Anushka
|
Drage mame i bebe, da se javimo i mi malo, kako je vrijeme ruzno skoro ne izlazimo, jutros nestajalo struje pa da je ne cekamo odemo na pijacu i shopping i kupila mu cokolino pahuljice, jer sutra puni 8 mjeseci i pocinjemo i sa tim, a zumance cemo kad mm nadje domaca jaja "nespricana" sto jedan rece. Danas probali dinju, ja probala cveklu poslije par godina i jedva se suzdrzim da ne povratim, nisam nesto gadljiva, tj nisam uopste gadljiva stavise, al ne mogu cvekle jagnjetine ni svjezeg kajmaka ni naopako. Uhh manuela mi gledali kisobran kolica bas da mi je lakse snositi, al najlaksa imaju 4 kg, pa mi je razlika u jednoj kesi koju kupim na pijaci, i ne isplati mi se. A mali samo sto nije prohodao - dize se uz namjestaj i ivicu kreveta, i pravi koracice i za sada gubi ravnotezu al kako stvari stoje brzo je i to skontati pa cu svakako sve manje kolica i koristiti ako Bog da. hehe a dobar ti ovaj savjet, ovako treba al ja nisam tako:))) mi smo nekako uklopili u ta pravila jer smo polako poceli sa 4,5 mjeseca sa kasikicom, i do 6 mjeseci je svasta nesto uspio probati i navici se na kasice. enna zao mi sto je enica nervozna, i alen je, a vidim i ostale bebe, i manje kolicinski jede, nadam se da je prolazno i da su zubici ili nesto tako bezopasno. bebbe mi ujutro ugrabili suho za hodati ali smo popodne gledali pljusak kroz prozor.. jos uvijek se nisam usudila dati sira, a nisam vidjela tu sa sirom kupovnu. Sve mi nesto ovi kupovni ili jaki, masni slani isl a ovi domaci opet ko zna kako sigurni - higijenski i sl nesto bas imam strah od sira da mu dam, a ja opet bi zivjela od sira, uvijek imam bar 3-4 vrste u frizideru, mm reze suho meso a ja sir.. vidjet cemo na koga ce se dijete "baciti".. mamica_10 dobrodosla i od mene, i cestitke na toliiko zubica:) nita, neko vece sam mislila da sam te srela u gradu, posto sam te vidjela samo na jednoj slici ali ti lice nisam uspjela bas dobro vidjeti, elem, zao mi je sto imas takvu svekrvu sreca pa je proslo bez teskoca, vjerovatno bi vecina bebica to dobro podnijela, al nekad je bolje i na hladno puhati.. posto nije bilo reakcije, vjerovatno ni nece biti, i mozes nastaviti, iako bi se ja vjerovatno prije posvadjala sa svekrvom nego joj popustila, tj sa svojom mamom sam se posvadjala upravo zbog toga. Kako je proslo spavanje u drugoj kuci? mamma mumi imamo slican rijecnik, iako je prvo rekao mam mamamam i sl sad je najcesce tata i dada i jos mnostvo nedefinisanih rijeci i glasova:) nek su oni zivi i zdravi a sve ce stici ako Bog da. ilhana, jos nosas svoju lamiju? valjda je do promjene sredine, mi se svaki dan sve manje nosamo i bas pricamo kako su nas prepadali da cemo ga umaziti i nauciti na ruke i hvala Bogu nista od toga, zaspe sam ili u par sekundi u rukama, vise nema utvrdjivanja sna, najvise voli hodalicu i kolica, a valjamo se i po podu, krevetu, skace u svom kreveticu dize se uz ogradicu, sve mu neke nove aktivnosti izmisljam samo da ga ne nosam. Evo vec par dana je odusevljen wc soljom, pa kad je ocejfio sad je masina za ves glavna. Danas je vise od pola sata gledao kako radi i nesto pricao mynxlee sretan mali rodjendan!!! je li djelovao recept za duze spavanje?kako napreduje jelovnik?ima na temama uvodjenja cvrste hrane svega i svacega, snaci ces se vec, sretno! dinciii jesu li vise ti zubici? ne mogu se nagledati ljepotice na avataru, na mamu je:)))i dobra ti ta dijeta ja sam se tako opustila za 10 godina mature, jer je mm bio sa njim a u njega imam 100% povjerenja da ce sve biti OK. evo nadoknadila ja sto sam se slabije javljala, puno pozdrava mamama i bebama, i zelim vam laku noc:)
|