Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 29.7.2009 21:10:45
Nunichi
Joj jesam ja smotana...ja jos uvijek nisam uspjela Zaricu ugurati u sling. Kako god krenem cini mi se da nije dobro i odustanem. A taaako bi volila da se nosamo... Valja mi kod neke mame na obuku,nema mi druge...smota smotana.
< Poruku je uredio Nunichi -- 29.7.2009 21:11:23 >
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 29.7.2009 21:13:43
mamina cura
Da si mi samo blize ugurala bih je ja vec nekako Molim te pogledaj malo po netu, na youtube imas toliko videa, imas pomoc svuda. Stvarno ne vjerujem da si smotana. Neke mame su malo bojazljive pa oklijevaju. Stalno vidjam ciganke i njihove marame i govorim muzu kako imam konkurenciju Nije im lako nosati dijete po cijeli dan i kako su samo sebi olaksale zivot
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 29.7.2009 21:19:30
Nunichi
Gledala sam svaki moguci klip. I mm sa mnom... ali opet nam ne ide. Ma smotani kad ti kazem. Mozda odem do Tmame,nema mi druge. Nekako mi se cini da joj nije udobno,vjerovatno je samo do mene. Kad naucimo ima odmah da se slikamo.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 29.7.2009 21:30:09
mamina cura
IZVORNA PORUKA: skvo
Do koliko kg mogu bebe u MT? Sling smo prerasli odavno, pa me sada malo interesuje MT.
Sve ti je to stvar navike. Ja sam svoju nosila do skora i sad me stvarno bole ledja od slinga. Moze posluziti do prodavnice i to je sve. A Mt idu bebe od 5,5mj i mogu se nositi jako dugo jer je puno lakse. Do 2-3 godine ko moze nosati Super je sto dozvoljava nosanje naprijed, na boku i na ledjima. Idealan za duge setnje za razliku od slinga puno bolje rasporedjuje tezinu.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 6.8.2009 12:19:30
gvendolina
pozz drage moje
moze li mi neko objasniti koja je razlika izmedju MT i kengura,zasto se kengur vise ne preporucuje?Da li je u pitanju moda ili nesto drugo?
Neki dan sam posudila kengur da vidim da li bi se bebi svidjalo da ga tako nosim.Ledja su mi otpala,kako je tek sa vecom bebom A vidjela sam mc da ni ti nisi neka krupna zena,kako ti uspijevas nosati
Moze li beba u MT biti naprijed okrenuta,posto moj Ajdin samo voli naprijed da gleda? ja sam vec odavno zaljubljena u taj maca MT,samo sto je zenski
< Poruku je uredio gvendolina -- 6.8.2009 12:21:15 >
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 6.8.2009 12:25:28
iv@ncica
ej to se i ja pitam..moj bebač neće više nigdje ni u čemu,,,ja ga jučer posadila u kengura i to naprijed i šetali po gradu jedan satak...on ko bubica oduševljen svijetom...pa šta sad nevalja s kengurom..nemojte me plašiti..taman sam našla način smirivanja vani!!!! jojjj!!!!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 6.8.2009 12:48:58
mamina cura
Nije moda u pitanju nazalost, u pitanju su bebe. Kengur nije dobar upravo zbog polozaja u kojem se beba nalazi u njemu. Beba bukvalno visi i gleda prema naprijed sto nije prirodan polozaj. I trebao bi se koristiti tek od 6mj kad je beba bas teska i zato ledja odpadaju - nosila sam Timura u tome i nikada vise Kod MT nosiljke beba se moze nositi naprijed ili na ledjima i uvijek mora biti okrenuta prema nosacu zbog pravilnog polozaja nogica i komunikacije izmedju nosaca i nosenog U svakom trenutku vidite sta beba radi i mozete i dojiti. Mnoge mame misle da njihova baba voli da gleda naprijed ali to je zabluda, sta ima ljepse nego da gleda u svoju mamu . Imaju oni opet mogucnost gledanja sa strane, nije to veliki problem, bebe jako brzo zaspu u MT nosiljci pa svakako nista ne gledaju I taj crveni MT sa macom iz crtanog Emily the Strange je radjen za preljepog ridjeg decka Mt ima jako duge kaiseve - remenove - koji se krizaju na ledjima i tako bolje rasporedjuju opterecenje i ledja ne bole poslije nosenja.
Nadam se da sam dobro objasnila. Mt nosiljka se koristi od davnina - pocev od Azije pa su je Ameri usavrsili -a kengur, hodalica i sl. baby pomagala su skoro izmisljena i mnogi ortopedi su protiv dok jos uvijek ima koji su za
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 6.8.2009 13:10:47
iv@ncica
može li se naručiti tvoj dizajn!!! odlično , originalno a opet prilagođeno bebi i iskoristivo, kvalitetno i udobno izgleda ....e sad u svemu tome je bitna i cijena i materijal :)) bavim se umjetnošću i graf.dizajnom pa mogu baciti pozitvnu kritiku, nadam se da se ne ljutiš!!! :)))
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.8.2009 13:54:45
Crazy little thing
Ja već dvadesetak dana istražujem okolo ovaj mei tai (glupača, nisam se ni sjetila pogledat na ringeraji!) Kad vidim vi to već pošteno prodiskutirale. Za sling smo već malo preveliki (4,5 mjeseca) pa bi ja radije mei tai, ponajviše zato što ona voli biti uspravno. Pitala sam i pedijatricu da li je to ok, ona je rekla da je, tako da sam se bacila u potragu. Prvo sam mislila reći prijateljici da mi dobaci iz Zg pa sam skužila da nema potrebe da bacam preko 100km za to, kad mi mama može sašit zua manje pare. Tako će se baka abd idući tjedan baciti na šivanje, jedva čekam.
Zanima me, i brine, jedino hodanje. Naime, imam neki osjećaj da bi mogla past.. Je li se kome dogodilo..?
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 16.8.2009 14:53:29
Lulu_
IZVORNA PORUKA: Crazy little thing
Ja već dvadesetak dana istražujem okolo ovaj mei tai (glupača, nisam se ni sjetila pogledat na ringeraji!) Kad vidim vi to već pošteno prodiskutirale. Za sling smo već malo preveliki (4,5 mjeseca) pa bi ja radije mei tai, ponajviše zato što ona voli biti uspravno. Pitala sam i pedijatricu da li je to ok, ona je rekla da je, tako da sam se bacila u potragu. Prvo sam mislila reći prijateljici da mi dobaci iz Zg pa sam skužila da nema potrebe da bacam preko 100km za to, kad mi mama može sašit zua manje pare. Tako će se baka abd idući tjedan baciti na šivanje, jedva čekam.
Zanima me, i brine, jedino hodanje. Naime, imam neki osjećaj da bi mogla past.. Je li se kome dogodilo..?
nije ti velika za sling...mi smo se tek pocele nositi od treceg mjeseca pa do 11 mjeseca intenzivno...cak se i sad nekad nosimo
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change