|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
14.11.2015 6:49:35   
Travelove
Ziel zeludac ti je od tableta, i meni isto, bude bas lose kada popijem ovaj metzildopa. Kada ti je sled kontrola?
Meni pritisak ne spada. Koliko cesto pijes apaurin? 3x1? Ili?

(odgovor članu NandaT)
Neposredna veza do poruke: 901
14.11.2015 7:06:50   
ziel

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ziel zeludac ti je od tableta, i meni isto, bude bas lose kada popijem ovaj metzildopa. Kada ti je sled kontrola?
Meni pritisak ne spada. Koliko cesto pijes apaurin? 3x1? Ili?

Dr napisao i Apaurin i Metildopu 3x dnevno, Metildopu tako i uzimam, a Apaurin ujutro i navecer, preskocim jednu, nekako me previse umrtvi...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 902
14.11.2015 8:13:46   
Logica
Isha i ja imam problem s usporenim metabolizmom il kako moja internistica kaze lijenim crijevima tako da ja i bez trudnoce nisam nesto cesta s nuzdom ali meni kad dodje vec treci dan da nisam isla onda popijem solju kafe i automatski kroz sat vremena sve proradi..eh sad ja je ne pijem inace pa mozda zato ali uglavnom primjetila sam da djeluje bolje i od kompota,jogurta,voca,zitarica i ostalih cuda pa eto ako nemas problem s pritiskom kad je kriza pokusaj :)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 903
14.11.2015 8:30:07   
jaculi
Jutro trudnice. Nadam se da ste sve dobro. Ja sam odlično. Nemam nikakvih simptoma osim smanjenog apetita ali ne sumnjam da ce i to doći vremenom, tek sam šesta sedmica user posted image
Leena bas mi je drago da smo se opet našle na forumu. Kako se osjećaš i sta je ovaj put? user posted image
Isha termin je 7. juli. Izgleda da sam ja "najmanje" trudnauser posted image .
Sto se zatvora tice, i kod mene nije sjajno i čini mi se sta god probam, da me samo jos vise napuse ali pokusat ću ovo sa jogurtom i lanom.
Za kilazu sam jedno skontala iz prošle trudnoće: što se budem zdravije hranila i izbjegavala bespotrebne ugljikohidrate, to će mi kasnije biti lakše da skinem kile i da se osjećam lijepo i zadovoljno. E sad da li ću scipit guzicu, ćemo vidjetuser posted image . Kilice su najmanji problem. Samo da sve prođe dobro i hairli.
Ja idem kod svojih preko vikenda. Idem uživati.

< Poruku je uredio jaculi -- 14.11.2015 8:32:36 >

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 904
14.11.2015 9:33:35   
Leptirica87
Jutro drage trudnice i mame user posted image
I ja imam ponekad problema s probavom 2-3dana da ne idem van.Ja sam to znala regulisat cajem od kamilice,ujutro cim ustanem popijem na prazan stomak caj al vise posecerim,i fino se ocistim.Al takodje znam i za ovaj recept s jogurtom (mlacenica jos bolje) i lan,i naravno kompot od sljiva suhih al treba bit uporan par dana,nekad od samo jednog uzimanja ne bude efekta.
Vidim nema ni kod koga od novembarskih terminusa nekog pomaka,nista se ne desava...nesto smo zastale.Eto i meni sutra ako Bog da termin a nista heheh ulijenile nam se haman ove bebice a i lijepo im u stomacicimauser posted image

(odgovor članu jaculi)
Neposredna veza do poruke: 905
14.11.2015 9:36:40   
ziel
IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Jutro drage trudnice i mame user posted image
I ja imam ponekad problema s probavom 2-3dana da ne idem van.Ja sam to znala regulisat cajem od kamilice,ujutro cim ustanem popijem na prazan stomak caj al vise posecerim,i fino se ocistim.Al takodje znam i za ovaj recept s jogurtom (mlacenica jos bolje) i lan,i naravno kompot od sljiva suhih al treba bit uporan par dana,nekad od samo jednog uzimanja ne bude efekta.
Vidim nema ni kod koga od novembarskih terminusa nekog pomaka,nista se ne desava...nesto smo zastale.Eto i meni sutra ako Bog da termin a nista heheh ulijenile nam se haman ove bebice a i lijepo im u stomacicimauser posted image

Hehehe Leptirice izgleda novembarske bebe ce sve preci preko termina user posted image Jedino nam je Ummu Hamza malo poranio user posted image Moj beban ceka da ti i BlueMoon zavrsite, pa smo mi na redu user posted image I ja sam trenutno 2 prsta otvorena, u ponedjeljak kontrola, ne osjecam nista neobicno, kao da nisam ni trudna user posted image jos 5 dana do termina user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 14.11.2015 9:38:14 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 906
14.11.2015 9:45:03   
ninuska
Zene drage, samo da vam pozelim srecu. Vidim da je pravo usitnilo, a bebe se ulijenile :). Fino im u pupi

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 907
14.11.2015 9:47:19   
ziel

IZVORNA PORUKA: ninuska

Zene drage, samo da vam pozelim srecu. Vidim da je pravo usitnilo, a bebe se ulijenile :). Fino im u pupi

Hvala Ninuska, bebe kao da u inat nece napolje , znaju kako ih jedva cekamo , lopovcici mali user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 908
14.11.2015 9:58:11   
Farah 00
Jutro ☺

Terminuse sve na broju, bebicama fino u pupama 😊 Moramo prvo ispratiti blue moon, ona je davno prosla termin, pa tek onda slijedimo mi.

Ziel zeludac te sigurno boli od tableta, ne znam mozes li cime ublaziti bol, nekom hranom.... Je li ti doktor na zadnjim kontrolama govorio tezni bebe, tvoj je davno imao 3300 grama ☺

Odoh nesto praviti za dorucak, sinoc sam u 10 pravila palacinke ☺

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 909
14.11.2015 10:05:37   
ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00

Jutro ☺

Terminuse sve na broju, bebicama fino u pupama 😊 Moramo prvo ispratiti blue moon, ona je davno prosla termin, pa tek onda slijedimo mi.

Ziel zeludac te sigurno boli od tableta, ne znam mozes li cime ublaziti bol, nekom hranom.... Je li ti doktor na zadnjim kontrolama govorio tezni bebe, tvoj je davno imao 3300 grama ☺

Odoh nesto praviti za dorucak, sinoc sam u 10 pravila palacinke ☺

Beban je sa 35+1 bio na 3300gr. sad nemam blage veze na koliko stoji, jer na UKCu su neki stariji aparati pa ne mogu izracunati kilazu, nazalost... ali za 4 nedjelje je mogao dobiti samo jos 1 kg na to, pa ako uzmemo recimo malo odstupanja, 200-300 gr. opet ce biti 4 kg na rodjenju user posted image A sinoc poslije caja se zeludac malo smirio pa sam nekako zaspala nakon 45 min., pa sam jutros jos jedan caj popila i to kriglu caja, i doruckovala ribu, evo sad ne boli ali krce crijeva glasno... valjda se smire malo, opet cu caj kasnije, nema mi druge pomoci sad...

< Poruku je uredio ziel -- 14.11.2015 10:06:26 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 910
14.11.2015 10:16:37   
blue moon
Dobro jutro ženice, meni se već treću noć se javljaju kontrakcije, u jednom momentu su jutros bile spale na oko 10 minuta, kontam evo ga jos malo pa se mogu zaputit u bolnicu, al kako sam ustala prestalo, sluzni čep i dalje izlazi...samo se nadam da kad dodje momenat da se porodim da cu biti dovoljno otvorena.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 911
14.11.2015 10:21:25   
ziel

IZVORNA PORUKA: blue moon

Dobro jutro ženice, meni se već treću noć se javljaju kontrakcije, u jednom momentu su jutros bile spale na oko 10 minuta, kontam evo ga jos malo pa se mogu zaputit u bolnicu, al kako sam ustala prestalo, sluzni čep i dalje izlazi...samo se nadam da kad dodje momenat da se porodim da cu biti dovoljno otvorena.

user posted image samo hrabro user posted image
Bolje je malo duze biti kuci, ali nam se javi kad krenes u bolnicu da drzimo fige user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 912
14.11.2015 11:03:16   
blue moon

IZVORNA PORUKA: ziel

Bolje je malo duze biti kuci, ali nam se javi kad krenes u bolnicu da drzimo fige user posted image

To mi i jeste cilj, sto duze izdržati kod kuce bolje da ne gledam one scene gore...

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 913
14.11.2015 11:14:52   
Isha

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

NOVEMBAR[
08.11. Blue moon user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela user posted image
28.02. Ishauser posted image

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. Maya25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333
07.07. Jaculi

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 914
14.11.2015 11:37:06   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: ziel

To mi i jeste cilj, sto duze izdržati kod kuce bolje da ne gledam one scene gore...

Drzimo ti fige user posted image
To se ti sigurno pomalo sve vise otvaras, pitanje je dana/ sata kad ces se uputiti u bolnicu😊 Samo da bude sve hairli 😙😘

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 915
14.11.2015 11:46:33   
cauchy
Pozdrav svima!

Mamama kojima se bliži termin želim lak porod i da sve prođe uredu user posted image

Imam jedno pitanjce, zadnjih dana mi crijeva pomalo krče, a nisam gladna, ne znam od čega pa me počelo nervirati i brinuti.
Nema šanse da sam se prehladila jer sedmicama ne izlazim iz stana (zbog hematoma).
Možda ima veze sa trudnoćom (sad sam 14+6) ili je onako bezveze?

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 916
14.11.2015 12:43:38   
ziel
Opet ovi menstrualni bolovi..... ah sto nas zezaju user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 917
14.11.2015 15:08:35   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: cauchy

Pozdrav svima!

Mamama kojima se bliži termin želim lak porod i da sve prođe uredu user posted image

Imam jedno pitanjce, zadnjih dana mi crijeva pomalo krče, a nisam gladna, ne znam od čega pa me počelo nervirati i brinuti.
Nema šanse da sam se prehladila jer sedmicama ne izlazim iz stana (zbog hematoma).
Možda ima veze sa trudnoćom (sad sam 14+6) ili je onako bezveze?

Ma ne vjerujem da ima veze sa trudnocom u smislu da se trebas zabrinuti. Sigurno se tijelo priprema za trudnocu, maternica raste i mozda kao neka reakcija na to, uopste se ne trebas brinuti, bitno je da znas da nije prehlada.

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 918
14.11.2015 16:16:00   
Daliyah92
Drage moje, da vas pitam.. Kazu li vasi doktori da se morate poroditi na termin pa cak i ako nemate bas nekih znakova za porod?
Meni je u prvoj trudnoci bio termin 12. ili 13., i nisam imala znakova za porod, nikakvih.
Dosla ponovo 16., htjela me na inducirani, i beba se okrenula tako da sam zavrsila na carskom. Jer po njezinom, to mi je bio zadnji dan za porod.
Ono sto mi je cudno, tad mi je zadnja M bila 5.9., a termin 12.6., a sad je zadnja bila 5.8. a termin 25.5.
Nije ista dr. ali sam kod ove kod koje idem i sad bila i prvu trudnocu na pocetku i dala mi je termin 25.6. (znaci imala sam jos 13 dana fore user posted image )
Sad mi i ova kaze da moram do 25. da se porodim inace inducirani, ali ja vidim kako ima kod vas onih koje prelaze termine i niko ne pravi paniku oko toga.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 919
14.11.2015 16:20:40   
Daliyah92
Isha draga, mene nestade sa liste user posted image Upisala si me i kako si jednom uredjivala tako ja nestade.
Izvini ako te zamaram, znam cesto uredjujes listu user posted image Pa et, kad budes uredjivala sjeti me se, 25.5. user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 920
14.11.2015 16:21:14   
Isha
Uglavnom ne insistiraju na termin da se nora zena poroditi, zavisi od trudnoce. Meni sada nije jasno je li ti termin u junu ili maju? Po datumu zm bi trebao biti maj, 12.05.?
Sada ti je uracunala i ona odstupanja do dvije sedmice, jer se svakako malo zena porodi na termin.

Neposredna veza do poruke: 921
14.11.2015 16:23:06   
Isha

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

NOVEMBAR[
08.11. Blue moon user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela user posted image
28.02. Ishauser posted image

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. Maya25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85
25.05. Daliyah92

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333
07.07. Jaculi

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 922
14.11.2015 16:23:32   
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: Isha

Uglavnom ne insistiraju na termin da se nora zena poroditi, zavisi od trudnoce. Meni sada nije jasno je li ti termin u junu ili maju? Po datumu zm bi trebao biti maj, 12.05.?
Sada ti je uracunala i ona odstupanja do dvije sedmice, jer se svakako malo zena porodi na termin.

U maju je. Ali je prosla trudnoca bila u junu, 12.

Tj. termin je bio 12. juni.

< Poruku je uredio Daliyah92 -- 14.11.2015 16:28:35 >

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 923
14.11.2015 16:27:28   
Daliyah92
Jedna dr. mi je prosli put dala termin 25. juni, a druga mi je dala 12. juni. Cak do 16. juna nisam imala bas nikakve znakove za porod, tako da mislim da je ova prva bila tacnija.
Kod ove prve idem i sad, I opet termin 25. ali maj. Prosli put zadnja m 5. sept. a ovaj put 5. aug.

Neposredna veza do poruke: 924
14.11.2015 16:37:06   
Leptirica87
Joj drage moje terminuse mene nesto poce malkice fatati trema,haman radi sutrasnjeg termina 😊.Cak sam od nervoze u stomaku dobila i stolicu...mada nesto i ne vjerujem da sam se jos vise otvorila od utorka jer nikakvih naznaka nema.
Usput da pitam ove moje tuzlanke imal otvorena mreza za net gore na gradini.

Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *