Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.7.2009 14:22:23
mišur
IZVORNA PORUKA: mamma mumi
Kada ste vi mame pocele sa davanjem ribe i da li ste uzimali bas ribu ili filete?
Ja sam počela, mislim, sa punih 9 mjeseci i to svježu pastrmku... I ja sam je pekla u foliji u rerni, sa par kapi maslinovog ulja... I danas je tako pravim, i ne uzimam filete...
cele.k, po mom mišljenju bebica ti je još mala za uvođenje guste hrane, ali to je opet stvar o kojoj sama trebaš odlučiti, jer će ti svaka mama dati različito mišljenje... Kad god da počneš, pazi da mu jednu vrstu voća ili povrća daješ par dana zaredom, kako bi pratila ima li određenih alergijskih reakcija.. Ja sam počela sa punih 5 mjeseci i to sa sokićem od jabuke, mrkve, bananom.. I znam koliko sam se samo mučila i sekirala oko ovog hranjenja-kad, šta, koliko..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.7.2009 14:29:40
NANICA
IZVORNA PORUKA: cele.k.
Nanice kad si mu pocela davati vocne kasice i sokic?Moja srecica ima 3 mj i 7 dana.Ja planiram s 4 mj joj poceti davati.Jel to prerano?
Cele.k. Izvini, sad vidjeh tvoj post da si me pitala. Ja sam sa prvim djetetom pocela vocne kasice sa 4 mj. Poceli ovim redoslijedom jabuka, kruska, mrkva, banana. Nakon svake vockice cekali i po 7 dana da vidimo ima li alergije. Tada se tako trebalo. Sada sa drugim malisanom (nakon 5,5 godina) dosta stvari se promijenilo ali ja radim isto kao i sa prvim. Dakle, sacekali 4 mjeseca i nekoliko dana i odmah poceli sa jabukom itd. Evo od prekjucer jedemo slane kasice HIPP-mlado povrce. a 12/07 punimo 5 mjeseci aBd i Boga mi nismo cekali po 7 dana, sad sacekamo po 2 dana i idemo dalje Sto se tice tebe i drugih mamica sve je individualno i same morate odluciti ali naravno mi smo tu da vam kazemo svoja iskustva. U svakom slucaju mislim da ne bi trebalo davati nista osim mlijeka minimalni do 4 mjeseca.
< Poruku je uredio NANICA -- 6.7.2009 14:30:36 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.7.2009 17:35:16
bebbe RR
Sto se tice ribe, negdje sam vidjela da postoji Hippova kasica s ribom, i to od 8. mjeseca... Nas danasnji jelovnik: Dorucak: kuhana jabuka s mlijekom i keksom. - pojela sve Rucek: piletina, mrkva, riza. - pojela sve Vecera: kuhana nektarina s kravljim sirom i prosenom kasom. - vidjecemo
Pitanje:
Da li ste i kada svojim bebama pocele davati cjelovite pahuljice, recimo zobene, i cjeloviti hljeb?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.7.2009 17:58:51
Adana
Cao! Bebbe, ja sam Asji pocela davati hljeb i ostale zitarice (zob, psenica i sl.) kada je imala nekih 9 mjeseci, koliko se sjecam. Sigurna sam da nisam ranije.
dorucak: crna kifla, jogurt, banana rucak: tikvica,spinat,fasirana piletina,crveni i bijeli luk sa mladim sirom i mileramom; 2 crne kiflice, malo dinje, malo nektarine, kajsija, sljiva, malo pecenog mesa; sokic (naravno ne sve od jednom, vec na rate ) vecera: vidjecemo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.7.2009 18:03:31
Adana
IZVORNA PORUKA: Dalila Sa
Pozdrav Molim vas jel mi može neko objasniti kako izgleda pakovanje i gdje kupujete *proso*,nisam nikad prije kupovala,a par puta sam tražila i nisam sigurna koje pakovanje da kupim. Iskreno nešto me strah da ne pogriješim. I kako ga pripremate,sa čim ga dajete bebi? Uh znam puno pitanja ,al stvarno su mi potrebne te informacije
Ja proso kupujem u DMu, i to Alnaturin. Na kesi pise HIRSE FLOCKEN. Znaci pahuljice prosa. :)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.7.2009 18:08:37
Adana
IZVORNA PORUKA: mamma mumi
Kada ste vi mame pocele sa davanjem ribe i da li ste uzimali bas ribu ili filete?
Ja sam Asji prije nekih mjesec dana dala Nestle kasicu sa oslicem i svidjela joj se, a nedavno sam joj davala pastrmku pecenu u foliji. I to joj se svidjelo. Ponekad sa mnom copne tunjevine iz konzerve. sada joj je 11,5 mjeseci.
danas dorucak: opet dvije kasikice zumance, hljeb pavlaka i poslije malo frutolina da zasladi uzina: breskva, kajsija mix rucak: na pilecem temeljcu mrkva, grasak i pire krompir vecera: pozelila ja vrilice i kljukuse pa cu i njemu dati sta napravim, imam nijet sto bi rekli, a vidjet cemo na sta ce izaci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.7.2009 21:14:35
mirnac
dorucak- zitarice s mlijekom (sad se ja 'navadila' na alnature 5korn flocken pa zajedno doruckujemo:-) Leili se nije svidjelo pa je ona pojela kasicu mrkva i jabuka (juvitana, prvi put cujem, ali bila mi priruci, neko nam je donio, ne znam ni gdje se to ima kupiti, nije nesto) rucak-teletina,blitva, mrkvica, krompir vecera-hipp good night jabuka s komoracem u medjuvremenu caj (ciciban, meni divno mirise); voda sa limunom i sok hipp jabuka i mrkva, malo su 'glodjale' kiflice, ali malo toga su progutale. Tek skontah da smo danas pravo voce skroz preskocile kakva neodgovorna mama, a sezona, a jos je i nana govorila da im dam jabuku bas sam umorna m.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.7.2009 21:29:06
Adana
Pa diiiivno ti imas dvije djevojcice. Sweet!!! :) A ema je prelijepo ime. I leila je lijepo pogotovo jer nema slovo j. Ali Ema... nesudjeno ime moje bebare.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.7.2009 21:32:34
Adana
Ah, da:
dorucak: jaje peceno na puteru i mileramu sa mladim sirom i crnom kiflom
rucak: tikvica, riza, karfiol, gore pomenute zitarice iz DM, nekih 5 vrsta, sve prodinstano na crvenom luku i maslinovom ulju, malo piletine i avokada, i neizostavno milerama
vecera: vjerovatno frutolino sa nekom vockom
a za uzine je jela sljive, kajsije, breskvu i rizine keksice, i pila sok od ananasa.
i sikila je par puta...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.7.2009 21:38:10
mamma mumi
Evo da se prijavimo i mi sta smo danas ruckali: Dorucak:Keks mljeveni, malo jabuke i nektarine Uzina: malo uzeo jogurta sa nektarinom Rucak: skroz smazao: grasak, mrkva, krompir i piletina sa kasikom pavlake Vecera:medolino i 180 ml AD mlijeka, sika i abuba
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2009 9:25:13
Skvo RR
Rucak: teletina, mrkvica, tikvica, malo jogurta da zalijemo... Slatki obrok....Keks, nektarina i malo nestle rize da uveze... Ostalo: flasice AD-a, soka, cajke
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2009 9:38:16
Okarica
Ženice, koliko često svojim bebama dajete meso? U nedjelju smo za ručak jeli pastrmku, pečenu u foliji. Mi smo juče jeli: Doručak: HIPP milk pap (jogurt i breskva). U posljednje vrijeme nije nešto oduševljena tim. Užina: Malo banane Ručak: Pileća supica sa grizom i malo kruha Večera: Jogurt s kruhom Popila je jedan sokić od kajsije i malo čaja i dojila nekoliko puta.
Danas: Doručak: Isto kao juče, ali vrlo, vrlo malo. Užina: Navjerovatnije nektarina ili jabuka Ručak: Miks od povrća sa krompirom (karfiol, mrkvica, tikvica) Večera: Opet jogurt U toku dana ćemo dojiti, popiti sokić i malo čaja
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2009 9:52:06
Dalila Sa
a od kad si počela davati teletinu.ja sam kontala da krenem iskuhavati teleće nogice sa povrćem,al nešto mi rano,pa neznam ...bojim se da mu nedojadi piletina,malo da promjenim ,a inače sa voćem i povrćem smo krenuli od četvrtog mjeseca.