damo...pa sad  budi pametan..ja nisam davala,  ali  sam  primjetila da  mi je  nakon svake vakcine beba  grozno  nervozna i da  ima povišenu  temp.  ono 37  sa  nešto.

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 3610
18.9.2009 13:30:24   
Apotekarka
evo i nas...pa ivancica za male bebe ti jenormalna temp rektalno do 37,5
Joj Antonio kad god primi bocu on nagodan i danas i jucer jest da sam mu jucer preventivno dala paracetamol sirupp dva put tako su mi rekli jer je primio 2 boce...mm nam dosao user posted image user posted image user posted image ...igra se s Antoniom ...mama susi kosu i surfa pa ce Antonio papati a mama rucak praviti...
Joj mislim da se naucio ednoj navici sto i nije bas dobra...svako jutro se budi oko 6 i 30 i ja ga prenesem kod sebe i tako u mom zagrljaju spava do jedno 9 h...eh ako mi tako nastavi jadna ti sam istjerat ce taju iz krevetauser posted image
Mojoj pokojnoj mami je danas rođendan bas sam se nesto rastuzila...
Kako ste vi...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3611
18.9.2009 13:31:01   
Apotekarka
uh zaboravi i moj bebac se redovno par put u danu nakaslje i par put kihne

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3612
18.9.2009 14:04:20   
malena_t
IZVORNA PORUKA: shejla

Enisa cula sam i ja da nekome dr. kazu da daje preventivno, pa zato se i cudim... Ja nisam davala, i evo ove 2 zadnje vakcine, od kojih bi se mogla dobiti temp. nisam davala nista i hvala Bogu, nije bilo nikakve reakcije :):):) Mamin gigant je to user posted image

Gvendolina  sto se tice odjece ima u Zari na Pofalicima super stvari i svaki dan dolazi roba (mislim da sam ovo napisala na jedno 5 tema na forumu koje se doticu odjece hahaha)

I nama je doktorica savjetovala da dajemo preventivno paracetamol. Ja sam davala sirup, ali nisam stavljala nikakve obloge. Što se odjeće tiče ima draga shejla svuda svega, ali za djevojčice user posted image Enisa mila mislim da ovdje nikada neće biti nikakvih prepucavanja user posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3613
18.9.2009 14:12:38   
malena_t
E sad da vam saopštimo nešto jako važno. Imamo prvi zub, donja lijeva jedinica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kaže doktorica ide i drugauser posted image  user posted image user posted image
Bili smo jutros na kontroli imamo 8 i po kilograma i 73 cm user posted image user posted image user posted image Bocu nismo primili, jer u ponedjeljak idemo na sunećenje. Uglavnom vadili smo krv iz prsta i vene i nije pustio ni glasa. Hrabri mamin dječak user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 3614
18.9.2009 14:14:19   
malena_t
By the way, ako ko nije znao, između sunećenja i vakcine mora biti razmak od mjesec dana. 

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 3615
18.9.2009 14:28:03   
iv@ncica
 bravooo   za zubićććććuser posted image user posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 3616
18.9.2009 14:34:53   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Mojoj pokojnoj mami je danas rođendan bas sam se nesto rastuzila...

A, mila moja user posted image user posted image user posted image

Čitala sam nedavno na jednoj temi što si pisala za svoju mamu i o priči koju ti je čitala kad si bila mala....štrašno me je dirnulo user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3617
18.9.2009 14:36:03   
gvendolina
bravo za zubiiiiicuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

evo i ja sad Ajdinu mazala desni calgelom i trazila zubice,ali mema joc nitauser posted image
hvala ti za ovu inf.nisam znala,a bas uskoro planiramo rezati cunu.moram provjeriti datum kad je primio vakcinu

ma gledala sam par puta u ZARI ali uglavnom sve za cujiceeeuser posted image

pusa

< Poruku je uredio gvendolina -- 18.9.2009 14:37:52 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3618
18.9.2009 14:39:12   
Mya_81 RR
Primijetila sam da Minja baš nešto posebno ne guguće...vidim da pokušava i kao trudi se, ali još ništa osim naravno ponekad, ali ne u nekoj velikoj mjeri jer nam je pedijatrica neki dan rekla da bi trebala gugutati naveliko user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 3619
18.9.2009 14:47:12   
Ex Yu
Mya nemora to da znaci to jedan dan samo djeci dodze cim skonta prvi put neces je zaustavit poslije gugutanja ide vristanje moj samo vristi po cjeli dan evo i sad vristi i cuclamoj mali prst nemogu mu nedat jel vristi vani se cuje a skroz capi sve sljapka
ps: si vidila va FB sta moj radi samo ustaje i "naucila" sam ga da ljubi

< Poruku je uredio Ex Yu -- 18.9.2009 14:48:03 >

Danijal 09.06.2009

Neposredna veza do poruke: 3620
18.9.2009 14:51:03   
mojbebac
pozzzz generaciji i drgaim mamicama
anjci dans super spava mora da je juce bila nervozna zbog vremena ali mi nije kakila tri dana pa se plasim da nije zbog ono malo jabukice sto sam joj dala.....
ni ja njoj nisam davala paracetamol poslije vakcina jer mi je dr rekao da ne dajem osim ako se tempreatura ne poveca iznad 38.5....
joj danas je moram ostaviti s bakom na sat vremena jer imam neki sastanak  na koji moram otici a jako se plasim kako ce ragovati kad skonta da me nema.... bas me hvata panika .... i nece nikad ne place ali eto od kud znam, valjda ce sve biti ok ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

Neposredna veza do poruke: 3621
18.9.2009 15:09:13   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Ex Yu

Mya nemora to da znaci to jedan dan samo djeci dodze cim skonta prvi put neces je zaustavit poslije gugutanja ide vristanje moj samo vristi po cjeli dan evo i sad vristi i cuclamoj mali prst nemogu mu nedat jel vristi vani se cuje a skroz capi sve sljapka
ps: si vidila va FB sta moj radi samo ustaje i "naucila" sam ga da ljubi

Jesam, gledala sam...presmiješan je...a taman mi Minja bila u krilu i isti tren je počela bljucati kad i on user posted image

Ma, nisam ja nešto zabrinuta s ovim, jer sam ja sa 2,5 godine znala na jedvite jade reći ma-ma i ta-ta i to u slogovima user posted image ...i samo sam jedan dan apsolutno sve propričala...ali mi je bilo čudno što mi je pedijatrica rekla da to mora uveliko raditi user posted image a ona zasad tu i tamo ispusti taj krik...većinu vremena dijete jednostavno izgleda nezainteresirano user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 3622
18.9.2009 15:10:35   
Mya_81 RR
Suna, Kerim nam je k'o med user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 3623
18.9.2009 16:19:27   
Mya_81 RR
Ovaj C vitamin što mi je dr. rekla da dajem Minji 2x po pola tabletice bi li mogla ja to njoj dati u mlijeku, a ne u čaju?

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 3624
18.9.2009 16:56:44   
marinčii
poz generaciji!!
mi smo danas bili na kontroli sve super hvala bogu,vagali se kaže teta ako odbijemo pelenu 5kg i 500 a s pelenom 5 i 900..nešto mi previše da zbog pelene odbije 400 gramauser posted image šta vi mislite?ps.jeli to malo kg za njegovu dob..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 3625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  143 144 [145] 146 147   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  143 144 [145] 146 147   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *