|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
22.8.2009 23:29:31   
milenium
je li to možda griz ili gustin,ili obično bijelo?itko???

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 276
22.8.2009 23:37:44   
milenium
user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 277
23.8.2009 0:04:11   
milenium
jel ovo itko ikad praviouser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 278
23.8.2009 0:09:57   
milenium
ja ću stavit samo žumance šta mislite,user posted image amela javi seeeeeeeeeee

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 279
23.8.2009 0:14:31   
mamabb
Škrobno brašno ili ti gustin :)

04.12.2008.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 280
23.8.2009 0:15:06   
teta berta
Amela je odsutnauser posted image  A zasto samo zumance, pa stavi cijelo jaje...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 281
23.8.2009 0:20:56   
milenium
gustin,to ok ali ovo jajeuser posted image sad malo googlala i na nekim receptima piše samo žumance,a isti kolač,i to piše 3 žumanjcauser posted image

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 282
23.8.2009 0:25:30   
milenium
joj zaboli me glava zbog potrage za ovim jajetom,odoh ja pravit pa kakav god bude

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 283
23.8.2009 0:27:26   
teta berta
pa ti stavi samo žumance i ne brini ispast ce touser posted image  za prste polizati

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 284
23.8.2009 0:57:23   
milenium
filujemuser posted image ,tata berta poslušala sam te kad si rekla da cijelo pa sam stavila cijelouser posted image ,a sad mi kažeš samo žumanjceuser posted image ,ma biće ok,hvala svima

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 285
23.8.2009 20:02:48   
Mama1
Kako god bice to ok :) 

Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.

ellma
Elmini

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 286
23.8.2009 21:13:40   
Golubica
 Ja upravo zavrsila i kolac i krofne cije je recepte postavila Amelaa RR.

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu Mama1)
Neposredna veza do poruke: 287
23.8.2009 22:03:11   
almai
i ja sam pravila veceras pred iftar Ameline krofne,mislila sam da ce biti neslatke posto u njih neide secer ali su ispale extra.Dovoljno je slatko sto se u secer uvaljajuuser posted image user posted image user posted image

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 288
23.8.2009 22:04:20   
žana o8
Ja sutra pravim ovo s pudingom njammmmm

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 289
24.8.2009 15:22:33   
ivanak
LAMBADU - Nešto sličan kolač sam jela od djevera na svadbi - ne znam jeli to taj, pa ću ga napraviti. Jeli baš ide fanta, onaj gazirani sok. Nisam još nikada takav kolač pravila.
MILENIUM, možeš mi odgovoriti.

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 290
6.9.2009 8:50:05   
tea lana
KOKOS ROLADA - PLAVA TACNA

Fila:
-10 dag šećera i 5-6 žlica vode kuhati na laganoj vatri dok ne provre
-dodati 10 dag kokosa, kratko prokuhati da više ne bude vode
-kad se skroz ohladi pomiješati s 10 dag margarina izmiksanog s dvije žlice štaub-šećera (šećer u prahu)

Tijesto:
35 dag mljevenih keksi
15 dag šećera u prahu
12 žlica hladne crne kave (ili nesice)
1 žlica kakao praha
2 žlice ruma
2 rebra otopljene čokolade

Sve to dobro pomiješati i zamijesiti tijesto.
Bolje da je malo tvrđe, ali ako se raspada, navlažite ili s još malo kave, ruma ili mlijeka.
Razvaljajte do debljine oko pola centimetra na nekom najlonu kojeg ste prethodno posipale šećerom u zrnu i ravnomjerno namažite kokos po cijeloj površini tijesta.
Zarolajte pomoću najlona, pokušajte rolati što čvršće da ne ostanu rupe. Staviti u frižider da se ohladi.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 291
6.9.2009 8:50:38   
tea lana
MOZAIK KOLAC - BOSANSKA KUHARICA

Sastojci potrebni:

60 ml rastopljenog maslaca

115 gr secera

120 ml mlijeka

4-5 punih kasika kakao praha

20 grama sitno isjeckanih ljesnjaka ili oraha ( ili vide po zelji)

300 gr petit beurre keksa

Nacin pripreme: Sve sastojke sastaviti i izmjesati sa drvenom kasikom sem keksa. Keks smrviti rukama u sto manje komadice (ali ne samljeti)Sastaviti keks u smjesu i sve dobro izmjesati.Uzeti foliju otprilike 50 cm duzine i svu smjesu izliti na nju. Kasikom lagano oblikovati u duguljasti rolat ili kasikom oblikovati oblik koji volite.Cak moze i piramida :)Zatim foliju motati prvo preko duzine pa onda krajeve i dobro stisnuti da bude lijepo glatko.Rukama lagano oblikujte tako pripremljenu masu u foliju kao oblik rolata.Staviti u zamrzivac.Ostaviti u zamrzivacu bar jednu 2 sata. Kada zelite da servirate izvadite dok je jos hladno i isjecite nozem u komade po zelji. Slobodno mozete umotati u foliju i ostatak drzati u zamrzivacu dok nebudete zeljeli komad slatka ponovo Wink

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 292
6.9.2009 8:51:36   
tea lana
NEPECENI JAFA KOLAC 

Sastojci:

50 dkg jafa keksa (isjeckanih tako da se od jednog keksa dobije 4 komadica)
10 dkg izlomljenog Petit Beure keksa
10 dkg mljevenog Petit Beure keksa
15 dkg mljevenih oraha
15 dkg margarina
1,5 dcl mlijeka
3 zlice secera
1 naranda
10 dkg cokolade za kuhanje

Mlijeko, margarin i secer zagrijavati na vatri dok se margarin i secer ne otope. Dodati cokoladu i mijesati dok se ne otopi. Dodati naribanu koricu od narande, mljevene orahe i mljevene kekse. Promjesati i ostaviti da se ohladi. U ohladjenu masu dodati izlomljeni keks i jafu natopljenu sa sokom od narande . Sve sastojke izmjesati i oblikovati po zelji. Odozgo posipati ribanom cokoladom ili mljevenim orasima. (ja sam isarala cokoladnom glazurom).
Najbolje, ako mozete izdrzati, ostavite da stoji 24 sata u frizideru.

Ni jedan se kolac ne pece

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 293
6.9.2009 12:43:20   
milenium
ivanak,očito nisam potrefila kad ste razgovarali o ovoj temi.Za lambadu ne mora nužno  fanta,ide i sok od naranče(onaj fructalov đus od naranče).ja isto pravim s đusom!user posted image

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 294
7.9.2009 14:51:14   
mamilica
E, posto ste mi nahvalili banana kocke, evo jos jedan odlican recept. Neko je slikao cijeli postupak pripreme banana kocki, i moj komentar: Sjedi 5!

Vocni kolac

Piskote poredati u cetvrtasti pleh
3 male pavlake kasikom ovlas umutiti sa 9 kasika secera i tome dodati voce ,cca 300g koliko imate,(jagode, maline, kupine , borovnice). Tu smjesu ujednaciti i preliti preko piskota. Na taj fil poredati *domacica* keks (moze i kent, sara i sl. keksici), tako da keks ide na fil a cokolada prema gore, da bolje upije. Na kraju premazati slagom.
Kolac drzati u frizideru, dok piskote upiju sok iz fila. Kolac je gotov u 10 minuta. Za sve situacije.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 295
9.9.2009 21:15:30   
milenium
tea lana,ovaj jaffa kolač:u koji oblik je najbolje oblikovati?ja bi kuglice ali nešto se mislim hoće li onaj tops proviriti vani pošto se samo izreže na 4 djela?jel ga možda bolje smrviti?kako se pobrinuti da ostane taj komad u srediniuser posted image

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 296
10.9.2009 1:45:05   
tea lana
u kuglice jafa natopljena sokom nije vise tvrda i da se oblikovati

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 297
10.9.2009 1:49:25   
tea lana

Jaffa kugliceSastojci sastojci 300 g keksa s okusom kakaa 150 ml soka od narance 1 vanil secer 2 velike zlice pekmeza od narance ili marelice 1 rebro cokolade za kuhanje
naribana korica narance 1 zlica meda

Priprema
    Kekse samljeti ili ih dobro usitniti, preliti sokom, izmijesati, dodati med, pekmez, van. secer i otopljenu cokoladu, na kraju umijesati koricu narance, sve dobro izmijesati da se sastojci povezu. Najbolje rukama sjediniti smjesu, staviti u frizider 30 minuta i zatim oblikovati kuglice ili oblike po zelji. Dodati jos malo keksa ako se smjesa cini mekana. Uvaljati u mljeveni keks ili po zelji. Moze se staviti na foliju u neki kalup pa kasnije rezati, ja sam stavila u trokutasti kalup.Moze i druga vrsta kaksa, ali s okusom kakaa su predivne za ovaj kolacic, budu tamne i finog okusa. Ako netko voli sladje moze u smjesu dodati i malo secera ili sladila.

user posted image

(odgovor članu Mama1)
Neposredna veza do poruke: 298
10.9.2009 2:01:49   
veeseelaa
ja sam ko medo brundo za ove kolače i torte
"taman da je završi torta mu se sruši"user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 299
10.9.2009 2:02:39   
veeseelaa
i gdje ima kupiti keks s okusom kakaa? nikad ja to nisam vidjela

< Poruku je uredio veeseelaa -- 10.9.2009 2:03:52 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *