Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
evo da i ja dodam jedan od bisera koje svakodnevno slušam.... ja neki dan sišla do svekrve da uzmem jaja pa onako stavljam u džepove od dukserice a ona meni kaže kako to ne valja...pitam ju ja zašto? kao navodno bit će dijete balavo ....da ne povjeruješ..pa reko bit će sigurno ako ga ne budem brisala
mala mu stvarno sam se od srca nasmijala JESI LI JOJ TO STVARNO REKLA
SVAKA TI CAST MALA MU NEK SI JOJ ODGOVORILA ja ne zivim sa svojom (fala dragom bogu)ali tu je blizu par kilom.a posto mirujem u kuc.slabo se vidimo ali mi je jednom rekla da nevalja milovati macku rodice se djete dlakavo Sta je sa zenama koje drze u kuci po 2-3 macke RODE VUKODLAKA
e da i ja sam čula to za mačku ..kaže jedna komšinica-njena generacija da je ona šutala mačku nogom dok je bila (valjda joj puno dosađivala) pa joj sada sin pravo čupav...a ja kad mu vidim oca mogu i skontati na koga je čupav...pa ćaća mu ima više dlaka na ruci nego ja na cijelom tijelu....
Neki dan nešto pričam sa svekrvom i spomenu ja zmije kad ona nešto pu,pu,pu ko nevalja spominjat to pred dijetom ...Ja u nju blenula ostala bez teksta.
eto da malo podignem temu. ako cete mi vjerovati ja evo 20-ak minuta nemogu sebi da dodjem od smjeha, vjerujte suze same idu.
ne mogu da vjerujem sta sve ima, pa najbolje bi bilo po njima i ne radjati djecu jer dok sve to upratis haos, a ako ne budes pratila dijete ce haman umrijeti ja jos sa tim nemam iskustvo jer sam odvojena od cijele rodbine ali uskoro ce biti vjerujem nekih "iskrenih savjeta", i nemam namjeru da se puno obazirem.
I što mrzim kad me ubjeđuju da bolje znaju je li moje dijete gladno ili nije. Kad god dijete zaplače one: "Boga mi, ona ti je gladna, de ti nju nahrani!" Pa valjda ja znam kako moje dijete plače kad je gladno a kako kad je nervozno ili usrano!!! A one, čavke, razgraktale se oko bebe, hoće svaka da je nosi, pa nije ni čudo što malena plače!!!
[sm =smiley15.gif] [sm=smile y34.gif] AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! kad mi to neko kaze ja se osjacam ov ako kako gore ovi smajlici pokazuju.djetetu treba ocito gurati stalno nesto usta jer onon ne moze biti razdrazeno,uplaseno,mokro,umorno,nervozno,dosadno...samo moze biti gladno uh uh uh kad se toga sjetim i sad se ljutim ali moje zene dali ste vi ikada cule da treba izmuzati djevojcicama mljeko iz dojki...jer ih doji mora kad sam ovo cula opsovala sam u punoj kuci naglas.........kakve su to zene koje novorodzencetu stiskaju njezne sike .jesu li to normalni ljudi...
< Poruku je uredio Lulu_ -- 11.8.2009 21:43:04 >
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
ali da ti vidis kad ona to rece.....ja prvo ne skonta sta hoce ona od mene reko STA kaze ona mene mozda je doji mora reko sta bona i nebila pricas ne razumijem doji je mora dakle da ti objasnim...navecer kad svi zaspemo dodje mora (kao mora ona nocna mora ali u nekom obliku valjda) i doji od bebe siku... mozes li ti to sebi slikovno predstavit doji je mora bebu po noci dodje i doji mora
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
Uh a kad se mora "navali"beba moze i umrijeti,i Lulu ne samo djevojcice meni su to govorili i za mog sina. Eh sta sve nisam cula a jos da sam sve ozbiljno shvatala do sad bi bila definitivno luda. A od kud se sjeti ove more evo se naglas smijem.
zato sto je to najace koje sam cula...mora doji djete... da izmuzes je draga i onda joj bijeli luk stavi da ne nadolazi mljeko i da otjeras moru...i onda ce beba fino spavati
zato sto je to najace koje sam cula...mora doji djete... da izmuzes je draga i onda joj bijeli luk stavi da ne nadolazi mljeko i da otjeras moru...i onda ce beba fino spavati
Meni je to tako slicno cak i patronazna rekla i to malo stucnije u smislu:
"natekle su mu sike zato sto si ti dobila upalu dojke pa od hormona, sto u narodu kazu doji ga mora, i da stavljam aicdi borici ako se nesmanji da idem doktoru"
ali da ti vidis kad ona to rece.....ja prvo ne skonta sta hoce ona od mene reko STA kaze ona mene mozda je doji mora reko sta bona i nebila pricas ne razumijem doji je mora dakle da ti objasnim...navecer kad svi zaspemo dodje mora (kao mora ona nocna mora ali u nekom obliku valjda) i doji od bebe siku... mozes li ti to sebi slikovno predstavit doji je mora bebu po noci dodje i doji mora
joj, možda bih se i ja trebala namazati kakvim lukom. meni jedna skoro reče da djetetu dam vode obavezno poslije podoja jer joj je mlijeko premasno.