|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
25.1.2016 16:37:15   
Daliyah92
user posted image Super su vam kutci za bebice user posted image user posted image user posted image Prelijepi user posted image

Ja sad sa kontrole. Potvrdjeno da je curica user posted image tako da ko uredjuje listu moze staviti user posted image cisto da se zna user posted image
A i termin mi je 20. a ne 25. Mada to nije toliko bitno... 24. sedmica, bebica mashallah 700gr. user posted image duplo vise nego prosli put.

E da sam slikala kolica pokazala bih user posted image Mozda uslikam ako ponovo odem. Ova su tamnoplava sa malo tamnoroze boje. A ja bih da moze i kasnije druga beba u njih ako bude musko, pa ne znam odgovara li ova boja user posted image user posted image
Joj malo ja kompliciram user posted image Trazicu crno-crvena i dok ne nadjem koja mi potpuno odgovaraju necu stati traziti user posted image Bolje nego da se kasnije kajem ako sta pogrijesim.
A prva kolica uopste nisu nesto bila, bezveze i neka jeftinija, ali mali se nikad nije htio voziti u kolicima tako da su dosta ocuvana. Ali su tamnozelena i crna, i jos su od sunca izbijelila na nekim mjestima, tako da cu ih dati mozda onima sto prodaju polovne stvari..da ih bas ne bacam.

Lejni, ja sam sad pocela kupovati stvari. Odnosno tek pocela traziti ono krupnije user posted image (a u 6. sam mj.) pa kad naidjem na nesto uzet cu. Nekako mi je prije bilo rano za bilo sta.
A u prvoj trudnoci odmah kad sam saznala, uzela neke sitnice. Prvo zuto-plavi kompletic ali plisani a nisam racunala da ce se beba u sred juna roditi (ovdje i tad visoke temp.) tako da to nije ni obukao user posted image A poslije toga jedan bodic zenski user posted image , ni njega naravno nije nosio.
Sad ne zurim nigdje. Polahko. user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 651
25.1.2016 16:43:37   
Beba_Bu

IZVORNA PORUKA: blossom

A mi smo danas bili na kontroli... Cerviks nepromijenjen, sto je valjda dobro user posted image
Bebica napreduje, to mi je najbitnije.. Akrobacije izvodi u pupi. Veli mama ne moze pa cu ja malo user posted image
Jedino sto me zabrinulo, pritisak mi visok user posted image 130/90... A ja kad sebi kuci mjerim nikad ne prelazi 110/70..
Sve kontam od moje nervoze mi skoci kad sam kod dr, ali veli dr ne moze se na to oslanjati.. Moram sad i to pratiti... Jel ko imao slicnu situaciju?

Pa iskreno draga,ja koliko sam upucena i treba da je malo visi pritisak..U mene je 80/50 zadnji put bio kad sam bila i tako uvijek.A kuci kad mjerim bude najvisi do 90/55 i otkucaji srca 105 do 120.
I kaze mi dr. u svih trudnica vislji pritisak,vise kilaze..a tebi opala kilaza a o pritisku da ne govorim. :D
ali ne sekiram se, dok ja mogu da se sankam ja sam dobro :D
Jedino dok ja se popnem uz brdo,raja se 2 put spusti niz brdo :D HHH :P

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 652
25.1.2016 16:51:20   
blossom
A kod tebe bas nizak user posted image .. Ali neka, bolje nizak nego visok.

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 653
25.1.2016 16:51:33   
Isha

Spisak aktivnih trudnica u 2016

JANUAR 2016

07.01. Leptiri user posted image Porodila se 13.1. user posted image
17.01. Rimljankaa user posted image Porodila se 11.1. user posted image
17.01. Sunce mojeeuser posted image
19.01. tropic Porodila se 21.01. user posted image
23.01. ZaraHamza
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2Buser posted image

FEBRUAR 2016

05.02. _ayla_user posted image
25.02. Andjela user posted image
28.02.Isha user posted image

MART 2016

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Skorpija user posted image
09.03. Bebabu user posted image
21.03. Manka user posted image
26.03. Choopy user posted image

APRIL 2016

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logicauser posted image
18.04. maya 25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85 user posted image
16.05. blossom user posted image
20.05. Daliyah92 user posted image

JUNI 2016

24.06 felixuser posted image

JULI 2016

01.07. Mama3333
02.07. mala_sa

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 654
25.1.2016 16:54:41   
blossom
Daliyah92, mi smo cini mi se tu negdje po terminu.. Ja sam danas pune 24 sedmice user posted image
I danas na kontroli kaze dr bebac 900 gr.. Tako da je moj medo mali debeli user posted image

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 655
25.1.2016 17:04:40   
Leena
Drage moje, divne su vam slicice
Ayla, krasan pupo masallah user posted image
Andjela, sjetila sam se onih tvojih slicicauser posted image
Cauchy, mislimo na tebe i molimo Boga da sve bude dobro aBd

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 656
25.1.2016 17:11:50   
Logica
Daliyah to je bas taman mashallah,sjecam se da je moj bebac u 22. Sedmici imao 700g i dr govori bice krupan ako ovako nastavi a bio je po svim parametrima sedmicu ili dvije ispred.

Lejni i moja se trudnoca vodila kao rizicna pa mi dr nije dala u prvom tromjesecju da putujem autom i da se truckam duze od pola sata,a u 20. Sedmicisam putovala avionom malo duzu relaciju ali sam primila inekciju progesterona i hvala Bogu sve je dobro proslo..ma ti samo pravi pauze i bice to sve dobro :)

Ovi su vam kutci preslatki:)

Ja sam pocela kupovati u petom mjesecu pomalo da ne preopteretim kucni budzet odjednom,kolica i as nismo jos kupili ali gledamo i pratimo a cekam i tu karticu iz bimaca za popust pa ako nesto naidje kupicemo :)

Neposredna veza do poruke: 657
25.1.2016 17:15:39   
Lejni
Blossom, to je ta, tako oko 16km sam je platila body butter. Pa tako nesto bih ja voljela od 6-og pa tamo samo sto ce tada biti vrucine ali sa shoping je uvijek dobro

13.01.2016-e ugledali dugo zeljene user posted image

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 658
25.1.2016 17:17:49   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: blossom

Daliyah92, mi smo cini mi se tu negdje po terminu.. Ja sam danas pune 24 sedmice user posted image
I danas na kontroli kaze dr bebac 900 gr.. Tako da je moj medo mali debeli user posted image

A vidi bebelog, super ti mashallah napreduje user posted image
Moja je po nekim tabelama isto malo naprednija.
Ma ja sam zadovoljna kad mi dr kaze da je kilaza dobra i da je sve ok. user posted image
Mozda da je krupnija razbila bi me user posted image I ovako me samo lupa user posted image

Lejni, jesi li ti pitala za kremu?
Ja koristim ovu: http://www.beststretchmarkcream.co/wp-content/uploads/2013/05/51406_2-palmers-stretch-mark-massage-cream-125gm.jpg
Ne znam ima li je u Bosni, ali meni je super za sad. Lijepo mirise i masna je, ali ne ostaje na odjeci nista. Mozda se upije brzo. Nije ni skupa, oko 12KM.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 659
25.1.2016 17:38:39   
mom2B
jao kako je divno biti dijete, pa te doceka lijep kutak i puno ljubavi user posted image user posted image

Daliyah cestitam za curicu user posted image user posted image Kako li ce princ reagovati?? user posted image user posted image
Ja sam se mazala do prije par sedmica svojim standardnim mlijekom za tijelo, ali mi nesto mrsko u zadnje vrijeme... nisam jos popucala, a nadam se i da necu user posted image user posted image

Nego gledam se danas poslije tusiranja, da vidim da mi se pupa nije spustila i otkrijem da mi se samo guza spustila user posted image user posted image user posted image Jao isto je muska sad user posted image user posted image Valjda kako nema vjezbanja tako se misici opustili i guza se spustila... ufff kod mene sve kontra... sto treba da se spusta ostaje gore i obratno user posted image user posted image user posted image

1.2.2016 D. - sreca nasa najveca :)

Neposredna veza do poruke: 660
25.1.2016 18:38:35   
demira
joj Mom2B koja si ti carica user posted image user posted image user posted image user posted image

ja sam samo kratko uletila da vidim sta se ovdje radi user posted image Cestitke novim/starim mamicama i njihovim bebama...

Moj se djecak napokon malo smirio user posted image user posted image uh koja suprotnost djevojcicama... ja njih obje nisam ni osjetila, ali zato s njim imam osjecaj kao da sam rodila 5 djece user posted image user posted image
Kumovi su nam kupili onu vibrirajucu lezaljku koju je malac koristio samo 1 dan a poslije nece u nju nikako user posted image Od rodjenja pa do prije nekoliko dana nije prestajao da place, doslovno je plakao 24h dnevno, a doktori i dan danas nemaju pojma sta se desava i sto je uzrok tome user posted image user posted image

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 661
25.1.2016 18:50:27   
Lejni
Daliyah jesam ja sam pi
tala. A gdje se ima nabaviti? Ja sam ovu hipp uzela vec i isto ke tako super ali volim da cujem iskustva.

13.01.2016-e ugledali dugo zeljene user posted image

(odgovor članu demira)
Neposredna veza do poruke: 662
25.1.2016 19:34:27   
škorpija
Ja sam prvo kupila hipp body buter, ali mi nije dovoljno masan bio pa ga sad noristim samo za grudi, a za stomak sam uzel u DM Alverde ulje za msme sa divljim sljezom, odlično njeguje i brzo upija. Kolica sam ovaj put kupila bordo-crna da ih može možda i seka poslije iskoristiti, prva su bila plava, a srećom i ona je rodila dječaka pa ih je iskoristila 😊

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 663
25.1.2016 21:54:52   
nudzejma
Vece zenice...
Nisam vas uspjela sve iscitati...Nadam se da ste sve dobro.
Ja danas bila na kontroli,radili smo i nuhalni...Hvala Bogu sve je uredu.Bebica mi je mahala, vrtila se a mama se sva raznjezila :-)
Kad su vama rekli spol bebe?Danas doktorica dok je uzimala mjere pokaza mi nesto izmedju nogica,kaze rano je da bilo sta kazem ali meni lici na decka...pa eto neznam..Neka je zivo i zdravo aBd.
Eto ko uredjuje spisak neka nam stavi termin aBd 03.08.2016.Otvaramo augustovsku sezonuuser posted image

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 664
25.1.2016 22:22:03   
Amani12
Nudzejma meni su s prvim deckom u 14oj sedmici rekli,a s drugim u 16oj.
I pogodili su. user posted image

Kod mene jos nista. Sve me boli osim pravih kontrakcija.
Kad krenu bit cu iscrpljena i preumorna.
Ali pregurat cemo i to abd.
Odoh sad slusati malo srculence. user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 665
25.1.2016 22:40:32   
Isha
Kod vas bebice napredne, a ja bila na kontroli danas i curetak je 2170 sa ± 375 g, a ovaj mladji je u ovom periodu imao 2,5 kg. Vidjet cemo, nadam se da je sve u redu.

Prekrasne ste sve, a i krevetici za bebice. Nisam bas nista kupila, neke stvari sam dobila, a imam i od mladjeg neutralnih stvarcica.

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 666
25.1.2016 23:15:49   
_ayla_
evo i mene na kraju dana

okupah i uspavah mrvicu, sinoc imala temperaturice pa preskocismo, danas je hB bolja. meni stomak doslovno u krilu, danas sam skontala da uopce ne sjedim pristojno user posted image

beba bu hvala mila bas mi je drago da ti se svidja i tvoje je sve predivno, fora mi je to sa odvodom moj se muz nanosao prosli put a i sad ce aBd user posted image
daj nam jos slicicu stomacica user posted image

blossom
user posted image za kontrolicu, ma njima je unutra super, briga ih kako mi deveramo user posted image samo nek napreduje bucko mali hB
ja sam imala problema sa pritiskom u ordinaciji a kod kuce normala, uzimala apaurin 2mg po potrebi, sve se na kraju zavrsilo normala hB...

daliyah
user posted image za curetak. mashallah vec velika svojoj mami user posted image
koje marke su kolica? ja sam sa curicom odabrala crno-bez tako da su sad prispjela i za brata

Leena
user posted image hvala draga, ti si nam se nesto umirila, jeste to poceli hodati? kako nam je djecak?

mom user posted image user posted image user posted image ismijah se za guzu

Amani suosjecam s tobom iako ja imam jos 10ak dana do termina, sve me boli... ali nista nije za pokreta... uglavnom eto tebi maze u naramak uskoro aBd, samo se malo strpi! ceka svoj časić user posted image
nudžejma
super za urednu kontrolicu, samo nek je zivo i zdravo... vjerovatno ce ti na sl kontroli potvrditi sta je.

Isha draga ne brini, i manje se bebice radjaju. ima jos vremena da se ubuci. samo lagano user posted image
ni ja skoro nista ne kupih ovaj put, nesto od curice neutralnih boja sto kazes odabrah i dokupih mozda jos koju tetru novu to je sve...

lijepo mi spavajte drage moje user posted image

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 667
25.1.2016 23:34:54   
Logica
Jesu se zene aktivirale na temiuser posted image

Nudzejma meni je u 16. Sedmici prvi put dr rekla da je najvjerovatnije musko a u 20. potvrdila :)

Mum ja ni ne primjetim da se spustila koliko je mekana postala..a ja cijeli zivot sportski tip zategnuta i sve a sad isto puding :) jedva cekam toplije dane da barem set_am malo vise :)
Lejni kad je konacan termin?
Lijepi i ugodni snovi bez ziganja,zgaravice i ostalih cudesa zelim :)

< Poruku je uredio Logica -- 25.1.2016 23:35:38 >

(odgovor članu _ayla_)
Neposredna veza do poruke: 668
26.1.2016 8:47:03   
idana1812

IZVORNA PORUKA: demira

Moj se djecak napokon malo smirio user posted image user posted image uh koja suprotnost djevojcicama... ja njih obje nisam ni osjetila, ali zato s njim imam osjecaj kao da sam rodila 5 djece user posted image user posted image
Kumovi su nam kupili onu vibrirajucu lezaljku koju je malac koristio samo 1 dan a poslije nece u nju nikako user posted image Od rodjenja pa do prije nekoliko dana nije prestajao da place, doslovno je plakao 24h dnevno, a doktori i dan danas nemaju pojma sta se desava i sto je uzrok tome user posted image user posted image

Ulijecem kao padobranac ovdje. Moj brat je plakao neprestano 8 mjeseci dok jedan doktor nije predlozio mami da ga obrezu. Kozica mu je smetala da mokri, poslije toga je bio totalno drugo dijete...Lijep pozdrav trudnicama!

Majke ruke svoje djece drže kratko, ali njihova srca zauvijek..

(odgovor članu demira)
Neposredna veza do poruke: 669
26.1.2016 9:17:31   
mala_sa
Mahanje, prvo da ispunim obecanje user posted image

Stomacic sa 18+1 dan user posted image

user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu idana1812)
Neposredna veza do poruke: 670
26.1.2016 9:32:47   
*andjela*
jutro i od nas

mala sauser posted image user posted image super pupa,ma ti imas jos vremena da se slikas,tek 18 sedmica,a ja user posted image user posted image

isha ma dobro za kilazu tek ulazis u deveti,dobice jos pola-do 1 kg minimalno i eto taman ,ja vise volim da nisu prekurupne bebe,kontam lakse za porodjaj,moj V imao 3,750 ,sad kontam da ce biti manjeuser posted image

Danas planiram oribati kupatilo i prozore,evo cekam mamu doce u ispomoc user posted image

Mene sinoc uhvatila neka nervoza,malo sam s ei nahodala juce,sve me zivo sinoc bolilo ,pola sata sam se prevrtala ,nijedan mi polozaj nije odgovarao,od tezine me bole i zglobovi i kolena,bas me neka muka sinoc uhvatila,MM kaze ajd u drugu sobu user posted image user posted image

< Poruku je uredio *andjela* -- 26.1.2016 9:34:32 >

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 671
26.1.2016 10:14:57   
blossom
Jutro zenice user posted image

Uh mi smo se sinoc prevrtali, s jedne na drugu stranu, pa hodali pa ogladnili.. Jutros sam ustala sva u bolovima, kukovi mi se raspadaju od onog lezanja na strani user posted image

nudzejma, nama je dr nekad oko 13tt rekla da je najvjerovatnije user posted image ali u 18tt je definitivno potvrdjeno, svake naredne kontrole potvrdi i nekad cak isprinta sa uzv za babu da ima sliku user posted image user posted image
A ja sam od pocetka bila ubijedjena da ce biti user posted image , ali izgleda i nas osjecaj nekad vara user posted image
Ma nek je tvoje pile zivo i zdravo i da je sve uredu, to je najbitnije user posted image

mala_sa, pupeee user posted image Masala, sva si kao bombon.. user posted image

Ja se do sad jos ni jednom nisam uslikala user posted image shame on me user posted image znam ja da ce mi biti zao poslije, ali sam lijeeenaaa...

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 672
26.1.2016 10:18:47   
blossom
Joj andjela, tvoj muz se makar probudi (svjestan je da si nemirna)... Moj kad zahrce nema sanse da ga iko probudi... Ja jadna po cijelu noc ustajem, budna lezim i onako gledam u njega i nabrajam u sebi user posted image
Nemoj se preforsirati danas, lagano sa poslovima user posted image

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 673
26.1.2016 10:23:18   
škorpija
U prvoj trudnoći mi je dr. rekla u 12 sedmici da je dječak i bilo je tačno, u drugoj ginekolgo mi je bio pegla prava, nije htio dugo reći šta će, čini mi se tek u 20 sedmici da sam uspjela izvući iz njega da je curica, i to na jedvite jade je to procijedio kroz zube user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 674
26.1.2016 11:39:11   
_ayla_
masemo na brzaka pa trk za poslom

danas suncano malo cemo prozorcice kao i nasa andjela precistiti pa horizontala user posted image
kako si danas, jesi bolje nego sinoc?

mala sa user posted image user posted image user posted image user posted image zgodnice, pupo je preslatki mashaAllah

blossom jesi probala jastuk mali izmedju koljena da stavis, meni se cini da sam ja tako bol u kuku rjesila

meni u obe trudnoce oko 20 sedmice rekli sta nosim i to isto potvrđivano do kraja

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *