Finepex
|
IZVORNA PORUKA: Galicia Svaki roditelj treba pomoci svom djetetu Da. Treba ga osposobiti da bude samostalan u zivotu. Za mene je to najveca pomoc koju roditelj moze dati svom djetetu. I finansijski naravno, ako treba. I ovo je ono o cemu govorim. Snahe bi da im svekrva kupuje kucu, da otplacuje kredite za kuce stanove, auta, a vamo bi da vode samostalan zivot. Slazem se s prvom recenicom da roditelji najvise pomazu kada svoje dijete naprave sposobnim. IZVORNA PORUKA: Galicia IZVORNA PORUKA: animagical IZVORNA PORUKA: Galicia Jos nisam skontala kako neko moze voliti unucad a ne voli snahu/zeta. pitaj svoju sveki vec dogodine aBd Nece imati sansu da vidi moje dijete. I ovo je stvar koja vise govori o tebi, nego o tvojoj "zlocestoj" svekrvi. Jako ruzno.. Djecu bi koristila radi nekih svojih nerijesenih racuna sa svekrvom. Ne mogu ja tebi o necemu pricati kada ti nisi osjetila slogu, mir, ljubav porodice a kamoli nesta drugo. I ja sam bila u zajednici, pa mi nista nije falilo. Ziva i zdrava. Postujem je, jer je to prvo njegova majka. Njegova krv. Ona je njega odgojila. Mene vise cudi kako nekome moze da odgovara muz kakvog imaju, a ne odgovara svekrva ona koja ga je odgojila, koja je svoje "manire" prenijela na sina. Ne mogu sebi doci da imas danas snaha koje svoju svekrvu nazivaju raznoraznim nadimcima, i ocekuju mir u kuci. Koliko ih samo pljuje po svekrvi, a muzevi ne znaju. Koliko ih ovdje pisu, a muzu serviraju drugu pricu? Sta bi bilo da muzu pokazu sta pisu, sta ih boli? Mozda iz pisanja shvati.. ne danas se nekako brak organizuje na taj nacin, da se prema muzu moraju imati tajne, muz neke stvari ne smije znati, a pola komsiluka zna. Ne znam, za mene danas 90% zena je krivo za svoj "nered" u braku. Da ne spominjem razvod. Znas sta sam ja svojoj rekla kada sam je upoznala? "Zajebavala" se s njom kako ce je zaboljet glava kada ja dodjem, pa smijeh, pa da ne misli da sam od finih snaha, da je i mene Bog stvorio s jezikom, i to kakvim. Nije da se nismo nikada posvadjale, sta reci svadjale, sukobile, reci cu samo da je moja zajednica bila takva da ja svom svekru nikad nisam skuhala rucka, kamoli ispeglala gaca. :) Znaci mogla sam ja takav sistem da uspostavim, zasto drugi nebi? I dan danas me tetose, cak sveki planira da dodje kada rodim ako Bog da, da mi pomogne. :) To joj je sin rekao.
< Poruku je uredio Finepex -- 23.4.2015 8:01:00 >
|