|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kolaci....
30.6.2009 11:27:52   
tea lana

A jel mi mozemo kod tebe naruciti i kolace refuzno da zaobidjemo prodavnice,i ako da molim te napisi koje pravis da znamo.
Hvala

< Poruku je uredio Dina RR -- 30.6.2009 12:00:42 >
Neposredna veza do poruke: 226
30.6.2009 11:59:49   
Anoniman
informacije nastavite dijeliti putem PP user posted image

PRAVILA FORUMA (procitati dio o oglasavanju i malim oglasima)

LP user posted image
  Neposredna veza do poruke: 227
30.6.2009 16:28:41   
Mama1
Dina no frk user posted image

Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.

ellma
Elmini

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 228
2.7.2009 0:14:54   
tea lana
RAFAELO KUGLICE
Sastojci:
25 dag margarina
35 dag šećera
40 dag mlijeka u prahu
20 dag kokosa u masu
+ 10 dag za uvaIjati
lješnjaci poprženi i oguljeni (oko 100 kom.)
1,5 di vode
Priprema:
Skuhaj gusti sirup od vode, margarina, kokosa i šećera. Dodaj mlijeko u prahu i razmuti bez grudica. Ostavi na hladnom 2 sata.
Valjaj kuglice, u svaku stavi lješnjak, zatim valjaj u kokos.
Recept je za oko 100 kolačića veličine kao na slici.user posted image

(odgovor članu Mama1)
Neposredna veza do poruke: 229
2.7.2009 12:34:37   
Dinkica
Sarene kiflice

-2.5 dl mlijeka
-3 kasike secera
-2 kasike brasna
-1 kasika kvasca

Mlijeko umlaciti, dodati kvasac, secrer i brasno i ostaviti 30tak minuta da smjesa nadodje.
U drugoj posudi umutiti 3 jaja i 2 dl ulja. To dodati u prvu nadoslu smjesu i zatim je podijeliti na dva jednaka dijela.
U prvu smjesu staviti 4 kasike kakaa i brasna kao za jufku a u drugi dio 100 gr kokosa i brasna kao i za prvu smjesu.
Od cokoladnog tjesta a isto tako i od bijelog napraviti po 4 kuglice (jufcice). Prvo staviti cokoladnu jufcicu malo je razviti oklagijom, isto tako bijelu pa staviti jednu preko druge i opet malo razviti. Od toga napraviti 8 trokutica i savijati od sireg ka uzem kraju. Peci 20-25 minuta na 250 C i vruce kiflice stavljati u mlaku agdu od pola case vode i 1 case secera. Posuti secerom u prahu.
Evo i slike postupka posto nije bas jednostavno.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 230
2.7.2009 13:44:13   
enna
Hvala Dinkica izgleaju fantasticno prepisat cu recept pa cu praviti necu moci ovih dana pakuje se za Bosnu ali naravno moci cu dole probati napraviti pusa!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 231
2.7.2009 14:31:38   
Saraya
Mmmmmmmmmmmmmmm, Dinkica, otvori mi apetit... user posted image Izgledaju prelijepo. user posted image

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 232
2.7.2009 14:37:02   
ljubičica 28
Pravila sam ove i predobre su...jest da su malo zahtjevne, ali su stvarno ukusne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 233
3.7.2009 11:42:29   
neki
Eh evo recept za kolac od cimeta kao sto sam i obecalauser posted image
KORA

4jaja
4kasike vode
150gr secera
100gr brasna
100gr mljevenih oraha
1kasika pr. za pecivo
2 supene kasike kakaa
1 vanilin secer
1 kasika cimeta

FIL

125gr putera
100gr secera u prahu
3jaja
200gr istopljene cokolade
1 kasika cimeta

Ispeci koru na 200 C,preliti filom,koji je prethodno ohladjen u zamrzivacu(1 sat).Sve preliti slagom i cimetom

Prijatnouser posted image

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 234
3.7.2009 22:39:32   
neki
Eh Dinkice,ja maloprije pravila te tvoje kiflice,ma predobre suuser posted image user posted image user posted image Kasnije postavim slikice,a kud budala ne uslikah onaj moj kolac od cimeta,tepsija vec puklauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 235
3.7.2009 23:56:37   
neki
user posted image user posted image user posted image Super ukusni,Dinkice hvala na receptuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 236
3.7.2009 23:58:03   
Mama1
IZVORNA PORUKA: neki

user posted image user posted image user posted image Super ukusni,Dinkice hvala na receptuuser posted image user posted image user posted image

ko je to bio vrijedan :)  bravo

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 237
4.7.2009 0:01:47   
neki
Said kmeci,Sead trci po kuci,a ja se zadalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ali su malo frljave ispale,ali su ukusneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mama1)
Neposredna veza do poruke: 238
6.7.2009 21:55:18   
dana3
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

IZVORNA PORUKA: Lanaa

IZVORNA PORUKA: ladybug

E, baš dobra ideja da možda otvorimo podforum recepti, pa da možemo razmijenjivati recepte :)

E, kolač se pravi ovako:

BANANA KOCKE

KORA:

300g mljevenog keksa
100g kokosovog brašna
5 kašika šećera
1 šolja mlijeka

sve sastojke pomiješati i napraviti koru. Na tu koru narezati 3 banane na kolutice i poredati po cijeloj kori ravnomjerno.

FIL:

2 pudinga od vanilije skuhati u 1/2 l mlijeka
Umutiti 250 g margarina sa 5 kašika šećera
Iznječiti 2-3 banane
Sve zajedno miksati dok smjesa postane kompaktna.

Filom premazati koru i na kraju napraviti šlag radi ljepšeg izgleda kolača.

Moja preporuka je da prvo skuhate puding, pa onda sve ostalo jer mora se ohladiti prije nego što ga pomiješate sa margarinom. Kolač je ekstra i nije puno zahtjevan a svakome se svidja.
Uživajte!

Moje slike-Lanaa

1.KORA
user posted image

2.PREKO KORE POREDATI BANANE
user posted image

3.FIL
user posted image

4.ŠLAG
user posted image

5.JA SAM STAVILA KAO UKRAS ORAHE
user posted image

6.I SEBI ODMAH 2 KOCKE IZVADILA
user posted image

meni kora ispala ljepljiva-ZASTO??
user posted image

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 239
6.7.2009 21:59:49   
neki
Kako mislis ljepljivauser posted image user posted image user posted image Ja uvijek stavim vise od solje mlijeka,onako mi se ne bi sve sastavilouser posted image user posted image user posted image Ja umjesto pudinga samo umutim Galettu(puding koji se samo muti,ne bih se peglala sa kuhanjem pudinga,nema sanseuser posted image user posted image user posted image ),i umjesto da stavim slag na kraju,ja u tu smjesu(puding,banane,margarin...) umutim i slag,bude puuuuuuuuuuuno ukusnije,pusauser posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 240
6.7.2009 22:02:21   
dana3
ma kako bih ti opisala.ljepljiva,meckava, nije rahla,bas ko karamela nekako hiiiihihiiiihi ali ti opiiah.puding mi od cokolade i sto kazes bez slaga, kad ga ne volimo ali nikako ona kora da mi sjedne....

< Poruku je uredio dana3 -- 6.7.2009 22:06:08 >

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 241
6.7.2009 22:05:50   
neki
Kazem ti umuti slag u smjesu,bude mljac,mljacuser posted image A sjesce i kora ne briniuser posted image user posted image user posted image Ma bitno je da se pocnu stvarati grudvice,samo je razmeljas po tepsijiuser posted image user posted image user posted image dakle probaj staviti malo vise mlijeka.I sto duze da je kolac u frizu,ma jaaaaaaaaaaaao predobar jeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 242
6.7.2009 22:07:49   
dana3
eno ga hladim pa ako bude dobar ja cu ga cesce praviti.danas ganjam mljeveni keks a MM kolutice -OPET hahahahaha.zeno-uvijek ih imam gotovih.muka mi od mirisa na njih hahahah

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 243
6.7.2009 22:12:43   
neki
Jao dobra si hehehehehehehhuser posted image Ja sam neki dan pravila Dinkicine kiflice,i dobre su,pa cu vala malo odmoriti od kolacauser posted image A i onaj cimet kolac nije los,a ja luda za cimetomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 244
6.7.2009 22:15:04   
dana3
volim i ja cimet ali mi obori secer puno.pravila bih kiflice -one znas sto se pravi slicno kao sape.imam negdje recept kuci u bosni a mama ne zna naci.znam da ide puno margarina ,mozda cak malo piva ne sjecam se

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 245
6.7.2009 22:19:44   
Nann
Ja sam danas pravila krofne,po receptu starom 50ak godina,kako je moja nena pravila,i ispale su prva ligauser posted image user posted image user posted image

.:Najljepše stvari Bog daje onima koji strpljivo čekaju ღ:.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 246
6.7.2009 22:21:20   
dana3
KIFLICE SA KOKOSOM

1/4 margarina
150 gr kokosa
kaskica praska za pecivo
200 gr secea
2 jaja
oko 1/2 kg brasna

za vanilisanje:
200 gr secera u prahu
2 kesica vanilin secera

znaci navedene sastojke zamjesiti ,zatim tijesto razvaljati u krugove i motati kao ove kiflice na slici.peci na srednje zagrijanoj rerni oko 10 minuta.vruce vanilisati

najbolje su kad ostoje dan dva.evo tetka cita preko tel ja pisala recept a kad ih napravim slikam

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 247
6.7.2009 22:21:45   
neki
Hajde stavi nam taj recept,ako nije problem...Ja bas pozelila krofneeeeeeeeeeeeeeuser posted image

(odgovor članu Nann)
Neposredna veza do poruke: 248
6.7.2009 22:50:33   
Nann
Ma jednostavan je:

2 jaja
1 soljica  mlijeka,mada sam ja stavila malo vise
1 pzp
1 kasika germe
brasno i secer "odokativno"user posted image user posted image user posted image ,prziti ih po 2 min sa svake strane...

Ja sam jednom pravila po nekom receptu gluho bilo komplikovanom, uz pomocu kojeg sam dobila upalu misicauser posted image user posted image user posted image ovaj mi je najbolji i najlaksi...

Znate onu reklamu:ko kod nane user posted image user posted image user posted image

.:Najljepše stvari Bog daje onima koji strpljivo čekaju ღ:.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 249
6.7.2009 23:09:06   
Dinkica
neki, super ti izgledaju kiflice user posted image ,odlicno idu uz kafu i djeci uz mlijeko, sve sto vise pravis ustelis se u kolicini agde i sl. Meni jos uvijek gosti dolaze na babine tako da mi ova stranica super dodje user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Nann)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *