Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 8:52:35
bejbibi
Jutro drage ,jeste se naspavale
Vidim lijepe novosti MINA :) da malo obojimo spisak ,sav nam ke plav haman
ANDY pa normalno je da nemas nekih tegoba ..zahvali Bogu da nemas mucnina ,,tesko je pored djece jos i mucnine imati ..ja sam crkavala,nisam bila sposobna za djecu nista ..ne znam kako smo prezivjeli te mjsece ... A nemoj nosati D ..ipak si ti na pocetku i svasta se moze zakomplikovati ,a nije on bas ni lagan sa tim kilicama :) nnisam ni ja A nosala tad a imala oko 8,5kg
Et,odo sta lojest pa kaficu popit ..ja i A same .M u vrticu
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 9:50:37
Zelimo_bebu
Dobro jutro i od mene...kafica se popila sad mozemo dalje...danas idem kod mame pa skupa pravimo kolace za Bozic nekako lakse u dvoje haha a ja sva tegobna svakako... Mina bravo za djevojcicu Andy znaci rodjendanko kako vrijeme brzo leti
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 10:49:51
anandi
Jutrooo...kod mene se sad pije kafica pa ko zeli nek izvoli
zelimo bebu posalji koji kolacic
mina cestitam na djevojcici pa nek si nam ti ovaj spisak malo promijenila
Andy ja nisam imala nikakve simptome na pocetku, tek negdje od 9-te pocele glavobolje koje su par puta izazvale i mucninu i povracanje i to je to, prestale su u 13-oj.
Curke koje ste u poodmakloj trudnoci da vas pitam, kad ste pocinjali osjecati pokrete koliko cesto je to bilo na pocetku? Ja sam pocela prije 4 dana i to bude dnevno po 2-3 puta, ali jucer nisam ni jednom Danas sam 17+2. Vjerujem da se bez potrebe brinem i da je bebica jos uvijek mala al opet da pitam
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 10:50:58
anandi
IZVORNA PORUKA: Zelimo_bebu
Bejbibi 12.7.je ako Bog da termin tako su okvirno rekli... Mene malo popustilo...koliko caja smijem piti? Bas sam se zabrinula hiljadu misli boli kad kisem kasljem pusem nos hodam bas je ono po samom dnu kao urinarno nesto...bojim da nisu neke upale mada su mi nalazi uredni bili prosle sedmice...bas cudno
aj draga kako su tebi racunali termin, od ili od transfera?
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 11:04:17
Andy_Bec23
Da vrijeme je proleilo nisam se ni okrenula a David će 2 godine...
Ma malo me samo bolucka stomak i muka mi neka :) Samo da sve bude u redu jako sam plašljiva..
Ja sam d počela osjećat u 16 toj nedjelju i nije bilo svaki dan tu i tamo tek od 22 sedmice je svaki dan i to često. Mislim da je bebač još mali da se osjeti dobro...
Ja sam napekla već 6 vrsta keksića za Božić. David samo mlati ;)
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 11:17:24
Milicicaa
Cao svima, nova sam ovde i muci me nesto vec par dana pa bih zelela da vas pitam za savet. Naime, imala sam odnos 18. novembra, 22. sam dobila menstruaciju, trajala mi je krace nego obicno i manje sam krvarila, nedavno sam pocela da osecam bolove u stomaku, juce me je nesnosno boleo zeludac i bila sam kao pred prehladu. Treba da dobijem 19. ali me uopste ne bole grudi kao i ranije u PMS-u. Necu da radim test, dok ne prodje taj 19ti, ali sta vi mislite da li postoje sanse da sam ostala trudna?
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 11:17:51
anandi
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
Da vrijeme je proleilo nisam se ni okrenula a David će 2 godine...
Ma malo me samo bolucka stomak i muka mi neka :) Samo da sve bude u redu jako sam plašljiva..
Ja sam d počela osjećat u 16 toj nedjelju i nije bilo svaki dan tu i tamo tek od 22 sedmice je svaki dan i to često. Mislim da je bebač još mali da se osjeti dobro...
Ja sam napekla već 6 vrsta keksića za Božić. David samo mlati ;)
E da, i kod mene se prvi put javila sa malim udarcem sa 16+1. Bas si me malo smirila
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 11:22:35
bejbibi
IZVORNA PORUKA: anandi
Jutrooo...kod mene se sad pije kafica pa ko zeli nek izvoli
zelimo bebu posalji koji kolacic
mina cestitam na djevojcici pa nek si nam ti ovaj spisak malo promijenila
Andy ja nisam imala nikakve simptome na pocetku, tek negdje od 9-te pocele glavobolje koje su par puta izazvale i mucninu i povracanje i to je to, prestale su u 13-oj.
Curke koje ste u poodmakloj trudnoci da vas pitam, kad ste pocinjali osjecati pokrete koliko cesto je to bilo na pocetku? Ja sam pocela prije 4 dana i to bude dnevno po 2-3 puta, ali jucer nisam ni jednom Danas sam 17+2. Vjerujem da se bez potrebe brinem i da je bebica jos uvijek mala al opet da pitam
Iskreno da ti kazem ,ja tek tamo oko 5,6mj pravo osjetim bebice ..evo vec treci put tako Znaci prvo to su bili ko gasovi haman pa nisam mogla prepoznati pa ni 3.put hahah ...ne sekiraj se ,sve je ok aBd ..svakako se u tom periodu ne osjeca bebica non stop :) ne brigaj .opusti se ...doci ce vrijeme da ce te udarci boljeti kad te laktom pukne ima da opsujes sve sala mala ;) al fakat udarci bole od 7 mj
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 11:25:30
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Milicicaa
Cao svima, nova sam ovde i muci me nesto vec par dana pa bih zelela da vas pitam za savet. Naime, imala sam odnos 18. novembra, 22. sam dobila menstruaciju, trajala mi je krace nego obicno i manje sam krvarila, nedavno sam pocela da osecam bolove u stomaku, juce me je nesnosno boleo zeludac i bila sam kao pred prehladu. Treba da dobijem 19. ali me uopste ne bole grudi kao i ranije u PMS-u. Necu da radim test, dok ne prodje taj 19ti, ali sta vi mislite da li postoje sanse da sam ostala trudna?
Ja ti samo mogu preporuciti da test uradis :) ne razumijem se u te znakove a treca trudnoca svaki put bi mi skroz menzes izostao i tad bi posumnjala na trudnocu ..odradim test i to je to ... Mensez bi kasnio oko 14 dana ..a nije mi to uobicajeno ,osim u trudnocama :)
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 18:08:28
manuela RR
Rano je da mislis o trudnoci pogotovo zato sto ti ni ne kasni. Ja sam test radila tek kad mi je kasnilo par dana.
< Poruku je uredio manuela -- 14.12.2016 18:10:00 >
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 20:27:39
Andy_Bec23
Draga Milicice Nemoj da se sekiras. Nema šanse da si trudna . O je bila 14 dana prije nego si dobila M znaci 22.11 minus 14 dana . Jajna stanica preživi po nekom pravilu 6-12 sati koliko ja znam.. u svakom slučaju želim ti ono sto si sama poželiš ...
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 14.12.2016 21:30:47
manuela RR
Anadi ja i u prvoj i u drugoj u 17 sed... Onako lagano kao mali mjehuric ... Dr.kazu da u prvoj trudnoci osjeti se cak u 18-19 used. Sve je individualno... Bitno je da su tu...
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 15.12.2016 8:53:31
bejbibi
Jutro,kako ste zene ? Jeste se naspavale ? Ja onako,jesam vise al me sve boli ..pogotovo zeludac ,gori :( Neka me mucnina na sabahu spopala pa krenula povracati al ne ide ...valjda prazan zeludac a sad i teze tako povracati ..hB pa nisam M ode u vrtic,idnosno mm ga odveo .ja i A same ..kontam sta da doruckujem,sta za rucak ..ma joj nista mi se ne da 😒
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 15.12.2016 9:31:53
Milicicaa
Znam i ja da je rano i verovatno ne bih razmisljala o tome da nisam dobila ove bolove u donjem delu stomaka, pa mi je malo bilo cudno da me boli toliko pre M...uglavnom hvala vam, cekam jos par dana pa cu videti :)
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 15.12.2016 14:07:30
bejbibi
Auu pa zene kakvo je ovo zatisje a nije jos vikend
Ja trenutno lezim,bas sam pospana nekako ..M mora ponovo u vrtic ima eng. Ja cu jos malo rucak spremiti..palenta i fileti u vrhnju .bas mi se nista me da
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 15.12.2016 14:08:10
bejbibi
Znam i ja da je rano i verovatno ne bih razmisljala o tome da nisam dobila ove bolove u donjem delu stomaka, pa mi je malo bilo cudno da me boli toliko pre M...uglavnom hvala vam, cekam jos par dana pa cu videti :)
Sretno ,da ti bude kako zelis :)
RE: Razgovori u očekivanju beba-DECEMBAR 15.12.2016 18:52:24
Zelimo_bebu
Vecer zene moje...nisam stigla do sada da pisem ostadoh jucer cijeli dan kod mame cak i na konaku..danas nekad dosla prva tura kolaca je gotova i rado vas sve pozivam na degustaciju... Anandi termin racunala doktorica od transfera drugacije ne ide Novoj zenici zelim sretnu i ugodnu trudnocu... Nas je prestao pupo...dzaba se istraumira..uh sreca imam vas da smirite ovu blesu od mame...
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ