Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 15:01:11
Farah 00
LTM i ja pravim rolat od zelja za goste, jos od mame uzela recept.... a kanapee svakako pravim za mezu, a isprobat cu to sa bagetama, da fino prelijem tim sosom i zapecem, svidja mi se ideja, a cini se bas ukusno...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 15:06:21
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Farah 00
LTM i ja pravim rolat od zelja za goste, jos od mame uzela recept.... a kanapee svakako pravim za mezu, a isprobat cu to sa bagetama, da fino prelijem tim sosom i zapecem, svidja mi se ideja, a cini se bas ukusno...
ma to bude bas onako kompaktna smjesa, ja supenom kasikom stavim na kriskicu, ono da bude malo deblji sloj i zapecem. nekad stavim po komadice mocarele pa se lijepo istopi. u principu dobijes minijaturne pice. bude dekorativno i ukusno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 19:00:50
Leena
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: Leena
Znam gdje je ta radnja, pogledat cu kad budem u gradu, a vidjet cu i ove na fb.
Znaci i kod tebe je susilica na perlici, sigurno cu se i ja odluciti za tu varijantu, nego kod mene mm misli da ce to izgledati ruzno, kao neki toranj u kupatilu
Ma kod vecine je tako. I kod moje sveki. Ne izgleda ruzno. Ili se naviknes Ali ne bih je mijenjala za blago. Prije zimi ako iznesem ves na balkon, unesem ga - smrdi na suho meso Valjda od uglja na koji se vecina u komsiluku grije... Ako ostavim u kuci, vlaga se pojavi... Ovako u susilicu i rahat. Jos kad sam kuci kad zavrsi, pa slozim odmah i ne moram peglati,... ljepota
I ja bih se odlucila za tu varijantu tj. Odvojeno. Nije na oko "nesto" al je bitno da sluzi svrsi. Moja rodica ima 2in1 i uopce nije zadovoljna. Pored susilice ves susi po kuci . A, cini mi se, da smo ti i ja u komsiliku
Stari Grad? Isha, ako pazis na jeftinu tarifu, ne osjeti se
S mob sam, pa sam samo preletjela sta ste pisale, vidim hurme se spominju, ja sam sa L jela hurme i pila caj od lista maline svaki dan u devetom mj i otvorila sam se brzo i skoro bezbolno, preporucujem svakako
Zeze, dobro nam dosla opet se srecemo na temi, i opet nam je ista razlika u terminima
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 19:30:20
rose
hajde kad mognes LTM posalji mi recep za rolat a i aza bagete..step by step
ja sam danas obavila dvije bitne stvari...otisl na kontrolu kod svoje dr i odvela malu na UZ kukova...sve super...dobila je 600 grama za cca 20 dana sad ima oko 5400 gr
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 20:49:47
ziel
Ja evo samo da se prijavim , ispred mene je laptop i posuda puna mandarina Gledam na youtube pravilni polozaji kod dojenja, ne izgleda tako tesko... samo da bude mlijeka aBd i dobre volje od bebe Ja sam vec kupila neku mast za bradavice, mazacu svaki dan preventivno, necu cekati da pocnu pucati ili krvariti. Sutra idem s mamom da kupimo i ono sto je ostalo na spisku
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 20:51:09
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: rose
ja sam danas obavila dvije bitne stvari...otisl na kontrolu kod svoje dr i odvela malu na UZ kukova...sve super...dobila je 600 grama za cca 20 dana sad ima oko 5400 gr
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 21:33:24
rose
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Gdje ste je vodili na UZ?
odvela je privatno u suncokret...kao i seku joj prje skoro 5 godina...ljepota..dosl ranije, uveli nas u sobu gdje ce se snimati kukovi...sacekali dr. snimili, jos mi je i izvagali i kuci...al je princeza bila prava "dama".. dok smo cekali se ukakila..onda je upiskila onaj sto gdje se snimaju kukovi i za kraj je momacki prnula ...oprosteno joj je jer je slatka
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 21:34:18
rose
IZVORNA PORUKA: ziel
Ja evo samo da se prijavim , ispred mene je laptop i posuda puna mandarina Gledam na youtube pravilni polozaji kod dojenja, ne izgleda tako tesko... samo da bude mlijeka aBd i dobre volje od bebe Ja sam vec kupila neku mast za bradavice, mazacu svaki dan preventivno, necu cekati da pocnu pucati ili krvariti. Sutra idem s mamom da kupimo i ono sto je ostalo na spisku
ma nije tesko samo bole ledja ako nemas naslon ja najvise voim lezeci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 21:45:41
ziel
Bas sam gledala da je najbolji polozaj lezeci na pocetku kad je zena tek porodjena pa je i njoj lakse zbog rane i odmora...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 21:45:56
ninuska
I ja lezeci. I gdje sam god otisla kazem da moram leci . Svega 2-3 puta sam sjedeci (sto sam morala)...i otpadose ledja za curu..mashallah..mi cemo u ponedjeljak ili utorak na kontrolu
< Poruku je uredio ninuska -- 9.10.2015 21:47:28 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 9.10.2015 21:48:44
ninuska
IZVORNA PORUKA: ninuska
Znam gdje je ta radnja, pogledat cu kad budem u gradu, a vidjet cu i ove na fb.
Znaci i kod tebe je susilica na perlici, sigurno cu se i ja odluciti za tu varijantu, nego kod mene mm misli da ce to izgledati ruzno, kao neki toranj u kupatilu
Ma kod vecine je tako. I kod moje sveki. Ne izgleda ruzno. Ili se naviknes Ali ne bih je mijenjala za blago. Prije zimi ako iznesem ves na balkon, unesem ga - smrdi na suho meso Valjda od uglja na koji se vecina u komsiluku grije... Ako ostavim u kuci, vlaga se pojavi... Ovako u susilicu i rahat. Jos kad sam kuci kad zavrsi, pa slozim odmah i ne moram peglati,... ljepota
I ja bih se odlucila za tu varijantu tj. Odvojeno. Nije na oko "nesto" al je bitno da sluzi svrsi. Moja rodica ima 2in1 i uopce nije zadovoljna. Pored susilice ves susi po kuci . A, cini mi se, da smo ti i ja u komsiliku
Stari Grad? Isha, ako pazis na jeftinu tarifu, ne osjeti se
S mob sam, pa sam samo preletjela sta ste pisale, vidim hurme se spominju, ja sam sa L jela hurme i pila caj od lista maline svaki dan u devetom mj i otvorila sam se brzo i skoro bezbolno, preporucujem svakako
Zeze, dobro nam dosla opet se srecemo na temi, i opet nam je ista razlika u terminima
Jeste
< Poruku je uredio ninuska -- 9.10.2015 21:49:30 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 10.10.2015 3:06:10
mojbebac
Drugari kako ste...nmg da citam postove sada net nam je katastrofa. Ubbolnici smo do ponedeljka,cr super prosao,bebac dobar,slusa,poceli da sikimo..... mamu malo boli tiba,nisam jos dobila stolicu i malo bole ledja od neudobnih bolnickih kreveta ali je podnosljivo....za dva dana kuci pa ce mi se ugadjati... Bolova nisam imala,super sam prosla,ma sve u svemu cista desetka i svakom bih preporucila.... Sliku kacimo kad dodjemo kucici
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 10.10.2015 7:54:49
ziel
Jutro i mame. Ja ustala prije gotovo sat vremena, ne mogu vise spavati, sinoc u neka doba se izvucem iz spavace i lagnem u dnevnu, vrtila sma se citavo vrijeme pa sam i mm-a budila svaki put kad ustanem, ne mogu da disem dzaba sto spavam na strani, fali mi vazduha, pa wc...itd. a ovdje na seciji u dnevnoj mi nekako lakse, nemam problem s disanjem. Sad sad malo pospremila po sobi, dogovorila sam se s mamom da dodje po mene za oko sat i po da idemo u kupovinu , bas se radujem imamo 4 mjesta da obidjemo, tako da sam napravila 4 spiska po mjestima da sta ne zaboravimo Kupicemo i stonu lampu koja se moze podesavati po jacini svjetlosti, kad se beba bude budila u toku noci da se ne uplasi mraka a i da ga i ja vidim u svakom trenutku.
Mojbebac super da beba slusa a i ti ces se lakse oporavljati kod kuce nego u bolnici, jos malo samo izdrzi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 10.10.2015 8:52:16
ninuska
IZVORNA PORUKA: mojbebac
Drugari kako ste...nmg da citam postove sada net nam je katastrofa. Ubbolnici smo do ponedeljka,cr super prosao,bebac dobar,slusa,poceli da sikimo..... mamu malo boli tiba,nisam jos dobila stolicu i malo bole ledja od neudobnih bolnickih kreveta ali je podnosljivo....za dva dana kuci pa ce mi se ugadjati... Bolova nisam imala,super sam prosla,ma sve u svemu cista desetka i svakom bih preporucila.... Sliku kacimo kad dodjemo kucici
Cestitam . Da vam bude ziva i zdrava punoooogodina. Vidis sa je proslo bolje nego sto si mislila .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 10.10.2015 12:17:04
*nur*
IZVORNA PORUKA: mojbebac
Super nek je sve dobro proslo . Gdje si se ti ono poradjala?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 10.10.2015 16:34:34
ziel
Dobar dan, pa sta je ovo forum mrtav, nigdje nikog Ja dosla iz kupovine prije 2 sata, sve sam nabavila sto treba, sad se lakse dise bebeca odjeca se upravo pere, svasta je nena kupila svom unucicu hehe, i lampu u obliku psica s osmijehom, odjece kamaru, pempasa, vlaznih maramica, samponic Becutan, jos jednu dekicu, sad imamo dvije iste svjetlo-plave boje samo sto jedna ima neku slicicu na sebi, meni kucni ogrtac uhh kako je lijep i mekan Sara123 ako si nam dobrodosla pa nam napisi svoj termin kad stignes.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 10.10.2015 16:41:50
Travelove
Otisao ogromniiiii post. Blago tebi draga, ti zavrsila sa kupovinom. Ja sam kupila samo jedno pakovanje pelena, za bolnica. Trebam jos uzeti... Ne znam koliko a ni koje. Za bolnicu sam babylove.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 10.10.2015 16:49:47
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Otisao ogromniiiii post. Blago tebi draga, ti zavrsila sa kupovinom. Ja sam kupila samo jedno pakovanje pelena, za bolnica. Trebam jos uzeti... Ne znam koliko a ni koje. Za bolnicu sam babylove.
Jbg trebala si kopirati post za svaki slucaj... I ja sam za bolnicu pripremila babylove pelene br. 1. onaj od 2-5 kg. a saznala sam da ne ostavljaju kod sebe onaj ostatak pempasa mislim ne bi bilo ni fer... a ja cu ipak izvaditi 10 pempasa, necu nositi citavo pakovanje jer je preveliko i potesko. Eno mi masina zavrsila pranje , odoh poredati po kuci i po unutrasnjoj ogradi na stepenicama i radijatorima da se prije osusi Pa mi valja kesu pripremiti za bolnicu.