Starka
|
IZVORNA PORUKA: goldina Vec satima sjedim i citam sve redom i u svakoj od vas nasla sam dio sebe. Ja imam 29g a muz 37g u braku smo 4g a mogu reci da i toliko dugo pokusavamo sa bebom. Par mjeseci moj ginekolog mi je dala prvo neke tablete da regulisem mjesecnicu ( jer je poprilicno neredovna,tako da nemam ovulaciju) tri mjeseca smo pokusavali sa klomidom,nije se nista desilo.Umedzu vremenu sam uradila masu nalaza da bi me poslije tog preporucila drugom ginekologu IVF.Tacno prije godinu dana bili smo na razgovoru kod tog doktora trazio je jos par nalaza,tako da ne postoji nalaz koji mi nismo radili i nijedan nalaz nije pokazao da nesto nevalja,da ih ne nabrajam sve vi znate o kojim nalazima se radim. Na dan kad je vadio jajasca ostao je bez teksta kaze da obicno bude oko 15 ja sam ih imala 45 uspio je da izvadi 25 od tih 25 jajasaca 7 je bilo najkvalitetniji koji su isti dan oplodzeni.Moj muz je izvlacio kovertu i prvi put smo isli sa svijezim 2 embrija ostali su zamrznuti.Na deseti dan od transfera radila sam test trudnoce preko krvi,test je bio pozitivan drugi dan sam pocela malo da krvarim nazvala sam ih i rekla sta se desava,rekli su mi da uzmem duplu dozu progesterona u sesamovom ulju a ako ne prestane krvarenje poslije toga u roku 2h da dodzem,krvarenje nije bilo obilno,zvali su me jos par puta u toku dana tako da su mi rekli da dodzem ujutro na ultra zvuk,poslije ultra zvuka nezeljene vijesti spontani. Drugi pokusaj 2embrija 2mjeseca nakon ovog opet test pozitivan,prvi ultra zvuk nista se ne vidi doktor opet sumnja da je spontani,prestajem sa ljekovima ali naredna 3 dana nista se nedesava ja ne krvarim na 4 dan odem i urade mi krvi HCG opet visok test pozitivan,ponovo ultra zvuk opet se nista ne vidi vanmatericna,tad mi je dao neku inekciju i nakon par sati sam pocela da krvarim.Napravili smo pauzu 6mj i prije par sedmica radili smo ponovo transfer ovaj put odledio je 3 embrija 2su propala i uradili smo transfer sa jednim,opet sam kuci mirujem,testovi krvi uredu,deseti je dan od transfera otisla sam dala krv,poslije par sati telefon zvoni i vidim po muzevom izrazu lica da je vijes losa. Nismo jos razgovarali sa njim imam zakazno iduce sedmice,ali mi nije nikako jasno kako je drugi put moglo da dodze do vanmatericne trudnoce on je taj koji je vratio embrio,kaze da je kao neki misic uvukao iritirao embi. Svi bas svi moguci nalazi su uredu. Mislili smo kad dodzemo u BiH obici par doktora ali po vasim pricama vidim da je to samo gubljenje vremena,cula sam za Maribor i Prag,takodzer sam cula za doktoricu Devletu Balic iz Tuzle,ali neznam koliko je uspjesna. Zna li neko od vas nesto o njoj? Zna li neko od vas kolika je cijena paketa u Pragu? Ja sam paket platila 13.000$ 1-vi i 2-gi transfer je bio u tom paketu 3-ci sam platila 3.600$ svi ostali testovi,nalazi lijekovi kad bi mi nestalo naknadno smo placali tako da smo do sad sve platili oko 28.000$ Zelim vam od srca puno,puno srece,da se svi obradujemo bar po jednom bebicom i da uzivamo u prim osjecajima,pokretima,koracima,rijecima,osmjesima ....... veselim nalim okicama...... Dali si radila imunološke pretrage??
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
|