|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
11.8.2009 16:08:07   
emma.L
Ok, hvalauser posted image . Pokušat ćemo i vidjeti.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 1651
12.8.2009 9:17:19   
Anoniman
Pitanjce za iskusne mamice: Ima li potrebe da gulim tikvicu i uklanjam dio sa sjemenkama kad je kuham za moju malenu?
Ja jučer tako uradila, za svaki slučaj, a ostatak tikvice iskoristila nama za ručak.

(odgovor članu emma.L)
  Neposredna veza do poruke: 1652
12.8.2009 9:19:58   
Anushka
ja je gulim i nama, a alenu izvadim i sjemenke, za nas samo ako su bas velike.

danas: flasica sa nestle riza kukuruz, par kuglica nesquika i sad ce jos malo keksolina
uzina banana
rucak teletina sa povrcem, krompir mrkva spinat
vecera vidjet cemo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1653
12.8.2009 10:55:22   
emma.L
Ja tikvicu ne gulim ako je domaća (iz naših bašta- tipa tetke, susjedi...), a sjemenke nisam nikad odstranjivala. Doduše, na kraju se sve blenderom usitni, tako da nije bilo problema.

Sinoć sam joj udinstala mahune, luk, tikvicu, mrkvu i malo (skroz malo) paradajza- nadam se da će pojesti barem s pavlakom.

Doručak su šljive i kruške s keksom.

Ne znam kako vi, ali ja sam počela Emi davati za večeru ostatak od ručka, ako joj je malo dodam ili puru, ili malo kruha i sira, ili voće kasnije kao desert. Nešto kontam da mi je bolje tako, nego Nestle pahuljice. Slatko će uvijek voljeti, a slano bi moglo biti problematično u budućnosti.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1654
12.8.2009 11:07:34   
Anoniman
Ma ne bih ih ni ja odstranjivala da sam koristila blender. Tek smo počeli sa dohranom pa kuham po nekoliko komadića mrkve ili tikvice, pa onda viljuškom izgnječim. Kad budem kuhala veće količine onda ću koristiti blender.

(odgovor članu emma.L)
  Neposredna veza do poruke: 1655
12.8.2009 23:04:55   
mamma mumi
Koliko vi kada napravite telecu koljenicu drzite u frizideru zamrznute? Da li sam pogrijesila sto sam zamrzla meso  sa koljenice  i mrkvu sa supicom zajedno?
Nas meni: Dorucak:jabuka i banana
Uzina: soja puding od cokolade (1/2 pojeo)
Rucak: brokuli, karfiol, mrkva i proso
Uzina: 1/2 pudinga  sto je ostao od uzine i hipp kasica od breskve i jabuke
Vecera: AD Hipp za laku noc
danas je bio uzasno nervozan, preplakao pola dana, pa je i slabije jeo.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1656
13.8.2009 8:43:32   
new mama
Mamma mumi ja uglavnom zaledim vodicu od koljenice i onda vadim po jednu casicu i tu onda dodam neko povrce i nekad mesa i to je to,a mislim da nisi pogrijesila sto si tako zaledila,jer se ne gubi nista na vrijednosti kad se hrana zalediuser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1657
13.8.2009 8:50:46   
Anushka
juce mrljavili svasta jeli a nista posebno, jedino je jeo kad je nas vidio pecenu teletinu i krompir kod svekra na rodjendanu - tatin sin:)
evo ga spava, skuhala mu sutliju sa jabukom i to ce biti i dorucak i uzina:)))
rucak - probat cu tjesteninu danas napraviti nama pa cu dati i njemu, zapeci je sa sirom i jajetom u rerni i dinstana teletina u sosu.
vecera - opet neki lino.
i naravno dojenje, voda, a napolju caj.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1658
13.8.2009 9:03:38   
emma.L
Ema je već doručkovala Nestle pahuljice, užina će biti kruška+šljiva+keks, a ručak opet ono dinstano povrće koje jučer nije htjela, ali će joj nana staviti malo piletine i pileće juhe, da je zavara. S obzirom da joj sigurno neće htjeti jesti, provući će se sa voćem dok mi ne dođemo da se izborimo s njom user posted image .
Nevjerojatno je koliko zeza jadnu ženu. A premalena je za sankcije user posted image .

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1659
13.8.2009 22:59:44   
mamma mumi
Hvala New mama na odgovoru.
Doucak:banana i 3 sljive, jedva pojeo
Rucak:grasak, krompir, na telecoj vodi i teletina
Vecera:sojin puding od cokolade

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1660
14.8.2009 10:35:41   
emma.L
Jutros pahuljice nije htjela user posted image , pojela par kašičica. Ali pošto je popila aptamil i frutek sok od kruške i banane noćas, nije strašno.
Užina opet kruška i šljiva s keksom.
Ručak piletina, mrkva i krompir, da je malo vratim u život nakon dvodnevnog mučenja s povrćem user posted image .
Večera žumance, mladi sir, pavlaka i kruh uz to.
Usput malo banane ili šta već.

A sutra ću ponovno pokušati grašak, zamaskirati ga teletinom.

Za sada ne voli špinat, grašak i mahunu, a tikvice ponekad zguramo.  

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1661
14.8.2009 10:39:44   
Nunichi
Pitanjce za mame sa vise staza... user posted image
Povrce koje skuhate vi za bebu,je li bacate ono sto ne pojede ili moze stojati barem taj dan?
Npr. veceras da joj dam ono sto sad ne pojede?
Upravo joj kuham krompir,tikvicu i mrkvicu...i vec vidim da ce kolicina biti veca od one koju ona moze odjednom pojesti. user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1662
14.8.2009 10:44:10   
emma.L
Vidim da je Zara tek počela papati ovo, sudeći po mjesecima user posted image . Ja sam u početku spremala sve svježe uvijek. Tek nedavno sam joj počela podgrijavati za večeru. Ako nema krompira i preskočimo to za večeru, ugrijem joj ponekad i sutradan (uvijek samo jednom podgrijavam). Ako pri kuhanju skontam da je previše, nekada dio odvadim, ohladim sa malo vode u kojoj se kuhalo i zaledim, pa dam neki drugi dan.

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 1663
14.8.2009 10:57:54   
Anoniman
Ako malena ne pojede sve... pojedem ja!!!user posted image

I od mene jedno pitanjce... kad počnem raditi, mislila sam da sedmično kuham malenoj hranu i da je zamrzavam, pa da joj teta, koja će je čuvati, podgrijava to. Već sam iz Amerike nabavila i posudice za zamrzavanje malih količina dječije hrane. Šta vi mislite o tom zamrzavanju? Ja nekako na bih da mi se neko miješa u kuhanje malenoj... možda sam blesava, ali bar ću biti mirna i znati da sam joj to skuhala kako treba.

(odgovor članu emma.L)
  Neposredna veza do poruke: 1664
14.8.2009 11:02:07   
Nunichi
Mi smo malo ranije pocele sa hapicama,po preporuci pedijatrice.
Tako da sad vec mikasamo ovo sto se moze u ovom periodu.
Hvala ti na savjetima... user posted image

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1665
14.8.2009 11:05:03   
emma.L
Pa ja to radim, inače bi već grah jela sa chilli papričicama user posted image . Iskuham koljenicu i bujon i komadiće mesa zaledim u malim posudama. Isto tako i karfiol, mrkvu, brokoli, celer, grašak. Svako večer izvadim posudicu sa mesom i sa povrćem i nana to izblenda i ugrije. Ne zamrzavam zeleno povrće (blitva i to).
A kad sam prvi put dala nani upute da joj napravi malo pure sa pavlakom- odmah je pitala koliko soli da stavi (Emi je bilo 6 mjeseci). Zato nemam povjerenja, iako mi je žao jer žena može pomisliti Bog zna što.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1666
14.8.2009 13:30:35   
ivanak
Nakon koliko mjeseci ste vi počeli davati gustu hranu. Vidila sam da HiPP ima neke papice od 4 mjeseca pa me zanima jesteli vi tada počeli davati ili ste čekali da narastu zubići...????

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1667
14.8.2009 13:37:55   
emma.L
Ja sam davala pomalo od 4. mjeseca, a zube smo dobili nakon što je već i kruh udrobljen jela u juhu (malo su nam kasnili user posted image ). Prije zuba je jela i komadiće voća. Malo duže valja, ali sve to fino siđe bez problema.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1668
14.8.2009 14:15:10   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: pingpong
I od mene jedno pitanjce... kad počnem raditi, mislila sam da sedmično kuham malenoj hranu i da je zamrzavam, pa da joj teta, koja će je čuvati, podgrijava to. Već sam iz Amerike nabavila i posudice za zamrzavanje malih količina dječije hrane. Šta vi mislite o tom zamrzavanju? Ja nekako na bih da mi se neko miješa u kuhanje malenoj... možda sam blesava, ali bar ću biti mirna i znati da sam joj to skuhala kako treba.

Molim iskusne za savjet!

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1669
14.8.2009 14:20:10   
hanabanana
Ne znam od koliko sati radiš, ali evo ja ustanem oko 07.15. u pretis ubacim rižu, tikvicu, komad piletine, oguljen paradajz, peršun i grašak.

Dok se ja umijem i obučem, pretis prošišti, smanjim, dok popijem kafu sve je gotovo.

To malena dana ruča, samo joj treba izvaditi i dati.

Meni je zgodnije nego da zamrzavam.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1670
14.8.2009 14:34:12   
Anoniman
Pa, nije ni to loša ideja.
Uostalom sutra idem kupiti kuhalo na paru. Ja mogu ujutro sve pripremiti i skuhati, a teta samo da ispasira i nahrani malenu.

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 1671
14.8.2009 17:13:14   
Anoniman
Ivanak, poceces onda kad je tvoja beba spremna, ali nemoj prije nego sto napuni 4 mjeseca. Da li ce to biti odmah sa napunjenih 4 ili 4,5 mjeseci ili nesto kasnije nije vazno. Ne postoji tacan termin za sve bebe. Ako ti je beba zainteresirana za hranu, gleda kad ti jedes i sl. probaj da joj das 3 ili 4 kasikice mrkve izmiksane u pire ili nesto slicno. Ako ne pljuje, nastavi i povecavaj kolicinu. Samo da znas da su uvijek prve dvije tri kasike hrane samo ispitivanje. Beba izgleda kao da ce odbiti hranu, jer samo ispituje sta joj dajes, je li  vruce itd. Sa cime mislis cekati dok ne narastu zubi? To bi moglo biti suvise kasno. Tada mlijeko vec nije dovoljno za rast i razvoj bebe. A moze ponekad biti suvise rano...

< Poruku je uredio Dindin -- 14.8.2009 17:17:03 >

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 1672
14.8.2009 17:16:03   
Anoniman
Ovdje su nam rekli da se sjemenke tikvice obavezno uklanjaju, najbolje kasikicom...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1673
14.8.2009 19:56:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivanak

Nakon koliko mjeseci ste vi počeli davati gustu hranu. Vidila sam da HiPP ima neke papice od 4 mjeseca pa me zanima jesteli vi tada počeli davati ili ste čekali da narastu zubići...????

Ja sam počela sa nepunih 6 mjeseci. Nije bilo potrebe prije jer je dobro napredovao . Zubići nemaju veze jer neke bebe dobiju zubiće tek sa 12 mjeseci a za početak se daje kašasto.

Mi smo danas jeli
frutolino
tikvicu
krušku
siku
vodu uz forsiranje
čaj neće nikako

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 1674
15.8.2009 13:19:24   
dana3
posto je juce bio zastoj na ovoj nasoj stranici hocu da prijavim prvo jedenje palacinaka sa povlakom i pojeli smo cijelu polovinu.
Danas za dorucak-zoben kasa
rucak jajaj sa sirom
a veceracemo za sta budemo raspolozeni.
medjuobrooci su tecna kasa i mlijeko i jos mi nije jasno da je mamina sika otisla u Hondurasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *