|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
8.7.2009 14:01:13   
dana3
vrucina nas ubija pa ne jedemo skoro nista.jutros po budenju sika i pola flasice a za rucak  4 kaskice povrca sa puretinom i rizom.cuuuuuj 4 citave kaskice.zaspao bez iceg.pobjegao da ga ne ganjam sa kasikom po kuci.user posted image user posted image user posted image

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 1401
8.7.2009 16:54:38   
Anushka
danas jos nista nije jeo na kasikuuser posted image
ujutro probali crnog hljeba i pavlake bez zumanca ali ni da okusi. dojio i posto je bio jaako nervozan a rano smo izasli napolje, dam mu flasice i najede se i odspava.
onda probali keksolino - posto je bar to uvijek htio - uvalim mu kasikicu a on u vrisku. i dok sam se okrenula po maramicu zgrabio zdjelu i sav se umeljao keksolinom. I uvalio se od smjeha. Pustila sam ga da se bar ismijemo i izigramo kad vec nece pa nece da jede.
Onda mu dala svjeze banane liznuo i nece. Popio sok banana/kruska. Nije htio kasicu napolju i opet popio AD. Poslije je dojio i sad spava.
probat cu jos griz veceras koji jos nikad nije odbio, al bas me brineuser posted image  odo na temu malih odbijaca hrane da se zalimuser posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1402
8.7.2009 17:00:12   
Skvo RR
Anushka...bas mi je zao...Garant su zubici. A mozda mu je i vruce....Vjerujem da je to prolazno stanje...i da ce nam Alen opet papati.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1403
8.7.2009 18:00:54   
Anushka
evo pola sata sam mu davala kasicu jabuka i sipak i pojeo je nekako. Mislim da ga je i stomacic zezao napinjao se kao kad je imao grceve pa sam ga masirala i obavio je, a i zubi - sad sam mu zaledjenom mrkvom trljala desni i sve se stima dusica. a vjerovatno ima i do vrucine.. jooj samo da mi je zdrav makar ga po cijeli dan hranila. Eno ga vristi od srece sa mm i prijateljem, galami sve ori:)nadam se da je prolazno i ja, hvala ti skvo:)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1404
8.7.2009 18:37:11   
lejlaze
Anushka i nama se cesto desi da Daris nece, apsolutno nista probat, osim sike. Imaju veze zubici, jer sam primjetila kada je takav, pojavi se novi zubic ili je moguce da je vrucina.
Mi smo danas za dorucak - puru sa pavlakom;
ruckili smo ostalo nam od jucer teletine sa tikvicom i mrkvom
a vecerat cemo grisolino

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1405
10.7.2009 8:29:21   
Anushka
juce sam bila na putu poslom i mm je bio sa njim vani cijeli dan. Pojeo je kasicu od jabuke, pola hippovog griza, sok i ostalo AD mlijeko i onda nadoknadio dojenje kad sam napokon dosla. Valjda ce danas biti bolje.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 1406
10.7.2009 9:18:44   
lejlaze
mi smo danas doruckovali grisolino

vec sam mu napravila kuhanu mrkvu, tikvicu i danas cemo probati kupus i teletina, nadam se da ce mu se svidjeti.

a vecera ne znam, vidjecemo.

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1407
10.7.2009 9:43:21   
new mama
Evo da se i mi malo javimo juce
dorucak:karamelino
uzina:breskva i banana
rucak:telece supica,meso,malo hljeba i jogurt bio aktiv mala flasica sve popila i pojela
vecera:pokusaj rizolina,ali slabo spavalo joj se
ostalo caj,sok,sikauser posted image
danas
dorucak:pura sa jogurtom i pavlakom
uzina:neka kasica vjerovatno cemo u setnju
rucak:piletina,karfiol,mrkvica,krompir
vecera:hipp kasica za laku noc jabuka i komorac
ostalo malo keksica plazme,rizinih i caj,sok,sikauser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 1408
10.7.2009 9:43:51   
Anoniman
Juče smo probali hipovu kašicu od riže i povrća, pojeli smo samo pola za čitav dan. Više voli slatki obrok nego slani, melja nešto kad jede rižu.
Pitanje: Da li se može dati i danas ta kašica prenoćila je u frižideru?

(odgovor članu lejlaze)
  Neposredna veza do poruke: 1409
10.7.2009 9:46:09   
Nunichi
Na hippovim pise da moze biti otvorena 3 dana u frizideru.
Na vocnim...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1410
10.7.2009 10:01:32   
new mama
Breskva ja sam znala nekad Ajni dati kasicu od hipp kad prenoci,dok je bila manja nije mogla pojesti,ali opet rijetko,mad pise da moze do 3 dana u frizideru,ali opet neka sumnja u meniuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 1411
10.7.2009 10:03:49   
Anoniman
aha... vidiš nekad treba i pročitat šta piše na bočici user posted image user posted image user posted image , nek sam ja pročitala da ima povrća i riže (forsiram mu to pošto bi samo jeo voće).

(odgovor članu Nunichi)
  Neposredna veza do poruke: 1412
10.7.2009 10:06:07   
neki
Breskva,moze...Ja je stavim u posudu sa vrucom vodom,tako malo odstoji,i super budeuser posted image A mi smo juce probali brokulicu,ja fino napravila sa malo rize i ikuhala malo piletine,i sve smo ispovracali,uopste mu se nije svidjelouser posted image user posted image user posted image Probacemo za koji dan opet.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1413
10.7.2009 10:50:28   
NANICA
IZVORNA PORUKA: Breskva

Juče smo probali hipovu kašicu od riže i povrća, pojeli smo samo pola za čitav dan. Više voli slatki obrok nego slani, melja nešto kad jede rižu.
Pitanje: Da li se može dati i danas ta kašica prenoćila je u frižideru?

Ja sam i prvom a sada i drugom ostavljala u frizideru i davavla sutra. Na Frutek-ovim stoji da se mogu cuvati u frizideru do 24h a HIPP-ove duze. U svakom slucaju ja ne dajem ako su duze od 24h u frizideru. Jucer smo jeli mlado povrce i nismo sve pojeli, ostavili u frizider i evo sad idemo jesti. Kao sto rece neki samo je malo zagrijem u vrucoj vodi.

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1414
10.7.2009 11:32:34   
Anoniman
hvala vam ...evo sad smo upravo jeli i sve je pojeouser posted image ,dobar savjet za grijanje u toploj vodi, još jednom puno hvala.

(odgovor članu NANICA)
  Neposredna veza do poruke: 1415
11.7.2009 18:52:30   
mamabb
E da vas pitam  ovdje, da ne otvaram maksuz temu, ako mogu :)

Evo sezone dinja i lubenice, kad se one mogu davati bebama i kako?

Hvala!

04.12.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1416
11.7.2009 22:03:19   
dana3
Leluska je mladja od mog deckica dva mjeseca i juce sam mu dala lubenicu ali to je on maljao rukicama i nije jeo,ne svidja mu se.ne znam bas da lubenica ima nekih veoma vaznih vitamina pa ako neko zna neka napise.puna je vode pa sad drugo ne znam

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1417
11.7.2009 22:06:19   
Hanady RR
mojoj starijoj djevojčici  je bilo 8 mjeseci kada sam joj ponudila lubenicu izrezala na kockice povadila košpice i stavila na hranilicu. kako je bila slatka jela je ko luda lubenicu, dinju nikad nije voljela.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1418
11.7.2009 22:09:25   
Hanady RR
Nutritivni profil
Lubenica je izvanredan izvor vitamina C. Također, dobar je izvor vitamina A, B1 i B6, te minerala kalija i magnezija. Jedna šalica lubenice osigurava 24 % dnevnih potreba za vitaminom C i 11.1% dnevnih potreba za vitaminom A.

Lubenica nije tek ukusno osvježenje za vruće ljetne dane. Prema rezultatima znanstvenih istraživanja, lubenica posjeduje aktivne tvari koje ublažavaju upalna stanja i mogu pomoći u prevenciji astme, ateroskleroze, dijabetesa, karcinoma kolona i artritisa.
Snažni antioksidansi
Slatka i sočna lubenica riznica je najvažnijih prirodnih antioksidansa. Odličan je izvor vitamina C i vrlo dobar izvor vitamina A, koji je u lubenici prisutan poglavito u obliku beta karotena. Crvena boja lubenice potječe od biljnih pigmenata, od kojih najviše pažnje privlači likopen.
Plejada snažnih antioksidansa iz lubenice putuje po tijelu i neutralizira slobodne radikale. Poznato je da slobodni radikali mogu izazvati brojna oštećenja tjelesnih struktura, primjerice, pospješuju oksidaciju kolesterola što može uzrokovati aterosklerozu, uključeni su u procese koji potiču upalu što pogoduje nastanku brojnih bolesti poput osteoartritisa, reumatoidnog artritisa te malignih bolesti.
Antioksidativni nutrijenti iz lubenice – vitamin C, beta karoten i likopen – učinkoviti su u onesposobljavanju tih opasnih molekula i tako štite organizam od bolesti.
Brojnim znanstvenim studijama dokazana je učinkovitost vitamina C i beta karotena u prevenciji bolesti srca i brojnih kroničnih upalnih bolesti.
Likopen iz lubenice
Biljni pigment likopen uglavnom se asocira uz rajčicu, a poznato je da je topljiv u masti i zato ga tijelo bolje apsorbira kada se konzumira u obliku umaka od rajčice. Manje je poznato da je likopen prisutan i u lubenici i mangu. Za razliku od drugih fitokemikalija, koji su uglavnom proučavani u studijama na životinjama, likopen je višekratno ispitivan u studijama na ljudima, te mu je dokazana zaštitna uloga u rastućem broju karcinoma. U studijama se najčešće spominje zaštitna uloga kod raka prostate, dojke, endometrija i pluća. Antioksidativna funkcija likopena podrazumijeva zaštitu stanice i staničnih struktura od štete izazvane djelovanjem slobodnih radikala, a to djelovanje važno je i u prevenciji bolesti srca.
Potpora tjelesnoj proizvodnji energije
Lubenica je bogat izvor vitamina B skupine, koji su odgovorni za proizvodnju energije iz hrane u tijelu. Posebno je dobar izvor vitamina B6 i B1 te minerala magnezija i kalija. Za ovu namirnicu može se reći da posjeduje visoku nutritivnu gustoću jer ne opterećuje tijelo suvišnim kalorijama, a istodobno snabdijeva tijelo s pregršt važnih nutrijenata.

izvor:http://www.gastro.hr/index.php/hr/nutricionizam/namirnice/lubenica

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1419
11.7.2009 22:12:27   
dana3
e tekst je bas super

nisam davala bas posebo,vise proba i nije odusevljen.mango i breskve su favorit

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1420
11.7.2009 22:12:45   
juni
Ja pravo volim lubenicu ili karpuzu,po nasem mostarskom, ali Emil ne voli. Nevjerovatno, okrece glavu od nje kao da mu se gadi, pravi face gadjenja user posted image I nece ni da je pipne.

EMIL,7.9.2008.

Neposredna veza do poruke: 1421
11.7.2009 22:14:05   
veeseelaa
ja se sva ospem kad neko spomene čvrstu hranu, moja Ajša kad ogladni toliku frku napravi da ja ne stignem da izgnječim voće ili povrće koje sam joj imala nijet dati a ranije da pravim pa da stoji nešto mi bezveze. Onda, obzirom na situaciju napravim mlijeko na brzinu i onda ništa od guste hrane.
A i kad uspijem joj šta dati ona se sva umelja da ja šiznem...
Živci su mi baš potanki a ona inače povraća u mlazovima pa je to haos
Nego zna li neko dobar aparat koji samelje hranu???
moj brat ima nekakav, kupio ga putem teleshopa i za 10 je
Jel teleshop ima prodajno mjesto na M.dvoru???

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1422
11.7.2009 22:16:28   
dana3
danas probao prvi put ribu i to losos.jeo i mrgodio se .ima rize u kasici i nece rizu samo pljuca.malo jede ,izgleda zubi zezaju jer me opasno ujeo za siku ovim dojnjim sto imauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 1423
11.7.2009 22:19:36   
dana3
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja se sva ospem kad neko spomene čvrstu hranu, moja Ajša kad ogladni toliku frku napravi da ja ne stignem da izgnječim voće ili povrće koje sam joj imala nijet dati a ranije da pravim pa da stoji nešto mi bezveze. Onda, obzirom na situaciju napravim mlijeko na brzinu i onda ništa od guste hrane.

mislim da sam stavljala slike tog aprata na tehnici tamo.ali moze i stapni mikser..ne moras da se brines za cvrstu hranu jer curica je mala jos pa mlijeko joj je jos dovoljno.ja sam na pocetku isto mijesala mlijeko i bananu,rojetko da moze kroz flasicu ili gusce pa davala kaskicom.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1424
11.7.2009 22:21:11   
teta berta
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Kupi štapni mikser super je i brzuser posted image  A ja uvijek skuham ranije i kad treba jesti začas smiksam, sada ostavljam komadiće da se navikava!

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *