Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 2.11.2015 23:04:51
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
IZVORNA PORUKA: ninuska
Kuc, kuc. Ima li novosti? Novopecenih mama . Bebe se ulijenile sve mi se cini.
Sta te iznervira pcelice Beciragic..kazem ti ja da njemu nisu sve na broju. Meni nikako nije legao. A i miseljic prolupao..e svasta! Sutra trazi da te fino pregledaju
Vidim da ima i novih clanica . Zelim vam dobrodoslicu i lijepo druzenje .
ma idite na gak vece su sanse da vas zapadne normalan dr
Kolko ja skontah tamo u Vojnoj radi par dr samo,kako stignu sve zene pregledati nije mi jasno
Ma ima ih 7 sa Aidom, seficom.
Kako cura? Jel' spava? Moj je danas grozan bio. Ruke me uzasno bole od nosanja
Evo je zaspala,nama je juce dan ludnica bio,ja i mm crkli od nosanja,cak ni koliva nisu pomogla a inace se komira cim vani izadje,danas je super bila ,ja fakat ne znam sta im naleti onako ,da ti ne pricam o ledjima ukocena sam sva
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 2.11.2015 23:07:18
Isha
IZVORNA PORUKA: Leena
Ninuska, da nije skok u razvoju?
Nemam pojma. Da se razumijemo otkad se rodio nije nikad bio pretjerano tih . Totalno mi je drugaciji od curice. Trazi puno vise paznje :(. Al haj..da te ne prepadam..nisu ni svi muski isti hahah
Ima moj brat sina, mladi od Lejle 3 mj, isti je takav stalno trazi paznju... Muskarci kaze meni neki dan drugarica kad sam rekla da me bole ledja:"ama musko, naklatilo se na grbacu, a ni rodilo se nije"
Ja se sada nadam da ce ovo dijete biti mirnije i veca spavalica nego njih dvojica. Mali zaspe oko 23 i nadigne se u pola osam, naspavan . Jos kada mi neko kaze kako je naviknuo bebu da zaspe u osam, dodje mi , jednostavno ima djece koja nece da spavaju ni naopako
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 2.11.2015 23:20:27
Leena
Vecer, moje dame Jesmo li bolje nego jutros? Nesto nam je svima dan naopako krenuo
Pcelice, ma Beciragic je poznat po nemaru... Znas kako sam ti rekla da zam 4h cekala pod naponima drugi porod, on bio U dezuri... Bolje da ne pricam. A sta je Nakas uradio LTM? Meni je on bas bio divan na prvom porodu, sa L mi je i trudnocu vodio od sedmog mjeseca.
Demira, hvala Bogu da je sada ok, mora malo zezati
Rose, to sa gakom je diskutabilno, vise je doktora, vise dobrih, ali vise i budala
Isha, seka stize aBd? Neka je sa srecom
ma ne bih rekla bas...vise je dr,a "budala" ko u vojnoj...vece su sanse da te zapadne dobar a LTM je Nakas na prvom porodu bio dobar, zena ga u zvijezde kovala cak sam se mislila ici njemu, sa njom...a kad je dosla, otkacio je jer je imao losdan i neka ga primadona iznervirala
Prema meni je isto bio divan i prema mojoj zaovi, bas lijepo iskustvo s njim imam... I sad se zakazah kod njega, valjda se necu razocarati A licno znam 4 budale sa GAKa od kojih sam i pobjegla u Vojnu, zato i kazem... Mada je to sve stvar srece
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 2.11.2015 23:22:01
*andjela*
isha i kod tebe cura, mi smo tu sa terminima...koliko samskontala da imas dva djecaka moja cura se razigrala po stomaku,djecak spava,sad cu i ja jos malo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 2.11.2015 23:23:02
Leena
Isha, to vec nije do spola, ista je moja Esma... Jednom je sjedila do 1, ja je pustila Bas da vidim dokle ce... I u pola Sedam ujutro ustala, meni nije dobro bilo... A Lejla, opet, nekad od 7 moli da je stavimo Spavati, stavimo je oko 9, ali i ona rano ustaje
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 2.11.2015 23:29:58
Isha
Isha, to vec nije do spola, ista je moja Esma... Jednom je sjedila do 1, ja je pustila Bas da vidim dokle ce... I u pola Sedam ujutro ustala, meni nije dobro bilo... A Lejla, opet, nekad od 7 moli da je stavimo Spavati, stavimo je oko 9, ali i ona rano ustaje
Mene dvojica potrefila, mada je veci bolji kako raste. D.je dugo znao leci u pola jedan i opet se nadigne, ne znam odakle mu snaga
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 2.11.2015 23:30:36
Isha
IZVORNA PORUKA: *andjela*
isha i kod tebe cura, mi smo tu sa terminima...koliko samskontala da imas dva djecaka moja cura se razigrala po stomaku,djecak spava,sad cu i ja jos malo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 2.11.2015 23:41:12
rose
Kuc, kuc. Ima li novosti? Novopecenih mama . Bebe se ulijenile sve mi se cini.
Sta te iznervira pcelice Beciragic..kazem ti ja da njemu nisu sve na broju. Meni nikako nije legao. A i miseljic prolupao..e svasta! Sutra trazi da te fino pregledaju
Vidim da ima i novih clanica . Zelim vam dobrodoslicu i lijepo druzenje .
ma idite na gak vece su sanse da vas zapadne normalan dr
Kolko ja skontah tamo u Vojnoj radi par dr samo,kako stignu sve zene pregledati nije mi jasno
Ma ima ih 7 sa Aidom, seficom.
Kako cura? Jel' spava? Moj je danas grozan bio. Ruke me uzasno bole od nosanja
Evo je zaspala,nama je juce dan ludnica bio,ja i mm crkli od nosanja,cak ni koliva nisu pomogla a inace se komira cim vani izadje,danas je super bila ,ja fakat ne znam sta im naleti onako ,da ti ne pricam o ledjima ukocena sam sva
kod nas kuc-kuc nema ovoga
Blago vama,pojma nemas koliko ste rahat
mislis...ja se sjecam s prvom curom mi se znalo desiti da doruckujem u 21,00 a onda sam otkrila fen i da voli da spava na tatinim prsima...valjalo ga je docekati s posla...kod ove fen ne pali ali nema ni potrebe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 2.11.2015 23:42:28
rose
IZVORNA PORUKA: Isha
Nemam pojma. Da se razumijemo otkad se rodio nije nikad bio pretjerano tih . Totalno mi je drugaciji od curice. Trazi puno vise paznje :(. Al haj..da te ne prepadam..nisu ni svi muski isti hahah
Ima moj brat sina, mladi od Lejle 3 mj, isti je takav stalno trazi paznju... Muskarci kaze meni neki dan drugarica kad sam rekla da me bole ledja:"ama musko, naklatilo se na grbacu, a ni rodilo se nije"
Ja se sada nadam da ce ovo dijete biti mirnije i veca spavalica nego njih dvojica. Mali zaspe oko 23 i nadigne se u pola osam, naspavan . Jos kada mi neko kaze kako je naviknuo bebu da zaspe u osam, dodje mi , jednostavno ima djece koja nece da spavaju ni naopako
moja djeca zaspu u 21,00 obje ova starija je u bebecem uzrastu znala spavati od 19,00-07,00
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 3.11.2015 0:01:32
Isha
IZVORNA PORUKA: Isha
moja djeca zaspu u 21,00 obje ova starija je u bebecem uzrastu znala spavati od 19,00-07,00
Meni je ovo sa njima nemoguce. Jednom je manji zadpao u 21.25 i probudio se u 3 i uspavljivala sam ga do pola 6
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 3.11.2015 0:23:23
rose
ne znam kako ce nam biti kasnije i da li ce se sta mjenjati...ali ja ni ne uspavljujem ...ovu malu samo spustim u krevet i ako je namirena, presvucena, uspava se sama ocekujem da ce se probuditi oko 4 da doji...nakon toga je vracam u njen krevet...malo i ja zakunjam dok ona doji i onda ona nastavi spavati u svom kreveticu jos par sati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 3.11.2015 2:40:05
*pcelica*
Vecer, moje dame Jesmo li bolje nego jutros? Nesto nam je svima dan naopako krenuo
Pcelice, ma Beciragic je poznat po nemaru... Znas kako sam ti rekla da zam 4h cekala pod naponima drugi porod, on bio U dezuri... Bolje da ne pricam. A sta je Nakas uradio LTM? Meni je on bas bio divan na prvom porodu, sa L mi je i trudnocu vodio od sedmog mjeseca.
Demira, hvala Bogu da je sada ok, mora malo zezati
Rose, to sa gakom je diskutabilno, vise je doktora, vise dobrih, ali vise i budala
Isha, seka stize aBd? Neka je sa srecom
ma ne bih rekla bas...vise je dr,a "budala" ko u vojnoj...vece su sanse da te zapadne dobar a LTM je Nakas na prvom porodu bio dobar, zena ga u zvijezde kovala cak sam se mislila ici njemu, sa njom...a kad je dosla, otkacio je jer je imao losdan i neka ga primadona iznervirala
Prema meni je isto bio divan i prema mojoj zaovi, bas lijepo iskustvo s njim imam... I sad se zakazah kod njega, valjda se necu razocarati A licno znam 4 budale sa GAKa od kojih sam i pobjegla u Vojnu, zato i kazem... Mada je to sve stvar srece
Ma super su svi osim ovog Skontala sam da je on dobar i ljubazan samo prema svojim pacijenticama.Ostale otkaci ko sa spiska, ali nema veze. Nemogu da spavam. S ovim mm i grijanjem nikako na zelenu granu. On ukljuci, meni onda vruce, nikako da se uskladimo Evo me gledam farmu Nije ni cudo sto mi se dijete onda umiri. Komira se od ovih gluposti Isha eto i tebi princeze Kako ce je braca razmaziti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 3.11.2015 5:05:36
ziel
Ah Pcelice kad vidjo da si pisala u 2:40 pomislila sam da si krenula u bolnicu ali vidim i kod tebe se nista ne desava... Ja evo ustala ne mogu da spavam, zao mi mm-a jer se on budi na svako moje okretanjr s jedne na dr stranu a toga bude po 116 puta.....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 3.11.2015 6:29:10
Leptirica87
Evo jos jednog vampira,ja cijelu noc nisam spavala,samo ubeala sat vremena od 23-00 i to sve bi.Mene jucer popodne poceo stomak bolit,rezat,probadat neznam ni ja vise sta a zatim dijareja i tako popodne cijelo i cijelu noc.Cas mi zima cas vruce,tepm se povisila na 38 i oko 5jos i povratim....elem uzas. Sad u 8 imam kontrolu a neznam kako cu,bojim se da me i u Domu Z ne uhvati pa kzd cu onda.Najgore sto ni bebicu nisam osjetila iako sam cijelu noc bila budna. Cuvajte mi zene fige valjda bude sve OK.Neznam jel ovo kakvo predporodjajno stanje,ik je kakva prehlada stomaka....kud danas ni nema moje dr nego ce biti neko drugi al moram otici na pregled jer jos 12 dana do termina... Uglavnom pozdravljam vas pa se cujemo,i nadam se da ce nam danasnji dan bit bolji od predhodnog. A i ja sam oko 3 ulazila ovdje i vidim na pocetnoj strani Pcelica pisala prije na pola sata,al nisam mogla uci nikako na forum...a boga mi pomisluh otisla da se poradja pa sam joj i pozeljela srecu al eto ne bi to nego nespavanje 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 3.11.2015 8:02:10
ninuska
Jutro...
Evo jos jedne koja je od 5 budna. Mali skontao da bi trebao kakiti u to doba.pa dok se natezao, pa pranje presvlacene on ee razbudio . I smije se.
ziel,,pcelice jos malo se strpite. Ja sam mogla spavati. Bilo mi je tesko da se okrenem sa jedne na drugu stranu i problem kad ustajem iz kreveta. rose mashallah..da je ne ureknemo leptirice sretno na kontroli
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 3.11.2015 8:03:46
Travelove
Jutro mamice, ja sam se za divno cudo naspavala. Jest da se osjecam nekako suho iznutra otkako mi je dr rekla za plodovu vodu, i samo se pipkam da mi nije iscurilo sta. I jedva cekam na kontrolu,da vidim kakvo je stanje. Napolju bas zahladnilo, a i neka je, vise mi godi ovo vrijeme, nego kada se sjetim onih vrucina.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 3.11.2015 8:16:41
M.A.M.
Jutro drage zenice,moja smizla zaspala sinoc prije 22,i probudi se oko 23 okice na vrh glave smije se i guguce jedva je uspavala opet,zato jos evo spava a ja pijem kafu u miru Ziel,pcelice ima li sta novo? Ima li one Araj,nigdje zene zive,jesu nas bebci okupirali
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 3.11.2015 8:41:08
NandaT
Jutro drage moje
Koliko vidim sve smo na broju . Ja fino spavam ova zadnja 2-3 dana, manje ustajem i u wc, samo mi je problematicno okretanje i ustajanje. Leptirice sretno na kontroli, ne znam koji dr je danas na rasporedu u DZ. Ako bude ona Zigic ona je strasan panicar pa da te ne nasikira dzaba da znas.
Zene ja i dalje nemam nikakvih simptoma da bi ovo moglo uskoro krenut a termin prekosutra . Nista me ne boli, beba nije previse nisko, ne znam...U cetvrtak se trebam javiti na UKC pa vidjecemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 3.11.2015 9:36:48
ziel
Ma jok..ja rodila 13 dana prije termina. A tako sam i curu. Zavisi i koliko su redovne menstruacije jer oni racunaju prema posljednjoj m
Kod mene su bile oduvijek redovne, da kazem da sam u dan znala kad cu dobiti...eventualno je znalo poraniti 1 dan. Na 30 dana dobijala. Udomaxili se momci u pupama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 3.11.2015 10:02:40
Isha
Leptirice, ta dijareja kojuvopisujes mnoge zene imaju prije poroda, organizam se cisti. Tako sam i ja prvi put, par dana prije imala i bila sam laksa 2 kg
Ziel, kako kome, ja bih te bolove opisala kao menstrualne. Recimo, mene je uvijek bolio stomak, skroz dole pri dnu, a kasnije i ledja.