Finepex
|
IZVORNA PORUKA: ijaa To sto mu roditelji imaju para nista ne znaci nego uhvatite se trazenja posla Zbog toga se i udala. Bitno da roditelji imaju para, koja drskost sto mijenjaju sebi cesto. IZVORNA PORUKA: minja_ Finepex, svekrva joj je direktno rekla koji krevetic da uzme. . Onda ne moze reci da joj svekrva IZVORNA PORUKA: Anoniman i sto mi je najgore, nikada ona meni ne kaze sta i kako, nego samo "nalozi" MM da ce tako biti Da li je sada jasan razlog moje sumnje da li je prica istinita? IZVORNA PORUKA: sreca_ IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: sreca_ pa valjda joj je gledala muza u oci kada mu je naredila i ne znam gdje je uvrijedila, barem nisam procitala. ne zelim da dajem njoj savjete i meni trebaju, ali cini mi se da si ti nju izvrijedjala, mogla si i ti njoj npr lijepo objasniti a ne vrijedjati je. upravo se kontam da li da trazim savjet, jer meni treba konstruktivan, zdrav savjet, ne izvlacenje iz konteksta. sada ce biti mozda sam i ja anonimna, ali njoj smeta, mozda je osoba takva, uostalom, trebala nam je ispisati zivot cijeli ili sve te godine sta se desavalo, pa da ti ne izvuces iz konteksta kako jnoj ne smetaju pare, nego zena kaze da nema protiv da joj pomogne novcano samo joj smeta da joj se daje nesto sto mozda ona ne moze odbiti a ne dopada joj se-bas zato jer nije u mogucnosti kupiti ono sto voli. a znas ono mila, voli drugom sto volis i sebi. ako ja ne volim neki stari tepih ne bih ga voljela nikome ni pokloniti ma u kakvoj situaciji bio. Pa zar onda nije kriv muz? Zasto muz ne poprica s majkom? Ovako samo ispada tuzna sudbina porodice gdje je majka svog sina ucila skromnosti da joj je dosla zena koja prizeljkuje novo.FAKT je da sinu ne smeta stari tepih niti stari krevetac.. ona je jednostavno cudna osoba, ona nije rekla, naravno koja ne kaze zaradit cu i kuput cu, ngo kada svekrva da novac... Kojoj ne smeta svekrvin novac, pa da ona sebi uzme nesta novo.. zasto ona nije zaposlena? Zasto ne radi? Pa c eonda mozda i imati bolje uslove za zivot, onda ce imati novca da svaki mjesec kupuje nov tepih. Vidis da se prica vrti dvije godine...a sta je ona uradila za svoj brak? Nije joj smetalo kada su bili u oskudici da joj sveki daje steka, nije joj smetalo da sveki namjesti stan u kojem su bili, iako su stvari stare, a onda.. kada treba doci u tudju kucu..eh problem.. zasto uopste dolazi u kucu koja je vec koristena? Ovdje se ponasaju isto kao da niko nije imao problem zvana zajednica, svekrva i sl. draga, opremljen stan koji se izdaje znaci da su gazdine stvari unutra, a nije napisano da je svekrva opremila stan. Tako da tvoja recenica "Ti ocito nisi dobro shvatila, ako neko vec zivi u opremljenom stanu sto ce sveki davati svoj stari tepih ako ga ona vec ima ?" nema smisla. Znaci mila, nisi dobro razumjela tekst, nebitno sta pise u tekstu i koliko ta losa osoba bila, a izvrijedjala si je. Mislim, nema smisla. Vec sam rekla, muslimanka si, bolje da si joj napisala "duso draga, nemoj tako, bolje je da ne mislis o tom tepihu" itd. pogledaj kako si joj odg. Samo ti savjet dajem za ubuduce. Ali zato znas savjetovat da se ljube ruke svekrve. Pa ok, ali ne ponizavati nju a uzdizati svekrvu. Kada kazem d ajoj svekrva oprema stan mislila sma na stvari koje ona nije sebi kupila. Jer ne mozes ti zivjeti kao nezaposlena osoba, uzimati tudje pare, da te neko finansira a ocekviati privatnost da ne kazem da ti svoje odluke donosis sama. Ali hajde ti malo stani, ispusi se pa mi odgovori ako neko ima vec jedan tepih zasto bi joj dala svekrva drugi? Jel ti razumijes sta gore pise? Ako neko vec u sobi ima trosjed i fotelju sto bi neko tovario i svoje "stare" stvari? Pogotovo kada je gazda vec opremio stan. nece izbacivat gazdino. Ni ona sama ne zna sta pise. Na stranu to sve, ali sto bi se neko bunio sto dolazi u kucu gdje je sve novo.. IZVORNA PORUKA: Anoniman . (a moze jer imaju novca i mijenja cesto i sebi po kuci) pa nemoj mi ni to odredjivati da ce mi biti po kuci.....
< Poruku je uredio Finepex -- 19.5.2015 8:25:14 >