Sanjalica 85
|
Zene k'o zene, vazda nadju o necemu da brbljaju Evo ove sto sjede na poslu da utjesim, ja sam na bolovanju, ali nigdje ne mrdam, ne mogu 10 koraka bukvalno da napravim kako treba, tako da ovaj fini dan posmatram samo kroz prozor . Sto se kose tice, ne farbam se, mada mi svako malo naleti. Prirodno sam crvenkasto-ridja, nekada malo svjetlije, nekada tamnije, ali mi je trudnoci takoooo posvijetlila kosa, bukvalno ridjih i plavih pramenova imam i sve se nadam, rodila je majka, da ce barem na mene kosu imati. Gustu i ridju. Ovi muzevi svi crni, tamni, lice jedni na druge, pa rekoh bar kosu, ako nista I ja kontam da se sisam uskoro, ali samo vrhove. Oduvijek nosim onu bob frizuru, malo asimetricnu, ali malo je teska za odrzavanje, ne mog je svezati, pa rekoh bolje da se sada ne sisam puno da mogu rep i pundju smotati, bar dok beba malo ne ojaca...ali sada kako ovo pisem, dodje mi sutra da idem da se osisam, ludo zensko I da, da vam se pohvalim, sinoc sam smazala pizzu i dva velika palacinka i umalo nisam umrla... bit cu ko slonica do poroda ako mi ovako nastavi nalijetati da jedem Odoh sada cistiti eto mi matere u ispekciju, gora mi je od svekrve