|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
21.8.2009 22:36:10   
SANN
prvo dobro vece svima i da se pridruzim cestitkama i slavljenicimauser posted image user posted image user posted image oziljak ako se pokaze to znaci da se bebi primila vakcina i ovisno od bebe do bebe koliko dugo ce da curi gnoj ali nista strasno proci ce ,a kod mya ako nisi primjetila tj ako nema oziljka znaci da se vakcina nije primila pa ce je ponoviti kad isprima sve redovne vakcine ili ovisno od dok do doktora nije nista strasnouser posted image desilo se i mojoj curici a znam da je u bolnici primila tj svaka beba je primi dan nakon rodjenja,lijepi pozdravi user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2301
21.8.2009 22:37:17   
pocahontas
ma nije naveden ni kod mene cini mi se, a ne znam odkud mi da i to daju?????? ...mozda i nije obligatorno ?????....

Neposredna veza do poruke: 2302
21.8.2009 22:37:35   
Anoniman
Uh što ste se raspisale, dok sve pročitah user posted image

malena_t čestitamo našem imenjaku petomjesečnicu user posted image - bodi user posted image - siperak user posted image - kačket user posted image -tene user posted image  - loptauser posted image
sheri čestitamo i vama dvomjesečnicu user posted image  - bodi (i vama) user posted image - kačket user posted image
pocahontas i vama unaprijed čestitam tromjesečnicu user posted image - bodi (user posted image ) user posted image - kačket user posted image - privjesak za dudu user posted image

Ko spomenu obrezivanje..... user posted image user posted image  uh..... mi smo to mislili obaviti kad Benjamin bude imao 4 mj. - u oktobru a mama se već trese user posted image ......
Fakat više ne smijem ništa za bebija reči, čim ga pohvalim on se promjeni pa ipak neću ništa da kažem user posted image  sem da sam zadovoljna pravoooooo user posted image

A za tu vakcinu, to je ok što je crvena i što se gnoji, kažu doktori da je to znak da se "primila" user posted image

Neposredna veza do poruke: 2303
21.8.2009 22:39:48   
sheri
IZVORNA PORUKA: pocahontas

user posted image user posted image user posted image user posted image   sheri evo sad tek vidim...da je moj Rafael bio curica zvao bi se Nora....user posted image

e super! mi da smo bili djecak ne znamo kako bi se zvali user posted image user posted image user posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 2304
21.8.2009 22:43:40   
pocahontas
evo progooglah i nadjoh da se taj K vitamin odnosi na zgrusavanje krvi i daje se izgleda prije vremena rodjenim bebama jer im crijevna flora nije razvijena da bi mogla sama stvarati K vitamin. Zahvaljujući K vitaminu ne gubimo previše krve nakon što se porežemo. Bez njega bismo iskrvarili i nakon najmanje ozljede. Naziv "K" - jer to je početno slovo riječi "koagulacija", a odnosi se na zgrušavanje krvi. user posted image ko zna zna, ko ne zna evo sad zna user posted image

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 2305
21.8.2009 22:46:23   
Anoniman
Ama žene drage zar to ne dobijaju majke kad se porode user posted image  Meni su poslije poroda dali inekciju u ruku i čini mi se (nisam baš 100% sigurna user posted image ) kad sam pitala šta je to da mi je sestra rekla K vitamin......

Neposredna veza do poruke: 2306
21.8.2009 22:47:30   
Anoniman
pocahontas, cestitam tromjesecnicu, evo i darova za Rafuuser posted image user posted image user posted image
nadam se da pas nece pobjeci user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2307
21.8.2009 22:48:14   
Hanady RR
Zdravo drage moje, najprije da čestitamo male rođendane za naše bebače i puno puno poklona za malu raju šaljemo (user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image )x1000.

E sada mali izvještaj, danas na mamin rođendan moja beba je provela prvi iftarski ručak sa našim najbližim i jela je ni manje ni više nego kašu od  blitve i krompira iz mamine bašte. Svidjelo se bebi a bogami i mami. Sjedimo u hranililici i pravo sam vesela beba.user posted image user posted image user posted image

POzdrav.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2308
21.8.2009 22:49:21   
sheri
hanady sretan rodjendankouser posted image !

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2309
21.8.2009 22:50:47   
Mya_81 RR
Minja se vodi kao prijevremeno rođena, ali samo za 1 dan...

A ja nikakvu injekciju nisam dobila...

I kod moje def. nema nikakvog ožiljka ni naznake da je primila tu vakcinu...znači nije se primilo...ali sva sreća da sad znam ovu informaciju...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2310
21.8.2009 22:50:59   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Ama žene drage zar to ne dobijaju majke kad se porode user posted image  Meni su poslije poroda dali inekciju u ruku i čini mi se (nisam baš 100% sigurna user posted image ) kad sam pitala šta je to da mi je sestra rekla K vitamin......

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image oj sto zbunismo sad jedna drugu...neka se pliz javi neko ko fakat zna da mi vise ne lupetamo....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2311
21.8.2009 22:51:34   
Mya_81 RR
Hanady, želimo ti sretan roćkas i sve najbolje!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 2312
21.8.2009 22:53:22   
mamin_zivot
Sretan rodjendan svim bebacama koje slave!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Gdje se nalazi album beba 2009??? Da vidi mama je li moja dusa medju ostalim slatkim user posted image !!

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 2313
21.8.2009 22:55:04   
Anoniman
ej, pa na otpusnoj listi za bebe pise terapija:
K vit. 1 mg
BCG
HB vakcina
test na kontalnu hipotireozu i fenilketonuriju
eto mame

Neposredna veza do poruke: 2314
21.8.2009 22:55:57   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: pocahontas

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image oj sto zbunismo sad jedna drugu...neka se pliz javi neko ko fakat zna da mi vise ne lupetamo....user posted image

evo sam u otpusnom listu nasla: terapija za novorodjence K vitamin profilakticki...dakle, izgleda da daju i donesenoj djeci regularno...i ispod pise da je dobio i druge dvije vakcine....

Neposredna veza do poruke: 2315
21.8.2009 22:58:08   
Mya_81 RR
Kod mene samo pišu te dvije vakcine, nikakav K vitamin...

Pored toga terapija kapi zbog konjuktivitisa, zatim D3 kapi...snimanje kukova i kontrola za mjesec dana...i to je to...

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 2316
21.8.2009 22:59:11   
Anoniman
A šta li onda meni dadoše user posted image user posted image user posted image user posted image
Moram Hanifu zaganjat da je pitam user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2317
21.8.2009 22:59:52   
Apotekarka
ohoho...vidim dosta vas je tu,jesu i vase bebe zaspale kao i moj Antonio...i danas je kmezo,dosao nam tata pa smo imali dugu setnju kolicima koju je Antonio prespavao,ali cim smo ga izvadili u plac i kmecio ali eto zato sad spava...danas je odspavao i od 12-14 h,ali nerovozan je bio malo manje nego jučer...sta li bebama dođe pa su takve...ja sam happy muz me ujutro vodi u šopinguser posted image user posted image user posted image ...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu SANN)
Neposredna veza do poruke: 2318
21.8.2009 23:00:50   
pocahontas

A šta li onda meni dadoše user posted image user posted image user posted image user posted image
Moram Hanifu zaganjat da je pitam user posted image user posted image

uhvatise te na foru draga...shatro K vitamin hahahahaha user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2319
21.8.2009 23:01:17   
sheri
ja sam pozeljela u shoping

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2320
21.8.2009 23:01:34   
Apotekarka
k vitamin se daje da se smanji i krvarenje pupka ako u bebe pomalo ima sukrvice nakon duzeg vremena desava se kod nedostatka tog vitamina i moj mali ga je dobio na Koševu kao i vakcinu protiv hepatitisa...

(odgovor članu SANN)
Neposredna veza do poruke: 2321
21.8.2009 23:02:20   
Apotekarka
i ja sam kako sam rodila nisam otisla...

Neposredna veza do poruke: 2322
21.8.2009 23:06:56   
sheri
ja sam bila prosle sedmice al vec mi se trazi ponovo user posted image user posted image user posted image user posted image . ma ja bih mogla stalno nesto kupovati

Neposredna veza do poruke: 2323
21.8.2009 23:12:27   
malena_t
Hanady draga nek je sa srecom i da nam pozivis jos 100 godinauser posted image

Enisa ja sam pomenula obrezivanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 2324
22.8.2009 8:26:45   
Ex Yu
Jutro mame i user posted image jeste fino spavali moj je sinoc zaspao tj juce oko 5 i budio se samo rucati misla sam da ce bit katastrofa noc al hvala bogu evo tek se probudio i igra se sa nekom zmijom u krevetu a mama pije kafu spavao je 15h sa 3 budzenja za hapenje user posted image

tajra novalac koristim AC protiv grceva probala sam davno hipp bebimil i aptamil i od svega je imao grceve od Novalaca svega 3 4 puta hvala bogu al sad kontam da mu je to vec proslo i da mu mogu promjeniti hranu jer predpostavljam ako je to hrana protiv grceva mora bit blaza neego prave hrane po sastavu i da ga zato manje drzi nemam pojma sad sam uzela kutiju obicnog novalac 1 pa cu probati ako ga nebude drzao bar 3 sata mjenjam na nesto jace

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 2325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *