Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 30.5.2009 20:35:19
mamina cura
Odgovorila Malena mi je bolesna pa me nigdje nema ali bice aBd dobro. Inace imam preljepe nove materijale za slingove bas za ljeto. Presretna sam sto sam nasla nesto tako lijepo.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.6.2009 22:12:48
poetesa
joj ja sam skeptična po pitanju ovih marama Prvo sam mislila "kolica i gotovo" ali sada kontam da će moja beba ionako doći u hladnom periodu i da je premala za kolica...Pa sam pomislila na kengur i taman se odlučila a onda vidim na netu kao kengur je štetan... Sad te marAME, ali i kod njih postoji rizik ako se beba ne namjesti pravilno... Skroz sam zbunjena!!!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.6.2009 22:26:54
Anoniman
meni je na početku sling bio treća ruka, najlakše sam se kretala sa njim, u njemu je bila najmirnija i najlakše zaspivala. Samo trebaš polahko dok ga beba ne prihvati i naći način na koji joj odgovara. Nosala se konstantno prvih šest mjeseci, ali sad ima deset mjeseci i nažalost je ne mogu više nositi jer je preteška, a i neće da bude prema meni okrenuta, izvija se i želi da naprijed razgleda.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 29.6.2009 13:43:50
chuci
mamina cura svaka ti čast, evo ja pročitala svih 18 stranica. neke slike nisam mogla da otvorim čini mi se da negdje vidjeh da si šila i onu ravnu maramu. šiješ li još uvijek, za nas, obični narod . moja bebica stiže aBd krajem septembra pa bi ja da unaprijed imam sve što mi treba. interesuje me i MT, ne za moju bebicu odmah, nego brat ima curicu od 10 mjeseci pa sam i njega naložila kako je to super. ako šiješ još uvijek molim te javi se na pp. hvala
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 1.7.2009 15:42:47
taze_mlada
ja sam je dobila na poklon (moja zelja bila) ali ja nikako da ulovim malog u dobrom raspolozenju da malo vjezbamo to stavljanje i nosanje.. malom je 2 mj a masalah ima vec preko 5 kg pa kontam necu se ni okrenuti a on ce mi biti veliki za sling...
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 1.7.2009 15:49:15
Lulu_
hej da te utjesim...naomih ima 15 mjeseci i jos uvijek je nosam u slingu nekada a najvise je nosim u mei taiu koji nam je sila mamina curaaaaaaaaaaaa
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 1.7.2009 17:19:04
Anoniman
Mamina cura, svaka čast na tvom trudu i kreativnosti!!!
Mene zanima nekoliko stvari što se tiče MT: da li MT ima univerzalnu veličinu za različit uzrast bebe, do koje dobi/kilaže se djeca mogu nositi u MT i, naravno, cijena?
Moja bebi sa 5 mjeseci vec ima preko 7 kg, pa ne znam hoce li mi biti preteška da je nosim u MT sa 6 i više mjeseci... Ne navikavam svoje dijete da je nosim po rukama, ali nekad, kad je moram nositi, užasno me zabole leđa. Mei Tai mi se čini praaaavo praktičan, pa bi mi sve informacije puno značile da donesem konačnu odluku: Mei Tai ili Niš-tai
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 3.7.2009 10:11:52
mišur
Pingpong, isti sam problem imala sa nosanjem i bolovima u leđima... Pošto mi je mamina cura napravila MT, i bila je zima, pa ssmo jako često išli u šetnju sa MT, mogu ti samo reći da je fantastičan i da leđa uopšte ne bole.. Naravno, pretpostavljam da nećeš ići u maratonske šetnje od nekoliko sati.. Ja vjerujem da je to do širokih kaiševa, jako su ugodni za leđa... Meni je ovo nosanje zimus ostalo u najljepšem sjećanju... Obučem ga, stavim u MT i idemo u hodanje..On, pile moje, odmah zaspi na meni i onda ga ja ljubim i mazim i nosam istovremeneno
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 3.7.2009 10:16:55
Lulu_
IZVORNA PORUKA: pingpong
Mene zanima nekoliko stvari što se tiče MT: da li MT ima univerzalnu veličinu za različit uzrast bebe, do koje dobi/kilaže se djeca mogu nositi u MT i, naravno, cijena?
Moja bebi sa 5 mjeseci vec ima preko 7 kg, pa ne znam hoce li mi biti preteška da je nosim u MT sa 6 i više mjeseci... Ne navikavam svoje dijete da je nosim po rukama, ali nekad, kad je moram nositi, užasno me zabole leđa. Mei Tai mi se čini praaaavo praktičan, pa bi mi sve informacije puno značile da donesem konačnu odluku: Mei Tai ili Niš-tai
mt je univerzalne velicine ali mamina cura je meni napravila jako siroke kaiseve posto je mt pretezno koristio mm,pa da mu je udobnije. u mt se nosaju dijeca do 15 kila mt se moze koristiti od 4 mjeseca bebine starosti mt je super ali mein je sling zakon pogotovo za bebu od 7 mjeseci brze se stavlja i vadi i nema vezanja... sa slingom mozes sve da radis cak i da dojis hodajuci , sto sa mt ne mozes sling ima puno vise pozicija i nacina nosenja
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 8.7.2009 16:34:57
mamina cura
IZVORNA PORUKA: Lulu_
mt je univerzalne velicine ali mamina cura je meni napravila jako siroke kaiseve posto je mt pretezno koristio mm,pa da mu je udobnije. u mt se nosaju dijeca do 15 kila mt se moze koristiti od 4 mjeseca bebine starosti mt je super ali mein je sling zakon pogotovo za bebu od 7 mjeseci brze se stavlja i vadi i nema vezanja... sa slingom mozes sve da radis cak i da dojis hodajuci , sto sa mt ne mozes sling ima puno vise pozicija i nacina nosenja
Sve sam odgovorila. I kako sam vas sve pozelila Kako je grozno bez RR foruma i bez kompjutera Ko kaze da se ne moze dojiti u MT ja sam uspjela i to nekoliko puta. Beba je bila okrenuta naravno prema meni i ja sam isvukla cicu i dala joj i ona povukla Ma nevjerovatno. Svaka nosiljka ima svoje prednosti i mane. Moja bebara sve voli i mi se nosamo od rodjenja. A moram priznati da sad sve manje jer je presla preko 10kg a i uziva da se voza u kolicima. Moracu da radim na novoj
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 29.7.2009 20:14:46
Anoniman
Danas smo se "nosale" i vani (jučer samo po kući)! Doduše šetnja je bila veoma kratka, ali se malena nije bunila. Nisam je smjela odmah predugo i predaleko nosati, da ne počne plakati. Bilo je malo čudnih pogleda, al' sam ja bila sva ponosna...
Ja sam donji pojas zavrnula dva puta, i sada mi bebana fino može gledati. Kad zavrnem samo jednom, jedva može viriti... nekako sva upadne. Ovako mi se čini bolje, dok ne narastemo još malo. Je li to ok, Mamina cura?
< Poruku je uredio pingpong -- 29.7.2009 20:15:22 >
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 29.7.2009 20:35:24
mamina cura
Jeste, super. Inace sam MT malo povecala po visini da se moze sto duze nosati. Neke bebe su dugonje pa ne treba dva puta zavrnuti a curice su ipak manje
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 29.7.2009 20:54:13
Anoniman
Ne, ne može... barem je meni tako rečeno, ali ti se posavjetuj sa iskusnijima. Meni je ovako baš super. Djeca vole da gledaju u "nosača"... sigurnija su. Uostalom, vide dovoljno i sve ostalo... preko maminog ramena, a i sa strana! A i ja sam mirnija, uvijek pazim je li bljucnula, spava li... da je okrenuta naprijed to ne bih mogla.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 29.7.2009 20:55:33
martajay
Ne, ne može... barem je meni tako rečeno, ali ti se posavjetuj sa iskusnijima. Meni je ovako baš super. Djeca vole da gledaju u "nosača"... sigurnija su. Uostalom, vide dovoljno i sve ostalo... preko maminog ramena, a i sa strana! A i ja sam mirnija, uvijek pazim je li bljucnula, spava li... da je okrenuta naprijed to ne bih mogla.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 29.7.2009 20:56:44
Skvo RR
Meni Uma nikada nije volila da gleda prema meni ili MM-u, uvijek okrenuta prema "vanjskim" dogadjajima. Kad razmislim i u slingu je imala veoma cudne poze.
< Poruku je uredio skvo -- 29.7.2009 20:59:24 >
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 29.7.2009 21:10:19
mamina cura
Zbog polozaja nogica tj. razvoja kukova najbolji je polozaj da je beba okrenuta prema nosacu. MT nije ni dovoljno izrezan da bi beba mogla se nositi prema van. U slingu je dozvoljeno da gleda prema van ali tad nogice moraju biti u slingu, nesto slicno kao kod prave kengur mame i njenog tobolca Evo i danasnjeg uratka