mišur
|
Pa kad su svi bili ovako vrijedni i raspisali se, moramo i mi Doručak nam je uvijek nešto od sljedećeg: palenta, griz, jaja(kajgana i kuvana) u kombinaciji sa mliječnim proizvodima. Nije još jeo ni paštetu, ni salamu, ni hrenovke, ni prženice, i neće još zadugo, dok ne bude znao sam tražiti. Šalim se, ali nemam potrebe za tim, jer mi super jede ovo što sam navela, pa nemam potrebe da mu mijenjam... Nije mi palo na pamet da mu dam tunjevinu, ali mogla sam probati...Ja je baš volim,pa se nadam da je tu na mene Prije spavanja, za užinu pojede neki miks voća i u zadnje vrijeme u to dodamo kašikicu plazme, čisto da ga malo više zasiti, jer poslije toga ide na veliki spavanjac...I popije sokić od svježeg voća u koji stavimo kašiku meda, domaćeg koji pravi deda mog dragog... Za ručak je povrće sa mesom, kuvano skoro uvijek...Jedino je od nekuvane hrane jeo musaku i špagete sa mljevenim mesom, i ribu (ali nju pravim u rerni) ...Mora nekada i promijeniti Uglavnom su to razne čorbice, koje i nama pravim, i dodam od začina peršun, malo vegete ili soli...Biber ne, jer ga ne koristim nikada, pošto je i mala mrvica meni preljuta... Za sljedeću užinu pojede neko voće, ako je raspoložen, onako u komadu, ne miksano, nekada dukatino lješnjak čokolada, nekada dukatino voćni jogurt, keksić, grožđice, štapiće... Razne gluposti! Za večeru uglavnom ima slatku kombinaciju-Nestle ili Lino, griz, u kombinaciji sa voćem, grođžicama, brusnicom... Od nedavno mu stavim i kako sa grizom, ne znam čiji je to recept, ali sam ga ovdje pročitala... Na spavanje ide oko 21h i popije oko 210ml mlijeka...Prije par dana sam mu krenula davati obično kravlje mlijeko iz tetrapaka koje samo malo ugrijem, i nekada, ako je salbo večerao, u to dodam kašiku-dvije griza, ili Nestle ili Lino... Prestao se buditi oko 5h ujutro da pije mlijeko i sad popije flašicu oko 6.30-7h, kad ustane... Već odavno pije vodu iz čaše sa kljunom, ali mlijeko pije iz flašice i pojma nemam kako da mu dajem mlijeko na drugi način, jer bih htjela da izbacim flašicu... Nekako mi ne ide da ga pije iz ove čaše sa kljunom, a iz čaše kad pije, popije jako malo, nije mu interesantno..Jedino da probam sa slamčicom! Drugi problem je što se uspava sa flašicom mlijeka i mada prije toga operemo zube, dođe nam kao da nismo ništa uradili...Tako da sam sad u fazi razmišljanja kako da naučimo piti mlijeko prije pranja zubića i kako se riješiti flašice... Ako neko ima neki savjet, samo pišite...
|