|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR
10.11.2016 16:35:51   
lejla80
Žene moje evo i mene....dan je bio buran juhhh, svaka me kost boli.
Znači prvo jedan ctg pa doktoru, pa anesteziologu, pa opet ctg, pa na komisiju. Na komisiji mi odredili 24. 11. za carski, nisu me ništa pipali hah.. onda me poslali ponovo na ctg jer je beban bio uspavan i nakon toga infektologu jer mi bris nosa nije dobar. Dobila sam neke antibiotske kapi da koristim. Uhhhh....bio je ovo dug dan...pa dovoljno je reći tri ctg-a za jedan dan. Hvala Bogu sad mogu malo odmoriti od kojekakvih pretraga.

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 251
10.11.2016 17:04:55   
bejbibi
BEBICE ovo je bilo vise nego nuzno,alarmantno user posted image ma kako ke mm stavljao onu pec na pelete pa se stavljali radijatori,pa puno prasine i morala sam usisati i prebrisati stepenice vala...bas je bilo zapusteno 😋

Nisam isla dokttoruuser posted image mrsko mi vala ...krajem novembra cu u slo otic na kontrolu il u decembru nekad i onda kad udjem u 9 mj kad odem tamo da se spremim za porod i nadam se to cw biti to ...osjecam bebca pa mislim da je sve ok ...

LEJLA haj nek si zavrsila i to .. bas zezaju stim nalazima.pa moraju te poroditi kako god bilo ccc

ANANDI brz oporavak ...i ja vala jos kasljem 😣 nikako da se izlj3cim do kraja vise ...

ostale sta se radi...hajmo malo aktivnije hehe

AMELAAA porodi li se tiuser posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 252
10.11.2016 18:25:14   
manuela RR
Bebice 11 sta od dokumenata treba za porodiljsko?Ja sam trenutno na trudnickom al nisam znala da za porodiljsko treba neka dodatna dokumentacija.

Ameeelaa nam je izgleda sa sjela na UKC otisla.

< Poruku je uredio manuela -- 10.11.2016 18:27:08 >

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 253
10.11.2016 20:32:17   
bejbibi
Ima sta novo ovdje user posted image

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 254
10.11.2016 20:43:05   
Bebica11
Manuela za porodiljsko treba otpusno pismo pa se kod dr otvori al ja mislim na porodiljnu naknadu za zaposlene mame. Ono što ide u Općinu onaj Zahtjev pa se prilozi (sve ovjerene kopije) lične,cips js3100, potvrda poslodavca da (ne)će isplaćivati razliku u plati, rodni list bebe i uputnica specijaliste o bolovanju i Ug o radu..... Sve sam prikupila osim ovobza bolovanje i rodni list sto ne moze unaprijed user posted image

Mene opet krsta bole....

Place mi se nanervirala sam se. Hhhhh. Mama danas vodila N u tenama vanuser posted image i upala smokrila se vidim tene prala. Ne znam po kojoj logici tene na ovom vremenu a N kaže pecka je grlo. Zamišljam N bolesna a ja porodjena i sama pomisao plače mi seuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 255
10.11.2016 21:01:12   
bejbibi
Bebice nadam se da nece nista biti N ,daj joj sta preventivno dok je nije uhvatilo skroz ..a haj mozda dodjes do terminauser posted image neces se jos poroditi ;)

Neki autor...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 256
10.11.2016 22:49:07   
lejla80
Bebice ma odmah uključi žalfiju nek koji put ispere grlo, predobra je za te stvari i ne sikiraj se bonićko, mada je to normalno u trudnoći.
Šta nas ovo Amelica opet zeza?

2011.
2016.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 257
10.11.2016 23:30:52   
Mina90
Pozz zenice. Samo da vam mahnem, necu imati neta par dana idem u inostranstvo, pa se javim cim se vratim... vidim moglo bi biti I prinova, amele nema... :D ostalim curama sretno, laku noc I lijepo mi spawajtee user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 258
11.11.2016 8:25:15   
bejbibi
user posted image user posted image user posted image
Hajdeee bujrum

Dobro jutro,naspavan??

Neki autor...

(odgovor članu Mina90)
Neposredna veza do poruke: 259
11.11.2016 8:42:00   
lejla80
Jutro jutroo....evo i mene na kahvu user posted image

Mina sretan put user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 260
11.11.2016 8:45:38   
Bebica11
Hej ženice

Evo i mene...sinoc spavala bez bolova hB samo jutros iza sabaha pod stomakom malouser posted image

Inače sve staro...dan po dan...Evo ga masaAllah 37+1 kod meneuser posted image

Amelaaa jesil još 2u1?

Mino sretan put

Lejla masaAllah eto ga i datum aBduser posted image da se riješiš baja

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 261
11.11.2016 10:24:11   
lejla80
Joj i to porodiljsko, valja ganjati papire...Ja nikako do opštine da navratim da uzmem onaj formular pa da barem nešto završim.... vala ne znam kako je u drugim zemljama al nas smori ova papirologija..pihhh

Ja evo čekam seku da mi dođe sa svojim đetićima, bit će ovo veseo vikend hahh..troje djece u kući..al hajde neka, malo da se ishodamo ako budemo imali snage...poželit ćemo šetnje..

Bebice vala su napravili dramu oko baje, aman..a meni nekoliko medicinskih radnika kaže ma ovo nije ništa...čak i moja doktorica se ibreti što moram ikakve kapi stavljati u nos...al eto ova glavna doktorica u Vojnoj zakukala, aj kaže kako ćemo te primiti sa takvim nosom. Pa reko jel to vi hoćete da mi kažete da me nećete poroditi ako ovo ne uspijem izliječiti. kaže ne, nego ćemo te morati staviti u izolaciju user posted image user posted image Mama se moja smije..kaže eto bit ćeš ko u apartmanu..pu, pu...daj bože da ipak izliječim, volim ja da imam društvo nego da sama ćumuram u sobi
BTW ja stvarno ništa ne osjećam, ne bi me iznenadilo da su mi pogriješili na nalazu. Čujem da im se takve stvari dešavaju.

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 262
11.11.2016 10:33:29   
lejla80
Žene planirate li vi kakve steznjake nositi nakon poroda i kakvi su? Ja bi voljela onaj nekakav bez gaćica, samo oko struka, ima li uopše takvih i gdje se mogu naći?

Pa Amele stvarno nema sm=smiley1.gif]

2011.
2016.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 263
11.11.2016 11:11:41   
Bebica11
"Kako ćemo vas primiti s takvim nosom"user posted image joj cirkusa. Bona Lejla slažem se s tvojom mamom. Prvi put ja sama u sobi bila s bebom ljepota...spava beba spavam ja. Drugi put bile još dvije žene i dvije bebe i nisam oka sklopila svu noć nečije dreciuser posted image
Tako u svemu je neko dobro,nemoj se sekirati user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 264
11.11.2016 12:06:04   
bejbibi
Sto znaju zezati majko mila ccc ....LEJLA ne sekiraj se bice sve dobro na kraju .samo opusteno ...
A za steznjak i ja se pitam...ja ga prvi put nosila kratko i patronazna me napala kao ne smijem tih dana kad se krvari jer jos vise poticw krvarenjeuser posted image i ja ga skinem .drugi put nisan ni nosila al ostao mi stomak .vala cu ovajnput nositi ..ja bas imam taj samo oko stomaka,pravi steznjak.dala mi ga strina ,ne znam gdje ga je kupila ..negdje u sa garant

Evo ja sama sa A .mm otisao na dzumu,M do 4 u vrticu ...jos malo uspavati ovu smizlu i kuhati .a nista mi se ne da ..vani nekakvo cudno vrijeme ,ni sunce ni tmurno,al neki vjetar .bas bezze 😒

Neki autor...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 265
11.11.2016 12:28:53   
lejla80
Ma ne sikiram se uopste zbog tog brisa, imam terapiju i to mi je bitno zbog novog malise a ovaj stari haman otporan ko i ja. Možda da i njemu uradim briseve, kad budem išla na kontrolni bris pa da iskorijenimo ako šta ima, ipak nas dvoje spavamo nos uz nos.

Ja ću danas vala samo supicu, evo je kuha se. Kad dođe seka izvest ćemo djecurliju negdje na ručak al kontam nek makar supu pojedu da im nije sve suho. Možda odem i do onog djecijeg sajma ako stignemo.

2011.
2016.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 266
11.11.2016 13:53:50   
Midnight_489
Hej,žene user posted image
Ja opet nekakvu gripu uhvatila user posted image samo kašljem,nos slini... user posted image
Evo nemam apetita,pa cu kao lejla sebi skuhati kokošju supicu user posted image
Valjda mi bude lakše user posted image ovo vrijeme inače samo za spavati user posted image
Kako ste,sve ostale?
Imate 💋

Hana - mamina princeza 03.01.2017 :)

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 267
11.11.2016 13:58:40   
bejbibi
Vrijeme vala uzasno pih user posted image nevjerovatno kako utice na psihu ...i ja sam sva nikakva,usoavana nekakva al sam se uspjela dovest u red malo da ne prepadnem ukucaneuser posted image nesto se u zadnje vrijemw volim sredjivati po kuci user posted image

Ja danas kuham kljukusu s batacima i supu.dosta od mene user posted image

Neki autor...

(odgovor članu Midnight_489)
Neposredna veza do poruke: 268
11.11.2016 14:00:15   
bejbibi
Midnight brz oporavak ti zelim .i mi jos uvijek kasljemo ..ja vis3 ne znam sta je ovo..M je bolje al A nikako da ozdraviuser posted image morat cu jw doktoru voditi ako bude ovako do pon :( a haman nigdje ne izlazimo da kazem da je virus pokupila il prehladila od vjetra . Ne znan vala vise ih

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 269
11.11.2016 14:04:21   
Midnight_489
bejbibi ma sad virusi vladaju i među odraslim i djecom user posted image
Moramo dobro paziti user posted image i hvala ti,valjda cu se brzo oporaviti user posted image

Hana - mamina princeza 03.01.2017 :)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 270
11.11.2016 14:28:11   
lejla80
Ma žene više ne znam ni za to čuvanje iskreno. U većini stvari smo mi krivi. Evo sinoć noćio kod mene jedan mužev rođak iz Njemačke. Jutros regularno opra kosu, malo je počešlja i ode. Onako duža mu kosa. Reko zar je nećeš makar malo posušiti. Kaže jok ja nikad ne sušim kosu a skoro svako jutro je perem. I tako i na minusu.

Midnight ma tečnosti, vitamina, super će to bit.

Bejbibi ja ogladni kako čuh za tu kljukusu sa batacima. Njamiiii Jel praviš zajedno ili odvojeno.

2011.
2016.

(odgovor članu Midnight_489)
Neposredna veza do poruke: 271
11.11.2016 15:24:10   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: lejla80

Ma žene više ne znam ni za to čuvanje iskreno. U većini stvari smo mi krivi. Evo sinoć noćio kod mene jedan mužev rođak iz Njemačke. Jutros regularno opra kosu, malo je počešlja i ode. Onako duža mu kosa. Reko zar je nećeš makar malo posušiti. Kaže jok ja nikad ne sušim kosu a skoro svako jutro je perem. I tako i na minusu.

Midnight ma tečnosti, vitamina, super će to bit.

Bejbibi ja ogladni kako čuh za tu kljukusu sa batacima. Njamiiii Jel praviš zajedno ili odvojeno.

E da ,i ja sam to cula za nase dijasporce da operu kosu i vani i tako po minusu ..to mi bas sad pricala jwdna poznanica kad sam bila u mk.ja se zacudih ..pa reko ni kapu ne stavljaju user posted image kaze nista .onako izlaze ...pa sta je onda snama ovdje na balkanuuser posted image izgleda cudno podn3blje ovdje....

Ooo moja A prvi put sama sjela na tutu ,skinula strample,pelenu i sjela na tutu i kaki user posted image hahah moram prijaviti jer mi drago ..otkad pokusavam da je naucim al et skontala ..da hoce vise da se odvikne od pelena

Neki autor...

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 272
11.11.2016 15:27:12   
bejbibi
Lejla evo recept za kljukusu :

Odokativno
Malo brasna,jaje 2il3,malo jogurt,mlijeka,so,pavlake,vode ..da bude malo gusce nego za palacinke smjesa ...i to strpam u tepsiju ...i ulje stavim..i poredam batake gore ..pecem dok ne porumeni il probam cackalicom ...i onda samo vrhnje odozgo i pustim jos malo u rerni ..

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 273
11.11.2016 15:48:03   
manuela RR

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Manuela za porodiljsko treba otpusno pismo pa se kod dr otvori al ja mislim na porodiljnu naknadu za zaposlene mame. Ono što ide u Općinu onaj Zahtjev pa se prilozi (sve ovjerene kopije) lične,cips js3100, potvrda poslodavca da (ne)će isplaćivati razliku u plati, rodni list bebe i uputnica specijaliste o bolovanju i Ug o radu..... Sve sam prikupila osim ovobza bolovanje i rodni list sto ne moze unaprijed user posted image

To me zanima a kakav je to papir za poslodavca?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 274
11.11.2016 16:38:21   
manuela RR
cips js3100, potvrda poslodavca da (ne)će isplaćivati razliku u plati, rodni list bebe i uputnica

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *