Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 28.10.2016 19:48:49
Bebica11
Lejla kolika je bebica bila toj zeni sto je rodila u 36. Jel napunila 36? ..Jel sitna?
Mene neki dan poznanica isprepadala. Spominjem ja kontrakcije kaže ne zezaj se ona sina rodila u 35.(drugo) pa bio sitan 2700 pa spao na 2500 plus na izlazu prestao disati. Mislim na kraju se sve dobro završilo al me prestravilo
Ja jedva čekam malo ananasa bas ga volim hurme imam neke čokoladne mm donio s Hadzdza pa cekam dok udjem u deveti.
Eh jedino to masiranje medjice voljela bih probati da me ne sijeku ovaj put
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 28.10.2016 19:55:18
lejla80
Pa bebice ti si ulaskom u 36. sedmicu ušla u deveti zvanično. To je po onim sedmicama, mada sam i ja vazda pratila po datumu porođaja. Ova moja super prošla, bebi preko tri kile, odmah sutradan je otpustili ma milina. Pukao joj vodenjak u 35. i eto nekako je održali da uleti u 36.
Ma ne plaši se se zbog tuđih priča, bit će šta će biti, taman da si u 40, ha ja.
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 28.10.2016 23:10:07
bejbibi
Vecer zenice .evo i mene ...vidim raspisale ste se o svemu i svacemu hehwh ..idem redom malo da komentarisem Prvo,sto se tice ovog dolaska ovdje na nos mi izasao ma fino je sve to al stvarno nemam sekunde mira.eto znate otprilike kako je to ..moja djeca su ziva,aktivna al nisu bezobrazna i stvarno slusaju ,ne svadjaju se ...A je aktivnija sada al to se od nje i ocekuje ...al nije svadjalica..ja taman pomislila brat ce za sa prije sedmicu dana,reko super da uzivam sa mamom a oni ostadose tako da sam stalno pod stresom sto nije dobro nikako al et izdrzih jos malo aBd ...
Sto se tice poroda ,ja sam se prvi put bas namucila,imala kontrakcije 22h crkla sam ..na kraju drip pola sata i porodim se..al sam bila preporena... Eh drugi porod jela hurme citav deveti mjesec,i mazala se nistatin kremom i valjda mi to pomoglo ...mislim mazala medjicu tom kremom ...nisam ni pukla nit sjecena bila za 4h sve gotovo bilo,inducirani porod sa tabletom bio
Eh AMELA mg zatvara kolko ja znam ...on smiruje kontrakcije pa mozda da ne pijes ..ja sam ga pila citavu drugu trudnocu jer mw non stop pupo bolio i prenijela 7 dana al sam se prelako porodila mashallah:) mozda od hurmi i te kreme ,ne znam ...
A BEBICE i ostale nemojte slusati tudje price ,to je najgore ..samo svoje furajte ,oguglajte ..tesko je al mora se tako ...menw nije strah poroda stvarno ..ono je krenulo pa mora izaci ne moze kroz usta hahah ....samo opusteno i bice dobro aBd ;)
Eh laku noc zenice ,pisemo se sutra aBd
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 29.10.2016 9:31:57
bejbibi
Uuuu sta je ovo ,ja uranila pristavljam ☕
Jutro zene ,jeste se naspavale Ja onako,citavu noc se budila nesto ...popila kafu s mamom i strinom i da sta prezalogajim Kako ste mi vi ? Imal kakvih zigova danas
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 29.10.2016 9:46:31
lejla80
Evo i mene...Jutro žene kako ste mi?
Kod mene relativno mirna noć, na hajr i na dobro..ovo je neko zatišje čak ni u wc ne idem nekoliko miliona puta haha Danas sam imala tonu nekih planova al muza iznenada pozvaše da nešto radi tak da neću haman nigdje. Večeras imam neki rođendan i to bi bilo to za danas.
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 29.10.2016 10:45:53
Bebica11
Jutric žene
Samo ću kratko mm otišao do pekare A pustio me malo da odmorim. Sa sabaha blago pod stomom me stezalo malo pa popustilo i zaspala u sedam. Sad ustala hodam blago stežu krsta stomo....ukratko dan počinje sa donat mg
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 29.10.2016 15:33:33
ananas_ze
sjeca li se iko mene
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 29.10.2016 18:18:19
Bebica11
IZVORNA PORUKA: ananas_ze
sjeca li se iko mene
Dobrodošla ananas sjećam se ja malo.
Ja kao inventar na ovoj temi koja si sedmica trudnoce?
Dakle report: jutros 6-7h bolilo pa oko 10h pa oko 15h sve po 20tak min kontrakcije i smire se. Malo sam odspavala. Sad me samo kukovi bole. Lezim mirujem i naumpadne mi Amelaaa evo jos malo pa izgurala još jedan dan Samo mi je raspoloženje u minusu valjda umor,nervoza eto
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 29.10.2016 18:45:52
lejla80
I ja sam danas prespavala pola dana. Nešto me bole ruke i noge. Bebice pa ti mene odlučila haman ostaviti samu da čekam. Ove ostale naše terminuse nisu baš aktivne.
Ananas_ze upadaj, i ja te se ko kroz maglu sjećam a još trudna
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 30.10.2016 7:34:40
manuela RR
Evo da i ja jutros pristavim Vidim sve ste jos na broju i neka ste imate jos malo Mi juce citav dan u hodali. Isli na Trebevic na rollercoaster pa poslije na Ilidzu na Terme. Prava uzivancija. Kuci dosli u pola 12 gotov ponoc All bas mi je prijalo... Vidim imamo pojacanje Neka novih starih trudnica da imam sa kim da se tipkam kad mi vi odete...
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 30.10.2016 9:01:28
bejbibi
Jutro zene ,kako ste :) ima li zigova ..kod mene se smirilo hB ..da jos danas izdrzimo i sutra putujemo aBd ...sad me strah malo kad se sjetim aviona al na hajr Ovdje mi slab net pa jedva udjem na rr...dok otvori vjecnost prodje 😠 Evo pijem kafu s mamom...pa onda ritual dorucka,oko djece itd ..ma prodje dan u sekundi