Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 19.8.2009 13:05:09
ziki
Davno nisam posjećivala temu i baš sam se obradovala kad sam vidjela da nas je još više. I ja se nudim da pomognem kom treba u Gračanici,
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 19.8.2009 13:09:15
Anoniman
lulu podržavam tvoju incijativu, a evo naše aktivistice u org dječije carstvo formiraju sos telefon za početnice u dojenju, pa mislim da ako im zatreba pomoć mogu računati i na ostale dojilje. bebbe, ja uvijek polazim od toga da je Dragi Bog to odredio da bude način bebine ishrane i zašto mi ljudi da činimo drugačije ukoliko smo u mogućnosti. Ali recimo to ovako, to je slično kao porod, prirodno je da se rodi vaginalnim putem i to je najzdravije, najmanje posljedica i po majku i po dijete, ali u slučaju komplikacija hvala Bogu pa su ljudi ispraksirali carski rez, pa i majka i beba budu spašeni! Dijeca će rasti i biti zdrava u oba slučaja... jedno je prirodno drugo alternativa, kao što reče bebbe.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 19.8.2009 13:10:53
Lulu_
mislim(bar je meni bilo tako)da je lakse kad ti neko dode i pokaze , nego kad citas,jer si nesiguran. ja se sjecam svoje patronazne sestre koja je bila za cistu 10... kad je dosla odmah mi je rekla da se namjestim u polozaj za dojenje i onda je sjela pored mene i bez imalo stida i suzdrzavanja mi je uzela dojku i stavila u usta naomih onako kako treba,ja sam tad bila tako ljuta(gdje ce me uhvatit za sisu a nije mi ni rekla sta ce uradit niti sam joj dozvolila ) i dolazila je na sve moje pozive i odgovarala neumorno na sva moja pitanja.objasnjavala kako beba guta,kako joj se vilica pomjera...sve ,sve , sve ...sad kad je sretnem najradije bih joj noge ljubila... ali malo je takvih...ONA SE ZOVE MELISA I RADI U AMBULANTI NA POTOKU...dali je zna jos neka mama
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 26.8.2009 16:18:30
ns.mery
Evo i ja da se prijavim ,moja curica vucel vucel , DOJIMO I ISKLJUCIVO SAMO DOJIMO bez ikakvih dodataka upisite i nas jer planiramo dojiti sve dok bude pisuljica htjela
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 2.9.2009 22:20:29
Amrino
MAME DOJILJE SU:
Evo da upotpunimo spisak...
amrino
Sumi
jupajdi
triplemama
stella
eni_24
jaca27
haidy
ziki
ammarma
Dalil@
Eminica
moni
proud mom
arminko
Aki
Nemirna
travnicanka
nesanica
beki
Romali
jasmina_mm
Vizionarka
sanelica
mamyca
Shee
lepara
SelmaK
senoenamine
novi clan
buduca mama
mali princ
Rabi
Okarica
Pankica
sretna mama
rozi
zamra
dami
fanamatik
Amra K
majaaa
miranda
majahodzic
kvik
idana_85
mummy
lejlaze
Dinka 79
mariposa
kristijan
Mik Mik
essy
MELLI
Enchy
viola
aazra
amrab
manuel
juni
benjo (tj. benjina mama )
saso
demiana
mirjana
meli
džanis
bebbe
sunčica
Amela V.
marita1
emina_h
ruža
aammina
haida
mynxlee
Mimi22
trudnica
bubamara80
Breskva
Lenka
nexie
mamabb
malaaaa
neki
nita
Anais
remzy
Tinki
manuela
Vana
ringeraja
new mama
mila81
Anushka
Hankica
Maida28
Nunichi
lubi
babyy
belmac
mudrost
nina20
babymia
selma.v
shejla
baklavicaa
mamina_sarica
granapce
sahara
sannja
admiraa
Trepuska
Crazy little thing
Mala Selma
mnn
mamine oci
mamma mumi
HannaS
djavolcica
tajjra
Chuchi
stripy
onakva
meli
umm
mamin_zivot
milenium
enisa_sara
mu be da
malena_t
Ex Yu
Lalana
daca/maca
Adana
sheri
happymama
becka
Emina85
jasmin
dady
malasara
škorpija
gvendolina
malenaa
pocahontas
mamica87
ns.mery
patak dača
Noor
Super dada
dina_89
Dobrodosle nam drage nase dojilje i vasi sisavci!!!
(male dopune: tamno plava boja znaci da je dojilja prestala sa dojenjem. Ukoliko vas ima jos- javite se da vas "obojim". Posto je spisak sve duzi i duzi...moram , nazalost, brisati sve bivse dojilje )
< Poruku je uredio Amrino RR -- 3.9.2009 16:17:34 >
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.9.2009 14:07:57
Super dada
I ja sam mama dojilja. U pocetku nam je tako tesko isla konekcija, ali sad to vec ide bolje. Samo sto moj djecak brzo zaspi, osjeca se sigurno uz dojku i nakon pola sata se budi i onda bi opet da jede.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.9.2009 16:01:57
Amrino
IZVORNA PORUKA: Suzana
Kme Amrino, napravila si novi spisak, pa nema više nas plavih, a bilo mi drago da se bar i plava vidim na spisku... Curke uživajte sa svojim bebicama.
Znam dusice ali spisak je vec postao toliki da skoro da samo on staje na jednu stranicu . ..a kada te nostalgija uhvati , vrati se par stranica unazad i vidjet ces se i rozu i plavu .
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 3.9.2009 16:22:57
Hanady RR
Mi to uspješno radimo već evo sad će sedmi mjesec. Počeli smo polako jesti voćne kašice a skokić samo sa kašike nezna djete sa flašicom šta bi a i kašika joj malo čudna ali navikavamo se.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 4.9.2009 10:18:40
Suzana
IZVORNA PORUKA: Amrino RR
IZVORNA PORUKA: Suzana
Kme Amrino, napravila si novi spisak, pa nema više nas plavih, a bilo mi drago da se bar i plava vidim na spisku... Curke uživajte sa svojim bebicama.
Znam dusice ali spisak je vec postao toliki da skoro da samo on staje na jednu stranicu . ..a kada te nostalgija uhvati , vrati se par stranica unazad i vidjet ces se i rozu i plavu .
Meni je drago da je spisak tako dugačak i nadam se da će biti još duži! Kissy kiss.
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 11.9.2009 21:54:02
aazra
IZVORNA PORUKA: ziki
Davno nisam posjećivala temu i baš sam se obradovala kad sam vidjela da nas je još više. I ja se nudim da pomognem kom treba u Gračanici,
Ziki, evo ja se raspitujem za tebe, kako ide uziva li Tarik u svojoj "tis-tis"? Bilal ima dest i po mjeeseci u fazi je valjda da shvata kako je odvojen od mame.. za to sam cula ovdje na forumu pa je u fazi kad svako malo trazi svoju "cis-cis", cupa mi majicu i lovi je cak i iz stojeceg polozaja...
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 11.9.2009 23:16:49
aazra
Triplemama, kod vas to odvikavanje bas fino ide.. Neka doji dok zeli a kako ti imas li mlijeka za svaki drugi - treci dan..? Amrino, imas ovdje nekih mama na spisku koje odavno ne doje ali se i ne javljaju pa su ti i dalje tu. ja znam par ali necu da cinkarim pa mozda da napravis neki novi spisak....
RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-) 12.9.2009 0:16:01
ena23
I ja se prijavljujem... Uspjesno dojimo vec tri sedmice jednom smo koristili nadohranu, prve noci kod kuce, i ja se nadam da je to zadnji put sto smo je ikada koristili...