Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 18.2.2009 23:34:04
mamina cura
Ma ima toga jos ali nikako da stignem pored svega jos slikati i stavljati u album Odusevljena sam pamucnim velurima i doslovno bih sve pelene bacila a koristila samo velur. Tako, valjda, sa godinama dodje i iskustvo
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 22.2.2009 20:20:08
Anoniman
super je mišić. Eh, sjetih se, mamina cura, da te pitam da li si imala priliku vidjeti nosiljke poput slinga, ali bez čvora, vezanja, halki, nego tako fixno sašivena nosiljka, od debljeg materijala, tipa kengur, sa postavom unutra? Ja sam je dobila na poklon, ali je nažalost mala za moju djevojčicu, jer je nošenje moguće samo u vodoravnom položaju.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 22.2.2009 20:47:21
mamina cura
Ako sam te dobro skontala to je pouch. Neki ga zovu i sling. On je dobar jer se beba lakse smjesti ali je nezgodan jer se radi u velicinama prema mami a ne bebi. U njemu mozes nositi isto kao i slingu ali ako ti je mali znaci da ti treba veci Hvala na pohvalama, ovaj zadnji sam sila samo da zaposlim mozak od brige. Timur je dobio jucer visoku temp a nedavno je prebolovao šarlah pa mi se svasta mota po glavi Sutra idemo doktorima da vidimo sta je. Vodili smo ga u hitnu ali po njima sve je ok A temp je jaaako visoka i pomazu mu samo voltaren cepici.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 8.3.2009 16:50:56
pipun
Mogu li ja dobiti na pp cijene slingicha jer ne mogu da nadjem nista na malim oglasima ovde? Meni ce to vrlo vjerovatno trebati kad nam sad dodje beba, akbg kraj aprila , jer ovaj mali ce biti strasno ljubomoran (3god. razlike), pa cu morati imati uvijek slobodne ruke i za njega, a ovaj sling mi se cini kao najoptimalnije rjesenje.
Ovo je za maminu curu:
Jesi li vidjela novi dizajn sling-a "moby wrap"? Evo pokusacu prikaciti ovde par slika, kako izgleda.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 8.3.2009 20:48:32
mamina cura
Mislim da ce ti trebati i nosiljka za njega Jedna mama je uzela sling za bebu a na kraju je nosila u njemu stariju curicu Moj Timur je srecom veliki za nosanje, meni bi inace otpala ledja
Super su im moby wrap-ovi. Ako mi iskopas dimenziju i vrstu materijala ovo nije tesko napraviti. Mada sam misljenja da je ovo super za pocetak a poslije kad bebara oteza materijal se rasteze i sigurno otezava nosenje. A nedavno sam uradila i prvi sling od pamuka sa elastinom i odusevljena sam udobnoscu i mobilnosti bebe. Velika je prednost sto nije krut, bebe se bolje osjecaju. I bolje se namjesta a ipak se ne rasteze toliko da preteze. Otkako sam ga uradila ne vadim je iz njega Moja cura ima 14mj i mi se jos uvijek ponosno nosamo
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 23.3.2009 21:45:55
mamina princeza
Ej zene moje drage ...u zadnjih par mjeseci nisam koristila sling tacnije od kada dzelila ima 6 mjeseci - esto nismo imali posebnih potreba...sad trebam na put s njom pa eevo kontam kako cu je ubaciti ono stomak na stomak da noge vise:))) ne ide mi a ne mogu naci onaj link na kojem je to sve objasnjeno ... pomagajte pusa
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 23.3.2009 23:51:05
mamina cura
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
Ej zene moje drage ...u zadnjih par mjeseci nisam koristila sling tacnije od kada dzelila ima 6 mjeseci - esto nismo imali posebnih potreba...sad trebam na put s njom pa eevo kontam kako cu je ubaciti ono stomak na stomak da noge vise:))) ne ide mi a ne mogu naci onaj link na kojem je to sve objasnjeno ... pomagajte pusa
Mislim da ti je bolji polozaj na bok jer su pokretniji i puno je lakse nositi zbog opterecenja ako ti je cura vec mashalla
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 24.3.2009 11:08:25
Hannah
Meni na kuku uvijek nekako spadne previše kad ga zavežem u mei tai, ili ja ne znam dobro zavezati? A puno je lakše za nositi, trbuh na trbuh me uvijek zabole leđa...
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 24.3.2009 11:49:45
mamina princeza
hvala sad cemo gledati pa cemo vjezbati dok smo ovdje jos koji dan... moja cura ima oko 9 kg ( imala je toliko prije 15 ak dana al toliko skace da mislim da se vise ence tako debljati kao prije) i nadams e da cu je moci nosati po dubrovniku:)
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 24.3.2009 23:49:12
namkic
hvala mamina cura na iscrpnim informacijama o sling maramama i mt-ovima,ja bih te zamolila ako imas snit sa linijama i dimenzijama da mi ga posaljes pa da pokusam sama sašiti,ili da mi posaljes link gdje bih mogla to pogledati .Bila bih jako sretna i ponosna da sama nesto napravim za svog sincica.Inace znam siti neke osnovne stvari .mislim da MT vec imam u glavi a za sling nemam halke ,svejedno probala bih.Hvala i mnogo uspjeha u ovom poslu.Javi sefu da si zauzeta
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.3.2009 8:19:58
Hannah
Kad uzmem tastaturu za računar na kome su mi zapamćene stranice sa kojih sam šila mogu ti poslati, a dimenzije je bolje da ti napišem, jer isprva sigurno nećeš potrefiti. Mada meni je najbolje ispao onaj kojeg sam kupila :) Imam neko uputstvo kako sašiti pouch sling, a to ti je sling bez ringova. Samo moraćeš ga dosta precizno sašiti kako ti ne bi bio ni veliki ni mali.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.3.2009 11:40:33
mamina cura
Snit ti ne mogu poslati jer sam ga sama modifikovala i sa vremenom prilagodjavala malim guzama tako da spada u kategoriju poslovna tajna. Ako ukucas u trazilicu sewing mei tai ili tako nesto slicno sigurna sam da ces dobiti puno strana sa uputstvima. Malo engleskog i to je to. Za sling ti trebaju halke, ja ih nabavljam iz SAD originalne za slingove jer sa tim stvarima nema zezanja. Sefa nemam, sama sam sebi sef
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.3.2009 18:49:02
mišur
Mamina cura, mi smo se pravo nanosali našeg MT... I stvarno je ekstra, posebno što me leđa uopšte ne bole, kao da ga i ne nosim... A svi su me pitali odakle mi i hvalili kako je lijep..
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.3.2009 22:46:10
mamina cura
Tako mi je drago cuti da se nosate Ipak je veliki trud ulozen u svaku nosiljku i treba da se nose I mi se jos uvijek nosamo. Hena spada u laksu kategoriju pa tako mi jos uvijek nije teska Za kolica ne znam ni da postoje. Ja strasno volim biti u kontaktu sa bebom, kolica su mi nekako daleka.