Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 6:49:35
Travelove
Ziel zeludac ti je od tableta, i meni isto, bude bas lose kada popijem ovaj metzildopa. Kada ti je sled kontrola? Meni pritisak ne spada. Koliko cesto pijes apaurin? 3x1? Ili?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 7:06:50
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Ziel zeludac ti je od tableta, i meni isto, bude bas lose kada popijem ovaj metzildopa. Kada ti je sled kontrola? Meni pritisak ne spada. Koliko cesto pijes apaurin? 3x1? Ili?
Dr napisao i Apaurin i Metildopu 3x dnevno, Metildopu tako i uzimam, a Apaurin ujutro i navecer, preskocim jednu, nekako me previse umrtvi...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 8:13:46
Logica
Isha i ja imam problem s usporenim metabolizmom il kako moja internistica kaze lijenim crijevima tako da ja i bez trudnoce nisam nesto cesta s nuzdom ali meni kad dodje vec treci dan da nisam isla onda popijem solju kafe i automatski kroz sat vremena sve proradi..eh sad ja je ne pijem inace pa mozda zato ali uglavnom primjetila sam da djeluje bolje i od kompota,jogurta,voca,zitarica i ostalih cuda pa eto ako nemas problem s pritiskom kad je kriza pokusaj :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 8:30:07
jaculi
Jutro trudnice. Nadam se da ste sve dobro. Ja sam odlično. Nemam nikakvih simptoma osim smanjenog apetita ali ne sumnjam da ce i to doći vremenom, tek sam šesta sedmica Leena bas mi je drago da smo se opet našle na forumu. Kako se osjećaš i sta je ovaj put? Isha termin je 7. juli. Izgleda da sam ja "najmanje" trudna . Sto se zatvora tice, i kod mene nije sjajno i čini mi se sta god probam, da me samo jos vise napuse ali pokusat ću ovo sa jogurtom i lanom. Za kilazu sam jedno skontala iz prošle trudnoće: što se budem zdravije hranila i izbjegavala bespotrebne ugljikohidrate, to će mi kasnije biti lakše da skinem kile i da se osjećam lijepo i zadovoljno. E sad da li ću scipit guzicu, ćemo vidjet . Kilice su najmanji problem. Samo da sve prođe dobro i hairli. Ja idem kod svojih preko vikenda. Idem uživati.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 9:33:35
Leptirica87
Jutro drage trudnice i mame I ja imam ponekad problema s probavom 2-3dana da ne idem van.Ja sam to znala regulisat cajem od kamilice,ujutro cim ustanem popijem na prazan stomak caj al vise posecerim,i fino se ocistim.Al takodje znam i za ovaj recept s jogurtom (mlacenica jos bolje) i lan,i naravno kompot od sljiva suhih al treba bit uporan par dana,nekad od samo jednog uzimanja ne bude efekta. Vidim nema ni kod koga od novembarskih terminusa nekog pomaka,nista se ne desava...nesto smo zastale.Eto i meni sutra ako Bog da termin a nista heheh ulijenile nam se haman ove bebice a i lijepo im u stomacicima
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 9:36:40
ziel
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Jutro drage trudnice i mame I ja imam ponekad problema s probavom 2-3dana da ne idem van.Ja sam to znala regulisat cajem od kamilice,ujutro cim ustanem popijem na prazan stomak caj al vise posecerim,i fino se ocistim.Al takodje znam i za ovaj recept s jogurtom (mlacenica jos bolje) i lan,i naravno kompot od sljiva suhih al treba bit uporan par dana,nekad od samo jednog uzimanja ne bude efekta. Vidim nema ni kod koga od novembarskih terminusa nekog pomaka,nista se ne desava...nesto smo zastale.Eto i meni sutra ako Bog da termin a nista heheh ulijenile nam se haman ove bebice a i lijepo im u stomacicima
Hehehe Leptirice izgleda novembarske bebe ce sve preci preko termina Jedino nam je Ummu Hamza malo poranio Moj beban ceka da ti i BlueMoon zavrsite, pa smo mi na redu I ja sam trenutno 2 prsta otvorena, u ponedjeljak kontrola, ne osjecam nista neobicno, kao da nisam ni trudna jos 5 dana do termina
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 9:58:11
Farah 00
Jutro ☺
Terminuse sve na broju, bebicama fino u pupama 😊 Moramo prvo ispratiti blue moon, ona je davno prosla termin, pa tek onda slijedimo mi.
Ziel zeludac te sigurno boli od tableta, ne znam mozes li cime ublaziti bol, nekom hranom.... Je li ti doktor na zadnjim kontrolama govorio tezni bebe, tvoj je davno imao 3300 grama ☺
Odoh nesto praviti za dorucak, sinoc sam u 10 pravila palacinke ☺
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 10:05:37
ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Jutro ☺
Terminuse sve na broju, bebicama fino u pupama 😊 Moramo prvo ispratiti blue moon, ona je davno prosla termin, pa tek onda slijedimo mi.
Ziel zeludac te sigurno boli od tableta, ne znam mozes li cime ublaziti bol, nekom hranom.... Je li ti doktor na zadnjim kontrolama govorio tezni bebe, tvoj je davno imao 3300 grama ☺
Odoh nesto praviti za dorucak, sinoc sam u 10 pravila palacinke ☺
Beban je sa 35+1 bio na 3300gr. sad nemam blage veze na koliko stoji, jer na UKCu su neki stariji aparati pa ne mogu izracunati kilazu, nazalost... ali za 4 nedjelje je mogao dobiti samo jos 1 kg na to, pa ako uzmemo recimo malo odstupanja, 200-300 gr. opet ce biti 4 kg na rodjenju A sinoc poslije caja se zeludac malo smirio pa sam nekako zaspala nakon 45 min., pa sam jutros jos jedan caj popila i to kriglu caja, i doruckovala ribu, evo sad ne boli ali krce crijeva glasno... valjda se smire malo, opet cu caj kasnije, nema mi druge pomoci sad...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 10:16:37
blue moon
Dobro jutro ženice, meni se već treću noć se javljaju kontrakcije, u jednom momentu su jutros bile spale na oko 10 minuta, kontam evo ga jos malo pa se mogu zaputit u bolnicu, al kako sam ustala prestalo, sluzni čep i dalje izlazi...samo se nadam da kad dodje momenat da se porodim da cu biti dovoljno otvorena.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 10:21:25
ziel
IZVORNA PORUKA: blue moon
Dobro jutro ženice, meni se već treću noć se javljaju kontrakcije, u jednom momentu su jutros bile spale na oko 10 minuta, kontam evo ga jos malo pa se mogu zaputit u bolnicu, al kako sam ustala prestalo, sluzni čep i dalje izlazi...samo se nadam da kad dodje momenat da se porodim da cu biti dovoljno otvorena.
samo hrabro Bolje je malo duze biti kuci, ali nam se javi kad krenes u bolnicu da drzimo fige
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 11:03:16
blue moon
IZVORNA PORUKA: ziel
samo hrabro Bolje je malo duze biti kuci, ali nam se javi kad krenes u bolnicu da drzimo fige
To mi i jeste cilj, sto duze izdržati kod kuce bolje da ne gledam one scene gore...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 11:37:06
Farah 00
IZVORNA PORUKA: ziel
To mi i jeste cilj, sto duze izdržati kod kuce bolje da ne gledam one scene gore...
Drzimo ti fige To se ti sigurno pomalo sve vise otvaras, pitanje je dana/ sata kad ces se uputiti u bolnicu😊 Samo da bude sve hairli 😙😘
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 11:46:33
cauchy
Pozdrav svima!
Mamama kojima se bliži termin želim lak porod i da sve prođe uredu
Imam jedno pitanjce, zadnjih dana mi crijeva pomalo krče, a nisam gladna, ne znam od čega pa me počelo nervirati i brinuti. Nema šanse da sam se prehladila jer sedmicama ne izlazim iz stana (zbog hematoma). Možda ima veze sa trudnoćom (sad sam 14+6) ili je onako bezveze?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 15:08:35
Farah 00
IZVORNA PORUKA: cauchy
Pozdrav svima!
Mamama kojima se bliži termin želim lak porod i da sve prođe uredu
Imam jedno pitanjce, zadnjih dana mi crijeva pomalo krče, a nisam gladna, ne znam od čega pa me počelo nervirati i brinuti. Nema šanse da sam se prehladila jer sedmicama ne izlazim iz stana (zbog hematoma). Možda ima veze sa trudnoćom (sad sam 14+6) ili je onako bezveze?
Ma ne vjerujem da ima veze sa trudnocom u smislu da se trebas zabrinuti. Sigurno se tijelo priprema za trudnocu, maternica raste i mozda kao neka reakcija na to, uopste se ne trebas brinuti, bitno je da znas da nije prehlada.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 16:16:00
Daliyah92
Drage moje, da vas pitam.. Kazu li vasi doktori da se morate poroditi na termin pa cak i ako nemate bas nekih znakova za porod? Meni je u prvoj trudnoci bio termin 12. ili 13., i nisam imala znakova za porod, nikakvih. Dosla ponovo 16., htjela me na inducirani, i beba se okrenula tako da sam zavrsila na carskom. Jer po njezinom, to mi je bio zadnji dan za porod. Ono sto mi je cudno, tad mi je zadnja M bila 5.9., a termin 12.6., a sad je zadnja bila 5.8. a termin 25.5. Nije ista dr. ali sam kod ove kod koje idem i sad bila i prvu trudnocu na pocetku i dala mi je termin 25.6. (znaci imala sam jos 13 dana fore ) Sad mi i ova kaze da moram do 25. da se porodim inace inducirani, ali ja vidim kako ima kod vas onih koje prelaze termine i niko ne pravi paniku oko toga.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 16:20:40
Daliyah92
Isha draga, mene nestade sa liste Upisala si me i kako si jednom uredjivala tako ja nestade. Izvini ako te zamaram, znam cesto uredjujes listu Pa et, kad budes uredjivala sjeti me se, 25.5.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 16:21:14
Isha
Uglavnom ne insistiraju na termin da se nora zena poroditi, zavisi od trudnoce. Meni sada nije jasno je li ti termin u junu ili maju? Po datumu zm bi trebao biti maj, 12.05.? Sada ti je uracunala i ona odstupanja do dvije sedmice, jer se svakako malo zena porodi na termin.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 16:23:32
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: Isha
Uglavnom ne insistiraju na termin da se nora zena poroditi, zavisi od trudnoce. Meni sada nije jasno je li ti termin u junu ili maju? Po datumu zm bi trebao biti maj, 12.05.? Sada ti je uracunala i ona odstupanja do dvije sedmice, jer se svakako malo zena porodi na termin.
U maju je. Ali je prosla trudnoca bila u junu, 12.
Tj. termin je bio 12. juni.
< Poruku je uredio Daliyah92 -- 14.11.2015 16:28:35 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 16:27:28
Daliyah92
Jedna dr. mi je prosli put dala termin 25. juni, a druga mi je dala 12. juni. Cak do 16. juna nisam imala bas nikakve znakove za porod, tako da mislim da je ova prva bila tacnija. Kod ove prve idem i sad, I opet termin 25. ali maj. Prosli put zadnja m 5. sept. a ovaj put 5. aug.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 14.11.2015 16:37:06
Leptirica87
Joj drage moje terminuse mene nesto poce malkice fatati trema,haman radi sutrasnjeg termina 😊.Cak sam od nervoze u stomaku dobila i stolicu...mada nesto i ne vjerujem da sam se jos vise otvorila od utorka jer nikakvih naznaka nema. Usput da pitam ove moje tuzlanke imal otvorena mreza za net gore na gradini.