Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 7.2.2016 16:53:58
Angelica
Škorpija znači cura je sad , meni se sve sviđa ali et glasat cu i ja za srednji najpraktičniji je, prvi je za šetnju gradom a treći za goste
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 7.2.2016 17:33:29
Vrtni patuljak
samy_lo uzimaj malo vise tekucine ako mozes-supu ili limunadu, meni doktor rekao kad sam bila bolesna da vecim unosom tecnosti mozes brze ozdraviti (kod temperatura nastupa dehidracija organizma pa nadoknada tekucina ima smisla, a ne moze ti skoditi)
Skorpijo i meni je onaj srednji kompletic presladak, mada i ostali su lijepi, al sto neko rece- nekako su mi ko za vecu djevojcicu
Ja sutra aBd idem na kontrolu, pa cu da vidim da li ce mi preporuciti double test, a ne znam ni da li da ga radim.... Sta vi mislite? Jeste li ga radile? Kontam, posto je vise statisticki nego dijagnosticki, ako sta bude da ne valja, bezveze cu se sekirati, a mozda nije nista.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 7.2.2016 18:20:48
mom2B
Ehej samo da se malo tuspasimo
Mi smo vam super, zilavi smo i grlati... mrzimo presvlacenje i ciste pelene Jedva cekam da me mama presvuce pa da se lijepo i posteno pokakim
Ja sam zene moje imala problema sa mlijekom, tacnije ispostavilo se da imam preuske mlijecne kanalice i mlijeko nije moglo da potece... Patronazna mi je pokusala masazom pokrenuti curenje, ali bezuspjesno (samo su me grudi poslije boljele kao djavo)... Helem pocnu meni grudi bujati, beba ne moze da povuce jer nemam bradavica a ni silikonske nisu pomogle, pa sam na kraju morala uzeti Syntocinon sprej koji mi je malo otvorio kanalice samo da krene kolostrum. Sreca pa imam ovu elektricnu izdajalicu, ona me spasava Sad smo na kombinovanoj ishrani, moje mlijeko (kojeg nema dovoljno) plus NAN dohrana i za sada je sve super
Mene rana boli, a dobila sam i hemoroide... Sveki mi je kupila onaj djeciji slauf za more i to me spasava da mogu da sjednem normalno Ali sve vrijedi zarad ovog malenog bica kojeg bih najradije pojela od dragosti
P.S. Iz nekog razloga ne mogu da prihvatim prijateljstva na RR. Zna li neko u cemu bi mogao biti problem??
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 7.2.2016 18:26:58
ziel
m da me mama presvuce pa da se lijepo i posteno pokakim
Ja sam zene moje imala problema sa mlijekom, tacnije ispostavilo se da imam preuske mlijecne kanalice i mlijeko nije moglo da potece... Patronazna mi je pokusala masazom pokrenuti curenje, ali bezuspjesno (samo su me grudi poslije boljele kao djavo)... Helem pocnu meni grudi bujati, beba ne moze da povuce jer nemam bradavica a ni silikonske nisu pomogle, pa sam na kraju morala uzeti Syntocinon sprej koji mi je malo otvorio kanalice samo da krene kolostrum. Sreca pa imam ovu elektricnu izdajalicu, ona me spasava Sad smo na kombinovanoj ishrani, moje mlijeko (kojeg nema dovoljno) plus NAN dohrana i za sada je sve super
Mene rana boli, a dobila sam i hemoroide... Sveki mi je kupila onaj djeciji slauf za more i to me spasava da mogu da sjednem normalno Ali sve vrijedi zarad ovog malenog bica kojeg bih najradije pojela od dragosti
P.S. Iz nekog razloga ne mogu da prihvatim prijateljstva na RR. Zna li neko u cemu bi mogao biti problem??
MOM2B Cestitam , da ste zdravi i zivi sad nema bica na svijetu da ga volis vise od svog pileta jelde? moj R se sad smije bas lijepo a meni se srce topi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 7.2.2016 18:47:50
mom2B
IZVORNA PORUKA: ziel
MOM2B Cestitam , da ste zdravi i zivi sad nema bica na svijetu da ga volis vise od svog pileta jelde? moj R se sad smije bas lijepo a meni se srce topi
hvala draga Ziel... Eee sad nam je on No 1 ali i dalje mi je cudno sad kad je on tu... Sve se promjenilo iz temelja A tvoj je R sad veeeliki djecak... Ja vam zelim milione i milione prelijepih trenutaka s njim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 7.2.2016 20:02:35
samy_lo
VRTNI PATULJAK jedino sta radim i jeste da unosim tekucinu,jer ne mogu da jedem,konstantno sam gladna,to mi je ujedno i jedini simptom trudnoce,cak me ni grudi ne bole,osim kad ih pritisnem. Kada nesto hocu da pojedem uzmem 3 zalogaja i ne mogu,a gladna sam..mogla sam banane do neki dan,no kako mi je otac izasao iz bolnice svi donose banane i ogadile mi se..maloprije napravim pletenice punu tepsiju,pojedem jednu malu i ne mogu vise..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 7.2.2016 20:04:32
Lejni
Arijana ja sam isla kod dr Kenana privatno prije nekih godinu ipo, radila biopsiju grlica i sedmicu nakon toga lletz konizaciju. Meni je tada bio ok, nije neki da te utjesi, nije se previse cimao sto se plasim, ali mi je sve detaljno objasnio, prije zahvata. Na svaki mail odgovorio detaljno, cak i za neka nevezana pitanja za ono sto mi je on radio.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 7.2.2016 22:13:44
škorpija
angelica jeste cura je sada, uh uživam u svim nijansama roze , jedva čekam da se princeza s hajrom rodi samy_lo moja prijateljica je također na početku trudnoće i iste se razboljela, još veća temperatura nego kod tebe, ja sam joj preporučila domaću pileću supu kao prirodni antibiotiok i stvarbo joj je pomoglo, e problem je ako nemaš apetita, meni je vala početak trudnoće bio najgori period, bilo mi je muka ako sam i mrvicu gladna i stalno sam jela, a nije mi se jelo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 8.2.2016 1:25:49
trudnicaaa
Drage mame i trudnice, mozda pitanje i nije za ovu temu, ali me interesuje kako cu prepoznati prave kontrakcije?! Da li su to bolovi slicni menstrualnim samo sto su jaci (kao sto sam citala po netu) ili su drugacije? Inace, 38. sam sedmica :) hvala unaprijed na odgovorima
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 8.2.2016 6:07:44
Isha
Jutro zene, jeste li se naspavale ?
Mene je mali nadigao u 5.30 .
Trudnicaa, prave kontrakcije obicno kada krenu nece ni stati, u pocetku su slabijeg intenziteta i veci je razmak izmedju, a onda jacaju i duze traju, a razmak izmedju njih se smanjuje. Kod laznih uglavnom osjecas veci pritisak u donjem dijelu stomaka, a kod pravih obuhvataju i ledja, dakle citav taj kruzni pojas. Izuzetaka uvijek ima, ali ovo je obicno ovako skolski. Kada ti je termin?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 8.2.2016 8:08:20
minie
Jutrica...
Ja naspavana, raspolozena, lijepo vrijeme, pa vidjecemo kakav ce biti ostatak dana
Procitah sto ste pisale preko vikenda i sad ne znam kome sta napisati, postala sam zaboravna u trudnoci.
Skorpijo i ja glasam za outfit br 2, nekako mi najbebastiji za te prve dana. Ja sam isto nesto gledala, ali rekoh MM da on nesto kupi ili u CA ili u HM-u pa cu vdijeti sta ce izabrati. Nadam se da nece farmerke i duks
Deliyah i ja sam imala za curicu ime, za djecaka bas nikako da se odlucimo, ali ima jos vremena aBd.
Leena bas imas malo porodiljskog odsustva, ali eto bar znas gdje ce ti biti maleni, ja isto ne znam kako cu i sta cu. Voljela bih dobiti ovaj posao, pa cu im reci kad krenem na bolovanje da me mogu i ranije zvati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 8.2.2016 9:28:56
škorpija
A hvala ženice, uživam u pranju i slaganju robice, problem mi je sto je prvi outfit broj 50, a drugi 56, a ne znam kolika će beba biti, od toga će zavisiti odabir 😊. Nego interesuje me gdje se na forumu nalazi onaj spisak torba za porodilište, ja nesto imam osjećaj da će ova mala ranije krenuti pa kontam da se spakujem
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 8.2.2016 9:50:53
nudzejma
Jutrooo i od mene.... Ja jos uvijek slinava Neznam vise sta je ovo.Danas je 12 dana od kako me uhvatila viroza.Nisam imala temp.ne kasljem ali nos stalno zacepljen,pa onda malo curi i tako u krug.Bas me nervira.A glupo mi sad ici doktoru,neosjecam se bolesno I kod mm ista situacija stim sto je on popio i turu antibiotika. Ima li neko neki savjet ili iskustvo?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 8.2.2016 9:55:19
škorpija
IZVORNA PORUKA: nudzejma
Jutrooo i od mene.... Ja jos uvijek slinava Neznam vise sta je ovo.Danas je 12 dana od kako me uhvatila viroza.Nisam imala temp.ne kasljem ali nos stalno zacepljen,pa onda malo curi i tako u krug.Bas me nervira.A glupo mi sad ici doktoru,neosjecam se bolesno I kod mm ista situacija stim sto je on popio i turu antibiotika. Ima li neko neki savjet ili iskustvo?
Pileća domaća supa i čaj, nos napari kamilicom, kapi tipa operil nikako, mene je dr napala u prvoj trudnoći, nisam znala da mogu biti opasne za bebu, smijes samo aquamaris, brzo ozdravljenje želim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 8.2.2016 10:40:33
blossom
Jutro i od nas
I mi smo se fino naspavali. Vrijeme vani je, koliko vidim s pozora, prelijepo... Bas mami. Jedva cekam srijedu, idem na kontrolu aBd, pa da malo izadjem iz kuce
nudzejma, jesi probala bijeli luk? Ja sam tako vukla hunjavicu par dana i onda sam dva dana pila jogurt sa bijelim lukom i cini mi se da me to spasilo. Pa ako nemas neku veliku averziju, probaj.
Zna li neko da li se hurme jedu samo kada se udje u 9.? Znam da su dobre kao za laksi porod i to... Ne znam smijem li ih jesti ako mi je vec cerviks skracen odnosno kad je trudnoca rizicna... A zovu me, evo gledam ih od sinoc
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 8.2.2016 11:09:39
*andjela*
joj kod nas je vrjeme suncano ,al sa vjetrom ,koji citavu noc duva,sinoc od njega nisam mogla zaspati do 1 ,sve mislim sta ce mi odletiti sa balkona...Ja i V doruckovali ,sad malo da posklanjamo po kuci ,pa kad ga uspavam icu se polako spemati ,u 2 mi kontrola
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 8.2.2016 11:13:44
Isha
Blossom, obicno kazu u 9., mada mislim da nece naskoditi par komada, npr.3, ako se mozes tu zaustaviti . Da to otvaranje ide ekspresno uz hurme jele bi to u bolnici, a ne primale drip.
Andjela, i meni je danas kontrola aBd, samo kasnije. Kako si ti?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 8.2.2016 11:49:12
Angelica
Dodajte i mene na listu 14.08. 2016 U srijedu idem na fetalni i biohemijski skrining, jedva čekam, ovako sam jos u grču, brinem se jel sve ok...